Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо катастрофират тировете по международните ни пътища ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Защо катастрофират тировете по международните ни пътища ?

Първоначално публикуван от druje Преглед на мнение
    Гоблин мисалта ми е за цялото трасе образно казано не вярвам че извън обсега на радарите караме с 90 км извън населени места,аз не защитавам камикадзетата в населено място трябва да се спазва ограничението.Но има населени места дето отдавна са се обезлюдили и знаците там стоят само за печалба на полицията.
    Един приятел беше наскоро на опреснителен курс за възтановяване на точки.Водещият курса им е казал,че по новия закон всички знаци трябва да имат отзад печат,че са сертифицирани,в противен случай при дело,акта отпада.Специално съм гледал по селата такива печати няма.

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
      Един приятел беше наскоро на опреснителен курс за възтановяване на точки.Водещият курса им е казал,че по новия закон всички знаци трябва да имат отзад печат,че са сертифицирани,в противен случай при дело,акта отпада.Специално съм гледал по селата такива печати няма.
      В мойто село на знаците от зад няма печат или такова стикерче, който всички знаци във града ги имат.
      И какво ако нямат? Нещу не ми стана ясно.

Коментар

Защо кактастрофират ли ? Ами защото има много големи тиквеници по пътищата които си мислят ,че като се качат на нова кола могат да си навлизат в кръстовища да секат пътя на товарните коли и като им свирнеш щото няма как да спреш искат да спират да се бият или не знам кво.... Пресния пример е от днес един д...льо с един ситроен Ц4 кървавочервен варненска регистрация (ще се радвам да чете) ми го направи този номер на околовръстното на Търговище. Не съм голям камион но съм товарен бус със 1.5 тона товар и със скорост 80км/ч си спира достатъчно трудно и на моето свирене с клаксона този п.....ст наби спирачки пред мен НАРОЧНО за да ме извика да спрем на отбивката да се "разберем" .....
        Мисля че повече няма какво да се коментира а и не мога защото за това цензурни думи няма
        RAV 4
        F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Насков Преглед на мнение
          В мойто село на знаците от зад няма печат или такова стикерче, който всички знаци във града ги имат.
          И какво ако нямат? Нещу не ми стана ясно.
          Това означава,че са невалидни,ако книжката ти е изтекла и те спрат,какво следва?Глобичка,нищо,че е видно,че имаш свидетелство.Сега стана ли ти ясно?Движението преди е било едно сега е друго.Та съвет,ако ви пишат акт,върнете се и снимайте знака отзад,но да е видно,че се отнася за същия

П.П Това за стикерчетата много полицаи не го знаят.

Коментар

Първоначално публикуван от freeflyer Преглед на мнение
            Защо кактастрофират ли ? Ами защото има много големи тиквеници по пътищата които си мислят ,че като се качат на нова кола могат да си навлизат в кръстовища да секат пътя на товарните коли и като им свирнеш щото няма как да спреш искат да спират да се бият или не знам кво.... Пресния пример е от днес един д...льо с един ситроен Ц4 кървавочервен варненска регистрация (ще се радвам да чете) ми го направи този номер на околовръстното на Търговище. Не съм голям камион но съм товарен бус със 1.5 тона товар и със скорост 80км/ч си спира достатъчно трудно и на моето свирене с клаксона този п.....ст наби спирачки пред мен НАРОЧНО за да ме извика да спрем на отбивката да се "разберем" .....
            Мисля че повече няма какво да се коментира а и не мога защото за това цензурни думи няма
            Ех да беше по як па да го уловиш тоя от ситроена па да го риташ от Търговище до Търново После боклука цял живот ше си помисли преди да се ебава с човеци
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Защо катастрофират тировете?Това е доста разтеглив въпрос както се вижда и от самата тема.До тук прочетох доста мнения от не до там запознати а също така и от запознати с професиятя професонален шофьор хора.Позволявам си да изкажа мойто мнение по въпроса от гледната точка на собственик и водач на един от въпросните камиони.Макър и не TIR в буквалния смисъл но все пак 36т композиция за вътрашен транспорт с която работя от 1992г до сега като преди това съм карал и по-малки камиони.Общо с над 1 500 000км стаж зад гърба си за 24г съм се нагледал на какви ли не чудеса по пътя.Ще Ви кажа само,че действително Турските а също и Румънските тираджий са опасни по пътищата но също така съм имал не един случаи в които са ми оказвали помощ на пътя именно Турските тираджий докато Българите минават и се хилят ехидно.Помислете също и колко ташкарчета с мощни коли изпреварват и засичат тия тежки машини.Лично аз съм имал случай в който ме изпреварва хахото (защото за мен си е пъллен хахо) с Мерцедес-Е класа става пред мен едва не закачайки бронята ми и скача на спирачките.Е питам Аз как се спира 36т с 80км/ч без да го треснеш отзат.Отговора е...опази ме бог и добри спирачки.Такива и още най-различни други ситуаций от този род може да разказвам много както и повечето хора във високите кабини който са постоянно по пътищата.Виждал съм идиоти и в тия кабини и зад волана на автобусите във всяко стадо има и черни овци.Но като цяло това са хора професионалисти и отговорни за своите действия и постъпки.Много пъти рисковите ситуаций на пътя се създават от леки коли и се разминават без последствия именно заради този професионализъм.Някъде на зад из темата срещнах изказване че зимата камионите карат с летни гуми.Това е КАТ-аджийски мит и легенда.Гумите за камионите са два вида
              1.гуми за управляема ос
              2.гуми за двигателна ос
              като се различават по консрукцията на каркаса и шарката на протектора.Като 95% от тях са с означение М+S останалите са за кариери и др. терени.Разпречените по зимните шосета камиони са от не почистени лоши и не опесъчини пътища защото един тон пясък струва 15лв на пътното а отнетия човешки живот може да го изпишат с не съобразена скорост или липса на зимни гуми защото те са безсмъртни и така е най-лесно.А за нас простосмъртните остава да се караме и ловиме гуша за гуша кой е по-по-най на пътя.
              Така,че трудно една анкета ще каже защо катастрофират тировете писал съм заради пътищата но предпоставките са много.На тая тема може и да пише много за това спирам с пожелание към всички за милиони безаварийни километри.
              0887284106-Митко
              http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
              http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

