Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преатестация на възрастни водачи ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Преатестация на възрастни водачи ?

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
    ...@Чавдар - не е въпросът че прави ляв завой от забранено място. .....
    ....
    Аз пък мисля, че това е въпроса. Ако правеше левия завой от правилната лента щеше да те види навреме и да няма конфликт с другите. А и всяка толерантност към подобни тАрикати нещо я загубих в последно време. Били те старци или младоци. Аман от тАрикати. Ляв завой се прави от там от където пише, че е за ляв завой.
    Е' ви пример. Поредния хитрц. И късметлия....не ме улучи с Г-елендето.

Та като гледате първата снимка... От коя лента завива на ляво .."колегата"

A сега бройте пак, че на това място има само една лента за ляв завой.
    Прикачени файлове
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Дайте да не размиваме темата за старците и тарикатите. Мразя тарикати- ако ти се мислиш за тарикaт, това значи, че мене ме мислиш за балък. Или греша? Врътката е да сме равни и да се мислим за такива. Това става със шамари раздавани наред без оглед "кой си".

Възрастта води до намаляване на зрение, слух... За да не се превърнеш в заплаха за другите, след определена възраст или си връщаш книжката доброволно /тия работи доброволно рядко се случват/ или след проверовъчен ти я отнемат. Това при положение, че ти има нещо. Дали ти има нещо, се определя много лесно и бързо от доктор.

Я пилотите във форума да си кажат на колко време минават авиолекарска комисия и защо. И какво ги правят там и защо.

Не смесвайте младите говеда с изкуфелите старци. Различни неща са.
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        И не, изобщо не те разбирам какво точно имаш предвид.
        Имал си инцидент с пенсионер и вдигаш лозунга "Вън пенсиите от улиците".
        Мммм, хайде сега да ми покажеш къде точно в темата издигнах лозунга "Вън пенсиите от улицата" ? Или за теб въпросът за евентуални проверовъчни изпити на възрастните водачи е равнозначен на тяхното автоматично изхвърляне като участници в движението ? Всъщност индиректно признавайки че това може и да крайният резултат от един такъв тест, май по този начин подкрепяш моята теза, не мислиш ли

П.С. А можеше просто да напишеш - windwarrior ти си гаден геронтофоб и не съм съгласен с твоята теза, защото според мен хората запазват орлов поглед, животински рефлекси, и остър като бръснач ум, чак до момента в който стане време да се срещнат отново със Създателят !

П.П.С. За да развия тезата на NIKSD - би ли се чувствал комфортно ако се чекираш за полет, и покрай теб с бодра стъпка се изнизват двамата пилоти, на сумарна възраст 160+ години ? Айде за стюардесите няма да питам, там е ясно..
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
          Дайте да не размиваме темата за старците и тарикатите. Мразя тарикати- ако ти се мислиш за тарикaт, това значи, че мене ме мислиш за балък. Или греша? Врътката е да сме равни и да се мислим за такива. Това става със шамари раздавани наред без оглед "кой си".

Възрастта води до намаляване на зрение, слух... За да не се превърнеш в заплаха за другите, след определена възраст или си връщаш книжката доброволно /тия работи доброволно рядко се случват/ или след проверовъчен ти я отнемат. Това при положение, че ти има нещо. Дали ти има нещо, се определя много лесно и бързо от доктор.

Я пилотите във форума да си кажат на колко време минават авиолекарска комисия и защо. И какво ги правят там и защо.

Не смесвайте младите говеда с изкуфелите старци. Различни неща са.
          Абе човек ви казва пребройте катастрофите в България и кой ги предизвиква .Колко от тях са над 30 годишни колко30 години карам камион и всеки ден избягвам по няколко удара в мен от млади аджамии.Ей майстор се става с години не се подигравайте на двама у двумилионен град че били одъртели.Те са двама на фона на хиляди млади кретени за които не предлагат проверовъчен те няма да го изкарат
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
            Абе човек ви казва пребройте катастрофите в България и кой ги предизвиква .Колко от тях са над 30 годишни колко30 години карам камион и всеки ден избягвам по няколко удара в мен от млади аджамии.Ей майстор се става с години не се подигравайте на двама у двумилионен град че били одъртели.Те са двама на фона на хиляди млади кретени за които не предлагат проверовъчен те няма да го изкарат
            Не ме разбра старче! Въобще, ама въобще не съм против възрастните шофьори. Всички ще остареем, нали това е идеята. Просто съм против да се кара кола от глух и сляп човек. Ако ме питаш мене, за младите солена глоба първия път, втория пандела и на кариерата да чукат камъни. За възрастните- отнемане на книжката и безплатен публичен транспорт. Не искам да се делим на млади или стари. Искам да се делим на безопастни шофьори и опасни шофьори. Опасен можеш да бъдеш и на 18. Безопасен и на 100. Темата е- ако не ме виждаш от 3 метра и не ме чуваш като викам, трябва ли да караш кола.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Мммм, хайде сега да ми покажеш къде точно в темата издигнах лозунга "Вън пенсиите от улицата" ? Или за теб въпросът за евентуални проверовъчни изпити на възрастните водачи е равнозначен на тяхното автоматично изхвърляне като участници в движението ? Всъщност индиректно признавайки че това може и да крайният резултат от един такъв тест, май по този начин подкрепяш моята теза, не мислиш ли

