Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Караме на фарове през цялата година!

Хубава тема, а? Що се абите? Каквото са решили, това и ще направят. Не може се преборим. А и не сме единни. Половината за фарове, половината - за без фарове.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Начи сега е момента да пусна те тва в масова продажба

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз постоянно си карам колата с включени фарове. Преди една седмица ми се случи една случка за малко да не стани ПТП, добре, че бях с включени фарове, че онзи да ме забележи, а пък той да не казвам как си кара Passata и си говори по - телефона и си гледа аверите като берат тютюна.
        Фаровете за мен помагат, извън града много, а за града няма смисъл.

Коментар

Мен ме осени необорим аргумент в подкрепа на светенето... Дори да приемем, че в ясен, слънчев ден, ползата в общия случай е несъществуваща, то полза има в определени случаи при преходите между тъмната част на денонощието и светлата, както и при лошо време, и т.н. Обаче, като не сме задължени да пускаме фаровете, решението дали и кога да ги ползваме остава лично наше- т.е. субективно. И така с нашето светене, зависещо от нашето решение, влияем и на възможността другите да ни виждат, демек на безопасността. И понеже хората зад волана са твърде много и твърде различни, се получава един приличен процент на разминаване във възгледите кога е достатъчно светло и кога тъмно. Важно е, и че нещата са обратно свързани– когато е достатъчно светло за теб(и не пуснеш фаровете), а другия е по-кьорав и не те види, и катастрофира в теб, вината нЕма да е от голЕмо значение...
          Сега и да те спрат органите на реда в сумрака, и да ти искат фарове, как ли ще се докаже колко е било тъмно?! А после тъмно, светло, нЕма да има мърдане...
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Тоя "Динозавър" кой го изрови
            Докато не разберем, че Dura Lex Sеd Lex! и всички коментари като се почне от "Горят ми крушките", мине се през "Не считам за целесъобразно" та до, "он че ми каже нa менека", нямат място в любимият ни форум, ще битуват и темите "100 причини да НЕостана в България".

Коментар

Горели крушки -дръжки. Имам един пасат, дето го карам от нов, вече 21г. Не знам от къде му се сменят.

Коментар

Аз упорито продължавам да твърдя, че дневното светене е излишно, и е измислица на хора които се чудят с какво още малко, колкото и да е малко да подобрят безопасността.
                Може би има някакво подобрение, ама то е толкова малко, че не си струва писането.

Както по-горе казах-ако някой иска наистина да намали катастрофите по пътищата-има доста по-ефективни начини, ама са по-трудни за прилагане, та едно правило за светене денем върши работа за успокояване на собствена съвест, и замазване на очите на обществото. Че нещо се прави...

Светенето през деня би трябвало да е запазено за изостряне на вниманието на околните шофьори, а сега и това го няма...

Надявам се да съм на едно по-добро място когато приемат закона за задължително мазане с вазелин на едно място. И този закон ще бъде приет с възторг и ръкопляскане, сигурен съм..
                Замислете се бе, не виждате ли, че само се имитира дейност, а вие се радвате... Аз бих се срамувал...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Само се моля да го приемат и приложат колкото се може по-бързо. Всеки ден карам извънградско откакто избягах от града и ми писна от призраци по пътищата. някой все едно електромер имат в колата. Няма случай в каквото и да е време - слънчево, облачно и т.н. в което превозно средство да е по-малко видимо с включени светлини. А ония теории за невиждането на мотористи и колоездачи са пълна пародия. Ами те като карат с включени светлини и подходящи ярки дрехи проблема е никакъв. Аз от известно време закачам една светлоотразителна жилетка на едно дърво пред нас. Ще се изумите колко отдалеч се вижда и колко нервни "рали" пилоти скачат на спирачките. Вече се намери и 3 пъти някой да слезе и да я разпори с невиждана злоба. Трета жилетка замина. Ма няма да ме откажат . Та и това са го измислили хората. Който иска да бъде забелязан и е отговорен ще намери начин. Пък в крайна сметка е за неговата лична безопастност.....
                  висете отпуснато

