Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво значи 100 км в час?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво значи 100 км в час?

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Колеги, да не казвам голяма дума, но на магистрала 100км/ч са нищо. Всичко е до опита на шофьора и до самоконтрола му. В Германия когато те задминават буквално с 250 (колко са ми светкали в огледалото да се отместя от лявата лента когато аз самият съм задминавал аз с двеста - не е истина), и те задминават не хайдуци пубери, а зрели и отговорни хора - просто имат необходимия опит, необходимата магистрала и необходимата кола.
    В Германия,ако нямаш електронно ограничение за ограничение на скоростта на магистралата можеш да караш със скорост колкото можеш да вдигнеш с твоя автомобил.Там като караш курса за шофьор имаш и каране по автомагистрала,
    което не е със скорост от 120km/h.,a е според това до каква степен си подготвен
    и способен да управляваш МПС. И за това,че са ти пресвяткали и са искали да
    те изпреварят малко не ми се вярва,защото съм изпреварвал в крайна лява лента с
    около 150km/h и никой не ми е пресвяткал,а ме изчакват докато се прибера в дясна лента.
    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 25-08-08, 11:22. Причина: Поправен цитат

Коментар

Ок, щом не ти се вярва - значи лъжа. Какво очакваш да ти кажа ?!? Тръгни от Карлсруе на юг по посока Базел, след около15-20км на едно място магистралата става с 4 ленти, след което има дълъг завой надясно който се взима с колкото можеш. Ей на този завой няма случай да не са ми святкали, и съм си бил точно с 200. И са ми святкали мазно и гадно по български, на разстояние 5-6 метра.

И не отчиташ един доста съществен момент - по немските магистрали ПРЕПОРЪЧАНАТА скорост е 130км/ч, максималната разрешена скорост е неограничена АКО НЯМА ДРУГИ ОГРАНИЧЕНИЯ - каквито има все повече и повече, и са 120км/ч в повечето случаи. И се спазват, понеже шофьорите знаят че щом има ограничение - значи има защо.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Точно в Германия не само, че ти пресвяткат ами ти ако караш с по малко от 160 въобще нямаш място в най-лявата лента.

Когато караш с 220 всички останали , които се движат в твоята посока са ти все едно в насрещно движение. И точно заради такива тиквеници , които нямат място в най-лява лента си принуден малко на слалом да се движиш. Но това го правим ние, а немеца ти святка отзад и направо се залепя за теб. Гледа да не ти свирне да не се стреснеш и само те чака да погледнеш на огледалцето за да дадеш път.

Коментар

През последната година 3 пъти съм минавал Германия с кола, като предимно съм се движел в лявата лента със 130-140 по GPS и само един-два пъти са ми присвятквали .... И то не-германци .... А по пътищата на Белгия съм всеки ден и досега един-единствен път са ми присветнали! Ама то тука е пълно с турци и поляци, та не знам ....
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

.....И не отчиташ един доста съществен момент - по немските магистрали ПРЕПОРЪЧАНАТА скорост е 130км/ч, максималната разрешена скорост е неограничена АКО НЯМА ДРУГИ ОГРАНИЧЕНИЯ - каквито има все повече и повече, и са 120км/ч в повечето случаи. И се спазват, понеже шофьорите знаят че щом има ограничение - значи има защо.
            Моите наблюдения са, че няма ограничение на магистрали с 3 и повече ленти в едната посока .... По другите си е 130.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Ограниченията са строго според участъка. В много случаи са плаващи, на електронно табло, според пътните условия и натовареността на движението. В останалите части ограничение няма, независимо от броя ленти.

Друг е въпросът че абсолютно цялата магистрална мрежа е разделена на участъци и нищо не е пропуснато - ако участъкът не става за високи скорости, ограничение просто има. Ако става - няма. Има двулентови без ограничения. Има и четирилентови с ограничения. Не е според броя ленти. В планинските участъци например почти всичките са ограничени.

