Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добрия експедиционен джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Най-важният въпрос е :"Къде ще бъде експедицията"?.
    От там нататък можем да говорим за автомобила.
    По този повод се сетих за един пътепис на един руснак, но не помня в кой сайт го четох. Ако го намеря ще пусна линк.
    Та историята е следната: четирима ентусиасти от Тюмен решават да си направят експедиция около коледа на 2005г. от Тюмен през Якутск до Магадан. Подготвят за голям студ и 4000км. преход една Тойота Ленд Круизер с дизелов двигател и едно бензиново Митсубиши паджеро( ако не греша). Потеглят около коледа на 2005г. при около -25град. целзий. След много перипетий стигат до Якутск, кдето ги очаква -65град.целзий .Пътеписа е много интересен и не мога да го разкажа в подробности, затова само някои неща които съм запомнил. Главното е че в Якутия те установяват, че въобще не са подготвени за зимни условия( а те все пак са от столицата на Сибир!). Излизането от автомобила ( включително и по нужда ) е изключителен проблем.
    Че двигателите не се гасят е ясно от самосебе си. Нафтата става на желе, затова те я държат в туби в купето и прекарват директен маркуч до ГНП-то. Като потеглят сутрин гумите докато позагреят са "квадратни"( такова е усещането вътре), т.е те са толкова твърди, че сплесканата част от стоенето не може да заеме кръгла форма. Те с интерес установяват, че най-често срещаната кола там е Уаз-фургон с двойни стъкла, топлоизолиран и с кюмбе в него. И естествено Камаз-и.
    Те даже веднъж питали един шофьор на Камаз: "Абе вие как карате тука бе...?!?, при което той само ги изгледал недоумяващо и вдигнал рамене . Та в крайна сметка те благополучно достигат до Магадан около средата на януари 2006г., като равносметката е следната: всички уплътнения на двигателите текат, единия е за ремонт, има няколко счупени листа на ресьорите и не помня още какво.
    Абе въобще там си е ..... майката! Без подготовка си труп за 30мин.
    А сетих.... се това беше във форума Газ69.ру щото в пътеписа описваха как са минали покрай някакъв изоставен космодрум и един от форума беше написал: "Е ми аз съм от тоя край. Ние тука редовно си бръмчим с Газките.". Просто ми е трудно да си го представя! Тия са изроди!
    Ще пробвам да намеря пътеписа.
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев
      Като потеглят сутрин гумите докато позагреят са "квадратни"( такова е усещането вътре), т.е те са толкова твърди, че сплесканата част от стоенето не може да заеме кръгла форма.
      това ме подсеща за едни приятели които бяха ходили до Юкон с '96 explorer. макар и подготвени за -45С, на два пъти превъртали джантата в гумата щото така замръзвала през ноща за земята че нямало откъртване
      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Re: Най-добрия експедиционен джип

Ще ви дам един пример без да съм ходил на експедиция та една година в България в Бургас пред Нефтохим бях с камион и беше -25 та както си стоях и ми беше топло и ми замръзна нафтата знаете че има в нея парафин и ми изгасна двигателя и ми се такова М...... факли за подгряване на картера и филтрите и крушка за реотан в резервуара до сондата Спасих се с два измръзнали пръста на краката и с падане на ноктите и със студа шега не бива имам и други такива истории но ме сърбят краката като се сетя Работеш двигател ми е замръзвал по време на движение.

Коментар

колеги тази тема е много обобщена много хаотично се коментира Нека се даде по конкретно вапроса

Коментар

студа е далеч по екстремално преживяване от жегата както за човека така и за машината. разказвал съм и друг път как мой приятел с голфче щеше да загине като в движение!!! му замръзна нафтата в сърбия в няква виелица и за късмет на втория ден го намират направо вдървен но жив. (тогава нямаше ГСМ-и)...
            "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Първоначално публикуван от andro_3j Преглед на мнение
              колеги тази тема е много обобщена много хаотично се коментира Нека се даде по конкретно вапроса
              В тази тема си ги мерят Феновете на ЛендРовър (който за сега явно са повече) и тези на Тойота80 (която пък е по добрият избор )

Коментар

аз нещо изобщо не ви разбирам. не бих тръгнал на експедиция нито с едното нито с другото.

ето например нещо с което бих тръгнал навсякаде, с малки преработки разбирасе

http://consumerguideauto.howstuffwor...m-pickup-5.htm
                drive alive

Коментар

VPetrov.photography

Коментар

имам предвид предпоследния модел на додж рам независимо коя модификация без тези които са 2х4 разбирасе. не че имам нещо против шеви и форд, просто имам пристрастия към тази марка.

в крайна сметка каво повече трябва за експедиция. много място за багаж, безкрайно надеждна и проста конструкция, мощен двигател, огромен резервоар, голяма проходимост ....
                    drive alive

Коментар

• Re: Най-добрия експедиционен джип

LR Defender 130-има място за целиа форум
                      Емил-00356 99872043-Малта
                      Defender-90

Коментар

130 - ката е бебенце в сравнение с рама, освен това се задвижва от смешно немощния 4 цилиндров дизел.
                        drive alive

Коментар

Вярно, доста голямо бебе за експедициа мисля че става-това е мое мнение.
                          Defender-90

Коментар

принципно и камилата става за експедиция

нали тук говорим за това кое е най - доброто и затова казвам че според мен най - доброто е корав американски пикап

иначе може и с камила
                            drive alive

Коментар

Вярно че и камилата става-особено ако е американска-всеки има право на избор
                              Defender-90

Коментар

клега, не изпадай в крайности

няма американски камили
                                drive alive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X