Коментар

Кольо, замисли се, кой преценява сега кога е тъмно и кога светло?!(Казваш "денем", ама то различно според различните хора). Като е тъмно, светлините са признак, че въобще се движиш. В тъмното как ще се опазиш от някой, който не го виждаш, дори и ти да не си виновен?! И той ще ти каже, че за него не е тъмно и нЕма смисъл да светка фаровете... И к'во да се бием дали е светло или тъмно..?? А като си длъжен да светиш, не го ли правиш си виновен и толкова, нЕма дискусия дали трЕбва или не трЕбва. По-добре е да светиш и когато нЕма файда, отколкото да не светиш когато има нужда.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Не мога да разбера защо се спори въобще "светло" "тъмно". И в най-светло време на всички се е случвало да карат срещу слънцето например и сте забелязали колко невидими могат да бъдат някой ПС с цвят сливащ се с асфалта или околната среда..... А той , че ви вижда и си мисли , че е и при вас така си е пълна заблуда. Който пък чак толкова се притеснява от крушки и повече разход на гориво (което е повече от пренебрежимо) има и дневни светлини със диоди. Нито ще ви качат разхода, нито горят. Само гледайте да са одобрени (мисля че знак "Е" трябва да имат или нещо такова, не съм спец) и няма проблеми.
                      Карайте моля Ви на фарове, подавайте мигачи, спазвайте ограниченията ( в населине места особено) и уважавайте и другите около вас.
                      Не е кой знае колко много... Пък и не ви лишава от нищо. И другите сме хора .
                      Има вече и диодни габарити на филипс които наистина се виждат много отдалече. Няма да горят. Ами 21 век сме. И не мисля че 30-40 лева "инвестиция" в името на сигурността, собствена и на другите трябва да са проблем.
                      Другото ми прилича на инат, "аз съм ПО от другите" или на излишна Скруджовщина.....
                      висете отпуснато

Коментар

За съжаление, въпросът с това дали е по-добре да се свети или да не се свети през деня, е сложен и не опира до "призраците" по улиците, не и в обществен план. Проблемът е, че това колко виждаш един участник в движението, силно зависи от това, дали светят другите участници в движението. Ако никой не свети, очите и съзнанието работят по един начин, а ако всички светят - по съвсем друг. И съвсем по трети (и тогава са най-лошите резултати) когато някои светят, а други - не. Не случайно, в една съседна държава имаше доскоро глоба за светнати през деня фарове. То е, защото като светнеш, подобряваш ситуацията за себе си, но я влошаваш за всички други. И балансът на цялото това нещо е различен при различни условия.

И сега, изненадата на деня:
                        Някои участници в движението изобщо не могат да светят (пешеходците), а други светят доста слабо (велосипедите). В населените места, пешеходците са доста повече от автомобилите.

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                        Кольо, замисли се, кой преценява сега кога е тъмно и кога светло?!
                        Има едни такива астрономически понятия, като изгрев и залез. Познати на човечеството от дълбока древност.

Коментар

Всеки сам избира как да кара своето МПС със или без включени светлени. (шофьора сам избира, но за мен включените светлини с няколко %, подобряват видимостта от далече на МПС-то.)
                          Но просто се моля, някой хора да се научат от къде се пуска мигача и за какво служи, защото имам чувството, че шофьорите който управляват скъпи коли си спират, където поискат, както поискат и си завиват на където им е кеф. БЕЗ СИГНАЛ!
                          Или просто някой по - умен да измисли, някакъв уред, апарат, система или не знам си какво. Гумите на МПС, когато завият при определен радиус, да се включва ляв, десен сигнал, за изменяне на посока.

Коментар

Не става...нали идеята е да знаят околните на къде ще хванеш заедно с теб...кел файда да ти светне мигача, след като си отнесъл тоя в съседното платно. При натоварено движение винаги карам на къси, даже да грее слънце. При включени фарове на тоя отсреща по-добре се разбира на колко метра е и с колко км/ч се движи.
                            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                              ... При включени фарове на тоя отсреща по-добре се разбира на колко метра е и с колко км/ч се движи.
                              Това последното е много субективно и грешно твърдение!

Възрастният ми баща се оглежда като лалугер и пак не успява да прецени кога да пресече - "Свети ми в очите, как да го разбера къде е!"

Коментар

Прав е Кольо,че се отчита дейност,това не е Канада да му трябва някаква светлина постоянно.Като не ми пречат обаче не се и замислям,аз карам на фарове всичките коли ако да не е задьлжително,а поне сьм скрьндза тия с ксенона само на габарит и тия за мьгла.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X