Обява
Свий
Няма добавени обяви.
„Старите" лампи, или защо да (не) си вземаме такъв усилвател:?:
Свий
X
-
От: „Старите" лампи, или защо да (не) си вземаме такъв усилвател
Вземи добре свалени във FLAC и WAV неща, например на Peter Gabriel, Sting. Имат доволно подходящи за тестване парчета. Първия има изключително добро собствено звукозаписно студио и обикновено парчетата му са много добре изравнени и записани.
Тепърва ще се научиш да го слушаш.Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
Друга съществена разлика аз лично не усетих.
Като си набавиш и качествен източник - съвсем.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
В същност усещането за "дълбокия бас" е трафа на изхода, който е по-високо "омен" от изхода на транзисторното крайно стъпало и не спира мембраната на говорителя. Получава се "разтрептяване" на мембраната и "бумтене", не знам как е правилно да се постави научна диагноза, но на "хайфистки" диалект е това.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
БАСИ, басИте!Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнениеПоглед отвътре:
[ATTACH=CONFIG]888176[/ATTACH]
Мн. чиста изработка, усещане за детайл и симетрия.
тВа в кръжока 'умельие руки" ли е сглобявано, че в час по трудово ги правхме по-добре. Някъде 7ми, 8ми клас....
Коментар
-
Важна е твоята гледан точка. Щом ти си доволен значи всичко е на 6Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнениеМн. чиста изработка, усещане за детайл и симетрия.
.
Относно дали е удачно или не е да се инвестира в нещо такова - кеф цена няма. Та това отново е нещо което си го определяш ти
.
Коментар
-
Жорка не става с аудо карта, имам 3 от най-добрите и външния дак с въшно захранване свири в пъти по-добреПървоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнениеЕ хайде де, кажи не се спирай?
И аз купих професионална звукова карта с оптичен кабел и сега ми е на дневен ред свирялки(колони или система)
Ама нямам идея за файл формати, кои плеъри и т.н. та молим, пиши и с повече детайли
Ще черпим като се видим

плеарите са j-river и foobar имат си плъкини за директ аксес.
Добрия и достъпен чип за дак-а е PCM2706
колоните са тия http://www.monoandstereo.com/2015/04...on-system.html
цената е солена ама си струва
интерконекти от сребро
аудио кабели медни или по-добре сребърни.
и след това осъзнаваш че трябва акустично третиране на помещението и се почва бас трапове, акустични пана, вата по стените и жена ти те изгонва в един момент
( аз съм на ръба )
no signature no problems
Коментар
-
Имам идея ама ще ти я кажа като питам този който ще трябва да я осъществи.Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнениеПоглед отвътре:
[ATTACH=CONFIG]888176[/ATTACH]
Коментар
-
Не, не си прав. Това щЕхме да го "сделаме" на плоча гетинакс. Всички кабели и спойки щяха да минат през отвори на долната страна на гетинакса. Отгоре са конектори с резисторни делители, кондензатори, куплунзи, цокли. Може да се ецне и печатна платка, но не разрешаваха, т.к. киселините и изпаренията от процеса били вредни за младите дихатели...Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеБАСИ, басИте!
тВа в кръжока 'умельие руки" ли е сглобявано, че в час по трудово ги правхме по-добре. Някъде 7ми, 8ми клас....Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Има и читав производител и на озвучителни тела в Бг. Ако някой го интересува на ЛС.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
Коментар
-
Я помагайте че по лампите съм малко бос. Тая EL84 изглежда като да може самичка да направи всичко за един канал. Защо имаме 5 лампи? Айде и още чифт за предусилвател, каквато и да му е ролята. А петата какво е? Кенотрон?
Другото което не ми става ясно отведнъж е има ли галванично разделяне на изхода от мрежата тук? Защо трансформаторите са зарешетени?
Коментар
-
Не мога да повярвам, просълзих се...
https://www.youtube.com/watch?v=Dqok5m4lqeE
Чува се ВСИЧКО, някак от тишината... как се описва, не знам.
Последно редактирано от emanuilis; 24-10-16, 15:52.Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
„Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
LZ1EMS
Коментар
-
Защо упорито държиш да му развалиш кефа на доктора??? Дай да видим нещо по-така с EL84 и обемен монтаж.Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеБАСИ, басИте!
тВа в кръжока 'умельие руки" ли е сглобявано, че в час по трудово ги правхме по-добре. Някъде 7ми, 8ми клас....
Коментар
-
Тя може и да може да се справи, ама обикновено се гонят определени режими в които е "най-добра"Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеЯ помагайте че по лампите съм малко бос. Тая EL84 изглежда като да може самичка да направи всичко за един канал. Защо имаме 5 лампи?
Ахъм.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеА петата какво е? Кенотрон?
Или чисто дизайнерско решение, или втори екран, ма ме съмнява да е второто.Защо трансформаторите са зарешетени?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
В днешно време поръчката на платка с качество на светлинни години от едно време не е никакъв проблем, че е и по-евтино. Ама това съвсем умишлено не е на печатна платка.Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение...Може да се ецне и печатна платка...Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар