Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада и нейната сигурност на пътя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лада и нейната сигурност на пътя?

Първоначално публикуван от Житомир Преглед на мнение
    Здравейте,
    Наскоро се сдобих с Паджеро 97 година, малко импулсивно го взех и май не дооцених проблема с ръждата по шасито. Първоначално забелязах наличието на такава, но ми се стори нормално, впоследствие след като обиколих няколко сервиза и успях да разгледам по обстойно колата на подемник, се оказа че шасито е доста ръждясало и се нуждае или от сериозен ремонт или изцяло от подмяна. Колата е била пръскана отдолу направо върху ръждата и не се е виждало всичко. Какво ще ме посъветвате, стрували си инвестиция в смяната на шаси и можели да се намери подобно по моргите??? Колко би струвала смяната на шасито и самото шаси??? Има ли смисъл си да пробвам да закърпвам сегашното шаси??
    Колата е предимно да се стига с нея до вилата, където има 1500м черен път, по който минава и лека кола, и за зимата да се ходи по планините на сноуборд. За сега не се предвиждат сериозни офроуд трасета.

Благодаря Ви, дано не досаждам с толкова лаични въпроси.

Ето една алтернатива на нова Лада. Нищо лично към марката Митсубиши.
    Моля колегата nikidd за коментар.
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Браво бе никид . Ами що не з-еме-ш да отговориш и на останалите акценти. А май ги премълчаваш.

Нали знаеш полуистината е най-голямата лъжа.

Грешка е да се изказва мнение, че на хамъра му няма нищо след катастрофата.
      Ами да беше се пробвал с някой камаз. Има такъв линк във форума. Пак на спортист руснак.

Това ли ти е критерий за сигурност на пътя? Да убиеш другия а на теб да ти няма нищо?

Другите коли ,които съм имал нещо все се чупят. Махам ги.

Ладата е скъпа кола. Ако искаш да я счупиш.

Но кои обувки не се късат от употреба.

- които не вършат работа приятелю фен на сигурността на пътя с хамър и ауди.

Затова ако веднъж на 7 години като отида в сервиз да сменя нещо немога да се вредя от аудита , рена, пежа, и всякакви чужди думи коли.

Абе никид ти си бил голям фен на лада. А сега не си.

Е аз съм обратното едно време не бях, а сега съм.

Коментар

Първоначално публикуван от Жечко Русчев Преглед на мнение
        Това ли ти е критерий за сигурност на пътя? Да убиеш другия а на теб да ти няма нищо?
        +1

Коментар

Браво бе никид . Ами що не з-еме-ш да отговориш и на останалите акценти. А май ги премълчаваш.
          Кои по-точно? Останалото ми се видя да е без нужда от коментар, но ако имаш конкретно питане - казвай, ще отговаряме .

Нали знаеш полуистината е най-голямата лъжа.
          Грешка е да се изказва мнение, че на хамъра му няма нищо след катастрофата.
          Ами да беше се пробвал с някой камаз. Има такъв линк във форума. Пак на спортист руснак.
          Ама аз писах и за Ауди-то, а по-нагоре съм дал за сравнение резултатите от тестовете по Euro NCAP. От това по-добър показател здраве му кажи. Що не коментираш резултатите от краштестовете на Лада-та с тези на другите МПС-та?

Не, но кажи какво щеше да се случи с хората в Лада-та, ако тя бе на мястото на хамъра, на ауди-то, или на хонда-та? Е те това вече е критерий.

Другите коли ,които съм имал нещо все се чупят. Махам ги.
          Моита се чупят главно в сервиз, на пътя не ме е оставяла и ремонти често не съм правил. Виж като вляза да ми проверят реглажа на запалването ми счупиха клапан за въздуха, като отидох да ми проверят газовата уредба ми пуснаха гайка в двигателя. Е те така се чупят коли, ако искаш ще споделям още на по бира. Виж Лада-та на баща ми, преди това жигулата на брат ми, а още по-преди и моята собствена са друг филм. Все има нещо да се прави, а резултат - никакъв.

Ладата е скъпа кола. Ако искаш да я счупиш.
          Но кои обувки не се късат от употреба.
          - които не вършат работа приятелю фен на сигурността на пътя с хамър и ауди.
          Всяка кола е скъпа ако искаш да я чупиш, ладата е скъпа ако искаш да е в прилично състояние. Иначе бай мангал си я кара и без да я поглежда, но това не е критерий.

