Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неделя, 26-ти?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Неделя, 26-ти?

Аз сега влизам
    другите трябва вече да са си по къщите щото с жоро отскочихме до Столник да прибера един колан

И кой беше казал че от Бакьово до ловната хижа било непроходимо?

От Марияна ще стане човек
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Преди малко се прибрах.
      След като се разделихме с Чавдар и Стоил, качихме се до Мургаш после слязохме до Чурек. От там Спарки Мариана и badeff тръгнаха по магистралата а аз и Търтей през Елешница и Столник.

Разходката беше супер. За мен си беше доста хард.
      Вече си сефтосах и лебедката и джака.
      С нея извадихме Мариана подпряла се на един храст над едно дере.
      Не си носех фотоапарат. Чакам снимки от останалите колеги.
      О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        макар и под съпровода на стърженето на спирачния диск в изкривената предпазна ламарина.
        Това да ти е най-сериозния проблем шЪ го управим
        Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
        С нея извадихме Мариана подпряла се на един храст над едно дере.
        Те нейните гуми и за мъглЪ не стават
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Това да ти е най-сериозния проблем шЪ го управим
          Те нейните гуми и за мъглЪ не стават
          марянка е най-добрия драйвер без опит и с гуми а мгла ето съм виждал

ПП Мургаш го качихме по детския път щото иначе съвсем щяха да ми забранят да пиша в този раздел както се закани един другар днеска ))
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            марянка е най-добрия драйвер без опит и с гуми а мгла ето съм виждал....
            ......и е готова дЪ сЪ гмура у ряката (там дет` двамата с теб не посмяхме, че нямаше кой да ни вади)
            П.П.иди хапни нещо, че ядеш букви......

Коментар

Хайде да не караме публиката да чака дълго!

Днес без майтап се бях настроил за нещо по-софт, като една лека разходка с BBQ например. Освен това ми беше станало и интересно от анонса на turtey, че ще води групата по Елешеница от Бакьово по посока ловната хижа.
              Общо взето, би трябвало да ми е ясно, че разходката едва ли ще е чак толкова софт, защото в началото на този месец бяхме тръгнали по този, нанесен на GPS картата, но трудно откриваем на терена, път в обратната посока (към Бакьово), стигнахме донякъде и се отказахме поради бавното придвижване в условията на почти изчезнал път.

Ама може и от жегата да е ...

Както и да е. Сутринта всички се събраха на сборния пункт не просто на време, а доста по-рано.

Докато пълнех резервоара, шофьорът на спрелия до мен лъскав черен L200 ме попита дали случайно не сме за разходката. Оказа се, че това е колегата Стоил, който беше решил, че е крайно време да се присъедини към някоя от разходките.

Може би не особено тактично, но първият ми въпрос беше май нещо от рода на "С това ли смяташ да идваш?"
              Имам си спомен от една миналогодишна разходка, в която също участваше един лъскав черен L200. Ама онзи поне беше с BFG АТ, пък този на Стоил - с обикновени шосейни, на които им викаме "гуми за мъгла".

Ами, решил беше човекът, въпреки че първата реакция и на останалите колеги беше да му кажат, че боята ... хм ... малко ще пострада. Той обаче едва ли си е имал представа какво го чака ...

Та така! Събрахме се следната компания Търтей, Спарки, Жоро, Марияна, Badeff, Стоил и наша милост. Общо 7 коли - 2 патрула, 1 терано, 2 Ферози, 1 Тойота 4Runner и лъскавото Мицубиши L200.

От тях 2 коли - пикапът и Ферозата на Марияна бяха без гуми (чети "с гуми за мъгла"), Тойотата - с АТ, а останалите джипки - с кални гуми.

Кратка спирка за допазаруване в Нови Искър

а после се изнесохме по асфалта до Бакьово, от където започна веселата част на разходката ...

Нали вече се каза, че щяхме да караме по реката. Е, подкарахме ...

Лека-полека пътят се стесни и в един момент придоби по-скоро характер на широка пътека с лек страничен наклон. Таман като за хора без гуми и без опит ...

По едно време по станциите се чу, че Ферозата на Марияна е излязла от пътя и трябва да се проведе спасителна операция.

...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                ......и е готова дЪ сЪ гмура у ряката (там дет` двамата с теб не посмяхме, че нямаше кой да ни вади)
                П.П.иди хапни нещо, че ядеш букви......
                мгла така се пише - иде от един смотан певач - мглата

а за гмуркането - нали знаеш човек трябва да е малко луд
                или с късмет като мен - днес ей така си седях кротко без да мърдам и един пън се изсули и ми направи калника на хармоника

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  ...днес ей така си седях кротко без да мърдам и един пън се изсули и ми направи калника на хармоника
                  Тоя намек , че трябва да оправям и твоя калник, не съм го разбрал

Коментар

С Мариана и Спарки се прибрахме до Софето по живо, по здраво - те щастливо отпрашиха по домовете, а аз се доокалях на автомивката, че сутринта от рано ще трябва да возя цивилни с камиончето . Посещението на Мургаш беше кратко, но напоително: препикахме пейзажа кой в посока Ботевград, кой в посока София, разменихме няколко думи с пазача и драснахме надолу, докато още се виждаше нещо. Гледката си струваше, де - поне за тези, които не им е позната до болка . Снимки утре, като стигна до канцеларията.
                    Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Наложи се ферозата на Жоро, който караше пред Марияна, да направи кръгом на тясното пътче за да можем с лебедката да извадим полегналата леко извън пътя джипка.

