Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво значи 100 км в час?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво значи 100 км в час?

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Ок, щом не ти се вярва - значи лъжа. Какво очакваш да ти кажа ?!? Тръгни от Карлсруе на юг по посока Базел, след около15-20км на едно място магистралата става с 4 ленти, след което има дълъг завой надясно който се взима с колкото можеш. Ей на този завой няма случай да не са ми святкали, и съм си бил точно с 200. И са ми святкали мазно и гадно по български, на разстояние 5-6 метра.

.
    И на мен на същата магистарала един немец ми се залепи и почна да ми святка. Бавно и тъжно си отворих прозореца , извадих си ръката до рамото и му показах такъв среден пръст, че сигурно му се е видяло като оптична измама. Във всеки случай намалиха да ме видят кой съм , червенобузесто и беловласо, немско семейство, торбести бюргери.
    А круиз контрола ми беше на 130 километра, само дето едни тирове отдясно се изпреварваха, като черва с по 5 километра в час разлика. Аз какво , да се изпаря ли ?
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

само казвам какво съм гледал,а дали е така едвали някои тук може да го останови,за да претендира че не е така

Поздрави

Коментар

еми не знам кво си гледал ама или не е верно или не си запомнил верно

и малко за четене:

http://media.wiley.com/product_data/...0471354619.pdf

иначе накратко - контактната площ на една гума е равна на натоварването на гумата разделено на налягането на гумата
        ако някой ще смята: делите килограми на кг/см2 и получавате резултата в см2
        Последно редактирано от turtey; 26-08-08, 20:36.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          И на мен на същата магистарала един немец ми се залепи и почна да ми святка. Бавно и тъжно си отворих прозореца , извадих си ръката до рамото и му показах такъв среден пръст, че сигурно му се е видяло като оптична измама. Във всеки случай намалиха да ме видят кой съм , червенобузесто и беловласо, немско семейство, торбести бюргери.
          А круиз контрола ми беше на 130 километра, само дето едни тирове отдясно се изпреварваха, като черва с по 5 километра в час разлика. Аз какво , да се изпаря ли ?
          Е-е-е, много грубо ... Аз в такива случаи натискам леко спирачката с левия крак, колкото да светнат стоповете ... Да видиш как пушат гуми отзад .....
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            еми не знам кво си гледал ама или не е верно или не си запомнил верно

и малко за четене:

http://media.wiley.com/product_data/...0471354619.pdf

иначе накратко - контактната площ на една гума е равна на натоварването на гумата разделено на налягането на гумата
            ако някой ще смята: делите килограми на кг/см2 и получавате резултата в см2
            А къде отиде ширината на гумата? Къде отиде допълнителното притискане заради въздушния поток, което между другото е една от основните причини за по-доброто вървене и по-доброто поведение на по-модерните возила? Къде отиде твърдостта и еластичността на материала, от който е изработена гумата? Тя не е от идеално твърд и недеформируем материал.

И на мен ми се ще много от формулите да са с по един-два параметъра, ама в реалния живот е друго.

Ако приемем твойто твърдение за вярно, всички състезатели от формула едно например, отдавна да са на едно по-добро място, а по време на състезание бихме гледали майсторско управление на хлъзгащи се и летящи болиди, неподлежащи на почти никакъв контрол при скорости над 100-ина километра в час.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              ...Тръгни от Карлсруе на юг по посока Базел, след около15-20км на едно място магистралата става с 4 ленти, след което има дълъг завой надясно който се взима с колкото можеш. Ей на този завой няма случай да не са ми святкали, и съм си бил точно с 200. И са ми святкали мазно и гадно по български, на разстояние 5-6 метра...
              Toчно на този участък светят, само че са холандци, французи или швейцарци. Случва ми се поне 2 пъти дневно. Средни пръсти не показвам, но намалявам под 120 и се оглеждам, а ми се случи веднъж след стотина км да се засечем на паркига на бензиностанция със светещият. Благодарих му любезно за сигнализиране на "проблем" на пътя. От миналата година "святкането" струва 1500 евро плюс 5 точки и броят на святкащите немци намаля драстично.

Коментар

Понеже сте захапали Германия , от личен опит съм се убедил че по по-голяма част от магистралите там ако караш под 100 ще те отнесе някой . Та щеш - не щеш почваш и ти да даваш газ ,
                излиза по-безопасно .
                Иначе общо взето нещата са мислени , дъвкани ... Затова най-точно си е казано в Закона за движение по пътищата ( резултат от житейския опит и вследствие от пълните гробища ) : Движението се извършва , съобразявайки се с пътната обстановка и техническото състояние на автомобилите ...Това обобщава всички разговори
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  А къде отиде ширината на гумата? Къде отиде допълнителното притискане заради въздушния поток, което между другото е една от основните причини за по-доброто вървене и по-доброто поведение на по-модерните возила? Къде отиде твърдостта и еластичността на материала, от който е изработена гумата? Тя не е от идеално твърд и недеформируем материал.

И на мен ми се ще много от формулите да са с по един-два параметъра, ама в реалния живот е друго.

Ако приемем твойто твърдение за вярно, всички състезатели от формула едно например, отдавна да са на едно по-добро място, а по време на състезание бихме гледали майсторско управление на хлъзгащи се и летящи болиди, неподлежащи на почти никакъв контрол при скорости над 100-ина километра в час.

