Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Магистралата до Истанбул ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Магистралата до Истанбул ?

Да попитам знаещите. Платена ли е и ако е, то с какво може да се плаща? Кеш (Лири, Евро) или кредитна(дебитна) карта?
    Благодаря предварително.

До: Магистралата до Истамбул ?

Платена е, но става въпрос за няколко долара.
    Платени са и мостовете над Босфора.
    Не знам за карти, не съм видял някой да слиза от автомобила, но долари вървят.
    Приятно пътуване.
    Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

До: Магистралата до Истанбул ?

Миналата година, като ходихме на Ф1 в Истанбул, си купих карта, с която се преминаваше през тол-пунктовете. Струваше десетина лири и важеше за магистралата и за моста.
      В неделята, на връщане, всички тол-пунктове бяха отворени и никой не искаше нито плащане, нито поставяне на карта. Явно облекчаваха трафика.

Приятен път!

Коментар

Намери 10-ина лири и нямаш проблеми. Проблем ще имаш ако минаваш в азиатската част, че на първия мост се плаща само с карти и не съм сигурен дали още има кешово гише на втория. Още на Одрин на гишетата може да си извадиш карта и си спокоен, а и цената за магистралата(не че е висока) и мостовете пада с 30%.
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          В неделята, на връщане, всички тол-пунктове бяха отворени и никой не искаше нито плащане, нито поставяне на карта. Явно облекчаваха трафика.

Приятен път!
          И аз го видях това и се накефих максимално. Никъде другаде не съм видял някой да се откаже от далаверката в полза на трафика. В Италия съм чакал веднъж 3 часа на тол зоната на Венеция. Сега там има нова магистрала и този пункт го няма въобще.

Коментар

а направо с кредитната карта не може ли да се плаща? Преди 2 дни се върнах от Мюнхен през Любляна-Загреб-Белград- на всички пунктове става с карта, дори с дебитна Маестро... Само на тунела на излизане от Австрия поиска истинска кредитна...
            Не сменяш пари, не ти остават неизползваеми дребни, не те цакат с курсовете...
            Също и с горивото - един път се излъгах да платя с кеш и ме прецакаха с курса /Сърбия - ЕКО петролиум/ и ми излезе малко по-скъпа нафтата отколкото в Германия...

Съветвам ви да плащате само с карта където може...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
              а направо с кредитната карта не може ли да се плаща? Преди 2 дни се върнах от Мюнхен през Любляна-Загреб-Белград- на всички пунктове става с карта, дори с дебитна Маестро... Само на тунела на излизане от Австрия поиска истинска кредитна...
              Не сменяш пари, не ти остават неизползваеми дребни, не те цакат с курсовете...
              Също и с горивото - един път се излъгах да платя с кеш и ме прецакаха с курса /Сърбия - ЕКО петролиум/ и ми излезе малко по-скъпа нафтата отколкото в Германия...

Съветвам ви да плащате само с карта където може...
              Ами нали и аз за това питам!

Коментар

В Турция може да си платиш специалната карта с кредитна или дебитна но не и таксите.

Коментар

За Истанбул си обмени предварително тур. лири толкова колкото мислиш да похарчиш там. Иначе ще вземат всякакви пари но те удрят в курса. Магистралата ти струва 5-6 лв. от границата до центъра на Истанбул. Плащаш си кеш, връщат ти ресто. Аз всичко си плащах в тур. лири в кеш и нямах проблеми никъде. Пазариш се навсякъде където не е с фискален бон.
                  Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
                    За Истанбул си обмени предварително тур. лири толкова колкото мислиш да похарчиш там. Иначе ще вземат всякакви пари но те удрят в курса. Магистралата ти струва 5-6 лв. от границата до центъра на Истанбул. Плащаш си кеш, връщат ти ресто. Аз всичко си плащах в тур. лири в кеш и нямах проблеми никъде. Пазариш се навсякъде където не е с фискален бон.
                    Нищо няма да харча. Просто мятам щерката на самолета за Сеул.

Коментар

Магистралата е 5.50 лири от Одрин до Истанбул. От Малко Търново ако се минава, се качвате на средата на магистралата, така че предполагам е 3-4 лири. Може да се плати в евро или долари, но курса е едно-към-много. Най-добре е да си имате 10-20 лири за таксите там.
                      А това, че в неделя магистралата е била с отворени пунктове - било е рамазан някакъв. Никой не оптимизира трафика там така То си пише на гишетата, защо са в почивка

Летище Ататюрк(IST) е в европейската част, а другото - Sabiha Gokcen(SAW) е в азиатската, и за него трябва да се мине през моста и да се плати още една тол такса(плаща се само едната посока доколкото знам, но не съм сигурен...). Но предполагам имате работа до IST. Другото е прекалено малко за полети до ICN.
                      Последно редактирано от Tihomir(imageo); 21-01-10, 12:54.
                      Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
                        А това, че в неделя магистралата е била с отворени пунктове - било е рамазан някакъв. Никой не оптимизира трафика там така То си пише на гишетата, защо са в почивка
                        Колегата е писал, че след формулата в неделя беше безплатно и аз потвърдих, защото го видях с очите си и също видях, сложени табели, на които пишеше, че поради провеждането на Формула 1 подаряват безплатно ползване на магистралите.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Ще харчиш за дребни неща. Обмени си 100 лири. Ще похарчиш 20-30 после другите пак ще си обмениш в България ще се набуташ 1 лв.
                          Но ще си спокоен
                          Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            На границата си смени 20 турски лири, зареди в България до горе.

Отиваш до летище Ататюрк по ГПС. Ако нямаш още на входа има табели за летището.Миля че беше Ataturk Havalimani . Дано не излита от летището на южната част. Ако е така то си купи карта.
                            Гледай като минаваш през местата за плащане на магистралата в Истанбул да не се забиеш на тези с карти или с електронно плащане, че ако си в трафик много трудно ще се преместиш.
                            only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Да подкрепям Ванко по добре 100 лв. ще загубиш 1 лв.
                              only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X