Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Магистралата до Истанбул ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Магистралата до Истанбул ?

Точно преди да излезеш през тол-а, трябва да има клон на РТТ вдясно. Спираш и си купуваш стикер. Не съм сигурен дали работят през нощта, но би трябвало. За по-сигурно си планувай пътуването така, че да си там сутринта или късния след обед.

Коментар

Малко извън темата, да попитам:

Братовчетка ми ще пътува до Истанбул със сина си. На границата изискват ли да се представи акт за раждане?

Благодаря предварително!

Коментар

Гишета за плащане в кеш на изходите на магистралите няма ли вече? Май на по-малкият мост през Босфора нямаше гишета за кеш, а само за карти?
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от TEXT Преглед на мнение
          Малко извън темата, да попитам:

Братовчетка ми ще пътува до Истанбул със сина си. На границата изискват ли да се представи акт за раждане?

Благодаря предварително!
          Децата преминават граница със задграничен паспорт /дори и за страни от ЕС/. Ако бащата на детето не е с тях, трябва нотариално заверена декларация, че е съгласен детето да напусне страната.
          LZ1PER

Коментар

По стария път през Бабаески, дето е успореден на магистралата, трябва да е без пари. А си е 4тири лентов и бездупчест. Километрите са почти същите.

Коментар

Аз питах за друго. Хващаш магистралата за Истанбул. Европейска Е 80, турска 03. Влизаш в Истанбул и стигаш до по-големият мост над Босфора. Все още си на магистралата 03, но за моста се плаща от Европа към Азия, (на обратно от Азия към Европа не се плаща). На касите на големият мост има ли гишета за кеш плащане? До този момент ти си си взел билетче за влизане на магистралата след границата и ще излезеш от нея някъде преди Анкара. Чак там ли ще плащаш за магистралата? А за моста?
              Ако се качиш в Истамбул на другата магистрала 02 която минава през по-малкият мост над Босфора (по-близо до Черно море), там гишета за плащане в кеш на моста НЯМАШЕ, а само с карти. Дали се е променило това положение? Някой знае ли?
              Двете магистрали 02 и 03 след като минеш Босфора и влезеш в Азия някъде в квартал Кадъкьой се обединяват в магистрала 04, която вече води до Анкара. Там има ли каси и плаща ли се, или ще плащаш чак към Анкара, когато слезеш от магистралата?
              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
              Златомир Попов - Forry

Коментар

Аз пътувах от Анкара към Истанбул и пресякох Босфора по големия мост и нямаше никаде за плащане, а ме таксува 12 т.л. за магистралата мисля че малко преди това.

Коментар

В смисъл малко преди моста ли, или след него е изхода? Иначе от Азия към Европа за моста не се плаща. А за магистралите се плаща на изхода. Мисълта ми беше, че ако се кача на магистралата на границата и изляза от нея пред Анкара в Истанбул някъде ще плащам ли, където се делят и събират магистралите? Нямам намерение в Истанбул да слизам от магистралите. Просто нямам работа в този град. Само ще го пресека. И мостовете, които от Европа към Азия се плащат, имат ли гишета за кеш плащане, или още там ще трябва да съм с карта?
                  Златомир Попов - Forry

Коментар

За изход от магистралата платих 1-2 км преди моста, а на моста не видях никакви гишета. Предполагам че ще трябва да си платиш преди влизане в Истанбул и после преди Анкара още един път. Магистралата като минава през града няма как да я контролират, има твърде много влизане/излизане.

Коментар

2008 година минах от Азия в Европа по големият мост, като на магистралата Анкара-Истанбул-Одрин се качих някъде около Болу и никъде не е имало каси, такси и плащане.
                      2009 година минах по магистралата към Истанбул, на която се качих някъде около Одрин, защото минах през Лесово. При влизането в Истанбул платих 5 лири в кеш и после хванах източната магистрала 02 за малкият мост над Босфора. Касите за плащане там са, след като минеш моста и напуснеш Европа, или вече в Азия. Но там гишетата бяха за плащане само с карти. Нямаше гише за плащане в кеш. Изчаках един турчин да плати с карта и минах, почти заедно с него. Понеже бях с мотоциклет номера ми мина, макар че сигурно са ме видяли на камерите. Не са ме закачали в последствие. Това упражнение го направих, защото след това не съм ползвал магистрали и платени мостове и не виждах смисъл да купувам карта за 50 лири. Прибрах се после от долу през Чанаккале.
                      Сега ме интересува, ако мина през Истанбул в посока Анкара по въпросните магистрали и мостове, къде, и какво точно ще плащам? Предпочитам да плащам в кеш, а не с карти, но не знам, дали ще е възможно.
                      Златомир Попов - Forry

