Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

Както винаги това правителство залага на популизъм и като пуснат новината по медиите трябва да го считаме за обнародвано решение.
    На това дередже на пътната мрежа , толкова замърсени и запрашени улици, масова употреба на печки на твърдо гориво не виждам как ще постигнем някакво подобрение та дори и само с електромобили и метрото да се вижим.
    В Истамбул масата автомобили са дробове подобни на нашите и са адски много, но няма печки на твърдо гориво зимата, няма и запрашеност на улиците. Всяка вечер се мият улиците и се прибира боклука.
    Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
    Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
      ....
      Вземи се поинтересувай малко и си изясни какво е чип тунинг и силов тунинг.И какво се променя ?
      И как се отразява на здрав двг. или умрял вече.

Аз съм с променен софт.И изключени еко системи с премахнати дпф.Катализаторите ми стоят.Готов съм публично да ме подложите на тест и за димност и за норми!
      Колега, взе ми се позаинтересувай например какъв е ефекта от ЕГР върху температурата на горене и за количеството отделени определени газове (за ДПФ и катализатор да не говорим).
      За чип-тунинга - колко от 'новите карти' са мислени и тествани за екология? Правиш друга горивна смес - навярно ако все пак за замислиш, ще се убедиш, че 'нещо се променя'...
      Та нали точно затова производителя 'скопява' двигателя за да го вкара в тези еко-норми... Или си мислиш, че производителя на автомобила е достатъчно тъп да ограничава параметри и динамика само за да му е гадно на потребителя?!
      И не ми разправяй сказки за тест за димност при премахнат ДПФ... Да, става ако колата е била Евро 4... Ако е Евро 5 - ще минеш друг път ограниченията за Евро 5 без ДПФ ако се прави теста както трябва...
      Друг е въпросът, че тук практически не се измерват всички ограничителни параметри, а са се хвърлили на няколко единични параметъра, така, че честно казано не знам какъв ще е резултата от тукашен тест ...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
        ...
        Та общо взето - май повечето колеги виждат всичко в черни краски, вместо да оценят и положителното в такова решение...
        И кое му е положителното на тази дунанма и ПР салтоморталета?!? Купила общината 7 газ анализатора, 5 щели да стоят на каналите в КАТ (да живеят опашките за минаване от там), а 2 (два) броя щели да ги разнасят в патрулки и да ловят "стари коли". Да, да. Така рекоха по ТВ-то "стари коли". Ами ако е по-нова, ама неизправна?

Кое му е положителното на това милиционерско изпълнение?!? Докога КАТ ще се занимава с несвойствени за полиция дейности?!? Тя топлата вода е измислена отдавна. И братята ти казват от Щатите - няма полицаи да те спират за проверка на газовете с "полеви тест", а си има периодичен преглед на места с подходяща апаратура. В "бялата" част на Европа - също. Като ти дойде време за преглед, получаваш напомняне - така и така, до еди-кога си трябва да минете на ГТП, можете да си запишете час на най-удобния за вас пункт от следните .... Отиваш на преглед и ти правят преглед, ама преглед. И не ти гледат дали са ти измити ламарините, а дали имаш неизправности, които те правят опасен на пътя или пък наднормен замърсител.

Да не говорим, че поводът е превишаване на нормите за ФПЧ, което се случва в моменти и в райони, където е ясно, че причината са не автомобилите, а отоплението с твърдо гориво. Т.е. ако ще да изпоспират всички стари коли, проблемът с ФПЧ ще си остане нерешен, защото си нямат и идея какво може да се направи за да се реши и карат по линията на най-малкото съпротивление - ще се разпърдим в медиите, ще отчетем дейност, а пътьом някое наше момче ще прибере някоя парица от доставка на това или онова ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Е как кое му е положителното - май го бях писал преди няколко страници - ще подплашат 30-50% от по-лабилните 'потребители', които ще се откажат да си махат катализатори и т.н...
          И въпросът съвсем не е в ефективността на проверките, а в потенциалната опасност да те проверят - звучи 'дисциплиниращо'
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

