Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Магистралата до Истанбул ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Магистралата до Истанбул ?

Аз бях в Турция от22 12 2012 до5 01 2013 и минах 3000км и аз имам KGS карта но си купих от другитеHGS което е стикер-за приятелят ти незнам,навсякъде е отбелязано че KGS картите не важат,ти вярвай на когото искаш.

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
      Благодаря Гена. Що се отнася за KGS, доколкото успях да прочета от 01.01.2013 на магистралата вече няма такива чек-пойнти, но на мостовете над Босфора ще има до края на януари т.г.
      Случайно да знаеш дали в PTT (или на гишетата) могат да ти прехвърлят кредита от KGS карта в стикера ? Не ми се вярва, но все пак да питам, защото имам 2 карти - една на Shell и една от зелените дето се купуват при гишетата. В двете общо сигурно има поне 40 TL...
      Мисля че можеше до 31 12 2012-но не съм сигурен,на място ще ти кажат

Коментар

Ще ми кажат... Тя държавата им няма да пропусне да прибере "изгорелите" кредити по KGS картите, особено от туристите. Халал да й са, както се казва, поне в Турция държавата е налице за разлика от други страни.
        Е, все пак ще питам в PTT...
        Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Ще ми кажат... поне в Турция държавата е налице за разлика от други страни.
          Тук си много прав

Коментар

PTT поща ли е? или банка? Не, че има значение, но въпроса ми е дали има PTT офис на границата, от където да се вземе такъв стикер и да се зареди? Влизах в официалния им сайт, но нещо не успях да се ориентирам дали имат на границата.

Коментар

Първоначално публикуван от Shaquil Преглед на мнение
              PTT поща ли е? или банка? Не, че има значение, но въпроса ми е дали има PTT офис на границата, от където да се вземе такъв стикер и да се зареди? Влизах в официалния им сайт, но нещо не успях да се ориентирам дали имат на границата.
              Поща е,трябва да влезеш в някой град или на самата магистрала има пункт-на границата няма

Коментар

PTT по принцип е поща, но има и такава банка. То и у нас има - Пощенска банка.
                Поща има във всяко по-голямо село, но не ми се вярва във всеки пощеннски клон да продават такива стикери, тъй като функциите на пощите по принцип са други и това с въпросните стикери им е вменено съвсем наскоро. Затова моят съвет е ако влизаш през Свиленград или Лесово да се отбиеш в Одрин, а ако си през Малко Търново да се отбиеш в Лозенград. И в двата града има по няколко PTT.
                Последно редактирано от zippel; 13-01-13, 23:13.
                Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

PTT по принцип е поща, но има и такава банка. То и у нас има - Пощенска банка.
                  Поща има във всяко по-голямо село, но не ми се вярва във всеки пощеннски клон да продават такива стикери, тъй като функциите на пощите по принцип са други и това с въпросните стикери им е вменено съвсем наскоро. Затова моят съвет е ако влизаш през Свиленград или Лесово да се отбиеш в Ордин, а ако си през Малко Търново да се отбиеш в Лозенград. И в двата града има по няколко PTT.
                  Благодаря! В сайта им наистина нямаше пункт на границата и за това попитах.
                  http://www.ptt.gov.tr/?wapp=homePage_en

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                    Преди 5 дена мина познат до Истанбул и ми даде информацията която написах! Минал е с карта! Нещо се разминава информацията!!
                    Айдън спомена, че KGS важи до 31.01.2013, т.е. важат си все още.
                    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Значи такива стикери се продават в началото на магистралата (където са будките за тол-таксите). Пунктът се пада от лявата страна по посока Истанбул. Спира се колата и се влиза в един офис, където винаги има опашка. Попълва се една бланка и даваш 35 ТРЛ. Дават ти един малък стикер, който се лепи на предното стъкло от вътрешната страна зад огледалото за задно виждане. Този стикер се сканира на излизане от магистралата и сумата се появява на едно табло. И на отиване, и на втръщане не обърнах внимание колко пари са изтеглени. Мисля, че останаха пари в стикера.
                      Оставането на кола на летището за 12 дни се оказа по-сложно, по-скоро по-скъпо удоволствие. Като разбраха, че сме с чужд номер таксата се оказа около 470 и няколко ТРЛ. За турски коли щеше да бъде 155 ТРЛ. Прави се абонамент и накрая се плаща. Ние обаче разтоварихме багажа и намерихме един паркинг на 1,5 км от летището до някакъв outlet. Tам за 2те коли предплатихме по 120 ТРЛ за 12 дни и нямаше никакъв проблем. После такси и обратно на летището.
                      Ако някой има път към Бангкок, Пукет и Куала Лумпур, да пита. Мога да дам полезна информация за цени, места, екскурзии, туристически капани и тн.

Коментар

Ако някой има път към Бангкок, Пукет и Куала Лумпур, да пита. Мога да дам полезна информация за цени, места, екскурзии, туристически капани и тн.
                        На мен ще ми е интересна информацията за туристическите капани, а и по другите теми, ако споделиш ще е от полза

Коментар

Значи такива стикери се продават в началото на магистралата (където са будките за тол-таксите). Пунктът се пада от лявата страна по посока Истанбул.
                          Някой има ли идея дали този пункт работи в 2-3 през нощта, или ще трябва да отложа пъвуването си за светлата част на деня, за да мога да закупя такъв стикер?

Коментар

Не си длъжен да го купиш веднага,в рамките на една седмица може да си го набавиш от някоя поща!

Коментар

Първоначално публикуван от haki Преглед на мнение
                              Не си длъжен да го купиш веднага,в рамките на една седмица може да си го набавиш от някоя поща!
                              Интересно как ще излезеш от магистралата без стикер, след като на излизане имаше полицаи които спираха колите без стикер и се активираше аларма. Така беше и на Инстанбул-Одрин, Айдън-Измир и Анкара-Инстанбул. Няма проблем да влезеш на магистрала без стикер, въпреки че ще се включи звукова аларма, но преди да излезеш трябва да спреш в дясно до офиса на РТТ и да си купиш стикер и на излизане те таксува. Цените са: Инстанбул - Одрин - 5.80 т.л., Анкара -Инстанбул - 12.00 т.л., Айдън -Селчук - 1.80 т.л.
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snapshot001(2).jpg
Прегледи:1
Размер:86.8 КБ
ID:5477801

Име:snapshot004(1).jpg
Размер:104.6 КБ
ID:5477802

Име:snapshot005(1).jpg
Размер:95.6 КБ
ID:5477803

Име:snapshot004(1).jpg
Размер:104.6 КБ
ID:5477802
                              Последно редактирано от plaskom; 02-05-13, 11:33.

Коментар

Здравейте колеги.Предстои ми пътуване от Бургас до Истанбул.Минавам през Малко Търново - Kirkldreli и продължавам до магистралата.След това по нея до Истамбул,и слизам от нея по посока летището Ataturk. Миналата година ходих,и нямаше проблем,с картите KGS.Закупих си я още на границата в България.
                                Тази година какво препоръчвате да направя. Ако пътувам през деня и не продават HGS стикери на границата,и не открия пощите в Kirkldreli,как да постъпя?

Да се кача на магистралата и преди слизането от нея(посока летище Ататюрк) какво да правя?
                                Ако пътувам през нощта и вариантът с пощите отпада.(И при положение че не знам къде се намират,и не говоря/разбирам турски език)
                                Искам да си платя и естествено да нямам разправии с полицията в Турция...
                                .

Име:55.jpg
Размер:50.0 КБ
ID:5477784
                                .

Име:66.jpg
Размер:54.7 КБ
ID:5477785

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X