Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо катастрофират тировете по международните ни пътища ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо катострофират тировете по международния ни път!

Първоначално публикуван от Димитър Насков Преглед на мнение
    Ми изобщо не можах да видя номерът на ремаркето. Беше цялото замърсено
    Пък вече беше късно да го изпреварвам да гледам от пред номерът на Камиона, защото идваше отбивката за градът ми.
    Значи при такива нарушения на човек, трябва да потърся 112 ( за 166 няма смисъл даже и да отключвам телефона че да го набирам знам ги какви са, еми ний какво можи да направим и затварят телефона).
    Шансът се увеличава ако се сигнализира и двата телефона. Засега 166 все още е действащ. Ако от там откажат да реагират, което се случва, сигналът се подава на тел. 112, които пък задействат служителите, свързани с тел. 166.

По-неприятното е, когато и от тел. 112 отказват да реагират на сигнал.

Коментар

Преди около 2 месеца видях пиян човек който се качва в лъскавия си Автомобил и потегля с бясна скорост (той е пил,доста). Обаждам се аз на 166 казвам им така и така, Автомобилът с тази регистрация е пиян моля да предприемите някакви мерки, и те какво ми казаха
      Еми, ний ко да напрайм, той сигорно се е преберал и затвориха телефона,ееее.
      Дано вече да няма такива случай, но ако видите такива смущаващи случки Обаждайте се!

Коментар

Най-напред по темата...в част от европейските държави има сериозни ограничения за часовете шофиране на тираджиите и за щофиране в почивните дни, това естествено ги бави, но се съобразяват защото глобите са солени, а пътните полицаи не са склонни да приемат рушвети...Стъпят ли на българска земя, газ до дупка защото няма какво и кой да ги спре...наваксват времето за сметка на човешки животи...Най-страшните катастрофи с чужди тирове са през лятото, обикновено в събота и неделя когато хората тръгват семейно на кратък излет или дългоочаквана почивка....колко семейства не стигнаха живи заради такива....
        Няма ли кой да въведе в Бг такива ограничения за тираджиите каквито има в Австрия например ?!

Коментар

А що се отнася до това, което всеки един отговорен шофьор може да направи...май единствения вариант е упорито да се звъни на 112, всички обаждания се записват...рано или късно ще започнат да реагират особено ако такива обаждания станат ежедневие. Но възниква друг въпрос: Как да настигна такъв състезател с моята скромна Тойота Карина 1,6 за да успея да запиша номера или да го снимам ?! И какво ще стане ако трябва да гоня всяко тежкотоварно камикадзе, което ме е изхвърлило от пътя при зверското му изпреварване ?!

Коментар

Добре де съгласен съм ,че ония мустаклиите карат пили.Обаче не може да приравняваме всички под общ знаменател. Някой задал ли си е въпроса как трябва да спре това 40 тонно чудовище , когато някой велик пилот било то с МЛ или Туарег а възможно е и с онези настъпаните хондички излязът срещу камиона и почнат да му светкат махни се , е питам аз да се телепортира ли тоя "ТИР" или да се обърне в канавката щото някой си мисли .... какво си мисли и аз не знам
            RAV 4
            F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от freeflyer Преглед на мнение
              Добре де съгласен съм ,че ония мустаклиите карат пили.Обаче не може да приравняваме всички под общ знаменател. Някой задал ли си е въпроса как трябва да спре това 40 тонно чудовище , когато някой велик пилот било то с МЛ или Туарег а възможно е и с онези настъпаните хондички излязът срещу камиона и почнат да му светкат махни се , е питам аз да се телепортира ли тоя "ТИР" или да се обърне в канавката щото някой си мисли .... какво си мисли и аз не знам
              Такива се спират с яка брония и мръсна газ!
              . LRE Bulgaria.
              RRC SE V8 91г.

Коментар

То и така се получава накрая , обаче всички обвиняват шофьора на камиона ( не мисля че му е кеф на него такова нещо катастрофа със загинали)
                RAV 4
                F650GS

Коментар

Един такъв от тия с коняците уби много добър мой приятел преди 2 години на магистралата каране с 80км в аварийна лента с тира - бягане от полицай и спиране с блокада - 2 години условно.

