Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране със запалени фарове през деня?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Каране със запалени фарове през деня?

Пешеходците е крайно време да се научат да пресичат където е обозначено. Там мигащи лампи не им трябват.

Кольо, не можеш да отречеш че при включени фарове колата се вижда по-ясно, от по-далече и освен това (на дълъг път) знаеш дали се движи срещу теб и ли в твоята посока. Аз също си карам целогодишно на фарове леката кола. Жипа го виждат винаги
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Измества се темата и това доказва едно за сетен път ! А то е, че има хора, които винаги скачат против, независимо от всичко, вечната контра във всеки спор .....
      Донякъде го разбирам, аз също съм от хората, които трудно приемат и правят неща, само защото някой се мисли за по-умен и така казал ...
      Да , но в случая нещата са ралични, говоря за фаровете, детските седалки също разбира се ....
      В тая държава всичко е театро и чудо за три дни, пълно е със самоизкл се закони и тълкувания и КАТ са смешници факт, но превантивните мерки, които се опитват да наложат от няколко години насам са адски полезни... Друг е въпроса колко са постоянни в действията си и безпристрастни във всяка ситуация ...
      sigpic УАЗ-452

Коментар

Първоначално публикуван от JC_Явор Преглед на мнение
        КАТ са смешници факт, но превантивните мерки, които се опитват да наложат от няколко години насам са адски полезни... Друг е въпроса колко са постоянни в действията си и безпристрастни във всяка ситуация ...
        Кои превантивни мерки?
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Е, не мога да го отрека. То си е ясно.
          Но когато се налага да изпреварваш(да не говорим за пресичане пеш на платното), и се оглеждаш за насрещно идващ автомобил, и да не можеш да видиш, че идва кола само защото не е на фарове през деня-това си е превземка. Става въпрос за разстояния от 300-500 метра. Хайде нека да са 700. На повече може и да не забележиш, но ако и при такава дистанция не можеш да завършиш изпреварването-значи си за преосвидетелстване. И нямаш място на пътя.

Аз също съм карал на фарове когато не е задължително. Но съм имал причина да изостря вниманието на идващите срещу мен. Иначе масовото каране на фарове заради измисленото чувство, че така си по в безопасност е може би повече вредно. Вместо да вземеш мерки за собствената си безопасност( внимателно и концентрирано каране, съобразяване с всичко на пътя, даването на навременен и ясен знак за намерението си да завиеш или спреш/потеглиш) се надяваш, че другите те виждат, и ще предприемат мерки за ТВОЯТА безопасност.
          Не казвам, че винаги е така, но има и такава вероятност.

Добре бе, какво беше допреди няколко години като не беше задължително да караме на фарове? Да не би да сме се изтрепали?
          Даже имаше един момент в който карането със светнати фарове беше знак за съпричастност към някакъв вид протест организиран чрез вестниците(тогава интернет беше екзотична дума). И полицията бидейки защита на властта гледаше с недобро око на карането на фарове през деня.
          Ма ни е къса паметта.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Кольо, пред теб на магистралата излизал ли е в лявата лента чичка с жигулатор с 80?
            Или пък плевенско гъзе с фастра с 85?
            За тия също трябват не фарове ми не знам какво да си пуснеш ...
            Та не очаквам от другите да ме пазят, очаквам да ме видят.

Коментар

Пак казвам-добрият шофьор непрекъснато следи обстановката около себе си. Не само напред, или назад, Особено пък по магистрала.

А ако караш със 130 по магистралата не би трябвало да имаш някакъв голям проблем да намалиш пред чичка който се опитва да изпревари с 80. Вярно, има доста разлика в скоростите, но е напълно във възможностите да се намали. Особено за яките алфи

А въпросният чичка няма да те види даже и ако си накичил колата с лампи като турски тираджия. Той просто не гледа в огледалото. И с плевенското гъзе е същото. И с доста други.

Обобщено-който ще те види и няма да направи проблем на пътя ще те види и без фарове. А който не гледа-пак ще е главен рисков фактор, колкото и фарове да си пуснал. Естествено има и изключения и от двете твърдения, но те са минимални, и не са меродавни.

Карам на фарове само защото глобяват като не съм ги "запалил". Не виждам никаква практическа полза от тях в ежедневието.

Коментар

Айде ще го кажа по-иначе.
                Аз много по-лесно виждам кола на магистралата зад мен като са й светнати фаровете. Предполагам важи и за останалите нормални шофери.

Тайно се надявам зайчето от огледалото в очите на заплеса да му раздвижат лекинко мозъчните гънки и да се сети, че вероятно отзад в ляво и ма кола и да не изскача.

Та определено съм за фаровете. Дори в града като се влачим с 20 пак е по-добре, еле у наше село къде всеки се престроява без да мисли много много.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Кои превантивни мерки?
                  Еми гореизброените не са ли предпазни мерки, относно сигурността
                  sigpic УАЗ-452

Коментар

Добре де, как изпреварваш в периода в който не са задължителни фаровете?
                    Да де, ти си на фарове, но как стои въпросът с тези които те изпреварват? Нали те не светят? Да си направил беля заради това?
                    И колко изпреварвания се правят без да светят фаровете, и колко катастрофи са станали заради невидян участник в движението? Вярно, ставали са, но не може да се докаже по никакъв начин дали ако са били със светнати фарове е щяла са размине катастрофата.
                    Това което искам да ви обясня, е, че няма пряка връзка между карането на фарове, и безопасността на движението.

