Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво значи 100 км в час?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво значи 100 км в час?

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
    Просто перфектно.
    Което ме подсеща за един доста възмущаващ факт... Защо по дяволите нито един скоростомер не е точен? Смисъл, всички имат отклонение от няколко километра, а колкото по-висока е скоростта, толкова по-неточен става...

П.С. 100 километра са си 100 километра където и да е... само на някои места се усещат повечко...

А относно дискусията за скуката и доспиването - на магистралата баща ми се е успивал доста често, като трябва тогава да му пускаме по-натоварваща музика (жици) и майка ми го гледа непрекъснато... докато по дефилетата не съм го виждал никога да му се доспива...

П.П.С. На мен не ми се е случвало да се успя на магистралата, по простата причина че нямам много опит (4-5 пъти софия до велинград) и се удървям всеки път, като влагам много концентрация
    "That is not dead which can eternal lie,
    And with strange aeons even death may die."
    ~H. P. Lovecraft

Коментар

И тук също се среща подобен пърформънс със святкащи летящи обекти. Не знам само каква е връзката с Голфа.
      Гледам и двамата подават някакви мигачи. Майсторско изпълнение.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        Остави ти тая работа
        Карал съм достатъчно и по двата вида. Определено магистралата е за предпочитане. Да не говорим че абсолютно права и скучна магистрала е изключително рядко явление. Има си предостатъчно дразнители да се разсееш по тях.
        Имай предвид че строителството на магистрали е цяла наука. Моментът с монотонността не е пропуснат при строежа.
        Отдавна забелязх, че скоростта и ускорението са много субективни усещаня. Като общо правило, има някакъв оптимум при който скоростта субективно се усеща най-висока. Оптимума в случая е в обкръжаащата среда, не в друго. Например крайпътни предмети, с някакъв размер и гъстота, разположени на определено разстояние от пътя, маркировката на самия път, и други фактори. Например, правило ми е впечатление как зверски ускоряа колата, когато съм в малка тясна уличка, с много дървета, паркирали коли, кофи за боклук и сгради. Изляза ли на дълга права магистрала в равно поле, колата неще да откине...Имам чувството, че стоя на едно място. Сигурно в космоса скорости близки до светлинната ще ми се струват нищожни.
        Всъщност, както изглежда при скорости от 108 000 км/ч гледайки небето, изглежда че сме неподвижни. А Земята лети с тая бясна скорост през всемирното пространство. Ефекти на релативистиката
        Звуците пък са друга част от картинката.

Коментар

А какво става като си пуснеш вефа в колата и от там се леее чалга?
          http://vid.data.bg/m9n3gx40#vid
          B+

Коментар

този с колко ми е карал
            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
              този с колко ми е карал
              Ами със съобразена с възможностите му и на колата скорост и с мисълта "на мен това няма да ми се случи".
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                А какво става като си пуснеш вефа в колата и от там се леее чалга?
                http://vid.data.bg/m9n3gx40#vid
                Тоя юнак,мен ако питаш накрая трябваше да казва "кой ми е*а майката,та се родих такъв идиот..."
                Нямам думи...радио "вероника" и 308км. нощем по български път,като докато хвърчи като чук без дръжка снима и с телефона....
                08седемшест5едно513четири

Коментар

Е как нямаш думи? Това е "космонавт с повреден софтуер".
                  B+

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                    този с колко ми е карал
                    С около 100++ км/ч в момента на удара. Колко е била скоростта му преди да изгуби управление, май не е много ясно.
                    Ето още една гледна точка
                    http://images.ibox.bg/2008/10/24/63902/430x323.jpg

Тая Лагуна е като реклама на газови уредби. Колата на кълбо, двигателя е отлетял някъде, а отпред се валя непокътната газова бутилка. Възможно е "скоростния" кпапан вътре да е сработил и газта е станала вътре.

Коментар

• До: Какво значи 100 км в час?

Тая Лагуна е като реклама на газови уредби. Колата на кълбо, двигателя е отлетял някъде, а отпред се валя непокътната газова бутилка. Възможно е "скоростния" кпапан вътре да е сработил и газта е станала вътре.[/QUOTE]

Малко се отклоняваме от темата но имам такава бутилка с монтиран ел. клапан на нея. Ако прекъснеш кабела или спреш тока, от бутилката не излиза газ, поради което и няма пожар. Много бях изненадан когато в два газ-сервиза категорично отказаха да мина на преглед с такъв тип бутилка/преди 3-4 години/. Винаги съм си мислел че това е по-безопасният вариянт! Като видях снимката вече съм убеден в това!

