Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Slowtraveler, тук ако отидеш с кола дето не е слязла от магистралата и не и пука катализатора от жега като я изгасиш, вероятността да не мине е голяма. Това за 3 преки каране и да мине теста го забравям- на катализатора му трябва жега за да работи ефективно. Явно нещо стандарта ви е нисък....
    Стандарта е европейски...
    Измервал ли си температурата на катализатора? Ще се учудиш колко бързо загрява - включи едно просто ОБД и ще се убедиш
    В края на краищата през него преминават доста горещи изгорели газове и поради голямата му контактна площ топлообмена е доста голям...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
      Я кажете кога за последно сте виждали водоноска да мие улици и тротоари?
      Миене не съм виждал 'от онези години', когато вървеше ммм. човека с маркуча или когато въведоха дистанционното управление на струйника...
      Иначе последните години често виждам поливане (то си е чисто поливане без налягане), явно за да влязат в нормите сутринта Но това си е мокрене на асфалта, без струя и количество, което да отмие мръсотията...
      Просто докато е мокър - задържа праха ... Изсъхне ли - прахът си се носи на воля Добре, че морето не е много прашно, та като духне от него пооправя статистиката...
      И това - само основните булеварди (например към резиденцията )... Що народ се отъркаля с мотори в мъзгоча, който оставаше след тези камиони - не е истина
      Последно редактирано от slowtraveler; 02-01-18, 15:05.
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

При нас цяло лято миха може би 2-3 пъти седмично. Веднъж даже два пъти един ден, явно се бяха объркали. И мият като хората що-годе.

Коментар

Във варна лятото мокреха само бус лентите. А тези от чистотата събират прахоляка и листата и ги оставят или на купчинки(да се разнесат пак) или в торби за смет(чакащи депонирене евентуално). Същите тези мургави работници вдигат жесток праколяк докато смитат покрай тротоара, и този прахоляк се разнася допълнително от преминаващите ППС.
          Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
          Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Един вид някой да ги спонсорира?
            Ми те едни пари за екология си хвъркат насам-натам, без да има някакъв видим резултат (е, някои корита на реки, тук-таме станаха по чисти, факт). Може спокойно да ги дотират (ако спрат да мислят само, как тея пари да изчезват безследно), за да направят парното на абонамент-примерно 20-30 лв на радиатор. И да изградят нови мощности за генериране на електричество, работещи с природен газ.
            Мисля че и в Перник и в Сливен парното е на абонамент, при което имаше един ефект на масово завръщане на отказали се абонати...

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              При мен минават всеки месец, без зимата, де.
              Листата ги събираха в чували поне 15 пъти.
              Повече от 1 път в годината не ми се е случвало да видя миене на улици в района. За сметка на това най-редовно сутрин алеите на парка ги "метат" с моторни духалки, при което освен, дето вдигат яко прахоляк, осмърдяват орталъка с изгорели газове и ти надуват главата.

А поради експлозивното увеличаване на броя на колите в София, паркирането в калта кой където намери вече е редовна практика. По улиците физически няма място за МПС-тата. То не може половин България да се пренесе в един град и да няма последствия ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                То не може половин България да се пренесе в един град и да няма последствия ...
                Точно това ми беше идеята.държавата не работи.Не може половин България да идва в големото село да се препитава.Има нещо много гнило в целата ситуация ама.....Иначе,решения има и то приложени в други държави.Примерно-четни и нечетни номера се движат на съответните дати и още и още решения има.Ама и града трябва да се подържа.Мое мнение:За да се изчисти въздуха над София,ами трябва да се поопразни доста.Това е.Нито пътната мрежа,нито инфраструктурата,нито паркоместата,нито почистването и от сорта общински служби и други служби от сорта се справят с работата.Това с "газомеренето" е жив т.ш.ак,абе нещо да правим.Столична община просто не работи,за разлика от други общини в България.Хау.