П.С. А можеше просто да напишеш - windwarrior ти си гаден геронтофоб и не съм съгласен с твоята теза, защото според мен хората запазват орлов поглед, животински рефлекси, и остър като бръснач ум, чак до момента в който стане време да се срещнат отново със Създателят !

П.П.С. За да развия тезата на NIKSD - би ли се чувствал комфортно ако се чекираш за полет, и покрай теб с бодра стъпка се изнизват двамата пилоти, на сумарна възраст 160+ години ? Айде за стюардесите няма да питам, там е ясно..
              Май спориш със себе си. Аз предлагам всички под 30 и всички над 50 години да получат забрана да се качват на автомобил!

Също така всички блондинки и майки с деца. Може и за мъжете с наднорменно тегло и други заболявания да си поговорим. Абе я останат двама, трима читави в София - я не.

Виж, случила ти се е неприятна ситуация на пътя. По случайност водача е бил пенсионер (за твоя радост не луд, военен пенсионер). Аз по цял ден съм по пътищата. Ситуации да искаш. С всякакви люде. Ама това е положението. В такава ситуация живееме. Като ние си се пазим, намаляме ситуациите в пъти.

И да, трябва да има проверки за състоянието на водачите, ама това е едно от най-малките "трябва" в милата ни родина.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                Не ме разбра старче! Въобще, ама въобще не съм против възрастните шофьори. Всички ще остареем, нали това е идеята. Просто съм против да се кара кола от глух и сляп човек. Ако ме питаш мене, за младите солена глоба първия път, втория пандела и на кариерата да чукат камъни. За възрастните- отнемане на книжката и безплатен публичен транспорт. Не искам да се делим на млади или стари. Искам да се делим на безопастни шофьори и опасни шофьори. Опасен можеш да бъдеш и на 18. Безопасен и на 100. Темата е- ако не ме виждаш от 3 метра и не ме чуваш като викам, трябва ли да караш кола.
                Е те това деИ аз не съм от тия най дъртитеАма да навикваш некой залудо не съм съгласен.Има кой има кой
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

П.С. Моят дядо (лека му пръст), на 60 и няколко години сам отиде в КАТ да си върне книжката и талона - а си беше здрав и прав човек. Каза че вече чувства че няма същите рефлекси и не се чувства сигурен че може да владее добре колата.
                  Дядо ми направи същото, ама на 70 години. След 50 годишен стаж като СОАТ-аджия и такси.
                  Баща ми е на 72, кара добре, но не вижда на тъмно.Мисли да не подновява книжката си през април 2010г. Одобрявам.

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                    Май спориш със себе си. Аз предлагам всички под 30 и всички над 50 години да получат забрана да се качват на автомобил!

Също така всички блондинки и майки с деца. Може и за мъжете с наднорменно тегло и други заболявания да си поговорим. Абе я останат двама, трима читави в София - я не.

Виж, случила ти се е неприятна ситуация на пътя. По случайност водача е бил пенсионер (за твоя радост не луд, военен пенсионер). Аз по цял ден съм по пътищата. Ситуации да искаш. С всякакви люде. Ама това е положението. В такава ситуация живееме. Като ние си се пазим, намаляме ситуациите в пъти.

И да, трябва да има проверки за състоянието на водачите, ама това е едно от най-малките "трябва" в милата ни родина.
                    Е, сигурно все още съм афектиран от случката, още повече че возех близките си. Даже не съм сигурен, че ако бях сам в колата бих слезнал да се разправям - и по тежки случаи съм имал, вече не се впечатлявам. Не знам защо обаче някой ми тикна в ръцете транспарант с надпис "Спрете пенсионерите убийци по пътищата" Единственото, което попитах преди темата да се измести в плоскоста Стари кучета vs. Млади келеши, беше дали ще е удачно по-възрастните водачи да минават някакви тестове след определена възраст, за да се види дали все още могат да бъдат пълноценни участници в движението.

