Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    ...Тоест, всичко ще е ръг и тръг...
    Оно ако е ръг и тръг едва ли ще има нужда да му пращаш нищо

Аз върнах нафтовият велер в експлоатация.

Фейк хакото взе да прекъсва - я кабел я китайската дръжка а защо не и двете.
    Ще го проверя някога ама ся баш ми трябваше поялник.
    Немам време ремонтирам китайски буклуци.
    Поработи - стига вече повече
    Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
      Оно ако е ръг и тръг едва ли ще има нужда да му пращаш нищо
      Горе-долу е така както казваш.
      В реалността, хаковци има едни идеи за подредба на сигналите в конектора, Спарки друга, а аз трета. Отделно разликата във вида на използваните конектори.
      Затова в реалността трябва да се свърже всеки нагревател към неговите си сигнали, да се свърже правилно полярността на термодвойката, да се свърже сигналът за измерване, за ID на инструмента, заземяване и т.н.
      Всичко това изисква четене, чесане по главата и експериМенти.
      В конкретния контекст "ръг и тръг" означава, че всичко това ще е готово и работещо.

Ама ако ти се хейти можеш още да похейтиш по мой адрес. Приемам всякакви критика по темата...

А форума се е бъгнАл - нема смайлита.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• @ Миро

Имам спомен, че беше фен на LR21. Оказа се, че тоя поялник има големи братчета в лицето на LR80 и LR82.
        Разбира се не пропуснах да заприходя по един от вид. Чудесни са за запояване на кюнци, улуци и SMD компоненти с размер педя на педя.

По-интересен ми се стори големият брат на WSP80 - WSP150, но засега няма да до слагам в колекцията.

И коментаторите...

Коментар

• Чак фен на LR21 не съм но факт, че от месец пак го извадих понеже китайското хахо взе да върти номера.
          LR82 съм виждал, LR80 не съм и ся не намирих такъв модел.
          Има WP / WSP80, последният също ми се подмята но като се замисля верно си предпочитам LR21.
          Явно носталгия даже се правя, че не забелязвам как награва почти цяла минута
          Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
            ...LR82 съм виждал, LR80 не съм и ся не намирих такъв модел...
            Странно нещо. Наистина липсва информация за LR80. Той е същия като LR82, но с друг конектор.

И коментаторите...

Коментар

• Тази форма и размер на дръжката за мен са по-удобни от WSP80.
              Другата причина е станцията - за 80W трябва да вадя още една а мястото е кът.
              Точно обаче от накрайник като на LR82 до сега не съм имал особена нужда.
              Ако се спъна в такъв ще се наведа да го взема но до издирване на екземпляр няма защо да се напрягам.
              И като стана въпрос за тази генерация ето едно фото за онагледяване - дано ТМЕ не се сърдят

Враг усраине

Коментар

• Тия дни работих по-продължително време с малкото зверче на Велер, а именно 150 ватовият им поялник, и събрах по-пълни впечатления.

Голям змей, чак го докарва до змей и половина.
                При предишния ми опит за ползване не бях особено очарован, Сега проявих по-голяма упоритост и работата стана както трябва.
                Има няколко "проблема" с тоя поялник. Единият е добре познат - някои от покритите човки не се омократ добре с припой когато са нови. Като поработят и променят поведението си.
                Горният проблем пък води до следващия - колкото и да е мощен поялникът, ако няма добър топлинен контакт с компонента / детайла, не може да отдаде мощността на накревателя към спойката.

Но след кратко наработване на човката и малко тренинг, зверчето определено показва мускули.
                Интересно е и поведението на станцията за запояване. С "агресивни" настройки за термо контрол, не позволява на нагревателя да изстине. дори при много масивна спойка. Разбира се с цената на доста сериозен овършут на температурата след отделяне на човката от детайла. Ама това не е интересно...
                Накратко - готина джаджа. Аз харесва.

Редакция:
                Това което най ме впечатли беше ергономията. След няколко часа непрекъсната работа, без стендбай и слийп режими или други подобни еврогейски щуротии, дръжката поялника не се нагря повече от 35 - 40 градуса, на око.

