Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо катастрофират тировете по международните ни пътища ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо катастрофират тировете по международните ни пътища ?

Специално за този път съм служил в Елхово преди 25 години и той бешев идеално състояние.Когато минах от там преди 5 месеца се ужасих.Не знам да има друг толкова лош международен път в България.

Коментар

Моля не се изказвайте неподготвени Хайде да видим един камион след кратък курс колко ще е изцапан ? В България нямало ограничения за часовете.Пълни глупости има си ги. Не ми се рови из правилниците, но единственото което ни отличава от Румъния, Австрия и Германия е, че събота и неделя тук можеш да управляваш тир. Верно, че всеки шофыор може да си изчисти номера и стоповете, но да включим и факта за времето. Както е написал по - горе ТИРАДЖИЯ времето не се определя от самия него или пък от шефа му, а от спедитора, който и представа си няма за състоянието на пътя и трафика.
      Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

До: Защо катострофират тировете по международния ни път!

Първоначално публикуван от Димитър Насков Преглед на мнение
        Преди около 30,40 мин. се връщах от едно село, бях на разходка с джипа.
        Карам си аз във едно село, в което ограничението на скороста беше 40 km/h и си карам със 40 и един ненормален Тираджия така ме мина че незнам какво стана. Вече излезнахме от село и почнах да гоня камиона, настигам го, исках да му видя номера на ремаркето, но за съжаление не можах беше толко мръсен че нищо не се виждаше, нито номер нито нищо, освен стоповете и мигачите (сигнализиращите уреди). Еееее, какво е това бе. Аз вече се отбих към родния си град, а тоя ненормалник изфуча за Кърджали..
        Е, имам един въпрос към вас! Мога ли да сигнализиръм с някаква цел Кат - Дай, че този Шофьор на Камион + Ремарке караше толко бързо ( С една дума беше застрашил живота на някой ). За пиян шофоьиор ми се е случвало да го извадя от колата и да взема ключовете и да викна полиция. Но такъв случай до сега не съм имал! С какъв Отговор бихте ли ме посъветвали, смисъл ако му бях видял номера и ако го бях продиктувал във КАТ?
        Споделете, че не съм на ясно, Изобщо!
        Разликата между теб и тираджията е,че ти не си бързал и си се наслаждавал на заобикалящият пейзаж.Чудно ми е колко ли бързо ще ускори с този товар,че да изфучи покрай теб.Може пък това да е било едиствения участък където да те изпревари,ако и преди това си карал не много бързо.

Коментар

До: Защо катострофират тировете по международния ни път!

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
          Разликата между теб и тираджията е,че ти не си бързал и си се наслаждавал на заобикалящият пейзаж.Чудно ми е колко ли бързо ще ускори с този товар,че да изфучи покрай теб.Може пък това да е било едиствения участък където да те изпревари,ако и преди това си карал не много бързо.
          Ми незнам колко бързо можи да ускори този камион, но съм сигорен че той караше над допостимото в населенно място, а това мисля че е много застрашенно. Не съм много запознат с чуждестранните шофьори, но мисля че има от тях добри и лоши шофьори.
          Като говоря за добри става дума за - изключително стари и внимателни шофьори с голям стаж.
          До колкото лоши шофьори, не става дума за начинаещи, а за - шофьори който бързат не внимават, не спазват нищо! Е, България незнам какво става, дано се направят някой мерки, по този въпрос с Тираджийските катастрофи!

Коментар

До: АНКЕТА!

Първоначално публикуван от Dep4o Преглед на мнение
            Аз гласувах за второто, зощото мисля, че много често тираджийте не си използват пълноценно почивката и заспиват по пътищата. И ред други причини...
            Тираджийте,когато трябва да почиват вадят от сандъка ракийте ,туршийте,а след това се сещат как го е погледнала момата в магазина до паркинга.............за сън остават 2 часа,а след това проблема ни е на главата............Личен опит..........Който каже ,че не е така-лъже !!!!

Коментар

Хора не обиждайтеЕла работи тази работа и тогава кажиЧетете вестници кой прави катастрофите в България Дупетата с купени от мама и тате БМВ газ до дупка и айде у дупката в Бакърената.Айде кажете в последните 20 години колко катастрофи са станали със ТИРове броят се на пръстите на едната ръка.И колко размазани дупета вадат от ламарините убили и пет шес невинни девойчета като тия миналата седмица от Бухово за ЯнаНека бъдем реалисти
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                Хора не обиждайтеЕла работи тази работа и тогава кажиЧетете вестници кой прави катастрофите в България Дупетата с купени от мама и тате БМВ газ до дупка и айде у дупката в Бакърената.Айде кажете в последните 20 години колко катастрофи са станали със ТИРове броят се на пръстите на едната ръка.И колко размазани дупета вадат от ламарините убили и пет шес невинни девойчета като тия миналата седмица от Бухово за ЯнаНека бъдем реалисти
                Абе колега, да ти кажа МНОГО си прав.
                Но, ний не говорим за катастрофите с леки автомобили, а за Камиони (тонове желязо).
                Изтина е всеки ден стават много катастрофи, изключетелно много.Но ний говорим за Тир-вете който шофьори спират и си пият бирата в някой ресторант извън населено място, с очите съм го виждал. И потеглят и айде катастрофа.!