Затова ако веднъж на 7 години като отида в сервиз да сменя нещо немога да се вредя от аудита , рена, пежа, и всякакви чужди думи коли.
          Всяка кола има нужда отвреме на време от ремонт. Някои по-често, а ладите постоянно. Като сравниш количеството лади по пътищата с това на западните МПС-та ще видиш, че има защо в сервизите да висят западни коли главно. Да не говорим, че Лади-те по принцип се правят пред блока и по-рядко в сервиз нали .

Абе никид ти си бил голям фен на лада. А сега не си.
          Е аз съм обратното едно време не бях, а сега съм.
          Не съм бил фен на лада, всъщност едва ли съм фен на конкретна марка. Сменил съм няколко, карал съм и други автомобили (и УАЗ включително). Разликата е осезаема между управлението на Лада и западен автомобил (дори и от същото поколение).

За мен ладата е удачен вариант за заместване на впрегатен добитък, в случаите когато нямаш пари да си купиш лекотоварен автомобил.
          Нива-та е по-друг филм, т.к. на тез пари не можеш никакъв друг високопроходим автомобил да си купиш.

Колега blackfirefly, виждам че ме преследваш по темите да коментирам това или онова. Нямам против, но може ли да си казваме истината в очите, дори когато не е приятна?

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
          И аз мисля, че оправия с вибрациите няма. Могат да се намалят донякъде, но само толкова. Свикване му е майката.
          Темата, в която пуснах този и няколко други цитати беше Нива или друг джип, и както писах и там, по-добре от хората каращи Нива аз едва ли ще мога да му обясня на човека колко става.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
            Колега blackfirefly, виждам че ме преследваш по темите да коментирам това или онова. Нямам против, но може ли да си казваме истината в очите, дори когато не е приятна?
            Точно това искам и аз, но си много пристрастен, което дразни. Твърдо критикуваш Лада, даже за забрани иде реч, но когато ти подам тема за някои расов автомобил с проблеми пълно мълчание от твоя страна. Само във форум "Митсубиши" има няколко отделни теми за изгнили рами, блокирали скорости и т.н. Вярно, че става въпрос за автомобили втора ръка, но струващи горе-долу колкото една нова Нива. Който пита "Нива или друг джип" точно това има предвид - нова Нива или нещо западно на десетина години. Така не му помагаш.
            Като гледам си Модератор. Не върви да си толкова пристрастен. Поне така мисля аз.

Коментар

Твърдо критикуваш Лада ...
              А това е един от смъртните грехове!

За такива возила - или хубаво, или нищо ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Като гледам си Модератор. Не върви да си толкова пристрастен. Поне така мисля аз.
                Извинявам се ако изглеждам пристрастен. Под зеления надпис "Модератор" в мое лице виждайте просто човек, който ще се стреми да помага във форума, но по никакъв начин няма да се стремя да задушавам чуждите мнения (особено когато не се имам за вещ по въпроса).

И за да заровим томахавката обещавам ако наесен имам останали пари (твърде малко вероятно след почивка на море) да си купя една Нива и да я оценям от първо лице единствено число.Може друга песен да запея

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                  ...

И за да заровим томахавката обещавам ако наесен имам останали пари (твърде малко вероятно след почивка на море) да си купя една Нива и да я оценям от първо лице единствено число.Може друга песен да запея

Това си е Обещание
                  А обещанията трябва да се спазват
                  Ще чакаме Ревю-то

Коментар

Точно това искам и аз, но си много пристрастен, което дразни. Твърдо критикуваш Лада, даже за забрани иде реч, но когато ти подам тема за някои расов автомобил с проблеми пълно мълчание от твоя страна. Само във форум "Митсубиши" има няколко отделни теми за изгнили рами, блокирали скорости и т.н. Вярно, че става въпрос за автомобили втора ръка, но струващи горе-долу колкото една нова Нива. Който пита "Нива или друг джип" точно това има предвид - нова Нива или нещо западно на десетина години. Така не му помагаш.
                    Колега, дай да сме пристрастни все пак, хора сме а не машини. Аз това с новата Нива и много старото западно возило съм го минал вече. Е съвсем пристрастен съм, щот сравнението не е в полза на Нивата даже никак... Никой не може да ме накара на черното да кажа бяло. нивата дори нова си остава Нива - там е ясно 100% какъв ще е резултата. Докато при стар западен джип си е руска рулетка, може да гръмне, ама може и да уцелиш правилния... Аз съм за шанса...щот с Нивата шанс няма... За удоволствието от шофирането изобщо не споменавам, това си е друга отделна тема и е въпрос на вкус, има хора всякакви...някои се кефят да ги мъчат и да им е неприятно и неудобно.....
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

• До: Лада и нейната сигурност на пътя?