Що се отнася до стоте километра всеки водач трябва да е едно цяло с автомобила. Когато само едно от сетивата му е някъде другаде и 50 км. са опасни!
                      Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

С риск да се повторя с тая книжка ама............
                        https://htftp.offroad-bulgaria.com/G...sna%20skorost/
                        Малко е старичка ,но съм убеден ,че ще ви допадне.Май точно тук и е мястото
                        [B][U]NISSAN PATROL Y61 II 3.0TD[/U][/B]

Коментар

Прочетох внимателно всичко написано до тук.Да споделя и аз моя кратък опит 22 год.,800 000 км( около )не съм проф. шофьор,около 10 катастрофи(слава богу леки) .Най- кофти катастрофа съм правил със скорост около 40-50км/ч.С подобна скорост щях да блъсна човек,но пак нещо ме спаси(късмет,съдба,господ) -кой както го усеща.Смятам,че причината за катастрофите не е високата скорост.Самолетите са с най-малко жертви!Причината за ВСИЧКИ катастрофи сме ние,водачите ,който като седнем зад волана сме мноооого опитнииии.. и шофирането (скоростта) са нещо рутинно,между другото.По време на шофиране правим всичко друго(тел.разговори, палене и пушене на цигари,музика по избор,блеене по съседната кола и др.,др,.....). Все важни неща !!! Дори на въпрос "с колко карам в момента? "отговаряме по усет,без точност защото не сме съсредоточени,а опитни.Затова да обобщя:ЕДИНСТВЕНО съсредоточаването върху управлението в момента ни дава онези секунди ,за които всички спорят до тук.Реакцията по време на шофиране не започва когато видите опасноста,а когато я усети мозъка! При 40км/ч може да натиснете спирачката след 3сек.,ако блеете! При 100км/ч може да реагирате 5 сек. преди опасността,ако не блеете! Познайте в кой от двата случая ще ви се размине "случката"?...Ако говорим за скорости 130-180 и ....-всеки който е вдигал и поддържал тези скорости знае,че там блеенето е за последно.....лека им пръст на всички които вече не могат да споделят своя опит!!!!!Дано не попадаме сред тях скоро!АМИН!

Коментар

Забравих да споделя нещо за заспиването зад волана! Шофирах най-меко возещия автомобил-ВОЛГА ГАЗ 24!Не помня скоростта,но през 1989г. бях неопитен(на около 3000 км),значи не е била над 60-70км/ч.Лека умора,наи-дясното платно на входа на София(моста на Горубляне)-от мекото возене в съчетание с умората и най-вече неопитност-ЗАСПИВАМ ,сънувам(още помня съня) и се събуждам от друсане(колата излиза от асвалта на тревата в най-ЛЯВОТО платно) до мантинелата.Скок в/у спирачката ,СТУДЕНА ПОТ и ВДЪРВЯВАНЕ на мозък и тяло?!!Не го пожелавам на НИКОЙ !!!Единственото което раждаш в такъв момент е:посещение на църква,палене на най-голямата свещ,дотътряне криво-ляво в къщи и... заспиване... - 11 часа сутринта е ,но на мозъка не му дреме и само крещи да го изключа !Сън,Сън!А като се събудиш ....разбираш,че РАЯТ е ТУК НА ЗЕМЯТААААА !!!!Благодаря на господ! Не знам на кой ГОСПОД(аз не съм религиозен) . Но благодаря на моя си господ!!! Дано всеки си има по един ,които да го пази,щото имаме ОГРОМНА нужда!!!

Коментар

Първоначално публикуван от GECATA Преглед на мнение
                              С риск да се повторя с тая книжка ама............
                              https://htftp.offroad-bulgaria.com/G...sna%20skorost/
                              Малко е старичка ,но съм убеден ,че ще ви допадне.Май точно тук и е мястото
                              много добра книжка !

км/час не са толкова важни когато можеш да спреш !

то това е и ключа - да можеш да спреш

влязъл ли си в ситуация да не можеш да спреш вече е късно! и означава че не си внимавал и не си мислил. Примерно не си се сетил че колата пред теб спира по добре от твоята

Та има много прост лек! избираш някой безсмъртен джигит с по нестабилна от твоята консерва и караш след него на нужната дистанция ! На мен са ми любими Х5, и най вече КИА и шевролет джигитите
                              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                                Та има много прост лек! избираш някой безсмъртен джигит с по нестабилна от твоята консерва и караш след него на нужната дистанция ! На мен са ми любими Х5, и най вече КИА и шевролет джигитите
                                Нищо не разбираш от джигити.

Първо си премери времето за реакция виждаш чужди стопове и натискаш спирачки. После се молиш твоя ABS (ако го имаш) да е изправен и гумите ти да са с нужния грайфер.

Всичко останало е в сферата на не очаквах и не разбрах.

А и не винаги спирачката е подходящия вариант...понякога е по-добре да дадеш газ и да го изпревариш... зависи от ситуацията и трафика.
                                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X