Пуснахме въжето през блок, вързан за едно дърво, подсигурихме за всеки случай и с един колан ...

и я извадихме.

След това turtey си призна без бой, че пътят напред не му е много познат, да не кажем хич, защото не го е минавал целия ...

Докато събирахме такъмите и прекарвахме останалите коли през мястото, на което беше закъсала ферозата ...

Стаси направи едно бързо разузнаване на трасето напред.

Първо трябваше да минем по силно обрасло пътче или по-скоро широка пътека със страничен наклон, а след това се излизаше на поляна, през която намерихме спускане към реката ...

Хайде по реката ...

По едно време обаче отпред се появи вирче, в което някой успя да си намокри и гащите ...

Всички коли без една нямаха шнорхели, така че нямахме никаква работа в по-дълбока вода. Хайде отгоре на брега и да финтираме опасното място ...

Наложиха се и малко подготвителни работи за да има по-малко поражения по неподготвените машини.

Петьо се засили да копае брега за да стане по-полегат, ама от много ентусиазъм стават и такива работи ...

После почнахме. Който имаше кални гуми се качи на брега без ядове. Който нямаше - с въжето за автобуса ...

Разходката продължи в този дух. Влизане в реката ...

каране по реката ...

излизане от реката ...

Ако има нужда от помощ, наоколо все има някой ...

После процедурите се повтарят, и пак, и пак ...
                      Та така, до към 17:00 ч., когато оставихме зад гърба си по-сериозните препятствия и беше вече крайно време за почивка и скара-бира

След хапването и почивката, поехме уж в посока Мургаш. Установи се обаче, че Петьо ни е повел към едно пътче, което е било част от трасето на Ком - Емине 2005. Карали сме го няколко пъти на спускане към Елешница и по принцип няма да е трудно и за качване, но това важи за подготвени джипове с подходящи за терена гуми. Да подкараме нагоре дългия пикап и ферозата на Марияна с гуми за мъгла най-вероятно щеше да ни осигури малко нощно приключение в гората ...

Освен това, нямаше да е честно да набутаме Стоил и Марияна отново в дълбокото.
                      Затова направихме леко връщане и по лек път се изкачихме нагоре до пътя Бухово - Мургаш, където групата се раздели, както вече стана дума.

Хубава разходка се получи, поне от наша гледна точка. Стоил може и да не е на това мнение ...

И двамата колеги със силно неподготвените коли се справиха много юнашки със ситуациите, които им дойдоха до главите.

Присъединявам се към хвалбите на Търтей по адрес на Мариянчето. Момичето днес беше без грешка. Много борбено се справи с препяствията, които хич не мяха леки за преодоляване от ниска фероза без гуми. Къде да шега, къде на сериозно Стаси й предложи да си мисли за стягане на джипка, намиране на навигатор и пускане в клас "Адвенчър" на шампионата.

Благодаря на всички колеги за много приятната компания и за задружните усилия.

Всички снимки са тук
                      Последно редактирано от Чавдар (V93); 26-07-09, 23:53.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

И аз благодаря за приятната разходка
                        Следващият път освен гуми, мисля да метна и 2 торби цимент в багажника, защото така подскачам и се приплъзвам с тея гумки, че .... бум в дерето. НО, преди да кажа по станцията "помощ" вече бяха в бойна готовност Благодаря за което. Радвам се, че имаше храсти и дървенца по склона на дерето, че иначе нямаже да съм с леко изкривена дясна врата, а незнам какво.
                        Та, в главата ми беше само следната мисъл преди скарата: "Божкееее, ако това е софт разходка, какво ли са по-дяволите хард пържолите " Представях си ги бая огромни тези пържоли

Научих доста неща от тази разходка и благодарение на Петьо (Търтейчето ) и Чавдар, можете да ме считате за пристрастена.

Поздрави на всички.

П.П. За рождения си ден, мисля ад си самоподаря едни хубави гуми

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
                          ... можете да ме считате за пристрастена.
                          ...

П.П. За рождения си ден, мисля ад си самоподаря едни хубави гуми
                          Щом след вчера не се стресна, какво ли ще е като сложиш едни по-подходящи гуми.

Да ти търсим ли навигатор?
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Щом след вчера не се стресна, какво ли ще е като сложиш едни по-подходящи гуми.
                            Той Спарки се майтапеше, че и в дерето съм със 100 каратова усмивка.
                            А аз мислех, че бънджито е с най-висок адреналин до момента. Е не е

Да ти търсим ли навигатор?
                            ДА

Коментар

Благодаря и аз много за разходката.
                              Прекарах невероятно Още има доста адреналин в кръвта ми. Нямам голяма база за сравнение, та не зная колко софт беше "софт разходката" . Вече очаквам с нетърпение момента в който ще си взема джипка, ще я подготвя за гората и айдеее

Ето и малко снимки от финалната част на разходката
                              Прикачени файлове
                              LZ1DWW

Коментар

За сега май никой не иска да ме бие
                                Това е добре

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X