Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преатестация на възрастни водачи ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Преатестация на възрастни водачи ?

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
    ...Когато не видиш или не чуеш някого,просто защото вече не можеш,няма значение дали си внимателен и добронамерен.
    ..или защото си гледаш гаджето или си слушаш музиката

В повечето случаи е по-важно да си внимателен и спокоен. ....и да не бързаш.....за кафето
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
      ... Предполагам мачо като теб би подминал случката с каменна физиономия и невъзмутимо повдигане на веждата ...
      В същност, започвам да се замислям дали няма да е добре към прегледите да се включи и такъв при психолог, с цел отсяване на прекомерно агресивните.

А за мачовците не знам. Ама досега за 27 години шофьорски стаж са ме удряли 4 пъти, не помня колко пъти съм избягвал произшествия "на косъм", но със сигурност не съм налитал да бия някой от извършителите. Нито пък съм искал законодателно да махнат от пътя ми младите, русите, каращите стари щайги, каращите лъскави големи возила и т.н.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Имайте предвид че който не кара той не е правил ПТП,ако някой още няма е съвсем случайно,независимо виновен или не.
        Ама не мислите ли колко много пишлемета карат без свидетелство,камо ли да си говорим за периодични прегледи на възрастни водачи,от едните до другите разликата е в стотици пъти(да не и хиляди).

Просто липсва контрол по пътищата,това е проблема за многото ПТП-та.
        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          ..или защото си гледаш гаджето или си слушаш музиката

В повечето случаи е по-важно да си внимателен и спокоен. ....и да не бързаш.....за кафето
          Така е много си прав. Ама ако се замислиш има и старци,които бързат или не внимават,осланяйки се на големия си опит зад волана.
          Та,тези фактори не могат да се отчетат от тест.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
            Имайте предвид че който не кара той не е правил ПТП,ако някой още няма е съвсем случайно,независимо виновен или не.
            Ама не мислите ли колко много пишлемета карат без свидетелство,камо ли да си говорим за периодични прегледи на възрастни водачи,от едните до другите разликата е в стотици пъти(да не и хиляди).

Просто липсва контрол по пътищата,това е проблема за многото ПТП-та.
            Надявам се, да правите разлика между "правенето на ПТП" и участието в ПТП.
            За над 12 обиколки на екватора нямам произшествие по моя вина.
            не, че имам много други, но се старая да ги избягвам .
            Общо 4бр. със щети, за не повече от 1000лв. днешна пара.

Коментар

В бой идут одни старики ! или - Уморените коне ги убиват, нали! Едно от двете. Баща ми е на 67. Ама има всички категории дето съществуват, а пък е карал и ткива неща в Сибир, дет ги няма в категориите. До тук добре, ама има един лек инсулт, и к'во - ами минава всяка, всяка година, прегледи в специална комисия в Транспортна болница в София.
              Аз съм за, да се минава медицински преглед, доколко си усвет да караш кола след пенсионна възараст. След като обществото те е пенсионирало, демек решило, че си негоден за труд, ами може би си негоден и за 20 годишни девойки, и за каране на кола.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                След като обществото те е пенсионирало, демек решило, че си негоден за труд, ами може би си негоден и за 20 годишни девойки, и за каране на кола.
                Е не не. Не си негоден, ми ти е време да си почиваш. Съвсем различно е.
                Сори за спама
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аааа. Не е спам. И от к'во да почиваш. Ако имаш нужда от почивка- писах за уморените.... Негоден значи, че не можеш вече да даяниш по 12 часа бач. Щото под 12, значи си държавен скужител, и по презумпция си негоден.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Вчера возих на стоп преподавателка по първа помощ и от нея научих,че глухонеми взимат книжки-кат.Б законно. Нямам нищо против хората с увреждания (рано или късно всички се сдобиваме с такива ),но може да ги задължат поне да сложат някакъв сигнал "Внимание" да сложат.
                    0+

Коментар

Нали и сега по-възрастните презаверяват СУ на 5 години. Нищо не пречи да се въведе прогресивно намаляване на срока. Над 70 - на 3 год, после на 2 и т.н. А за възможностите на дъртльовците - спомнете си за Пол Нюмън.
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Emil (0n4o) Преглед на мнение
                        Вчера возих на стоп преподавателка по първа помощ и от нея научих,че глухонеми взимат книжки-кат.Б законно. Нямам нищо против хората с увреждания (рано или късно всички се сдобиваме с такива ),но може да ги задължат поне да сложат някакъв сигнал "Внимание" да сложат.
                        Е,не ти ли каза преподавателката,че слагат.
                        Мани,ми в Закона си го пише(за който го е чел) и не е от вчера.

