Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Магистралата до Истанбул ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Магистралата до Истанбул ?

По т.1 съм съгласен.
    По т.2, обаче не. Тази магистрала се казва AVRUPA OTOYOL и двете й крайни точки са Одрин и Махмутбей. Можеш да продължиш по същото трасе и да пресечеш голяма част от Истанбул, минавайки по горния мост над Босфора до гишетата при Чамлъджа, откъдето се счита, че си вече на ANADOLU OTOYOL, т.е. на магистралата Истанбул - Анкара. Между Махмутбей и Чамлъджа има двайсетина пътни възела, където можеш да слезеш от магистралата или да се качиш на нея и никъде няма гишета, защото се счита, че си в рамките на града.
    Освен това не чукаш никаква карта и нямаш никакво влияние върху това дали датчика те засича или не. И още по-тъпото е, че нямаш и никаква индикация за това. Просто минаваш и разбираш какво точно е станало като влезеш в сайта.
    Както и да е. От предния ми пост се вижда, че участъка "Махмутбей-Бабаески" (или обратно) е таксуван 5 пъти по 4.40, а участъка "крайна точка - Бабаески" 5.50 лири. А крайната точка е пак Махмутбей, защото по-крайна от нея няма. Ето тук не виждам логиката.
    Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Да не би да е имало някаква 'прИмоция'... Например при закупуване авансово голям пакет, а когато те те кредитират - цените да са стандартни?
      Защото по тарифата дават Бабаески - Махмутбей 5.50ТЛ за 1-ва графа:
      http://www.kgm.gov.tr/SiteCollection...toyolGecis.pdf
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

И въпрос за мотористите: плащането при пътуване с мотор как става? Виждам, че е кат.1, т.е. приравнени са към обикновените автомобили, но практически къде се слага и как го разчитат камерите??? Или ако се напуска страната (както явно е и за автомобилите) в шестдневен срок да не го мисля...

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          Да не би да е имало някаква 'прИмоция'... Например при закупуване авансово голям пакет, а когато те те кредитират - цените да са стандартни?
          Защото по тарифата дават Бабаески - Махмутбей 5.50ТЛ за 1-ва графа:
          http://www.kgm.gov.tr/SiteCollection...toyolGecis.pdf
          Наистина не знам, но не ми се вярва в рамките на 9 месеца да има промоция. Все пак цената е 4.40 лири в 5 от 5 случая, когато датчиците са разчели колата и на входа и на изхода.. Може би е както при градския транспорт в Истанбул. Ако си с електронна карта или Акбил цената за едно пътуване е 1.95 лири вместо 3 лири.
          Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Имам един въпрос относно пътуване чрез летището в Истанбул. Смятам да отида с колата и да я оставя на паркинг там. След това ще летя извън Турция. Има ли някакви по - особени изисквания.

Коментар

Писано е по тази тема във форума. Потърси малко и ще го намериш.

Коментар

Всъщност вече е много различно от писаното по темата. Затова и попитах. Вече на влизане в Турция не ти вписват номера на колата в паспорта. Оставяш си я където искаш и няма проблеми да излетиш от летище Ататюрк. Иначе на Капитан Андреево от турска страна ми казаха, че на летището ще трябвало да попълня някаква декларация. Нямаше такова нещо.

Коментар

На 01.05. влязох с колата в Турция. Имаше страшно много народ на границата и чаках 2 чаа на гишето за вписване на колите в паспортите. Вписваха ги на всички, защото на опашката имаше и доста румънци и руснаци. Искаха и зелените карти на всички.
                  На 04.05. се върнах и на същото гише ми отписаха колата. Ако някой иска мога да постна и снимка от печата в паспорта, касаещ колата, на който има някакъв техен рег. номер и крайна дата, когато колата трябва да напусне Турция
                  Процедурата не е мръднала от 2008 г. (откогато аз имам спомени)

Коментар

Първоначално публикуван от netrootbg Преглед на мнение
                    Всъщност вече е много различно от писаното по темата. Затова и попитах. Вече на влизане в Турция не ти вписват номера на колата в паспорта. Оставяш си я където искаш и няма проблеми да излетиш от летище Ататюрк. Иначе на Капитан Андреево от турска страна ми казаха, че на летището ще трябвало да попълня някаква декларация. Нямаше такова нещо.
                    За декларацията - бях пуснал тук тема с отговора на турската митница, съдържаща две декларации - в зависимост от това какво искаш да правиш...
                    Има легален начин, има и начин - изключение, който става, но не е сигурен (т.е. да минеш между капките)... Не е правилно от изключението да се прави правило.
                    Последното влизане и излизане в Турция ми бе февруари тази година. Чакахме доста на гишето за да впишат/отпишат автомобила в паспорта на шофьора...
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

• От: Магистралата до Истанбул ?

Съвсем пресен пример. От 23-25 май 2104 г.
                      Гледйте вертиаклния правоъгълен печат от страницата. Вдясно е увеличен и поставен хоризонтално.
                      На горния ред има някакви техни регистрационни номера. На долния е отразена крайната дата, когато колата тябва да напусне Турция. Доколкото знам, срока е 180 дни.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Pass1.jpg
Прегледи:1
Размер:63.0 КБ
ID:5589695 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Pass2.jpg
Прегледи:1
Размер:80.5 КБ
ID:5589696
                      Последно редактирано от zippel; 27-05-14, 00:17.

Коментар

• От: Магистралата до Истанбул ?

Първоначално публикуван от netrootbg Преглед на мнение
                        Имам един въпрос относно пътуване чрез летището в Истанбул. Смятам да отида с колата и да я оставя на паркинг там. След това ще летя извън Турция. Има ли някакви по - особени изисквания.
                        Официалния отговор на турските митници е тук:
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...73#post2221673
                        Неофициално - както на всякъде в Леванта - 'ако минеш метър...'

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X