Коментар

... П.С. А можеше просто да напишеш - windwarrior ти си гаден геронтофоб ...
                      Не го знам какъв е widwarrior ама съм абсолютно сигурен, че вчера го е сдрусал адреналинът, разтреперали са му се краката и сега е дошъл във форума да си излее страха и яда и въз основа на случилата му се случка да иска законодателни промени.
                      Лошо няма, ама както показва личният ми опит, промените, които иска windwarrior няма да направят улиците по-безопасни. Защото ежедневно ставам свидетел на поне 3-5 случки като описаната, както и на променлив брой нагли преминавания на червено, каране в насрещното и т.н.
                      И, ако сред извършителите е имало хора на пенсионна възраст, то броят им е бил достатъчно малък за да не го забележа. Т.е. преценявам, че рискът да ме убие разтреперан дядка на 90 г. е несравнимо по-малък от този да ме отвее някой самонадеян 20-30-40 годишен камикадзе.

Та затова го питам windwarrior какво правим с другите, които са силно преобладаващо мнозинство, ама той не ще и не ще да каже ...

Иначе, за протокола, нямам абсолютно нищо против да има периодични медицински прегледи (зрение, слух, рефлекси) и защо да не са за всички шофьори, като за по-възрастните просто да са на по-кратък период.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Не е въпрос на афект или на изместване на темата. Проблема е съществуващ. За съжаление сме в България. Ако се направят тестове или контролни прегледи, или проверовачни изпити, или каквото и да било то ще струва м/у Х и У лева. Старците които вече недовиждат са по-безопасни от дупетата на по една магистралка. Не за друго ами поне карат бавно...то ладата толко може. Нека не забравяме, че много млади трябва да карат с очила......ама с очила не изглеждат модерно... А с бас мачо в колата едва ли има значение дали си глух или не.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Е, сигурно все още съм афектиран от случката, още повече че возех близките си. Даже не съм сигурен, че ако бях сам в колата бих слезнал да се разправям - и по тежки случаи съм имал, вече не се впечатлявам. Не знам защо обаче някой ми тикна в ръцете транспарант с надпис "Спрете пенсионерите убийци по пътищата" Единственото, което попитах преди темата да се измести в плоскоста Стари кучета vs. Млади келеши, беше дали ще е удачно по-възрастните водачи да минават някакви тестове след определена възраст, за да се види дали все още могат да бъдат пълноценни участници в движението.
                          Освен да ги проверяват дали им става и за колко времеТе това е тест и ше помогне
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Не го знам какъв е widwarrior ама съм абсолютно сигурен, че вчера го е сдрусал адреналинът, разтреперали са му се краката и сега е дошъл във форума да си излее страха и яда и въз основа на случилата му се случка да иска законодателни промени.
                            Че ме е сдрусал адреналина, аз си го написах и сам. Предполагам мачо като теб би подминал случката с каменна физиономия и невъзмутимо повдигане на веждата. За което приеми моите най-искренни възхищения

За другото - отговорил съм неколкократно в темата. Не желая да навлизам в безплодна дискусия с теб. Благодаря на всички които дадоха СМИСЛЕНИ коментари в темата, независимо дали са съгласни с мен или не.

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение

Бих добавил,и за състоянието на автомобилите.
                              0осем9осем7шест0осем7едно
                              Миро

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                                НЕма нищо лошо да се проверяват всички.Ама,както каза Ясен,корупцията все още е проблем в нашата държава.
                                Иначе,сравненията с пилотите не са удачни.Те са професионалисти.
                                Професионалистите и на пътя минават на психологически изследвания,през определен период,зависещ от възрастта им.(напоследък само за категория D или при изискване от работодател)
                                Сега се въвеждат и периодични, проверовъчни изпити(барабар с кратък курс) за професионалните водачи.
                                Кой,какви пари ще вземе от тази изпълнена евро-директива?И ще има ли тя някакъв реален ефект?
                                Старите хора и големи майстори да са в шофирането,не могат да карат вечно.Ако са достатъчно добри професионалисти,те сами усещат кога губят способностите си,но за повечето хора това не е така.
                                Процента на предизвиканите от стари хора катастрофи е по-малък по обясними причини.Те карат по-малко.По-внимателни са в общия случай но в никакъв случай не са по-добре физически,което си е важно.Когато не видиш или не чуеш някого,просто защото вече не можеш,няма значение дали си внимателен и добронамерен.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X