Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция от връх Ком до нос Емине 2005

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Експедиция от връх Ком до нос Емине 2005

Оххххх заболя ме.......... Венци съвсем нищо ли неможе да се измисли вече ?Миналата седмица се бяхме събрали една група от 4-ма веломани 3-ма ендураджии и 5-ма джипаджии и точно това обсъждахме как да направиме лятото експедиция по този или подобен маршут...........Идейката ни беше веломаните по едни пътечки ,ендураджиите по други...... а джиповете да носят багажите и екипировките.....
    Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
      Оххххх заболя ме.......... Венци съвсем нищо ли неможе да се измисли вече ?Миналата седмица се бяхме събрали една група от 4-ма веломани 3-ма ендураджии и 5-ма джипаджии и точно това обсъждахме как да направиме лятото експедиция по този или подобен маршут...........Идейката ни беше веломаните по едни пътечки ,ендураджиите по други...... а джиповете да носят багажите и екипировките.....
      Темпото на придвижване на трите е принципно различно.

Коментар

Повече от 50-60 км на ден не мислиме да се движиме , ще гледаме така да става ,че да се изчакваме за лагера.
        Лудак

Коментар

От връх Ком до нос Емине, доколкото си спомням разстоянието по черно тогава беше май към 1000км. Не помня точно, мисля някъде съм го писал ако на някой му се рови... Ако това разстояние се раздели на по 50-60км. дните стават много... освен това има голяма разлика между различните участъци... Има места къде 200 днес са ОК, има и такива дето не става... Аз също смятам, че може да се правят пътешествия с участници, които използват различни превозни средства и това би било уникална възможност за обхващане на цялата "палитра" от местата през които се преминава... Даже имаме намерение с група приятели, някой хубав ден в бъдещето да реализираме нещо подобно. Но ще бъде извън България... Тук вече подобни пътешествия не могат да се правят...
          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
            От връх Ком до нос Емине, доколкото си спомням разстоянието по черно тогава беше май към 1000км. ...
            През 2007 от София ("Шел"-а на изхода при Богров) до Шкорпиловци (през н. Емине) ни излезе по GPS 915 км. 50-60 км преход на ден е малко, освен ако човек не разполага с много свободно време.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

С една дума - да забравим...!!! Аз започнах много да се замислям дали и това дето го планрам за това лято в Родопите е осъществимо по начина по който ми се иска..?!! В никакъв случай нямам нито опита, нито средствата, нито и времето да подготвя сам маршрута и да прогоня трасето! Съществения момент е и поемането на отговорност за хора, които не познаваш! При всички случаи ще има много повече импровизация от колкото ми се иска, а при това условие най-логично е всеки да отговаря за себе си, съобразявайки се с някакви общи правила за безопастност, взаимопомощ и морал (все пак по джиповете ни има залепени стикери на форума)! Дразня се когато ми се налага да откривам топлата вода при положение, че някои хора отдавна се къпят с нея, но няма как...!!! Кефа цена няма, а и понякога е по-добре да се учим по трудния начин!

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                С една дума - да забравим...!!! Аз започнах много да се замислям дали и това дето го планрам за това лято в Родопите е осъществимо по начина по който ми се иска..?!! В никакъв случай нямам нито опита, нито средствата, нито и времето да подготвя сам маршрута и да прогоня трасето! ...
                Ееее, не така де! Хората, дето тръгват на междуконтинентални пътешествия, да не би да си преминават предварително маршрута? Има карти, има реално преминати тракове от по-къси пътувания, има хора, живеещи в съответните райони или често каращи там, така че винаги ще можеш да събереш достатъчно информация.
                А каране офроуд без импровизации ... И да ти е преминал някой форлойфер по маршрута какво от това? Един по-як порой непосредствено преди пътуването като свлече един участък от пътя по маршрута какво правиш?
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Чаво! Споко бе...!!! Никой не е казал, че се отказвам! Не е в стила ми просто.. Искам да е перфектно, но няма как да е! Не е болка за умиране и по асфалта - ако се наложи!