Първоначално публикуван от bojitch
                        Нали и сега по-възрастните презаверяват СУ на 5 години. Нищо не пречи да се въведе прогресивно намаляване на срока. Над 70 - на 3 год, после на 2 и т.н. А за възможностите на дъртльовците - спомнете си за Пол Нюмън.
                        Да,ама се изисква единствено медицинско със съмнителна достоверност(както всичко в България).Ефекта е равен на нула.

Надявам се, да правите разлика между "правенето на ПТП" и участието в ПТП.
                        За над 12 обиколки на екватора нямам произшествие по моя вина.
                        не, че имам много други, но се старая да ги избягвам .
                        Общо 4бр. със щети, за не повече от 1000лв. днешна пара.
                        Нали не мислиш че си застрахован.
                        И най-читавия водач може да стане за резил,без значение дали е млад или стар.Спомнете си за големите трагични катастрофи,от близките години.Всичките с участието на професионални водачи,с документи(не че е от значение).
                        Проверовъчните изпити са добро пожелание но нищо не решават.
                        Карам с ясната мисъл,че "ако ми е писано да се удавя няма да се обеся".
                        Внимавам,доколкото мога но си знам че излизайки на пътя "съм с единия крак в гроба,а с другия в затвора".
                        Не са мои мисли но за случая....са на място.
                        Последно редактирано от cecoa1; 22-11-09, 23:05.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Съществува и още едно нещо, което пропускаме. Понятието консервативно управление.

Някой нямал рефлекси, спирачки, акъл... ПАК може да управлява безопасно. Всеки от нас поне веднъж е карал автомобил без спирачки. Ако знаеш, че си без спирачки, може и да скъсаш на някой нервите, че си бавен и тн, но беля няма да направиш. Познавам човек, който вижда само с едното око, само около 30%. Със сигурност не може да прочете номера на колата пред себе си. Той, обаче, така преосигурява всяко свое действие, че реално шофира по-безопасно от много други. Които уж виждат.

Коментар

Първоначално публикуван от Emil (0n4o) Преглед на мнение
                            ....Нямам нищо против хората с увреждания (рано или късно всички се сдобиваме с такива ),но може да ги задължат поне да сложат някакъв сигнал "Внимание" да сложат.
                            До сервиза на Пенев има един майстор дето слага едни баскаси като бойлери по колите, и едни усилватели с кабели като за лебедка, и по два акомулатора, и...има ли значение тоя водач дали е глух или още не е.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Съществува и още едно нещо, което пропускаме. Понятието консервативно управление.

Някой нямал рефлекси, спирачки, акъл... ПАК може да управлява безопасно. Всеки от нас поне веднъж е карал автомобил без спирачки. Ако знаеш, че си без спирачки, може и да скъсаш на някой нервите, че си бавен и тн, но беля няма да направиш. Познавам човек, който вижда само с едното око, само около 30%. Със сигурност не може да прочете номера на колата пред себе си. Той, обаче, така преосигурява всяко свое действие, че реално шофира по-безопасно от много други. Които уж виждат.
                              В подкрепа на горното ще добавя, че основният елемент в безопасното управление на МПС е съдържанието на кутията дето е над раменете... Има ли там достатъчно сиво вещество добре, няма ли... възрастта на кутията няма значение...
                              VPetrov.photography

Коментар

Преди да се явиш на шофьорски изпит ти искат да си извадиш меди;инско. То се прави в поликлиниката. Минава се през няколко лекаря и те пишат заключенията си. Не отговаряш ли на критериите, просто не те допускат въобще до изпита. Обаче е еднократно. Логично би било, ако нещо в здравословното ти състояние се промени и вече не отговаряш на критериите, разрешителното за шофиране да се отнеме. От изпити по кормуване на Х години няма смисъл, но изискване за медицинско при всяко подновяване би било нещо напълно нормално. Сегашните книжки са със срок 10 г., така че ще има няколко проверки и преди пенсионна възраст, все пак можеш да си загубиш зрението и на 20 години. Може би,би било разумно с напредване на възраста, да се издават за по-малък.

Аз обаче бих стигнал по-далеч... В разговори с млади шофьори, ме изумява, че са забравили правилника за движение... Често се случва да споря за безумни неща. И нормално, при положоние, че редовно се случва някой да се похвали, че си е взел теорията от петия път. Така че съм много съгласен и за периодични изпити по теория. С не много тривиални казуси в тях и за ограничено време. За млади водачи примерно през 2 години, за по-опитни през 4-5. Това автоматично ще отсее и хората, които вече не мислят достатъчно бързо поради възраста.
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X