• От: До: Защо катастрофират тировете по международните ни пътища ?

Отдавна темата е забравена но днес попаднах на това клипче което доказва до някъде мойте думи.Надявам се да вразуми поне малко от "състезателите" на пътя който мислят че камионите се карат само от диви необразовани люде.
                http://www.youtube.com/watch?v=oPgD2...eature=related
                0887284106-Митко

Коментар

• От: До: Защо катастрофират тировете по международните ни пътища ?

Нямаме пътища за този голям трафик от Тир-ове една от най големите причини е това ,иначе хора нрави много и всякакви едни нетърпеливи и изнервени а други мудни на пътя а почти всичко това е резултат от пътищата ни!

Коментар

• От: Защо катастрофират тировете по международните ни пътища ?

Един приятел беше убит от турски заспал тираджия който навлиза в авариината лента на магистралата и го отнася докато смения гума на кола - тригълник и жилетка е имало поставени според правилника - следва преследване с полиция и спиране на вакарел от засада - човекът е на свобода с условна присъда която изтече и отново кара камион.
                    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Във вяко "стадо" има и черни овци.Не защитавам и не оправдавам никой.С това клипче призовавам не за спор а за повече уважение и толерантност на пътя както от големите така и от малките участници в движението.Да направим пътищата по безопастни места за да има по-малко скръб в сърцата ни и повече усмихнати деца.И след тоя клип ако поне един човек повече се прибере жив и здрав в къщи значи не съм писал напразно.
                      Поздрави и милиони безаварийни километри.
                      0887284106-Митко

Коментар

http://bnt.bg/bg/news/view/52175/tej...dnija_pyt_e_80 !

Коментар

http://bnt.bg/bg/news/view/52169/ver...a_v_samovodene
                          А тук кой е виновен според вас?
                          Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
                          Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
                          0885 660 613

Коментар

Журналистите са го казали!
                            На влизане в селото лекият автомобил "Лада" намалил скоростта на кръстовище, за да завие наляво. Движещите се след колата ТИР-ове, два от които с турска регистрация, не успели да спрат навреме и се ударили един след друг.

Коментар

Всички.

Тираджиите, че карат броня в броня с висока скорост през селото, милицията, че не ги е съдрала от глоби, за да не го правят, пътната агенция - че транзитът минава през Самоводене, вероятно и местният е имал някои особености в стила на управление и изправността на светлините на жигулката.

Коментар

Изобщо, тежките камиони катастрофират по абсолютно същите причини, поради които катастрофират и всички останали ППС - струпване на едно място на няколко неща, които не трябва да са така. Защо, какви - всеки път различно. Ако е само едно, беля не става. Трябват няколко причини.

С което и темата може да се смята за изчерпана.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X