Коментар

Аз имам наблюдения само от един маршрут, та не съм сигурен как е по цялата страна. Просто ми направи впечатление закономерността (като изключим временните): на 3+ ленти - няма ограничение, на 2 -130 км/ч.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Ок, щом не ти се вярва - значи лъжа. Какво очакваш да ти кажа ?!? Тръгни от Карлсруе на юг по посока Базел, след около15-20км на едно място магистралата става с 4 ленти, след което има дълъг завой надясно който се взима с колкото можеш. Ей на този завой няма случай да не са ми святкали, и съм си бил точно с 200. И са ми святкали мазно и гадно по български, на разстояние 5-6 метра.
                  Не съм казал,че лъжеш.Аз съм пътувал от Мюнхен към Залцбург и там не ми се е случвало да ми пресвяткат. И Германия е единствената страна в цял свят където
                  можеш да караш и с 300кm/h без да имаш проблеми от страна на полицията.
                  Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 25-08-08, 11:25. Причина: Поправен цитат

Коментар

Погледнато по генерално на въпроса,80% от водачите просто не умеят да карат.Което означава,че не познават своите и на автомобила възможности.Има такива,които при 60 км/ч. са по опасни от други движещи се със 140. Другият фактор,разбира се е автомобилът.Наскоро имах щастието да карам по магистралата джипа на мой приятел ML-AMG.Ами той при 220км/ч. се държеше като моя бивш Самурай при 60км/ч.За състоянието на пътищата,като фактор за безопасността изобщо не си струва да се говори.Като се замисли човек в България няма такива разстояния,където можеш от точка А до точка Б да стигнеш повече от 1 час по бързо.Дори и със зверско каране.
                    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                    -----------------------------------------------
                    Питието определя съзнанието....
                    -----------------------------------------------
                    0887770735

Коментар

Не съм казал,че лъжеш.Аз съм пътувал от Мюнхен към Залцбург и там не ми се е случвало да ми пресвяткат. И Германия е единствената страна в цял свят където
                      можеш да караш и с 300кm/h без да имаш проблеми от страна на полицията.
                      Не е единствената
                      В щат Монтана в Щатите максималната скорост е по усмотрение на полицая. Той решава дали да те спре, и като те спре - той решава дали си карал прекалено бързо. Ако си млад шофьор - ще те глоби за каране със 140 примерно. Ако си Шумахер и те разпознае - ще те пусне след каране с 300. Той решава.

Коментар

Не е единствената
                        В щат Монтана в Щатите максималната скорост е по усмотрение на полицая. Той решава дали да те спре, и като те спре - той решава дали си карал прекалено бързо. Ако си млад шофьор - ще те глоби за каране със 140 примерно. Ако си Шумахер и те разпознае - ще те пусне след каране с 300. Той решава.
                        Аналогичен случай в България, окръг Монтана. И не само в него окръг.

Коментар

Ако не ме лъже памета,по дискавъри даваха такова проучване,при нормална кола с нормални гуми,при 100 км/ч постоянният досег на всичките гуми с асвалта е колкото площа на палеца,така че си правите сами извода.
                          Пътищата и скоростта не са игра.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                            Ако не ме лъже памета,по дискавъри даваха такова проучване,при нормална кола с нормални гуми,при 100 км/ч постоянният досег на всичките гуми с асвалта е колкото площа на палеца,така че си правите сами извода.

Поздрави
                            а при 50 колко е?
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                              И това са си го изсмукали точно от палците. Проста физика. Досег с асфалта от 2 кв.см означава нито възможност за спиране, и почти никаква възможност за маневриране. А дори със скромната ми джипка, с калните гуми, при 100км/ч и спирам, и маневрирам доволно добре.

Та..., физиката се учи още в гимназията, за който може да я научи де....
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                И това са си го изсмукали точно от палците. Проста физика. Досег с асфалта от 2 кв.см означава нито възможност за спиране, и почти никаква възможност за маневриране. А дори със скромната ми джипка, с калните гуми, при 100км/ч и спирам, и маневрирам доволно добре.

Та..., физиката се учи още в гимназията, за който може да я научи де....
                                дискавъри != наука

била тя и физика.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X