И коментаторите...

Коментар

• За WSP150 ли говориш?
                  Ако да нема как да не ударя лайк в частта с ергономията.
                  Винаги съм твърдял, че "бухалката" от последната снимка я предпочитам пред "химикалките" толкова популярни в последните години.
                  Са верно не помня от колко време не се е налагало да прекарвам неколко часа с поялник в ръка.
                  Ама и преди не е било драматургия... А баха само 60 свещи и стигаха
                  Враг усраине

Коментар

• Не, описах точно модерните "химикалки", в случая WXUP. На баба им дрона и шантави означения...

Засега не планирам придобиване на WSP150, но ако мине такъв в полезрението ми. може и да размисля. Както стана с показаните малко по-горе 80-ватови бандури...

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Не, описах точно модерните "химикалки", в случая WXUP. На баба им дрона и шантави означения...

Засега не планирам придобиване на WSP150, но ако мине такъв в полезрението ми. може и да размисля. Както стана с показаните малко по-горе 80-ватови бандури...
                      Майстори здравейте,

Това на снимката по-добра работа ли ще ми върши за запояване на дебели силови кабели като за дронове и батерии за електро-возила и т.н. спрямо този Велер, който вие визирате в по-горните постове?

Или нека поставя въпроса по друг начин - има ли за около 120 еврака нещо по-подходящо за запояване на силови захранващи кабели?

П.П. Нямам поялна станция, имам множество поялници аналогови и с дигитални управления но сите са до към 60тина вата и с дебели кабели и много припой не се справят добре или никак понякога дори.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot from 2026-09-18 10-11-02.png
Прегледи:31
Размер:297.8 КБ
ID:7051775
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Мое мнение - поялник 200 свещи без регулация каквато този няма ще живее колкото винена мушица.
                        С регулация за 120 афро и такива параметри може да има само при чайниците.
                        Нямам наблюдения обаче в тази насока и не съм търсил та не мога да дам препоръка.
                        Не разчитай на тоя от линка, че щом пише велер е нещо по-така.
                        Не е.​

• Това мисля че го обсъждахме в темата. Спояването е елементарно занимание на пръв поглед, но всъщност за да става лесно и добре иска натрупване на опит и усет.
                      С което не искам да те откажа или да останеш с впечатление, че това едва ли не е занимание само за посветени.
                      Напротив - потренирай с ненужни кабеляци и тенекета за да свикнеш.

И конкретно на въпроса - мощен поялник с масивна човка е по-правилното и икономичекси издържаното решение за целите които си посочил.

Поялниците за които писах по-нагоре са всичко друго но не и бюджетни. Освен това, по мое мнение въпреки че са мощни, са предвидени за работят с малка средна мощност.
                      Тоест, да покажат мускули, за кратко, и малко. И толкова. Неслучайко Велер произвеждат и големи бандури.

И коментаторите...

Коментар

• Много благодаря Миро, Ицо!
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

• mishomishev
                          mishomishev коментира
                          Редактиране на коментар
                          Кви са тия цени!! за 200 евро трябва сам да запоява че и свирки да прави!!
                          Преди месец колегата ми ползва такъв мощен поялник не знам 150 вата ли 200 ама същото животно и ми се върти в главата цена около 30 еврака...
                          Български мисля че беше... има ги още тук таме... Според мен ще ти свършат добра работа - не ти трябва да даваш такива пари - мисля че ще го ползваш инцидентно...

• Esper
                          Esper коментира
                          Редактиране на коментар
                          Погледнах в пещерата - намират се 200-300W heavy duty поялници за които твърдят, че са толкова и са с активно регулиране и подържане на температурата.
                          И са толкова - 20-30 афрота, ето пример ТОЗИ
                          Какво обаче пише, какво ще дойде и колко ще работи никой не знае.
                          Но със сигурност е много по-добра идея от оня червен велер.

Активност за темата

Свий

Тук са 32 потребители онлайн. 1 потребители и 31 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                      X