Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

Така. И успешно ще се проведе викаш? Една кола сама по себе си, колкото и неизправна да е, никога не би могла да доведе до увреждане на околната среда. Камо ли увреждането да е пряко и непосредствено. Т,е като изпърдиш изгорелите газове с трабанта, виждаш ли някакви преки и непосредствени отражения в екосистемата?

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
      Забавно е
      ...
      ...
      И що ги е страх хората от проверките на КАТ?
      Още по-забавно ще ти стане, като ти спрат от движение чисто новата Дачия, независимо че ще твърдиш също, че е най-добрата на света щото е почти нова.
      А и ще си отговориш на въпроса от какво ги е страх хората. От произвол и неграмотност в една не съвсем проста материя. Дори елементарната ситуация да им обясняваш, че сега колата е студена, DPF-а ти е в цикъл на почистване и пр. варианти колкото искаш.

Впрочем, ако потърсиш информация точно за твоя мотор, ще видиш, че е един от най-отклоняващите се от нормите при реално мерене (при Евро 5 и Евро 6 версиите, доколкото помня).
      Немците готвят промени на емисионните класове в регистрацията, според новите, по-реалистични тестове(на ниво типово одобрение). Т.е. купил си я Евро 5/6, сега установяват, че тоя модел с тоя двигател покрива Евро 4, и почваш да плащаш данък за Евро 4 (а в Германия това е от значение за размера на данъка).
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Аз нищо лично не съм казал. А дачията вече кара 6-та година и и е време за смяна.
        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
          Така. И успешно ще се проведе викаш? Една кола сама по себе си, колкото и неизправна да е, никога не би могла да доведе до увреждане на околната среда. Камо ли увреждането да е пряко и непосредствено. Т,е като изпърдиш изгорелите газове с трабанта, виждаш ли някакви преки и непосредствени отражения в екосистемата?
          Айде пак, понеже се загуби идеята:

73. (нова - ДВ, бр. 2 от 2018 г.,
          в сила от 20.05.2018 г.) "Опасни неизправности", включително при укрепването на товара, са откритите по време на проверка неизправности, които представляват пряк и непосредствен риск за безопасността на движението по пътищата или имат въздействие върху околната среда.

Или имат въздействие върху околната среда. Толкоз. не увреждане, не пряко и непосредствено увреждане, не преки и непосредствени отражения в екосистемата. Открити по време на проверка неизправности, които имат въздействие върху околната среда. Успех ти пожелавам в съда.

And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от Bibo71
            Кола над 20 години има 2 пътя- към сметището или към гараж за след още 20 да стане ретро. такава кошница на пътя е ненормално повече да се среща,

МОЛЯ всички собственици на дараци от 1998-ма(20 годишни) и по-стари- спрете ги тези торпеда от движение, докато не са убили човек. Това са НЕбезопасни за твоето здраве и за здравето на другите боклуци, с изтекли системи за еърбег- безопастност- давайте ги за желязо боклуците, живота на близките ви е по-важен!(писах това мнение с гадното чуство, че 95% от хомопитеците селяни тук освен, че няма да ме разберат, още ще ме напсуват и ще продължат да водят простия си живот)
            ... Нямам думи...
            Разправят ми приятели и познати живеещи из Европата и отвъд голямата вода ,за специална каста БГ поданици там,при събирания в уикендите ,се правят на гъзари и кледат с кво си облечен ,кви са ти етикетите пш дрехите и обувките.Ако не си марков си боклук!Е доста са ,но ги игнорират бързо,такова животн няма превъзпитаване!Та и ти така,на тая група ми мязаш!Има и такива ,дето няма къде да живеят,теглят заеми да бичат стандарт,купуват нови коли,гъзарии,екскурзии и после реват ,че много пари трябвало да се връщат!Стари коли има навсякъде по света и навсякъде се карат,ма ти нали си баровец,няма как да вникнеш в това!
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Айде верно пак. Отвори сега тълковния речник и виж думата въздействие. Въздействието причинява промяна - резултат. Очаквано едва ли е положителен, следователно се касае за причиняване на някакъв отрицателен резултат в околната среда, който трябва да е пряк и непосредсвен. Що се занимаваме да спорим за глупости? Скромното ми мнение е, че текста тъп и неприложим. Както текста за затъмнените стъкла не по инструкцията на някаква си евро глупост. Чакам да ми напишат акт за тях вече година.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
                ...Що се занимаваме да спорим за глупости? Скромното ми мнение е, че текста тъп и неприложим...
                Ами... бая нещо се върти около тъпия текст, затова. А дали е неприложим предстои да видим напролет

