Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нос Хорн 2014

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нос Хорн 2014

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Стискам палци да налучкат правилния вариант.

Живей и учи е варианта,и аз им стискам палци ма с палците не става както знаем и аз и ти.Покрай Африка не с тая лодка и не с горивото което го имат,малко над Верде до брега ще ги натисне 30-40 вьзла и това ще се разкове на щайга.

Нямат и платна както знам или поне не са подходящи,на това му трябват 2 носни кьрпички,50 градуса от вятьра на десен и чакай прогноза за вьртене кьм Азорите.Трябва ход,риг,електриката,автопилота и платната да са ок,другото е бой ма БОЙ вьв вьлната и спане с каските и ботушите седмица 2.

Ще ни пуснат новини,но няма да са добри.Боб да хвьрля - екипажа се е наплавал и не иска да чуе за Гибралтар освен ако не е в самолета,ще има и втори опит до десетина дни,ако не е така ммммм Джака от мен,носи си леда
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Преди малко АИС-а ги засече, че са се върнали в Sao Vicente.

http://www.marinetraffic.com/ais/hom...-01-22%2005:29

Може да са ходили за риба

Коментар

Ако можеш и да разбереш колко са в таксито за летището съвсем ще стане ясно каква е играта.

мамка му
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          ...Нямат и платна както знам или поне не са подходящи,на това му трябват 2 носни кьрпички...
          Ти нали знаеш кога стават най-големите дандании... Като стоиш зимата в Хавай и накъдето и да погледнеш, или е бой във вълната, или се качваш на високите ширини, или ти е далечко. Същата работа и тук. С тия платна, ако я пробват да я напънат нагоре до 40 и кусур северно... /тук няма да пиша повече/.

Дали ще я разковат поркай Африка, или ще ги изядат мангалите, все тая. Карибите сигурно им идват далечко. Абе, ще се чуе. Добре е поне, че не са продължили нагоре. Дано не са я разковали при последното качване.

Венци, скиваш ли как в офис е по-добре? Романтика...
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Искам да попитам как стои въпроса у нас и по света за това дали трябва някакво разрешение(одобрение, сертификат и др.)
            за това, че някой има знанията и уменията да плава под платна из световния океан, както и има ли нещо подобно за лодката-че е "корава", качествена и добре оборудвана?
            Или всеки се учи основно на собствен гръб и решава според самочувствието си, куража и платежоспособността си докъде и с какво да плава?
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
              Искам да попитам как стои въпроса у нас и по света за това дали трябва някакво разрешение(одобрение, сертификат и др.)
              за това, че някой има знанията и уменията да плава под платна из световния океан, както и има ли нещо подобно за лодката-че е "корава", качествена и добре оборудвана?
              Или всеки се учи основно на собствен гръб и решава според самочувствието си, куража и платежоспособността си докъде и с какво да плава?
              Ако не извършва комерсиална дейност- нищо не се изисква. Това за САЩ и 99% от света. Според българските гении, трябва да имаш професионален капитански лиценз. На практика- свалям я от Канада до Панамския Канал, минавам през Атлантика, после през Средиземно море, после Босфора и...ГРЕДА! А съм навлязъл в български води, а съм загазил, защото нямам необходимите според тях документи. Хахахахa!

Темата е дълга и не е за тук. Ако ти се плава, регистрираш лодката със какъвто и да е флаг, но не и български, показваш им конфигурация от пръсти с преобладаваш среден, и се возиш далече от нашите кретени.

Коментар

Луд с пари и си ти,проблема си е твой
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Ок, ясно, благодаря!
                  много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                    ...... Ако е моя лодката и още не е портошена- карам я до Карибите, намирам една евтина марина и я държа там до края на Април. После до 40 норд и надясно до Европа. ......
                    От май до септември не вилнеят ли онези с женските имена? Кога е прозореца за пресичане на Северния атлантик от Запад на Изток?

Коментар

Те не са на запад,те са си още на изток и им трябва седмица за да в качат на място от което да прецапат Азорското високо и да въртят Гибралтар.Това може да стане или сега с подготвена лодка и див екипаж или преди да натиснат хьрикените.

Април/май е старта от тук и държиш високо ма те не са тук.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Мисля ги ако все пак решат да отскочат до Карибите, кви са вариантите за връщане обратно през Атлантика. Мисля си че ще закъснеят и няма да могат да се върнат до април май, както планираха. Затова питам за запад-изток.

Коментар

Сега проблема в Атлантика е качване над 30-35 северна ширина. Ако ги подпре някой здрав зимен шамар, колкото и да са добри, пак ще е оцеляване с неизвестен край.
                          Официално сезона на ураганите започва началото на Май. Точно тогава е и най-правимното време за пресичане Карибите-Бермуда-Азорите-Гибралтар. Бермуда може да се пропусне макар, че аз ако съм, бих спрял да се отчета че съм бил и там.

Коментар

Този път в правилната посока http://www.findmespot.com/

Коментар

Чакай втория СПОТ,между островите е фуния и ако се прибират може да са хванали правилния вариант без натискане срещу вятьра,а да вьртят под острова.

Рано е още да се каже
                              Последно редактирано от BENZBOSS; 25-01-15, 20:25.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Съгласен съм с теб, но ако са тръгнали да качват към Азорите ги чака голямо блъскане срещу вятъра, а на тридесетия ще имат нужда и от късмет в това време на годината

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X