Коментар

Пари за екология-колкото искате. Милиарди. Не случайно метрото в София беше строено по ОПОС, по проект за намаляване на вредните емисии от транспорта. Проблемите с целевото финансиране е, че трябва да докажеш конкретни резултати. Главуните искат да горят боклука на София в ТЕЦ-а, а ние обсъждаме ФПЧ от транспорта. А всички общини до една насочват инвестициите си в транспорт главно за закупуване на дизелови автобуси. Само с 1/3 от безсмислено похарчените, откраднати и т.н. пари в София, градът в момента можеше отдавна да е на положение да няма нито един дизелов атобус. Всичко можеше отдавна да е електрифицирано. Вероятно и билетчето нямаше да е 1,60.
                  Радикалните идеи не са за тук-главуните четат прилежно всичко де що излиза в нета. А при тях празно няма-има ли възможност за крадене-използват я.
                  Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

И всичките да минете на Тесла /за марката коли говорим, не да гризнете теслата/, при толкова прахоляк и мръсотия, пак ше е лудница и дребни частици. Ама парите се дават по проекти, дето може да се тупаш по гърдите и да викаш “булгар! /и да прибираш комисионните/ а не за миене на улиците. В закупуване на техника за миене, и в самото миене май $ не падат. И там е проблема.
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                      Босе, имах предвид, че всичко е въпрос в организация...
                      Да не мислиш, че онези вело-полицаи се различават от Пешо старшинката?
                      Не, но когато имат СЪМНЕНИЕ - спират автомобила, и викат умното подкрепление, което вече да си каже тежката 'законна' дума с мобилната лаборатория...
                      Мерят ти газовете, и ако не отговарят на ограниченията - колата на трупчета... Ама дали заради капачката било или не - това не е проблем на проверяващите - фактът е установен законно - в момента на проверката автомобилът не отговаря на техническите изисквания... Какви мерки ще вземеш след това - дали ще слагаш катализатор или ще затягаш капачката - това е твой проблем. Като си готов - премини отново технически преглед и ако всичко е ОК - пътувай...
                      Да, може и малко да се усложни условието ако плащаш глобата...
                      Платил си за периодична и годишна поддръжка в сервиз - тогава бих си търсил парите от сервиза, ако не съм пипал нищо по колата, а тя е била неизправна... Май така е при вас?
                      Пък ако ти си я поддържаш сам - явно ти си виновен, и ще си платиш глобата...

Та затова мисля - всичко е въпрос на организация - може и да мине, може и да не мине при нас, в зависимост колко умни са 'законотворците' и тези, пищещи наредби...
                      е така де, и аз за това пиша - едно е да ме прати на преглед ако толкова много се съмнява в мен и съвсем друго е да ми се прави на контролен пункт в кишава канавка 7.15 сутринта защото ммммможел.

Аз преглед съм минал,да ходи майната си,трябва мнооооого да ми изтрака мотора преди да почне да пуши,само с чек енджин лампа на таблото пак няма за какво да се хване,а да ме спира от движение пък съвсем.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

И за миенето - от 15 години не съм видял някой да мие тук пък е уж пясъчна пустиня,от ония финия пясък,събират прахоляка обаче за разлика от ония там при вас които само дейност отчитат.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

И пари крадат яко,ама яко,въпреки че уж имало евроконтрол.Ако всичко е както трябва обаче и контрола е на ниво ще им вземат всичко до 9то колено на крадливите политици еколози и ше маат на работа с велоколелета от Бояна ,Драгалевци и тия горните квартали а е и удобно, надолу само по инерция ше стигат,па и ще дадат пример за некаране на автомобили в центъра.Нали са хората за пример в държавата ,всичките там цветни уехи от паруаменто.
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                            И пари крадат яко,ама яко,въпреки че уж имало евроконтрол.Ако всичко е както трябва обаче и контрола е на ниво ще им вземат всичко до 9то колено на крадливите политици еколози и ше маат на работа с велоколелета от Бояна ,Драгалевци и тия горните квартали а е и удобно, надолу само по инерция ше стигат,па и ще дадат пример за некаране на автомобили в центъра.Нали са хората за пример в държавата ,всичките там цветни уехи от паруаменто.
                            Така,така до тук всичко е тайна на обществото ... сега обаче ако те послушат за колоезденето току виж, земат да живнат повече, смятай ако се развихрят пък как могат да краднат.Ако все пак стане трябва да се строяват,преброяват преди тръгване около 17 часа и да ги вози алюминтестен електровоз за гъзовози и байкове .Прекалено са неадекватни, почти колкото тезата: мокпромати,филмчета и сек0кви записи а от там пък да идва неестественото поведение-все пак едно 97,16% не са завършили театрално даскало.

Около пушеците всичко е само шум - може би с изключение на тези, които предстои регистрация.Разбира се ще има ефект и за останалите.Вероятно медиите ще тръбят за първите спрени от движение - общо 50-на човека и дотам.На прегледа както винаги ще е колкото се интересуваш сам.
                            Гледам в ляво- няма нищо, гледам в дясно пак няма нищо и си викам: Аааааа тука има нещо!