(16) (Нова - ДВ, бр. 97 от 2017 г., в сила от 06.06.2018 г., изм. - ДВ, бр. 2 от 2018 г., в сила от 06.06.2018 г.) Министерството на вътрешните работи и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" обменят данни за регистрираните превозни средства и за периодичните им технически прегледи.
                (17) (Нова - ДВ, бр. 97 от 2017 г., в сила от 06.06.2018 г.) В случаите, когато при извършване на периодичен технически преглед се установи опасна техническа неизправност, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" уведомява Министерството на вътрешните работи за временно отнемане регистрацията на неизправното превозно средство.
                (1 (Нова - ДВ, бр. 97 от 2017 г., в сила от 06.06.2018 г.) След получаване на уведомлението по ал. 17, с отбелязване в автоматизираната информационна система на МВР, временно се отнема регистрацията на неизправното превозно средство и се уведомява собственикът на превозното средство.
                (19) (Нова - ДВ, бр. 97 от 2017 г., в сила от 06.06.2018 г.) След отстраняване на опасната техническа неизправност и след като неизправното превозно средство по ал. 17 е преминало периодичен технически преглед, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" уведомява МВР и ползването на превозното средство се разрешава отново, като не се осъществява нова процедура за неговата регистрация.
                And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                  Още по-забавно ще ти стане, като ти спрат от движение чисто новата Дачия, независимо че ще твърдиш също, че е най-добрата на света щото е почти нова.
                  А и ще си отговориш на въпроса от какво ги е страх хората. От произвол и неграмотност в една не съвсем проста материя. Дори елементарната ситуация да им обясняваш, че сега колата е студена, DPF-а ти е в цикъл на почистване и пр. варианти колкото искаш.
                  ...
                  И на кво гориво си попаднал... кога ще видим затворен бендзинджия за продавани боклуци? http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=49949
                  Кога ще прихванат схемата с крадените катализатори? Всеки 3 месеца катализатор ли да купувам заради кефа им?
                  Излиза, че МВР наказват жертвата, в случая нас, заради щото МВР не си вършат работата.

Коментар

Какво е виновно МВР за горивата и вторичните? Да си гледат тяхната работа. ДАИ колко го клатиха... .
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                      Какво е виновно МВР за горивата и вторичните? Да си гледат тяхната работа. ДАИ колко го клатиха... .
                      Е кой да лови крадците на катализатори, аз ли?
                      Тая година до 15-ти месец Май работим за т.нар. държава, фуражките от там папат. И после от кого по-напред да се вардя - от апашите да не ми вземат катализатора, от кофти гориво, или от КАТ? И чистак бърсак кола да изпедепцам - като ми резнат катализатор и ми налеят менте гориво - пак съм насред път. Лошото е, че няма начин да знам какво са ми наляли.
                      Излиза, че за да караш кола трябва да имаш хипер заключен гараж, и собствена ректификационна колона за гориво.
                      Страшари и апаши са се наговорили срещу тия, де ги издържат. Лошото е, че успяват, от ден на ден по-голяма тъпня в закона. Га, че тая кола не е моя собственост, а тяхна.

Коментар

Точно, апаши да ловят, но всякакви. Да не се окаже, че кимура, дървата и калта по улиците са първенци.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                          Точно, апаши да ловят, но всякакви. Да не се окаже, че кимура, дървата и калта по улиците са първенци.
                          16% oт мизерията е от транспорта, и линк пусках.
                          Ама дай да таковаме овчаря, че имаме двама овчари...

Коментар

Е ма градския е на общините ,нали !Точно тоя въпрос ми е интересен,какво правиме с градския транспорт,бетоновите възли из града,тежката пътна техника и фирмена,прахоляка при постоянните пътни ремонти в и около града.Тая група кво бълва,йонизиран въздух?!Какъв прахоляк се вдигаше при ремонта на северната дъга на околовръстното от едни стари Зилове цистерни с четки отдолу,като метяха на сухо за полагане на дзиф и асфалт ,не е истина,пясъчна буря не ти требе,де да беше само това.Из цяла София се копа,ремонтира,строи почти целогодишно,та колите не са най-големия виновник за фините прахови частици,мърсотията и прахоляка по пътищата също са фактор причинен от колите,но това няма нищо общо с газовете.За газовете на автомобилите,най-вече старите разнебитени дизели и каращите такива с изгоряло масло,в това число много камиони и по голяма техника.
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Заглавие на темата: От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха
                              Дори каруците се класират по тоя параграф. Конете отделят метан. Замърсяват.
                              Освен ако не измислят някакви коли на фотосинтеза.
                              Мафията си има държава.
                              Има ли нейде по света да проверяват газове насред път?

Коментар

Хонг Конг.

Карат след теб в трафика и те тестват без дори да знаеш. После дупе да ти е яко.
                                What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X