е там има един линк има всички неща дето търсиш и питаш за тях

практиката показва обаче че за гумите дето се продават в магазина нещата са както съм ги написал

ПП няма да спора за физика с никого, още повече онлайн
                  дадох го за пример че контактната площ се смята и то лесно и не е един палец
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Примери от баща ми в Германия, защото само той е ходил там с кола...

1. Кара си със 150 в най-дясна лента, а в средната го задминават тирове с поне 160 и му светкат и му се чудят какво прави...

2. Мъгла... Гъста и гадна мъгла... Баща ми го хваща шубето (и правилно) и слиза от магистралата по някакво пътче успоредно на нея... Мъглата е толкова гъста, че един от пътниците в колата слиза и върви пред баща ми, за да не се удари в нещо... От магистралата се чува само едно "мяу" и ония си държат осевата линия и карат на сляпо с поне 140

И това дава отговор защо са им по три и повече километра катастрофите...

П.С. Имало като длъжност там "изстъргвачи", които почистват после...
                    "That is not dead which can eternal lie,
                    And with strange aeons even death may die."
                    ~H. P. Lovecraft

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      Е-е-е, много грубо ... Аз в такива случаи натискам леко спирачката с левия крак, колкото да светнат стоповете ... Да видиш как пушат гуми отзад .....
                      Хм... А защо с левия?

Коментар

Защото с десния продължава да си натиска "газта".
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Stan40_San Преглед на мнение

1. Кара си със 150 в най-дясна лента, а в средната го задминават тирове с поне 160 и му светкат и му се чудят какво прави...

2. Мъгла... Гъста и гадна мъгла... Баща ми го хваща шубето (и правилно) и слиза от магистралата по някакво пътче успоредно на нея... Мъглата е толкова гъста, че един от пътниците в колата слиза и върви пред баща ми, за да не се удари в нещо... От магистралата се чува само едно "мяу" и ония си държат осевата линия и карат на сляпо с поне 140

Тировете там имат забрана (а и не само там) да не карат с повече от 100км/ч , ако не се лъжа . Има някои , които си позволяват своеволия , но за кратко (докато изпреварят някого) .
                          По повод мъглата , и на мен ми се е случвало , в Унгария , видимост 20м и тирове каращи с 100км/ч . Оставих един , колкото да му виждам стоповете и газ след него . Предполагам се предоверяват на навигацийте в такива случаи .

Коментар

Незнам за Германия,но знам,че в Италия има някаква магистрала по която в началото и на самият път са поставени фото апарати и някви лазери и те снимат и на края на магистралата отново има лазери и ако си минал магистралата под 45 минути те спират или ти пращат глобата там където живееш.Незнам до колко е вярно,но така ми е казвал баща ми.А иначе,че и в Италия и в Германия карат като изоглавени няма спор.В Италия например ако спукаш гума тряя сложиш триъгълника на 500 метра иначе вероятно някой ще те отнесе.За Германия незнам понеже не сам ходил,но в Италия дават яко газ... и половината немогат да карат.Бетер софиянци са... само газ и да не ти пука за колата... дали ще я жулнеш,ще засечеш някой или ще се удариш да не ти пука.Пък и там 50 километра го няма за нищо... всеки ден ги изминават тия растояния,че и в пъти повече... свикнали са им и се е случвало да караме с 160-180,а някой да профучи край нас.За сметка на това пък в гърция ако те набарат да караш с 160 вярвай ми директно ти зимат номера и айде после иди се разправяй с глоби от 500 лв и земането на книжката за няколко месеца.В гърция имат пътища по които на места може да караш и с 200,но пък и полицията им е стабилна... хванат ли те... лошо ти се пише.
                            В България нямаме закони за тази работа.Случвало ни се е да караме по магистралата(Бълг.) с 140-150 и няква гъзар с порше ни изпревари с около 180-200.След 50-100 метра го видяхме отстрани - беше го спрял полицай.Обзаложихме се за колко време ще ни настигне при положение,че караме с 140.Резлутатът беше потресаващ... има нема половин минута. Оо И този път не ми на с 200,ами мина сигурно с 240... явно се беше "нервирал",че е дал на чичко полицай 50-толевката си...

Коментар

Първоначално публикуван от Stan40_San Преглед на мнение

Колега положението в Германия въобще не е така.
                              Много са малко местата където имаш право да караш със скорост над 130км/ч,а имай предвид че там се спазват стриктно ограниченията.
                              А за товарните автомобили-80км/ч+10 при изпреварване/много са малко местата където е разрешено изпреварване от товарни автомобили/
                              За твоя информация да знаеш,че в Германия са едни от най-стриктните водачи
                              Минал съм доста километри в Европа и се чудя защо ти ги е наговорил баща ти тези глупости
                              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Уважаеми колега, аз определено съм карал много в Европа а конкретно пък в Германия повече от достатъчно... Там са най-слабите шофьори които съм виждал... По аутобаните не знам за какви ограничения говорите да не говорим за спазването им... Карат като стадо овци и като влезе първият в мъглата, зад него катастрофата продължава по един километър... Ако не сте виждали такива случаи хвърляйте по едно око на телевизията... редовно ги показват...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X