Дали неговите колеги са си взели поука като за убииство в нашата държава се дават 2 години условно?
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Липса на пътища. Хората имат график, който в който трябва да се вместят.
                    График, казваш... А ограниченията - кучета ги яли. И кой им прави графика, някой, дето е минал от моста до долу за 5часа? Или минават оттук за първи път?
                    Пътищата са тъжни, но това не е основание да се газят правилата. Тоягата ще ги научи на ред, стига да има кой да я развърти. Ама ще загуби джобната далавера.
                    На влизане в Русе има ограничение 40 преди моста и по-важното - преди пресечка с малък път към вилна зона. Там се минава с 80, а патрулката е на изхода откъм града, малко преди ограничението 50 да премине в 80. Защо ли

Коментар

1.Пътищата,и организацията на движение са трагични, липсват\указателни табели\караш, и незнаеш на каде си тръгнал, липсва \маркировка\не знаеш каде се движиш, на пътя или извън него.
                      2.Полицията.......за какво е там,да помага или да пречи да организира или събира.........
                      3.И накрая в какво живеем, в държава ли олигархия.

Коментар

До: АНКЕТА!

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                        обаче като видя турски тир още в началото на Шипка....
                        Aми Шипка...знаеш от историята какво е станало там

Аз не схващам друго...как грамаден,не знам колко десетки тонен тир се носи ,като камикадзе през зимата с летни галоши, пропуснали смяна преди около 15к километра.Аз лично съм висял около 8 часа,ноември, преди В.Търново,заради 3 (три) турски тира оплетени ,като спагети....
                        Значи първо имаме безотговорност на шофьорите.
                        Второ на нашата митница,видно санкции за това няма.
                        Трето няма измислени тирове за оффроуд още,никой нормален човек няма да предположи,че първокласен път няма да е почистен,опесъчен,а за дупки да не говорим.
                        И четвърто,наистина законите у нас от чужденците,след кратък период от време не се спазват...

За съжаление,около 60% от проблема по темата,идва от самите нас....
                        Пътят е целта.

Коментар

Може ли някой модератор да редактира анкетата, че като почна да я чета и нещо ми се "залеждат" очилата.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

До: Защо катастрофират тировете по международните ни пътища ?

Хайде и моето мнение-след 15 години стаж на "TIR" както се изразяваме в България.Дупки-проблем са за леката кола,проблем са и за "TIR"-а,бил съм много пъти бесен когато при ограничение примерно 50,някой баровец с ML или младок с японка ми кара с 35-40 защото така му е кеф или си приказва с някое гадже на дясната седалка или по телефона,а да не говорим за Испания за някое хлапе дето се е насмъркало или напушило и не знае на кой свят е,а аз бързам спазвам си 50-то и си гоня километрите,защото ми е сметнато цялото време за курса и то от такъв спедитор който не е сядал на камион и го смята на компа по някоя пътна програма от рода на Autorut дето минава през центъра на всички големи градове,естествено които са забранени за товарни автомобили.И ти трябва да наваксваш всичко.От друга страна-легендата "ТИРАДЖИЯ" нагледах се и се наслушах как таксиджия от Черноморието през зимата сяда на камиона да изкара пари,че на морето зимата е мъртвило,човек без никакъв стаж с камион и си го кара както таксито,без да се съобразява за тонаж и габарити,много испанци са ме питали (7години живях и ряботих там) в България освен шофьори друга професия има ли,защото всеки трети българин в Испания е "Тираджия",та думата ми е да не слагате всички под общ знаменател.А и на тая тема много мога да поспоря.
                            Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
                            Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
                            0885 660 613

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                              На влизане в Русе има ограничение 40 преди моста и по-важното - преди пресечка с малък път към вилна зона. Там се минава с 80, а патрулката е на изхода откъм града, малко преди ограничението 50 да премине в 80. Защо ли
                              Мерните единици си пропуснал колега - кое е КМ/Ч и кое е ЛЕВА?

Коментар

До: Защо катастрофират тировете по международните ни пътища ?

Гласувах , за дупките , в момента пътя между Ямбол и Елхово е затворен заради катастрофа на TIR веднага след летището до село Тенево който е минавал скоро по този път знае за какви трапове става въпрос без да преувеличавам дупките са коленете , 99% съм сигурен че причината за катастрофата са траповете ( не мога да ги нарека с друга дума ) , този път трябва да го затворят срам и позор международен път добре дошли в Европа, получавате 60 км офроуд трасе от най-висока класа !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X