Поздрави

Коментар

Импровизация му е Майката
                    НО трябва да се внимава с Групата - Много Хора - Много различни визии за степен на трудност, за продължителнос... Много Спирания по всякакви поводи...
                    2005-а още на вторият ден разбрахме, че ТРЯБВА разделяне на компактни групи (3-5 автомобила) по Интереси (Луди Глави, Карачи, Спокойни, разходкаджии...) и тогава с лекота може да се нагажда маршрута в движение. Даже последните години когато се разхождахме в малка група, имахме само крайната точка за деня и маршрута се "напасваше" в движение, като често и крайната точка не спазвахме, но като сте повече това НЕ може да стане!

Коментар

От това пътешествие ще споделя интересна случка, илюстрираща различната представа на отделните хора за това кое с каква трудност е...

След първият ден, се бяхме събрали и си говорехме, още не се познавахме всички... Един момък се приближи, запознахме се и каза: -Приятно ми е, аз съм един кой си, професор по офроуд... Ама на сериозно... Е аз се зарадвах, че най-сетне и с професор се познавам... и то по офроуд...

Същият този приятел, на третият ден, официално заяви, че ще ме съди като организатор, за опит за убийство... Защото маршрута, за него не е за каране, а за директно пребиване... Ядоса, се много, даже за ден ни напусна... После обаче, размисли, дойде пак, минахме заедно всичко нататък... там вече имаше наистина трудни места... Накрая всичко беше наред, всички бяха много доволни, колегата е тук, пише редовно и най-вече всеки от нас си знае добре кое, как и по колко е в реда на нещата...
                      VPetrov.photography

Коментар

Момчета и момичета !
                        Изчетох внимателно и с удоволствие тези 9 страници. Ако се наемат хора да организират това, "КОМ-ЕМИНЕ" или нещо подобно тази година - аз ще дойда !

Коментар

Първоначално публикуван от ntotev Преглед на мнение
                          Момчета и момичета !
                          Изчетох внимателно и с удоволствие тези 9 страници. Ако се наемат хора да организират това, "КОМ-ЕМИНЕ" или нещо подобно тази година - аз ще дойда !
                          А тази тема разгледа ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                            С една дума - да забравим...!!! Аз започнах много да се замислям дали и това дето го планрам за това лято в Родопите е осъществимо по начина по който ми се иска..?!! В никакъв случай нямам нито опита, нито средствата, нито и времето да подготвя сам маршрута и да прогоня трасето! Съществения момент е и поемането на отговорност за хора, които не познаваш! При всички случаи ще има много повече импровизация от колкото ми се иска, а при това условие най-логично е всеки да отговаря за себе си, съобразявайки се с някакви общи правила за безопастност, взаимопомощ и морал (все пак по джиповете ни има залепени стикери на форума)! Дразня се когато ми се налага да откривам топлата вода при положение, че някои хора отдавна се къпят с нея, но няма как...!!! Кефа цена няма, а и понякога е по-добре да се учим по трудния начин!

Поздрави
                            Не си и помислй нема отказване.
                            Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              И да не забравя, нещо важно за всеки организатор. Маршрутът който беше зареден в GPS-ите на организаторите навсякъде включваше "спешни" трасета, които позволяваха при инцидент да се иде до най-близката болница за най-кратко време...
                              Това е била една перфектна организация, както и всичко с което се захванете.Жалко, че не сте успели да си върнете средствата, но съм сигурен, че не е било това целта.Естествено хубаво е да има възвращаемост на инвестициите.Аз лично ако трябва да избирам дали да си платя за подобна организация или да отида безплатно на някъде бих предпочел да си платя.Така поне, ще знам, че съм в сигурни ръце(особенно за такъв неопитен псевдоофроудър като мен).В планината всичко се случва и просто добрата подготовка, като вашата няма равна.Тая година не мога да помисля за подобна експедиция, но си обещавам за догодина ако, ще има такова мероприятие да участвам пък макар и в някой от етапите.Силно съм впечатлен от тази експедиция и сега намирам смисъл във всички щуротии с, които съм се захванал да правя по джипа.
                              Единствено обаче проблем става с планирането на отпуските.Нали вкараха планиране на отпуските от предходна година.Така, че ако, ще се прави подобна експедиция може да се планира от доста по-рано та да могат хората да си планират почивката.Това е само предложение.
                              Поздрави на всички.
                              Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X