Относно сигурноста на пътя мога да ви кажа само едно. Ладата може да се движи с 90 извън града и това е предела по закон. Най-обичам простите неща защото са по надеждни. Има ли екстра има проблем. Няма екстри няма проблеми. Стига с това консумиране, стигат ми консервантите в храната. Все повече хора откриват истината за колите след 95-98(с много малки запазени изключения) и за това заобичват повече старите коли и в частност Ладите. Аз обичам Самурай, друг обича Уаз прети Нива четвърти 2107. Някой обичат антики,какво сега да не карат като им е кеф, малко на монопол на много високо ниво ми прилича.
                      Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                      Drag Grand Canyon Daily
                      Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                      LZ1JYM

Коментар

Ами никаква индивидуалност няма по нашите географски ширини. Всичко що е по-различно е сгазено. Днес излиза Ауди Кю7 - утре всички баровци карат Кю7. Дори и многото пари не могат да направят някои по-различини от съседа.

Коментар

Ами никаква индивидуалност няма по нашите географски ширини. Всичко що е по-различно е сгазено. Днес излиза Ауди Кю7 - утре всички баровци карат Кю7. Дори и многото пари не могат да направят някои по-различини от съседа.
                          Забелязвам, че последните няколко мнения (някои от които мои) нямат общо с темата.
                          Предлагам или да се придържаме към темата или да не пишем в нея.
                          Коментара за мястото на Нива-та сред останалите джипки може да продължим тук (хем има и анкета ).

Коментар

Веднага по темата . Значи мои приятели катастрофираха с лада преди 2 години. Виновен беше доста неадекватния шофер. Начи кара си с 50 момчето, ама 1 идея по към средата. Изкача стар бус VW и следва челен. Експертизата показва, че си е бил в платното а ладата го е треснала. Общата скорост е 110 км/ч. Демек бус-а е бил с 60. Тея в буса нищо им няма. В ладата: шофера счупен таз, зад него пасажер, само охлузен. Дясната страна, 10 см цепка на черепа на единия от мойте приятели, зад него най-пострадал се явява другият ми приятел, от удъра в предната седалка лицето му е изпотрошено не остава здрава костица по черепа му. Оцеля по чудо. Зглобиха го, но не е същия, меко казано. + зверски счупена ръка. Та ладата не е никак, ама никак сигурен автомобил. НО, ако шофера е адекватен, това се избягва много лесно, става дума за 10 см засичане в чуждото платно. Та аз си мисля, ако караш какъфто и да е автомобил сигурността зависи най-вече от водача. Особено ако става дума за кола като Лада, смятам трябва да си не 100% в час ми 1000%. Аз си имам 1 наум кой ме вози. Имам приятелка с нова служебна мазда 3-ка и кокото и еър бега да са и нахакали, тя кара толкоз зле, че изпръхвам всеки път. Та доста съм и я узурпирал на дълъг път, но тя вече се цупи, вика служебна, нямам право да я давам на други и т.н. Та пак се возих наскоро при нея и не мисля да повтарям скоро. Побелях... А тя не кара много бързо ВЕЧЕ. Та тая гарнитура м/м седалката и волана ако е износена или менте, не те спасява нищо. Ако не се претерепеш ти или пасажерите ти щото ти е много сигурна колата, ще утрепеш некой невинен, я с лада я с хонда, пример има доста пресен...

Коментар

Причината поради която човек трябва да се замисля за по-сигурна кола не е, че той кара бясно или да може да си позволи да кара по-бързо, а това, че във всеки един момент колкото и да внимаваш може да те отнесе някой хамър... И колкото повече буферни зони и еърбеци имаш в купетото, толкова по-голям шанс за оцеляване имаш!
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Aбе , вие още ли я разнищвате тая щайга?По съвременните стандарти това автомобил не може да се нарече.Къде са му деформационните зони при удар ?Къде са му еърбеците?Къде са му вредните емисий?Къде му е ергономията?Къде му е разхода на гориво?Къде е аеродинамиката?Къде е устойчивото на усукване купе?
                                Мога бая още да продължа.Но няма смисъл.На всеки е ясно че това е антика.Е , ако някой обичат да карат антики няма лошо , но да не ни убеждават че са едвали не по-добри от съвременните автомобили.Това просто е смешно.
                                0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                                Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                                Суперскан България www.decbg.com
                                Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X