Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране със запалени фарове през деня?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Каране със запалени фарове през деня?

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
    Гледам различни статистики и ми прави впечатление, че при намаляване на броя на ПТП, броят на убитите остава почти същия или е по-висок. Това говори за увеличаване на относителния дял на тежките ПТП. При положение, че автомобилите в последните години са с повишено ниво на сигурност спрямо 80-те и 90-те години на миналия век(поставянето на предпазни колани вече е задължително, много от колите имат въздушни възглавници и т.н.), според мен всичко води до по-друго естество на проблема.
    Колите са повече, върват повече и спират повече. Повече джигити могат да си позволят над 100 магарета под капака, а все по-малко могат да карат, предвид никаквите шофьорски курсове, сравнено с онова време.

Къде е изненадата? Те и KAT аджиите са си все същите, със все същите "адекватни" мерки, дето взимат.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Re: Каране със запалени фарове през деня?

Понеже доста карам и ми прави впечатление, че от известно време има доста повече толерантност на пътя и спазване на ограниченията. Преди карах доста бързо по магистралата и ме изпреварваха доста по-бързи от мен. Сега казвам на круизконтрола 130 и много рядко някой ме изпреварва. Определено сме далеч от цивилизовано шофиране, но напредък категорично има.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• От: Re: Каране със запалени фарове през деня?

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Понеже доста карам и ми прави впечатление, че от известно време има доста повече толерантност на пътя и спазване на ограниченията. Преди карах доста бързо по магистралата и ме изпреварваха доста по-бързи от мен. Сега казвам на круизконтрола 130 и много рядко някой ме изпреварва. Определено сме далеч от цивилизовано шофиране, но напредък категорично има.
        Напредък има... в цената на бензина.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Re: Каране със запалени фарове през деня?

Понеже доста карам и ми прави впечатление, че от известно време има доста повече толерантност на пътя и спазване на ограниченията. Преди карах доста бързо по магистралата и ме изпреварваха доста по-бързи от мен. Сега казвам на круизконтрола 130 и много рядко някой ме изпреварва. ...
          Дали причината по-скоро не е от финансово естество. Скорост от 90-100 е по-икономична ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

• Re: От: Re: Каране със запалени фарове през деня?

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Дали причината по-скоро не е от финансово естество. Скорост от 90-100 е по-икономична ...
            Собствениците на коли с по 200-400к.с. предполагам слабо се интересуват от разхода на гориво.
            Не зная причината, но фактът е налице
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
              Mного интересно! Та къде точно в посочените линкове видя тази информация?
              Първите два реда на втория линк.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Не бих казал, че
                "901 души са загинали на пътя през 2009 г. Те са с около 100 души по-малко в сравнение с последните няколко години и са най-малкият брой в черната статистика от 1967 г. насам, съобщиха от МВР."

има нещо общо с това

...2009г загиналите са толкова, колкото 1967г?
                По-скоро статистиката за загиналите при ПТП започва да се води 1967, освен ако по това време жертвите не са броени наедно с кокошки и патки.

Коментар

Не бих казал, че

"901 души са загинали на пътя през 2009 г. Те са с около 100 души по-малко в сравнение с последните няколко години и са най-малкият брой в черната статистика от 1967 г. насам, съобщиха от МВР."

има нещо общо с това

По-скоро статистиката за загиналите при ПТП започва да се води 1967, освен ако по това време жертвите не са броени наедно с кокошки и патки.
                  Колега! Защо мислите, че статистиката е рожба на демокрацията?
                  п.с. В дипломата на дядо ми /1908г. от сегашното СУ/ е видно, че си е взел изпита по статистика.
                  http://www.nsi.bg/pagebg.php?P=62&SP=70

Коментар

Съжалявам тези които са се поддали на пропагандата.
                    Светнатите през деня фарове, детските столчета, омразата срещу ГМО, модата да си педал, убеждението, че колата трябва да е красива и суперлуксозна са все продукти на западняшката разлигавеност. Там са крали с векове от целия свят, и са предоволни и презаситени с всичко от живота, и сега се чудят какво още могат да подобрят. И измислят разни истерични глупости. И доста хора им се вързват.
                    Реалният живот няма нищо общо с тези измишльотини.

Баси, ако тази тема беше в голф форум, или БМВ форум-разбирам, ама тук уж сме събрани мъжкари които могат да карат. И ако чакам да видя светнати фарове за да разпозная, че идва кола насреща-значи съм много зле, и е време да спра да карам.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      По мое мнение, тези реклами на разни супер системи за сигурност изиграват лоша шега на немалко собственици, които си мислят, че щом имат 'найсе еърбега и 'нам си к'ви троници са неуязвими и законите на физиката не ги ловят. Все повече водачи разчитат компа на колата да мисли и действа вместо тях особено такива, които никога не са карали кола, произведена преди "демокрацията". Всеки ден гледам една комшийка как размества паркираните зад нея коли, щот има парктроник....
                      Казвал съм го доста пъти тук:

Преди доста години бях чел в някакъв вестник изказване на някакъв американски професор по психология. Ето какво беше(по памет):

"Ако в колите вместо всевъзможни системи за сигурност се сложи по един остър шиш който да стърчи към гърдите на шофьора-катастрофите щяха да са много по-малко"

Та какви запалени фарове, я да има по един меч да стърчи насреща ни, та да видим колко ще внимаваме на пътя...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колега! Защо мислите, че статистиката е рожба на демокрацията?
                        п.с. В дипломата на дядо ми /1908г. от сегашното СУ/ е видно, че си е взел изпита по статистика.
                        http://www.nsi.bg/pagebg.php?P=62&SP=70
                        Ако си мислите, че статистиката започва с дипломата на дядо Ви, уважаеми колега, ще трябва да ви разочаровам. Гаус има голям принос в съвременната статистическата обработка на масиви данни, но първото събиране на информация за статистически цели, ако не ме лъже паметта, датира от древен Шумер. Та какво, казвате, гласи статистиката за жертви на ПТП през 1908 в Царство България

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                          ... ама тук уж сме събрани мъжкари които могат да карат...
                          Трябва ли, уважаеми колега, да броим за мъжкари индивиди, които си връзват лоста на ръчната с тел, пък после като скочат в трапа, оревават орталъка Или по-добре да палим свещ, следващият път да уцелят пак трап, а не да речем, хмм училищен автобус?
                          Последно редактирано от GN2355; 07-11-11, 20:44.

Коментар

Ако си мислите, че статистиката започва с дипломата на дядо Ви, уважаеми колега, ще трябва да ви разочаровам. Гаус има голям принос в съвременната статистическата обработка на масиви данни, но първото събиране на информация за статистически цели, ако не ме лъже паметта, датира от древен Шумер. Та какво, казвате, гласи статистиката за жертви на ПТП през 1908 в Царство България
                            Така де. И какво не харесвате в първите две изречения на цитирания втори пост?

Коментар

Така де. И какво не харесвате в първите две изречения на цитирания втори пост?
                              Не носят никаква информация, а са свободна интерпретация на статистически (?) данни от журналист, който не е в състояние да състави едно граматически и смислово издържано изречение.

Коментар

• От: Re: От: Re: Каране със запалени фарове през деня?

Собствениците на коли с по 200-400к.с. предполагам слабо се интересуват от разхода на гориво.
                                Не зная причината, но фактът е налице
                                Аз пак си карам с толкова, просто работата ми се промени и по-рядко карам на магистрала
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X