Коментар

Намерих каквото ми трябва в този сайт. http://www.uab.org/index.php?option=...id=127&lang=bg
                        Благодаря!
                        Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                          Намерих каквото ми трябва в този сайт. http://www.uab.org/index.php?option=...id=127&lang=bg
                          Благодаря!
                          Нещо не им отговарят цените с това колко ми взеха на мен преди 10 дни: Анкара - Истанбул - 12 т.л., Истанбул - Одрин 5.80 т.л.

Коментар

Един приятел, който често ходи до Истанбул с кола каза че за чужденци до 6 дни пребиваване в Турция нямало плащане на магистрали и мостове. Това го разбрал, когато отишъл пак да си пълни картата. Каза, че имало табела с тази информация на английски някъде след границата и се чудеше как ще разберат, колко дни е стоял в Турция по касите на магистралите, и какво ще стане след шестият ден.
                            Едва ли ме лъже. Някой друг има ли такава информация?
                            Златомир Попов - Forry

Коментар

Прясна информация.
                              Стикера HGS струва 35 лири, от които 5 за материала и 30 са предплатени такси. Купих го на гишетата на входа при Бабаески. Има малко досадни формалности, но се оправяш. Залепяш го зад огледалото, т.е. ти не го виждаш, а датчика го засича. Зареждането става пак на същото място (вероятно може и в PTT станциите) като даваш номера на автомобила или номера на паспорта. Това на мен ми говори, че стикера е носител единствено на ID-то на автомобила, а базата данни съхранява инфото колко си изразходвал и съответно колко ти остава. Което от своя страна означава, че би трябвало да има сайт, на който да си провериш "салдото". Да, ама "би трябвало" не означава, че има такъв сайт. Или поне аз не съм го намерил.
                              Като минаваш при входа към магистралата няма никакво инфо. На изхода от магистралата има някакво табло, но не е съвсем ясно какво точно пише на него. Мисля, че турците в най-скоро време или ще отменят това HGS или ще го пооправят.
                              Относно мостовете над Босфора. Не знам кой е по-големия, според мен ако не са еднакви, са поне сравними. Северния е "Фатих Султан Мехмед", а южния е "Първи Босфорски". Плаща се само в посока Европа-Азия. На Фатих Султан Мехмед гишетата са от Европейската страна, а на другия от Азиатската. Таксата е около 4 лири. В посока Азия-Европа няма гишета и на двата моста.
                              Относно магистралата. На влизане в Истанбул от Европа гишетата са при Махмуд Бей. Оттам на изток се счита, че си в рамките на Истанбул, т.е. напуснал си магистралата. Ако продължиш къма Анкара имаш такса за моста, но все още се смята, че не си на магистралата. Отново се качваш на нея при Анадолските гишета в азиатската част.
                              Ако някой иска по-подробно инфо, мога да постна GPS координатите на двете гишета.
                              Подвариант. Ако вземеш ферибота Еминьоню - Харем няма да плащаш такса мост. От Харем ако по D-100 отидеш до края на Истанбул, т.е. минеш Тузла и влезеш в Гебзе, като се качиш на магистралата ще те таксуват по-късно (т.е. по-източно) от Анадолските гишета. Не го препоръчвам ако сте транзит. D-100 понякога е доста задръстена. Макар, че и на O2 съма ял попарата.
                              Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Е това е информацията! Благодаря! Сега вече ми се изясни работата, и даже чак сега разбрах, че съм объркал мостовете предишният път... Южният "Първи Босфорски", по който съм минал от Европа в Азия е в същност по-далече от Черно море. Касите бяха в азиатската част.
                                Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X