Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиции "Българи зад граница"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Експедиция до другата България

Много съм доволен. Намерих доста красива икона на св. Иван Рилски(приятелката ми има голямо участие в търсенето и избора). Голяма е малко повече от лист с формат А3(38 на 48 сантиметра, ако не се лъжа). С дървен гръб и рамка. Защитена със стъкло. Самата тя е нарисувана върху глина и състарена, за е по-правдоподобна реплика на стенописите в манастира. Като я видях веднага ми се стори доста по-хубава, дълговечна и лесна за съхранение в църква(отчитам използването на свещи, кандила, желаещи да я целунат и т.н.), отколкото масово продаваните директно нарисувани върху дърво, от които вече бях разгледал доста, но нещо не ме грабваха.

Утре с Румбата ще я носим за осветяване в Рилския манастир. Предполагам, че там ще я снимам, че сега сложих батерията на фотоапарата да се зарежда.

Довечера очаквам да си взема още две радиостанции, така че и аз ще имам да раздавам.
    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 12-04-08, 16:05.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

! Супер! Не съм виждал такава икона от глина!

Коментар

Накратко. Мисията приключи повече от успешно. Не само, че осветихме иконата, но дори специално за нас отвориха съндъка с мощите на св. Иван Рилски и я докоснаха до тях. Подаръкът за църквата ще е наистина уникален .

Иначе разходката беше прекрасна. Вречето беше чудесно. Стигнахме и до мекиците, само дето оставихме Румбата да ги купува и той взе по мои сметки някъде около 50(словом петдесет) мекици , може и повече да са били...

Снимки ще кача скоро.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Браво, Отличници !!
          Скоро трябва да разберем и програмата, по която ще се движим из Бесарабия.
          Колкото до кандидатите да се включат в похода - аз лично съм за да се включат колкото се може повече хора. Все пак да не забравяме основната цел - да установим трайни контакти с българите в Бесарабия. Нека не бъдем рестриктивни към желаещите да се присъединят. Достатъчно е да се представят с две три думи - себе си и превозното средство. Хората които ни очакват, ще се радват на повече български знамена и автомобили !!!

Коментар

Иконата е наистина уникална и е дарение от Zaarin и приятелката му за акцията.
            Осветихме я както се полага.
            Компанията беше повече от приятна
            Респект за Тодор /Zaarin/ и Теди за избора на иконата!

Както и за Георги /trimata/ + приятелка=4etirima

Благодаря за хубавия ден и разходка!

До утре вечер съм на мекици

Коментар

Ето снимка на иконата.
              Прикачени файлове

Коментар

Мдам, rumbata добри мекици готви!
                Тодор е купил много хубава икона.

Благодарности, че ме взеха въпреки че се обадих 15 минути преди да тръгнат!
                Георги Гатев

Коментар

Здравейте колеги,

Много ни се идваше с вас, но решихме това да бъде следващия път.
                  Веско е прав, нека първо да се опознаем на някой други сбирки тука из БГ - тогава ще ни бъде на нас и на вас много по приятно да пътуваме заедно на по-дълечни походи. Ще чакаме с нетърпение да постнете снимки и впечетления от тази страхотна по идея експедиция.

Пожелаваме Ви приятно изкарване и безаварийно пътуване.

П.С. Изтрийте моя последен пост от темата за участниците в експедицията за да не се бъркатате.

Коментар

Все пак на някои ако не му се пътува сам да Варна бих бил много доволен

Коментар

До организаторите!
                      Да не забравим да вземем /кой/ химна на България !- касета и диск!
                      Че най-вероятно ще има офиц. посрещане и да не се изложим- да ни дадат бесарабските българи химна!!!

Коментар

Сигурно въпроса ми ще прозвучи смешно но как стои въпроса с дебитните и кредитните карти може ли да се ползват поне по бензиностанциите За Румъния ясно но натам и каква валута да взема

Коментар

Вземи си евро и на границите ще си обменяш - във Варна ще разбереш... Прави си сметка на парите в евро все едно , че си в България! Ще ти останат! Което не означава да тръгнеш без финикийските знаци!....Смени си дребни банкноти евро по възможност!

Коментар

След окончателна реинвентаризация на работещата техника, ще нося 3 радиостанции, т.е. две хубави и едно уокитоки. Значи, ако ползваме отворени канали ще имам две за даване, ако ползваме кодирани една. В случай, че ще използваме и наличните уокитокита(двете на Горби и едно от мен), то напомням, че в Румъния са разрешени само канали от 3 до 6, така че ако на някой станциите му са настроени само на честотите с кодировки на МСС, да си ги добави и тях отворени или поне един от тях, да кажем 4ти. Ако пък ще ползваме кодировки, то няма да е зле да се разберем от сега какви, че настройката на различни модели радиостанциите на бензиностанцията преди тръгване, няма да е най-бързо осъществимото нещо...
                            Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 19-04-08, 22:53.

Коментар

Добре дошъл на nedialko dimitrov и Роси.

Колеги, групата придобива вече окончателния си вид.
                              Остават още десетина дни, в които трябва да се уточнят последните неща.

Едно от тях е кой колко място има в колата си?
                              В смисъл като обем и кг. какво може да вземе допълнителен багаж.

Събраните неща трябва да ги разпределим по колите не само заради тежест, а най-вече заради митниците.

Нека всеки ми напише на ЛС какво може да вземе.
                              Например: кашон/сак с размери ххх/ххх/ххх

gtsvg
                              До организаторите!
                              Да не забравим да вземем /кой/ химна на България !- касета и диск!
                              Че най-вероятно ще има офиц. посрещане и да не се изложим- да ни дадат бесарабските българи химна!!!

Имам го химна на диск, ще го взема.

Изказвам най-сърдечна благодарност на колегата Spas55 за предоставените знамена.
                              Респект и благодарности!
                              Последно редактирано от rumbata; 20-04-08, 08:06. Причина: +++

Коментар

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
                                Сигурно въпроса ми ще прозвучи смешно но как стои въпроса с дебитните и кредитните карти може ли да се ползват поне по бензиностанциите За Румъния ясно но натам и каква валута да взема
                                Има вариант да вземем пари от един познат с чейнч бюро - Леи и Гривни.... Има налични винаги и курсът му е нормален.... поне за мен де....
                                Инак - в Румъния можеш да ползваш кредитна/дебитна карта по бензиностанциите, но покрай такива бензиностанции ще минем най-много 2.
                                Украйна и особено Молдова забравете за картите. На границата при влизане в Румъния е хубаво да имате 50-60 леи, 7-8 леи беше винетката и да хапнем там където обещах румънските вкусотии - още 30-40.... На границата Румъния - Молдова - 20-на леи за някакви измислени молдовски такси. Колкото до украинската валута - има чейнч бюра в Измаил, където могат да ни сменят евро. Курсът обаче не е като на банките. Банки има също, само дето има повече бюрокрация при обмена ......

Който иска да му купя валута от тук и да му я дам при тръгване да ми прати л.с. със сумата която иска в леи и гривни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X