Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Караме на фарове през цялата година!

Фаровете ще са задължителни през цялата година.

Това реши на заседанието си вчера транспортната комисия в парламента при гласуване на промените в Закона за движение по пътищата. Сега на фарове се пътува само през зимата.
    Сред аргументите на депутатите за въвеждането на целогодишното каране на фарове беше, че колите, особено белите и сивите, не се виждат добре, особено в сумрак.
    Стопаните на пътя да се задължат да отстраняват щетите върху и около пътното платно, решиха още депутатите. Те трябва да отстраняват дупки, да почистват след зимното опесъчаване, както и да възстановяват обезопасителни огради и премахнати знаци.

До: Караме на фарове през цялата година!

Първоначално публикуван от Детелина 74 Преглед на мнение
    Стопаните на пътя да се задължат да отстраняват щетите върху и около пътното платно, решиха още депутатите. Те трябва да отстраняват дупки, да почистват след зимното опесъчаване, както и да възстановяват обезопасителни огради и премахнати знаци.
    А досега не са ли били длъжни? Пак си го пишеше в закона...
    По-важно е как ще ги принудят да си спазват задълженията.
    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
    Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Защото сме богата държава, имаме мнооого нефтени залежи и по този парите не са от значение щом по този начин ще намалим ПТП, и освен това застрахователите ще искат по-малки премии.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Аз и без закон си карам на фарове постоянно. Смятам, че така ме виждат по-добре. Не ми пречи да си ги включа пък и ако отвикна да карам на фарове, зимата току виж са ме глобили, защото съм ги забравила

Коментар

ей аман от тия глупости.
          Са пак ще застанат на 100метра от бензиностанциите куките и ще чакат грешниците забравили да си пуснат фарчетата.

Коментар

Бла-бла. Интересно е същите тия, дето приемат тези медоразумения, дали ги спазват.

А ПТП, от година на година се увеличават. Не съм чул причината за някое да е незапалени фарове в слънчев летен ден. Овчите стадни навици ни стават все по-присъщи.

Адекватни мерки - никакви.

Ще ми е интересно и да видя някой, потрошил колата си в дупка, да осъди съответната община или държавата за това.

Поредните несвързани с реалността балтавения на хора, стремящи се да отчетат че са свършили някаква работа.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от svetik Преглед на мнение
              Аз и без закон си карам на фарове постоянно. Смятам, че така ме виждат по-добре.
              И аз така правя
              Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
              Honda CB 919 Hornet
              0898849413-Светльо
              Кръвна Група: 0+

Коментар

Лошо е, че са го приели. Мотоциклетистите ще станат по-незабележими. Това е дискутирано и в други теми, само го припомням

Коментар

Поредната идиотщина. Ама какво да се прави, щом са го приели...

А от кога влиза в сила тази промяна?
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Пълна безмислица,плод на бездарните ни законодатели, "мижай да те лажем"...един вид какви закони приемаме ,грижейки се за безопасността на прескъпия ни данъкоплатец!

се ми е тая ,със или без фарове,но това далеч няма да намали злополуките по пътищата,следствие на абсолютно неспазване на закона и най-вече шофиране в нетрезво състояние!

не спрат ли "куките" да вземат подкуп,та да си траят,ако сме прегрешили...оправия нема! Даже и по две свещи да запалим на таблото все си е тая
                    TЛК 80-4.2ТД
                    ТЛК 73-2.4ТД
                    ...................

Коментар

Крайно време беше. Така от далеч ще се вижда за кого не важат законите, или поне кой си мисли, че не са за него. Колана може да го закопчаеш в последния момент, както и да захвърлиш ЖСМ-то, ама фаровете се виждат от далеч.

Коментар

Още преди няколко години, убедително бе доказано, че в гъстото градско движение, когато ти светят отсам и оттам, понякога не забелязваш пешеходец. Той няма фарове. Просто прага на идентификация, на подвижен обект, се променя, към светлинно по интензивните обекти.
                        Статистически броят на прегазените пешеходци се увеличава. При това в слънчеви дни е най опасно.
                        Доказано е статистически . Ама няма кой да чете. Уви.
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Поредният вой срещу един правилен закон. Можем до сълзи и сополи да се възхищаваме на скандинавците, ама да работим като тях, да караме на фарове - там колите така ги произвеждат!! - не щем.

Чета аргумент: аз като съм на фарове, а насреща ми излезе пиян глупак??

Чуйте "аргумента" на глупака: Кво кат съм пил? Онзи защо не си е включил фаровете?!?

Това е НАЙ-ЛЕСНОТОза спазване правило!

Преди 5 години закарах колата в сервиз да направят фаровете светещи при работещ двигател. Не мога да ги изключа и да искам.

По въпроса за "бедните ни запаси от горива и "икономията" от фарове: двеста вата сумарни фарове към 100 000 вата двигател е лесна сметка.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                          Още преди няколко години, убедително бе доказано, че в гъстото градско движение, когато ти светят отсам и оттам, понякога не забелязваш пешеходец. Той няма фарове. Просто прага на идентификация, на подвижен обект, се променя, към светлинно по интензивните обекти.
                          Статистически броят на прегазените пешеходци се увеличава. При това в слънчеви дни е най опасно.
                          Доказано е статистически . Ама няма кой да чете. Уви.
                          Ник, иди в стокхолмската, примерно, полиция и им изложи тези "доводи". Ще получиш само снизходителна усмивка.
                          Последно редактирано от cveti; 01-05-09, 19:28.

Коментар

Зимата както и да е... студено е за мотори. Това че е правилен закона го обяснявайте на есен, на майките на всички каращи мотори, които ще загинат това лято, защото не са били забелязани и индентифицирани като мотоциклет навреме... Пуснатия фар е техен отличителен знак през летните месеци. Когато пък мотора с пуснат или без пуснат фар е пред кола с по-силни такива, става абсолютно невидим в огледалото за задно виждане.

Иначе и другаде съм казавал, че съм против и заради това, че ми е дискомфортно при сълно слънце и натоварен трафик, всички да ми светят допълнително.
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон
                              Ник, иди в стокхолмската, примерно, полиция и им изложи тези "доводи". Ще получиш само снизходителна усмивка.

Дреме ми каква усмивка, ще получа от която и да е полиция.
                              Ако закона е такъв, ще го спазвам, но няма да престана да твърдя, че е пълна глупост.
                              Полицаите не са на служба не за да тълкуват законите, а да осигуряват спазването им. Аз като гражданин, съм длъжен да ги спазвам, но имам свободата да ги тълкувам и да изявявам несъгласие с тях.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X