Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преатестация на възрастни водачи ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Преатестация на възрастни водачи ?

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
    Как да видим,като сега се изисква диплома за средно образование,за да се обучаваш(или за основно беше)
    Атестацията би отсяла и неграмотните(поне на теория),ама за сега си е само добро пожелание. Може би....някой ден...Ако сме живи ще видим.
    Ами аз съм на 43г и не съм виждал,включително и когато не се изискваше средно образование,макар че за мен образованието не е критерий за добър водач.

Коментар

Малко извън темата, но като сте почнали... Преди 26 години, когато държах изпит на листовки пред КАТ за С-категория, с мен бяха и няколко виетнамеца. Няма такъв цирк, не знаеха добре езика, не разбираха въпросите и отговорите по листовките, но бяха сериозно амбицирани. Изнервиха присъстващия милиционер, но явно имаше нареждане да минат. Е, минаха. После ги гледах да карат бетон-помпи и самосвали. Проблеми не съм ги виждал да правят. Някой си пуснаха корени тук и са още по големите машини.

Коментар

Първоначално публикуван от gena Преглед на мнение
        Ами аз съм на 43г и не съм виждал,включително и когато не се изискваше средно образование,макар че за мен образованието не е критерий за добър водач.
        Аз съм виждал само веднъж.Но беше младо и хубаво момиче(от ромски произход но от богат род).Познавахме се,по стечение на обстоятелствата.Тя почти не можеше да чете и доста трудно взе свидетелството.Май накрая си плати за него.
        Иначе напълно подкрепям мнението ти.Въпреки че звучи малко расистско и може да обиди някой.
        Пък и доста сме офф,та може да ни изтрият след малко
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
          Малко извън темата, но като сте почнали... Преди 26 години, когато държах изпит на листовки пред КАТ за С-категория, с мен бяха и няколко виетнамеца. Няма такъв цирк, не знаеха добре езика, не разбираха въпросите и отговорите по листовките, но бяха сериозно амбицирани. Изнервиха присъстващия милиционер, но явно имаше нареждане да минат. Е, минаха. После ги гледах да карат бетон-помпи и самосвали. Проблеми не съм ги виждал да правят. Някой си пуснаха корени тук и са още по големите машини.
          Ами те още си карат и са много съвестни,познавам ги,от един град сме

Коментар

Аз съм виждал само веднъж.Но беше младо и хубаво момиче(от ромски произход но от богат род).Познавахме се,по стечение на обстоятелствата.Тя почти не можеше да чете и доста трудно взе свидетелството.Май накрая си плати за него.
            Иначе напълно подкрепям мнението ти.Въпреки че звучи малко расистско и може да обиди някой.
            Пък и доста сме офф,та може да ни изтрият след малко
            Колега няма проблем,никой не искам да обиждам,но все пак ако съм засегнал някой,извинявам се,не е било с умисъл,иначе съм съгласен за възрастните водачи,но лично за мен по-проблемни са една част от младите самозвани състезатели по пътищата.

Коментар

Колега няма проблем,никой не искам да обиждам,но все пак ако съм засегнал някой,извинявам се,не е било с умисъл,иначе съм съгласен за възрастните водачи,но лично за мен по-проблемни са една част от младите самозвани състезатели по пътищата.
              Абе,проблемни са и те и неграмотните и циганите и примерните водачи в някои ситуаций...Като ги съберем проблемните,с техните изяви, и става ясно,защо загиват толкова хора на пътя.За съжаление,както съм писал по-нагоре,това няма скоро да се промени осезаемо.
              Подкрепям напълно мненията ти в темата.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Абе,проблемни са и те и неграмотните и циганите и примерните водачи в някои ситуаций...Като ги съберем проблемните,с техните изяви, и става ясно,защо загиват толкова хора на пътя.За съжаление,както съм писал по-нагоре,това няма скоро да се промени осезаемо.
                Подкрепям напълно мненията ти в темата.
                Ще започна с това-БГ нямаме никаква култура и възпитание на движение,съдя за това защото имам доста км в Европа и Азия и имам база за сравнение.
                Не се заяждам с теб,просто си изказвам мнението.

Коментар

Ще започна с това-БГ нямаме никаква култура и възпитание на движение,съдя за това защото имам доста км в Европа и Азия и имам база за сравнение.
                  Не се заяждам с теб,просто си изказвам мнението.
                  Не съм си и помислил,че се заяждаш.Наистина съм съгласен с теб.
                  За културата,съм писал(горе)-трудно се променя от днес за утре.
                  И атестацийте нЕма да и помогнат

Коментар

То при подновяване на документа за провоуправление някой им пише на медицинското - "годен" за категория.... Той е за таковане също. Два-три пъти съм спирал дядовци. Ами не се подписвам бе, ако преценя, че са не са годни. Всички много се сърдиха, особено един човексъс инсулинозависим захарен диабет, оплетен с байпаси и сляп като прилеп. Сигурно си е изкарал другаде въпросното медицинско. Ама аз нали спя спокойно. Макар, че ако ме нацели, кво ме грее
                    Но, впрочем присъединявам се към смятащите че не "дядките" са най- големия проблем по пътищата. Поне не са много. Аз като новобранец на 45 хилки за година и половина, по принцип не чакам нищо добро от насрещно или съседно пътуващите. Като видя дядо, още два чифта очи и уши ми порстват. Ама това е въпрос на нагласа сигурно.
                    п.п. Тъста преди три години отне едно предимство и деформира малко един пикап на негов приятел. Взеха му книжката, плати щетите, но книжката не си я потърси повече. Каза, че по му е интересно да копа домати...