Колкото и да не вярвам на статистиката-има ли някъде резултати да сравним разликата в катастрофите (по-скоро в броят им) през различните периоди на светнат/несветнати фарове?

Не питам за България. Тук периода на задължително светнатите фарове съвпада със зимата. Тогава всички ставаме доста по-внимателни, и бройката на катастрофите намалява заради изостреното внимание.

Коментар

Статистика сигурно има, не съм ровил. Утре ако някой не е извадил вече ще поровя, че днес става късно.

Иначе - ако не са светнати фаровете се напрягам повече (пък от стрес вече ми е прошарена косата, ма може и от егн-то да е знам ли ) и не държа да се напрягам един вид.

ПП Рядко ме изпреварват, ма тва е една друга тема в минутките за реклама

Коментар

Защо на магистралите хората, които не карат целогодишно на фарове, като фучат с 200 и отгоре инстиктивно ги палят, самите те се чувстват по-добре, защото черна S класа, която идва отзад с над 200км/ч няма да я видиш на безопасно разстояние, др. е въпроса трябва ли да се кара така, но е факт.

Другото, което няма как да го обори колегата Кольо е следното, хората, които нямат навици да си палят късите почти 80% от тях не усещат кога е момента да го направят, особено привечер когато се стъмва и стават летящи убийци ...дали в града , дали извън него ...На скоро казахме на една иначе красива дама, че е време като е тъмно да кара на фарове, тя се усмихна и от срам изчезна ....Да тя е разсеяна, но ако има навик да го прави целогодишно щеше да кара със запалени къси, така както не забравя да тенти по тела на нейния примерно И точно това е идеята, да се изградят такива ПОЛЕЗНИ НАВИЦИ ;
                        sigpic УАЗ-452

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          ...

ПП Рядко ме изпреварват, ма тва е една друга тема в минутките за реклама
                          Щото не те е гонил бял Трипер - затова. Той и Ясен не си слага радио в Ужаза, защото няма смисъл - радиовълните така или иначе не могат да го стигнат
                          А за фаровете - Адаша се пали излишно а иначе е умен младеж. Нито става дума за пропаганда и промиване на мозъци в гейска посока, а за нещо наистина полезно и практично. Верно че патим понякога, кога от фиш, кога от изтощен акумулатор, та мисля да гепя поялника и да си налепя една бегла системка за фаропалене и гасене, щото хафтуматиту не мой съ бута.
                          Последно редактирано от Scrapheap; 08-11-11, 00:27. Причина: алкохол
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от JC_Явор Преглед на мнение
                            не усещат кога е момента да го направят, особено привечер когато се стъмва и стават летящи убийци
                            Това е въпрос на трениране на шофьорски навици. И който забравя да си светне фаровете на смрачаване-пак казвам не е за шофьор, и трябва да му се взема книжката.
                            А по отношение на жените шофьори си имам мнение. И никой не може да ме убеди в противното.
                            Част от убеждението ми е, че колкото е по-красива шофьорката-толкова по-далеч от нея трябва да караш.
                            Но това е съвсем друга тема, да не я започваме и нея.

Адаш, благодаря ти за "младежа"

Ама да ме наречеш умен-това го приемам като обида...
                            Избери си оръжие и място. Секунданти не са ни нужни

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              ..
                              А по отношение на жените шофьори си имам мнение. И никой не може да ме убеди в противното.
                              Част от убеждението ми е, че колкото е по-красива шофьорката-толкова по-далеч от нея трябва да караш.
                              Но това е съвсем друга тема, да не я започваме и нея.

Адаш, благодаря ти за "младежа"

Ама да ме наречеш умен-това го приемам като обида...
                              Избери си оръжие и място. Секунданти не са ни нужни
                              Адаш, бившето ми блонди, кара кола невероятно добре. Ама заради базовите 99,8% жени шофьори излиза име и на останалите.
                              А за дуела: място - ще го мислим. Оръжие - ракия с бира За секундант мислех да взема Тони Стария, ама ще ми утилизира оръжието. Че е като трифазна помпа...
                              П.С.
                              Младеж си! Нали сме и набори
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Абе вие още ли я гнявите тая тема бе?
                                Връжете си една жичка да ви се палят лампите от контактния ключ, за да не ви глобява нито КАТ, нито Монбат и кротвайте вече, че счупихте сървъра с глупости. Как па никой не написа нищо, което го няма на първите 2 страници?

Затварям темата.

Преходни разпоредби:
                                Дуелът между Кольо и Scrapheap определям да се проведе във В.Търново или Г. Оряховица, при някой утвърден и благонадежден форумен участник, с бира от местен производител и ракия, която всеки от участниците ще закупи от мен. За да не се провали дуелът от липса на боеприпаси, Тони Стария няма да бъде допуснат да излиза от Вакарел в този период. Коментарите по дуела - в темата "Бар Наздраве", не тука при лампите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X