... И въпросът съвсем не е в ефективността на проверките, а в потенциалната опасност да те проверят - звучи 'дисциплиниращо'
            Да са намалели ПТП-тата поради превишена скорост след като махнаха знаците за камери и увеличиха санкциите?!? Или пък да спряха да карат след употреба на алкохол и упойващи вещества?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега, взе ми се позаинтересувай например какъв е ефекта от ЕГР върху температурата на горене и за количеството отделени определени газове (за ДПФ и катализатор да не говорим).
              За чип-тунинга - колко от 'новите карти' са мислени и тествани за екология? Правиш друга горивна смес - навярно ако все пак за замислиш, ще се убедиш, че 'нещо се променя'...
              Та нали точно затова производителя 'скопява' двигателя за да го вкара в тези еко-норми... Или си мислиш, че производителя на автомобила е достатъчно тъп да ограничава параметри и динамика само за да му е гадно на потребителя?!
              И не ми разправяй сказки за тест за димност при премахнат ДПФ... Да, става ако колата е била Евро 4... Ако е Евро 5 - ще минеш друг път ограниченията за Евро 5 без ДПФ ако се прави теста както трябва...
              Друг е въпросът, че тук практически не се измерват всички ограничителни параметри, а са се хвърлили на няколко единични параметъра, така, че честно казано не знам какъв ще е резултата от тукашен тест ...
              Извинете!Но не може да слагате всички под общ знаменател и да ги определяте без да сте сигурен.
              Благодаря че ме информирахте от името на автопроизведителите.
              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                ... Освен това това този протокол който ми е издаден вчера е от лицензиран пункт за ГТП . Замерването е извършено с лицензиран и тариран уред от човек имащ законовото право да го прави .
                Ама вчера не е утре

Първоначално публикуван от ЗДвП
                Чл. 166.(2) При изпълнение на функциите си по този закон определените от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията служби:
                11 (нова - ДВ, бр. 2 от 2018 г., в сила от 20.05.2018 г.) имат право да извършват повторни проверки на техническата изправност на пътните превозни средства в контролно-техническите пунктове на лицата по чл. 148, ал. 2 и на пътя.
                And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                  Извинете!Но не може да слагате всички под общ знаменател и да ги определяте без да сте сигурен.
                  Г-н Чобанов, извинявам се, че Ви поставих под общ знаменател - вече почти ме убедихте, че специално за Вашият автомобил картите са УНИКАЛНИ, и със сигурност производителя им (ако въобще го знаете кой е) ги е тествал многократно в екологичен план така, че премахването на еко-системите (и еко-програмите, въведени в ЕКУ-то) не се отразява на екологичното представяне на автомобила Ви от гледна точка на сега съществуващите правила и ограничения.
                  Нещо напълно непостижимо за R&D отделите на автопроизводителите - явно трябва да върнат милиардите за развойната си дейност и да ги уволнят...

Айде със здраве

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    ...след като махнаха знаците за камери...
                    То тея знаци все още си стоят.

Коментар

Автомобил с премахнат ДПФ ще си покрие екологичната норма, за която е сертифициран с филтъра ама точно никой път. Разликата в допустимото ниво на ФПЧ между Евро 3 и Евро 4 е два пъти, а между Евро 4 и Евро 5- пет пъти. Съвсем друга история е какви параметри се контролират при нашенски ГТП към момента.
                      And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Мен пък ми е чудно какви норми се гонят та половината дараци минават с каквото имат под капака?
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                          То тея знаци все още си стоят.
                          Ама патрулката с мобилната камера не е длъжна да стои само в обозначени участъци.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            Мен пък ми е чудно какви норми се гонят та половината дараци минават с каквото имат под капака?
                            Голяма част от дараците са си сертифицирани като дараци, и тях никой няма за какво да ги гони... Изпълняват нормите за дарак и толкоз...
                            Проблем в такава ситуация имат основно декларираните като 'екологични' МПС-та (иначе подават декларации 'имам катализатор' ), които обаче са с екологичност на 'дарак', пък често плащат данъци като за 'екоавтомобил'...
                            Нали знаеш - проблемът повече е парАта, отколкото газовете

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Теоретически трябва да си покриват заводските норми. Практически, всеки пункт за ГТП се позовава на една точка в наредбата, че при липса на информация за заводските норми(не във всички талони е вписана) се гледат едни измислени норми, като за парен локомотив на мокър кюмур. Така някои колеги остават с впечатление, че автомобилът им с оскубани екологии и разкаран ДПФ е по- екологично чист отпреди

...декларираните като 'екологични' МПС-та (иначе подават декларации 'имам катализатор' ), които обаче са с екологичност на 'дарак', пък често плащат данъци като за 'екоавтомобил'...
                              Това у нас го има само под 100 к.с. От 100 нагоре имаш/нямаш катализатор все тая, данъкът е един.

Коментар

....
                                Проблем в такава ситуация имат основно декларираните като 'екологични' МПС-та (иначе подават декларации 'имам катализатор' ), които обаче са с екологичност на 'дарак', пък често плащат данъци като за 'екоавтомобил'...
                                Нали знаеш - проблемът повече е парАта, отколкото газовете
                                Е нали всичко е пари, що не очистят гадорията с пари? Данък имот корелира ли с отоплението или с помийната яма?
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X