Коментар

• До: Преатестация на възрастни водачи ?

Мисля,че е редно след 60 г. свидетелствата да се подновяват през кратък срок,и след обстоен и обективен медицински преглед. Оня ден един дедо ме натика в канавката,изобщо не ме видя...Затова,като видя около себе си позинал белокос препарат,винаги съм нащрек и гледам да се държа по-далече.От друга страна,келешчетата на 18-20+г. с 1000 км. стаж и с убеждението,че са родени пилоти не са по-малко опасни. На няколко такива съм провеждал безплатни опреснителни курсове на място...
                      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                        ... На няколко такива съм провеждал безплатни опреснителни курсове на място...
                        Добра идея, но не винаги става. Аз на няколко пъти вече слизам а се оказва жена. Гледаш, гледаш, па се качваш обратно в колата и с майката си продължаваш. Кога ли ще се окаже някой с по-големи шамари от мойте...
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          Добра идея, но не винаги става. Аз на няколко пъти вече слизам а се оказва жена. Гледаш, гледаш, па се качваш обратно в колата и с майката си продължаваш. Кога ли ще се окаже някой с по-големи шамари от мойте...
                          Побоя не е изход. Освен това може да умре от страх ако е много възрастен. Аз миналата година мислех да слизам, като ни засече един акран на Моисей, баш в центъра на Ветрино. Ама Жената ме дръпна обратно. Пък и той така ме гледаше от Жигулето ... сякаш виждаше смърта си. Малкото тогава каза от задната седалка "...тате, тоя дядо да не се е наакал ?, много нещо е пребледнял и притеснен..." Искрено се надявам, че още същия ден си е хвърлил книжката в нужника.

Коментар

Off/
                            Понеже стигнахте до саморазправите, сега една случка от преди много години. Главно действащо лице- наш комшия, лека му пръст, професионален шофьор, "бабаит" във всяко отношение. Ха го засече някой, слиза от камиона и...
                            Та същият този човек, някъде в Софийско-не знам къде точно, трябва да премине през неохраняем ЖП прелез. Пътува с "Шкода Мадара"(то какво ли друго имаше тогава). До него жена му. Вижда той влака, но решава, че ще се промъкне пред него-бабаит, както казах. И успява, почти на косъм. Не минава и километър и го застига с пищене на сирената патрулка на КАТ(тогава катаджиите още бяха сами на смяна). Изпреварва го и рязко го засича, за да спре. Нашенецът виква към жена си, че сега ще разчекне този идиот... И отваря вратата, с намерение да скочи долу и наистина да изпълни заканата си. Но бързо я затваря... От жигулата едва се измъква истински гигант. Буквално колата се надига след излизането му! Работата е ясна-ще хвръкне книжката. Поне така си мисли комшията. Когато, обаче катаджията застава до вратата, схваща, че до глоба няма да се стигне-вероятно по озверелия вид на човека до вратата, намиращ се почти на нивото на шофьора, без да е стъпил на стъпалото. Следва кратка схватка, при която катаджията се опитва да смъкне шофьора, докато онзи отчаяно се е вкопчил във волана, почти изтръгвайки го. Спасението-виждайки накъде вървят нещата, жената започва да пищи, при което катаджията просто се задоволява да наругае комшията и си тръгва. А по думите на комшийката, огромният й иначе мъж, е бил развяван като тригодишно хлапе от служителя на реда! Толкова за бабаитите.
                            Последно редактирано от Еmil; 30-11-09, 16:24.

Коментар

Възрастните водачи /над 65 години примерно/ трябва да преминават лекарски преглед на две години. Основно заради зрението. Отделно от това всички водачи трябва да преминават опреснителен курс на 2-3 години. Поради опасно намаляване на контролните ми точки от 3 години съм редовен клиент на "възстановителите". Признавам, че все не мога да се справя с листовките достатъчно добре. А съм се явявал на теоретични състезания по безопасност на движението, и съм получавал награди даже...
                              Карам по 40-50 000 км на година. Нагледал съм се на неграмотно каране и от възрастни, и от млади. Навремето нарушителите ги пращаха на "неделно" училище. Дали няма да е добре да се въведе пак за тия, които правят нарушения поради незнание на правилата?
                              Георги Донев, 0889 437 687
                              Nissan Patrol Y60

Коментар

вярно е че всички вървим по тоя път и никой не остава вечно млад но все пак трябва контрол за тази възрастова граница.В нашия двор например има един пенс. с тарбантука и като се качи в него седи като индиански вожд маневрирайки без да се обръща и оглежда кара назад докато опре някъде кара напред пак докато опре някаде. Та така си паркира и направо ни е стровил нервите на живужите в блока и около ТРАБАНТА никой не спира защото...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X