Няма вече Диско,няма вече Pinz...

Коментар

Така и аз подразбрах от тук и там,че се касае най-вече за ново регистрирани и ептен не покриващи нормите,което е и нормално.Нови смърдящи и пушещи дизели колкото щеш,за старите е ясно ,те ще спрат от само себе си.
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                                Босе, имах предвид, че всичко е въпрос в организация...
                                Да не мислиш, че онези вело-полицаи се различават от Пешо старшинката?
                                Не, но когато имат СЪМНЕНИЕ - спират автомобила, и викат умното подкрепление, което вече да си каже тежката 'законна' дума с мобилната лаборатория...
                                Мерят ти газовете, и ако не отговарят на ограниченията - колата на трупчета... Ама дали заради капачката било или не - това не е проблем на проверяващите - фактът е установен законно - в момента на проверката автомобилът не отговаря на техническите изисквания... Какви мерки ще вземеш след това - дали ще слагаш катализатор или ще затягаш капачката - това е твой проблем. Като си готов - премини отново технически преглед и ако всичко е ОК - пътувай...
                                Да, може и малко да се усложни условието ако плащаш глобата...
                                Платил си за периодична и годишна поддръжка в сервиз - тогава бих си търсил парите от сервиза, ако не съм пипал нищо по колата, а тя е била неизправна... Май така е при вас?
                                Пък ако ти си я поддържаш сам - явно ти си виновен, и ще си платиш глобата...

Та затова мисля - всичко е въпрос на организация - може и да мине, може и да не мине при нас, в зависимост колко умни са 'законотворците' и тези, пищещи наредби...
                                Aз вече за трети път питам, случайно ли подминавате този въпрос?
                                Каква е връзката м/у процента на изгорелите ми газове, и изхвърленото количество в атмосферата?
                                Аз веднъж в месеца излизам с колата извън София, само за това и плащам осигуровки. Комшито с 6 литровия дзвер не слиза от него, върти основно градско, и зарежда резервоара на 3 дни. Кой цапа повече?

Другото е, че не автомобилите са основния замърсител. Вадих някакви данни, дори четвърт от цапането не правят.
                                В едно село купили трактор. Той бил гордостта на селото. След като орал два дена трактора селските ниви, на третия ден Бай Петър тракториста го обърнал трактора в блатото понеже бил пиян и трактора потънал. Събрало се цялото село начело с Кмета и седнали да мислят наказание за Бай Петър. Пръв станал най-коравия в селото – Крум Ковача и казал:
                                – Предлагам, да го хванем, да го вържем на мегдана и да го е*ем всички поред. ... @№$§€%€§№@ самоцензура. Който иска оригинал да търси в нета.
                                Станал Кмета и казал:
                                – Не става Круме! Това и аз го премислях като вариант, но не става. Ще вземе да се обиди, да го приеме прекалено лично, да ни се разсърди и да си тръгне от селото… А ни е само един тракториста. Не става, други предложения?
                                Станала леля Мара и казала:
                                – Предлагам да го глобим. Такава глоба да му треснем, свят да му се завие…
                                – Не става! Той няма пари за ракия, каква глоба! Ще вземе да си тръгне и после какво, само един ни е…
                                Пак станал Крум Ковача:
                                – Аз предлагам, все пак да му пръснем г*за, ... @№$§€%€§№@ самоцензура.
                                – Стига бе Круме, ще вземе да си вдигне чукалата. Не става, казах ти вече, тракториста ни е само един. Кой ще оре после?
                                Станал Кръчмаря и казал:
                                – Предлагам да му хвърлим един бой! Ама, да го разсипем от бой…
                                – Не става бе, ние хубаво ще го набием, ама ако след това си тръгне? После какво, не става и така!
                                За трети път станал Крум Ковача:
                                – Тогава, предлагам да на*бем Овчаря, ... @№$§€%€§№@ самоцензура.
                                Настъпила гробна тишина. Всички гледали ту Крум Ковача, ту Кмета с недоумение…
                                – Хубава работа бе Круме! И защо Овчаря? Той какво общо има?
                                – Нищо общо няма, ама поне имаме двама овчари…
                                Последно редактирано от Ivan Terziev; 02-01-18, 21:40.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X