Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране със запалени фарове през деня?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Каране със запалени фарове през деня?

KAT и акциите му са с отрицателна полезност. Коментирам светлините като такива.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Тази сутрин ми написаха фиш за непуснати светлини (понякога забравям), но съм наистина убеден в ползата от тях.
      Ето едно разпространено решение срещу фиш (или не дай боже по-лошо) - http://tv7.bg/news/society/1716012.html

За постоянно светещи къси светлини на среден клас коли се предлагат много подобни решения. Аз лично съм давал в евтини сервизи за монтаж много служебни автомобили от среден клас от различни марки. Работят безупречно от няколко години вече (доста преди промяната в закона, когато тези устройства бяха рядкост). Някои от водачите на колите отдавна забравиха колко са били "против" (срещат се и по-разпалени "фенове" от пишещите тук ).

А за коли от по-висок клас това често е направено фабрично, отива се във фирмен сервиз с компютър - превключват опцията и колата става "скандинавска". Но екстрите мигрират надолу ежегодно. Вече средния клас коли имат неща, които преди 3-4 години бяха в територията на лукса, така, че за всеки конкретен случай е най-добре да се провери.

Коментар

Ето едно разпространено решение...
        Аз съм с подобно устройство и съм много доволен. Миналата година го сложих, фаровете се включват плавно след като запаля двигателя на дълги като светят на 20% от мощността си (може да се програмира). Като изгася двигателя плавно изгасват и фаровете. Като си включа габаритите устройството се изключва и си избирам режима на светене от копчетата на колата. За монтажа в диското даже не се наложи да режа кабели (имаше подходящи клеми)
        LR Discovery I 300 TDI

Коментар

Между светнатите фарове и безопасността на пътя няма никаква връзка.
          Просто е модно по еврогейски, и ние нали се мъчим да сме като тях...
          Увеличения брой катастрофи през последните години се дължи на много по-голямата цифра на автомобилите в сравнение с 80-те например.
          И детските седалки са глупости, и застраховките "гражданска отговорност", и още много други неща.
          Започна да ми писва от Европа, май в Зимбабве животът е по-истински.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Между светнатите фарове ...
            Евалла колега, как ги установи тия несъответствия? В Германия 80-те средно 15000 загинали на пътищата, миналата година под 3000.
            П.С. цифрите винаги са били едни и същи, не само миналия вк, но и преди 80 века. Десет на брой от 0 до 9

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Между светнатите фарове и безопасността на пътя няма никаква връзка.
              Просто е модно по еврогейски, и ние нали се мъчим да сме като тях...
              Увеличения брой катастрофи през последните години се дължи на много по-голямата цифра на автомобилите в сравнение с 80-те например.
              И детските седалки са глупости, и застраховките "гражданска отговорност", и още много други неща.
              Започна да ми писва от Европа, май в Зимбабве животът е по-истински.
              Е, Коле не мога да се съглася. карам на фарове от много преди да го приемат за задължително. На базата на собствен горчив опит, съм стигнал до извода, че така е в пъти по-безопасно.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

доста по безопасно е колеги и аз съм на това мнение
                аз като си карам мотора постоянно съм със светнат фар макар че то трябва така да е и през цялата година

Коментар

Целият проблем е по-скоро в неспазване на максимално разрешените скорости. Оттам идва и нуждата от запалени фарове. Преди три дни, за малко да ме отнесе един микробус, който не спря на знак "стоп" Беше вечерта, когато със сигурност съм се виждал много по-добре, отколкото през деня. Та за джигитите, каквото и да измислят, те пак ще са си джигити. Мрънкам си и правя всичко, което ми налагат със закон(дори спазвам тукашната забрана за слушалки в ушите на пешеходците). И пак ще продължа да твърдя, че каквото и да се измисли, няма да е достатъчно за определени хора, докато не забранят да сядат в кола завинаги. Гледам тукашната статистика и ще се съглася с Кольо, че няма осезателно намаляване на броя на загиналите при ПТП отпреди 2 години, когато въведоха задължителните фарове и сега. Нито ПТП са намалели. Мярката очевидно маскира основен проблем.

Коментар

http://www.automedia.bg/news/article_13791.html
                    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=405154

2009г загиналите са толкова, колкото 1967г?

Коментар

• Re: Каране със запалени фарове през деня?

Статистиката слабо ме интересува. Убедеността ми в ползата от фаровете се базира на ежедневно шофиране от '87г. до сега и на това че отдалече виждам каквото трябва да видя, пък и мен ме виждат.
                      Зрението ми не е силната ми страна и фаровете определено правят шофирането по-комфортно.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Което, като се има в предвид броя и вида на МПС-тата тогава и сега, е по-скоро положителна новина. Въпроса е че по никакъв начин не може да се докаже каква чст от това се дължи на запалените фарове зимата, още повече че и в двете статии се споменава че основния брой загубени животи на пътя е през летния сезон, а не през зимния, когато караме на фарове.

Фаровете помагат, но в конкретни случаи. В ясен слънчев ден в града са просто безсмислени. А на мен единствените ми 2 спирания от КАТ за незапалени фарове са били точно в такива дни. И двата пъти ми се размина без акт/фиш, защото имах щастието да попадна на разбрани (буквално, а не финансово ) хора. Но можеха да си ме глобят като стой та гледай, съвсем в правото си.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Няма принципиална промяна, това е в границите на шума.
                          Та, какво казва КАТ за фаровете? Каквото и за коланите? Хранилка, или как?

Коментар

Гледам различни статистики и ми прави впечатление, че при намаляване на броя на ПТП, броят на убитите остава почти същия или е по-висок. Това говори за увеличаване на относителния дял на тежките ПТП. При положение, че автомобилите в последните години са с повишено ниво на сигурност спрямо 80-те и 90-те години на миналия век(поставянето на предпазни колани вече е задължително, много от колите имат въздушни възглавници и т.н.), според мен всичко води до по-друго естество на проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              http://www.automedia.bg/news/article_13791.html
                              http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=405154

Mного интересно! Та къде точно в посочените линкове видя тази информация?

Коментар

По мое мнение, тези реклами на разни супер системи за сигурност изиграват лоша шега на немалко собственици, които си мислят, че щом имат 'найсе еърбега и 'нам си к'ви троници са неуязвими и законите на физиката не ги ловят. Все повече водачи разчитат компа на колата да мисли и действа вместо тях особено такива, които никога не са карали кола, произведена преди "демокрацията". Всеки ден гледам една комшийка как размества паркираните зад нея коли, щот има парктроник....
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X