Коментар

Абе колега, да ти кажа МНОГО си прав.
                  Но, ний не говорим за катастрофите с лекоавтомобили, а за Камиони (тонове желязо).
                  Истина е всеки ден стават много катастрофи, изключетелно много.Но ний говорим за Тир-вете който шофьори спират и си пият бирата в някой ресторант извън населено място, с очите съм го виждал.
                  И аз съм го правил и кво важно е да знаеш как да пиешА да ти разправям как карахме из Русия па не сме се изтепали и не сме изтепали други ораЗатова колега ти казах гледай кои са убийците тези без опит които си мислят че могат но моженето иде с годинитенема начин друго да е
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

И аз съм го правил и кво важно е да знаеш как да пиешА да ти разправям как карахме из Русия па не сме се изтепали и не сме изтепали други ораЗатова колега ти казах гледай кои са убийците тези без опит които си мислят че могат но моженето иде с годинитенема начин друго да е
                    Практиката му е майката! Практика, практика и само практика и това води до голям Стаж!
                    Последно редактирано от Dimitar.Dimitrov; 17-03-10, 21:01.

Коментар

Защото тираджиите (турски и румънски) карат така:
                      http://www.youtube.com/watch?v=L2wa5...eature=related
                      http://www.youtube.com/watch?v=ahVu5...eature=related
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Да бе, а нашите автобусни шофьори едно време не се сменяха в движение през нощта в Чехия ще знаеш

Под "смяна в движение" имам предвид ставане, придвижване до седалките в дясно, разтърсване на колегата, смяна.

Не съвсем като в "Боговете сигурно са полудели" където отрицателният герой в движение отиваше до хладилника в задната част на автобуса да сипе коняче на мадамата, но почти.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Практиката му е майката! Практика, практика и само практика и това води до голям Стаж!
                          Именно с практиката идва самочуствието,че си много добър драйвър и тогава стават големите грешки.Това което на теб ти се вижда безрасадно за друг не е така.Аз имам стаж 10 години на "Тир" и много често ми се е налагало да изпреварвам така от зор.Някой го чакаш да почне да кара както трябва,а не да се мота на пътя.....много често съм свидетел на такива ситуации.Селата в България са обезлюдени,знаците са неактуални и от какъв зор да карам с 40км/ч като няма жива душа. Като гледам по пътната мрежа е фрашкано с даяджии,еми един такъв бурсук като ти загуби един час ценно време,това клиента не го интересува и почва наваксването,иначе има неустойки.Така,че колега ако видиш камион да ти диша във врата по добре мини по вдясно да не му пречиш,той ще ти е благодарен.

Коментар

До: АНКЕТА!

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
                            Тираджийте,когато трябва да почиват вадят от сандъка ракийте ,туршийте,а след това се сещат как го е погледнала момата в магазина до паркинга.............за сън остават 2 часа,а след това проблема ни е на главата............Личен опит..........Който каже ,че не е така-лъже !!!!
                            Извинявай колега ама говориш безмислици,ти го изкара ,че тези хора ракия и жена не са виждали,забрави да добавиш сланинката и лучец за да е по-пълна картинката

Коментар

Хора не обиждайтеЕла работи тази работа и тогава кажиЧетете вестници кой прави катастрофите в България Дупетата...
                              Не се обиждаме. Тираджиите са спокойни и уравновесени хора. Някои от тях, малко повече...

Иначе по темата - вероятно причината е комплексна от изброеното в анкетата, заедно с още доста които са пропуснати.

БЕЗ ЗАЛЕЖДА!!! Анкетата все едно е копирана от виетнамския форум на говорещите български чукчи...
                              Последно редактирано от Goblin; 17-03-10, 22:21.
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
                                Именно с практиката идва самочуствието,че си много добър драйвър и тогава стават големите грешки.Това което на теб ти се вижда безрасадно за друг не е така.Аз имам стаж 10 години на "Тир" и много често ми се е налагало да изпреварвам така от зор.Някой го чакаш да почне да кара както трябва,а не да се мота на пътя.....много често съм свидетел на такива ситуации.Селата в България са обезлюдени,знаците са неактуални и от какъв зор да карам с 40км/ч като няма жива душа. Като гледам по пътната мрежа е фрашкано с даяджии,еми един такъв бурсук като ти загуби един час ценно време,това клиента не го интересува и почва наваксването,иначе има неустойки.Така,че колега ако видиш камион да ти диша във врата по добре мини по вдясно да не му пречиш,той ще ти е благодарен.
                                Пълни глупости, моля ти се.
                                Искаш да кажиш че с практиката идва и самочуствието!
                                Ха, и как без практика ще се качиш да пилотираш самолет, е не става и колкото да си учил или чел книги и т.н. А, когато имаш практика (дълъг стаж) зад гърба си с Управляването на някоя машина (самолет, комбайна, колело, триколка) няма значение, естественно че ще имаш доста добър навик на контролирането и пътя. Не съм срещал до сега човек който има дълъг стаж (опит) в дадена Област да се надува или да му дига самочуствието
                                Няма значение че си карал "ТИР" един колко си години, и аз като теб ще си защитавам професията и тезата, както ти го правиш!
                                Tака,че колега ако видиш камион да ти диша във врата по добре мини по вдясно да не му пречиш,той ще ти е благодарен.
                                Изобщо не ме интересува дали ще ми диша във връта или ще ми пречи на движението. Защото има момент на търпимост и от тогава ако започна аз да му дишам във връта става лошо. Писнало ми е от някъкви хора който заради работата си и времето което някой си Т*п клиент който чака стока или пратка. Да загиват невинни хора заради някакви си минути. Който Тираджията щял да закаснее. Писнало ми е заради някъв си четак да гледам Сънародниците с надписи по нашите пътища!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X