Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво значи 100 км в час?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво значи 100 км в час?

Колега,от много време ,скоростта на тировете е ограничена електронно на 90км.И ако на тахошайбата му пише 160км.в час,неми се мисли какво ще стане когато го проверят пътната полиция.

Коментар

Ами аз понеже вчера за пореден път прекосих почти цяла Европа, мога със сигурност да кажа, че ограниченията за скоростта горе-долу (но не и на 100%) се спазват в Белгия, Холандия и Австрия, защото има камери на стотици места. В Австрия е най-стриктно, защото са почти на всеки километър. В Германия абсолютно никой не ги спазва. В Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватска, Сърбия (особено тежък случай...) същата история ...
      Последно редактирано от kuzdov; 31-08-08, 19:43.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
        Колега,от много време ,скоростта на тировете е ограничена електронно на 90км.И ако на тахошайбата му пише 160км.в час,неми се мисли какво ще стане когато го проверят пътната полиция.
        Освен това тахошайбата е разграфена до 125км.

Коментар

Не на всякъде 100км. са 100км/ч. По наще магистрали си караме и с повече но ако съдим по подръжката и състоянието им трябва да сложим поне 30-40км. отгоре или сиреч караме не със 100 а с 130-140км/ч. Докато по западните 100км/ч си е направо забавяне на движението. Колкото до святкането, зависи от случая, веднъж един тир ни настигна по баира, а наща баба Нива не ще да поеме и не ще заковала ги е на 70км. и ако щеш изкърти ламарината но тя си пълзи, тирът напира и се опря в бронята, ама баба Нива здрава,едва дочаках отбивката, иначе можеше да сме в дерето. А веднъж ми спаси живота пресвяткането- Прибирах се сама от Белгия, два дни с малко почивка, преди Белград така ми се е спяло че съм задрямала и ако отзад не бяха ми пресветнали сигурно щях да съм предала богудуха отдавна, най вероятно са забелязали че се отклонявам рязко в ляво.
          Недочаках Белград и на първия Шел се залепих зад енди български тирове, и до сутринта сън, после беше лесно.
          Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от donia Преглед на мнение
            Не на всякъде 100км. са 100км/ч. По наще магистрали си караме и с повече но ако съдим по подръжката и състоянието им трябва да сложим поне 30-40км. отгоре или сиреч караме не със 100 а с 130-140км/ч. Докато по западните 100км/ч си е направо забавяне на движението. Колкото до святкането, зависи от случая, веднъж един тир ни настигна по баира, а наща баба Нива не ще да поеме и не ще заковала ги е на 70км. и ако щеш изкърти ламарината но тя си пълзи, тирът напира и се опря в бронята, ама баба Нива здрава,едва дочаках отбивката, иначе можеше да сме в дерето. А веднъж ми спаси живота пресвяткането- Прибирах се сама от Белгия, два дни с малко почивка, преди Белград така ми се е спяло че съм задрямала и ако отзад не бяха ми пресветнали сигурно щях да съм предала богудуха отдавна, най вероятно са забелязали че се отклонявам рязко в ляво.
            Недочаках Белград и на първия Шел се залепих зад енди български тирове, и до сутринта сън, после беше лесно.
            За TIR-аджии не ми се приказва. А точно тоя-същия, като е пълен до козирката с квото може да побере, вероятно по същия баир ще драпа и с 50, ама иначе сме големи отворковци, и всички ни пречат. Мислят се за неуязвими, а какви бели и чисто безразсъдни действия извършват, просто не е за приказка.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от donia Преглед на мнение
              Между другото в чужбина магистралите са много гадни,понеже караш само направо.А съответно когато няма завой,ако си сам и няма с кой да приказваш успиват супер много.

Коментар

Този аргумент за пръв път го видях в списание Авто Мото Свят 80те години. Тогава както и сега ме напушва смях и съжаление от такава аргументация.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Този аргумент за пръв път го видях в списание Авто Мото Свят 80те години. Тогава както и сега ме напушва смях и съжаление от такава аргументация.
                  Ами може и така да е,но ако ти се спи и караш по един прав път и не въртиш волана,ами само си натиснал педала от някъде и това е... едно и също нещо в продължение на часове няма ли да заспиш по-лесно отколкото ако въртиш волана ту насам,ту натам и превлючваш скорости,защото на завой извършваш много повече действия отколкото когато караш само направо. Не е ли така?
                  П.П. Тва което бях писал не сам го чел от никъде... знам го от дядо си и от баща ми - когато караш по прав път и ти се доспи спри и се наспи и тогава продължи.

Коментар

Пробвай в същото умиращо за сън състояние да караш същото разстояние по разбит полусъществуващ румънски път от началото на 90те години. С Дачии разминаващи се с теб (дето фаровете им на къси са като нашите дълги, а на дълги са като стадионен прожектор), с на места липсващ път, с каруци без светлини които спират в средата на платното когато се разминат с познат, за да си поговорят. Дръж ме в течение за резултата.

Коментар

Хмм. Не знам какво значи за вас ,пък и ме домързя да чета отначало, но лично за мен 100км/ч значат точно ЕДИН МЕСЕЦ лишаване от правоуправление,или погледнато от добрата му страна-ОТПУСК.В същност отпуска все още е в сферата на мечтите, но когато си предам книжката може и да ме огрее.
                      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Пробвай в същото умиращо за сън състояние да караш същото разстояние по разбит полусъществуващ румънски път от началото на 90те години. С Дачии разминаващи се с теб (дето фаровете им на къси са като нашите дълги, а на дълги са като стадионен прожектор), с на места липсващ път, с каруци без светлини които спират в средата на платното когато се разминат с познат, за да си поговорят. Дръж ме в течение за резултата.
                        Чакай сега.Не говорим за умиращо състояние за сън(да не си спал 3 дена)... говорим,че ти се е приспало... предишната вечер си спал 1 час или не си спал и караш.Ако си в умиращо състояние за сън както ти каза тогава където и да караш все ще ти се доспи. И между другото по един монотонен път като магистрала с стотици километри прав път може да заспиш дори и предишната вечер да си се наспал като човек,а по път през който се минава през завой и е разбит едва ли ще заспиш.

Коментар

Остави ти тая работа
                          Карал съм достатъчно и по двата вида. Определено магистралата е за предпочитане. Да не говорим че абсолютно права и скучна магистрала е изключително рядко явление. Има си предостатъчно дразнители да се разсееш по тях.
                          Имай предвид че строителството на магистрали е цяла наука. Моментът с монотонността не е пропуснат при строежа.

Коментар

Остави ти тая работа
                            Карал съм достатъчно и по двата вида. Определено магистралата е за предпочитане. Да не говорим че абсолютно права и скучна магистрала е изключително рядко явление. Има си предостатъчно дразнители да се разсееш по тях.
                            Имай предвид че строителството на магистрали е цяла наука. Моментът с монотонността не е пропуснат при строежа.
                            Няма да споря с теб.Всеки си има мнение по въпроса. Лично аз немога да бъда сигурен в това,защото нямам опит,но от това което съм слушал от дядо си(професионален шофиор близо 20 години,возил бай тошо и други министри и политици) и баща си съм се убедил в това,че монотонноста по магистралите особено в гърция,а и в другите страни е доста често срещано нещо.
                            Хайде стига сме спорили...

Коментар

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                                ...
                                Просто перфектно.
                                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X