Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиции "Българи зад граница"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Експедиция до другата България

За Софийската група. Последна координационна среща - Вторник 22 април, 21 часа, mr Pizza на Хладилника.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

курса на валутите при моя познат - сараф:
      - украинските 0.27 за лев
      - румънските 0.56-0.57 за лев

украимски обаче няма много, ще му ги взема всичките и ще ги разпределим по братски после.... т.е. по-равно...

Коментар

Засега сме трима, запазвам маса за петима в г-н пица. може да видите къде се намира пицарията на супер-неприятния им сайт: www.mr-pizza.info .

С две думи: С/у пазарчето на хладилника.
        Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
          За Софийската група. Последна координационна среща - Вторник 22 април, 21 часа, mr Pizza на Хладилника.
          Не мога .... на морето съм ... Публикувайте решенията след срещата .
          Иначе по това време 21 часа ще седна и аз с бира в ръка и мисъл за вас , така... да съм съпричастен.
          ______2
          Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
            курса на валутите при моя познат - сараф:
            - украинските 0.27 за лев
            - румънските 0.56-0.57 за лев

украимски обаче няма много, ще му ги взема всичките и ще ги разпределим по братски после.... т.е. по-равно...
            Не е ли на обратното? за 0.27лв - 1 грн и за 0.56-57лв - 1 рона?или лея...

Коментар

Първоначално публикуван от gtsvg Преглед на мнение
              Не е ли на обратното? за 0.27лв - 1 грн и за 0.56-57лв - 1 рона?или лея...
              да де....

Коментар

Снощната среща протече добре. Само дето при 50 и няколко лева сметка, накрая на масата бяха над 90 и въпреки щедрия бакшиш на сервитьорката(какъвто не заслужаваше), пак останаха в мен над 30 лева... сега трябва да мисля да мисля какво да купувам с тях Може би ще взема още знамена.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Хубава идея.
                  Идея две : може да ни черпиш с тези пари (тук е въпросът само нас trimata ли или и другите)
                  Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                    Снощната среща протече добре. Само дето при 50 и няколко лева сметка, накрая на масата бяха над 90 и въпреки щедрия бакшиш на сервитьорката(какъвто не заслужаваше), пак останаха в мен над 30 лева... сега трябва да мисля да мисля какво да купувам с тях Може би ще взема още знамена.
                    Знамена няма смисъл аз ще купя поне 20

Коментар

Здравейте, хора! Време беше и аз да се обадя.
                      От време на време влизам да видя как вървят нещата, но нямам време да се включвам - пък и за какво съм ви, вие се справяте чудесно... Обаче направих един голям гаф и сега ще трябва да мислим как да го оправяме.
                      А гафът е, че не ви казах колко места ще посетим. Това е много важно с оглед на разпределението на нещата, които сте взели. Така например, иконата... прекрасна е, но тази църква, която Горби снима е само в едно от селата, а български църкви има навсякъде, където ще ходим - всички заселници на времето от това са започвали - от църквата... Както и да е. ще го измислим.

Но засега да ви кажа примерната програма:
                      1 май
                      - тръгване от Варна
                      - към 14 пристигане в Рени, среща с българите там (това е място, където българите са по-малко като численост в сравнение с тези по-надолу (Измаил, Болград), но също са българи, а са обидно изоставени от към посещеня от България. Всички, които отиват в Болград или измаил, при българите, минават през Рени (няма как - той е на границата!), без да спират вътре);
                      - придвижване до с.Каменка (където ще е базата) за нощувка, настаняване);

2 май
                      - Измаил (среща с "домакините" - дружество "Света София";
                      - с.Лощиновка (старо име Кайраклия) - там е църквата света Троица, която Горби е снимал;

3 май
                      - Болград (Болгрдадската гимназия, Преображенският събор)
                      - с.Чийшия (най-силното българско училище е там)

4 май
                      - с.Задунаевка (селото, където е учителствал Хр.Ботев)
                      - чевермето в Каменка (или в с.Бановка, но най-вероятно - някъде посредата по ливадите)

5 май
                      Свободна програма, покупки, отпътуване

Горе-долу това е. Поне като места. Обаче като стигнем там и осъществим срещата още първата вечер с организаторите, ще уточним нещата околнчателно, тй като може да се окаже и че и в други села искат да ни видят...

Засега съм осъществила необходимите контакти и съм ги поддсетила за най-важното - да предупредят властите за нас, за да не си помислят - видели български знамена - че правим въоръжен преврат. Във връзка съм с тях.

Вссе още не съм решилс кога и как пътувам за Варна, но държим връзка с Горби за мястото и времето на тръгване от Варна и ще бъда там.

Ако изма още нещо, което трябва да споделя с вас преди тръгване - ще пиша.

Коментар

Забравих нещо важно!
                        Видях в другия форум (участници), че превозните средства са 9, но ми е необходимо да зная (за да го съобщя на хората в Украйна)
                        какви са тези превозни средства - колко са джиповете, колко леки коли (е, за мотора се досетих )
                        А още по-добре - с регистрационните номера. Това ще улесни придвижването ни по територията на Украйна.
                        Второто е - хората. Излизат 20 души по списък, но трябва да зная, колко са жени, колко мъже, колко семейства - за да бъде ясно при определянето на стаите.

Може да ми изпратите цялата инфо на rayna_m@abv.bg
                        Благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
                          Знамена няма смисъл аз ще купя поне 20
                          Поръчал съм 20бр знамена размер 50/80 и един брои 90/150 с герб.
                          Утре ще ми ги доставят , ако са малко казваите няма проблем да поръчам още

Коментар

Първоначално публикуван от LadyRM Преглед на мнение
                            Забравих нещо важно!
                            Видях в другия форум (участници), че превозните средства са 9, но ми е необходимо да зная (за да го съобщя на хората в Украйна)
                            какви са тези превозни средства - колко са джиповете, колко леки коли (е, за мотора се досетих )
                            А още по-добре - с регистрационните номера. Това ще улесни придвижването ни по територията на Украйна.
                            Второто е - хората. Излизат 20 души по списък, но трябва да зная, колко са жени, колко мъже, колко семейства - за да бъде ясно при определянето на стаите.

Може да ми изпратите цялата инфо на rayna_m@abv.bg
                            Благодаря
                            +1

Ей, хора, този списък стана исторически.
                            Досега са ми пратили имена, автомобил и ДКН само трима ( не trimata, a 3-ма )

Коментар

Медицинските застраховки:
                              Получил съм данни от Zaarin, nedialko_dimitrov и rumbata. Който има желание да се включи към нашата групова (застраховка) да пише до утре вечер (24.4 22ч).
                              Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                                +1

Ей, хора, този списък стана исторически.
                                Досега са ми пратили имена, автомобил и ДКН само трима ( не trimata, a 3-ма )
                                Предлагам краен срок до петък до обяд който иска да ти прати данни, след това ги пращаш на Райна и тя действа по този списък. Който пропусне да го направи си е за него, ще се оправя с каквито има стаи и проблеми по митници... ама е някак си несериозно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X