Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
    Съвсем друга история е какви параметри се контролират при нашенски ГТП към момента.
    Николко-
    аз от 5 години страхувам при всеки преглед за газовете на един бензинов Фиат 96- та, който е с махнат катализатор и пуши, даже гори масло заради гумичките на клапаните и преминава теста отново и отново- в един и същи пункт за ГТП без да ги познавам или им давам пари. Ходя само там, че са ми на кадем, като ме спрат- бракувам.

Баба Пенка с печката на дърва/брикети+ картон и галоши със сигурност е изхвърлила за тази вечер ФПЧ, колкото фиата за до морето и назад 10 пъти.

За мое успокоение си повтарям, че допуските са големи и влизам някак си.

Коментар

И сега какво стана, искате да кажете, че катализатор или дпф на над 200 000км продължава да функционира правилно?
      Интересно, производителите им дават живот 100-150 000км. След това вече само тежи и е все тая на екологията дали е там или не.
      Отделно предполагам всички знаете що е то регенерация на въпросните “кюнци” и как при тази регенерация избълваш на куп цялата гняс която уж събират и не позволяват да замърсява въздуха. Аз съм карал след кола влязла в такъв режим и за миг се почувствах като в пещера... след това облака се поразнесе и прогледнах отново, а колата пред мен отново стана “еко” [emoji1][emoji1][emoji1]
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
        ...Отделно предполагам всички знаете що е то регенерация на въпросните “кюнци” и как при тази регенерация избълваш на куп цялата гняс която уж събират и не позволяват да замърсява въздуха. Аз съм карал след кола влязла в такъв режим и за миг се почувствах като в пещера... след това облака се поразнесе и прогледнах отново, а колата пред мен отново стана “еко” [emoji1][emoji1][emoji1]
        Да, ама не. Регенерацията трае няколко минути. Карал си най- вероятно зад чипосана печка като тази:

And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

На това място трябва да ви напомня, че ако нямате в талона отбелязана Евро категория, за вас важат нормите за "дарак", та ако ще на практика да те Евро-7. И дизелите ще бъдат проверени само за димност, по стандарта за дарак. Евро-4-5-6 без филтър дали пък няма да ги покрие?
          Има неща, дето наистина няма да покрие, но точно с дима ми се струва, че няма да има проблем, дори от мотора назад да има само прави тръби...
          Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
            И сега какво стана, искате да кажете, че катализатор или дпф на над 200 000км продължава да функционира правилно?
            Интересно, производителите им дават живот 100-150 000км. След това вече само тежи и е все тая на екологията дали е там или не.

Вероятно някои продължават да бачкат както трябва,защото преди да махна моя(уж да тръгне повече,кой ме би у тиквата дебела да го правя) около джипката не миришеше на изгорели газове,задушлива нафта.Това се случи на около 240 000 км.
            Гледам в ляво- няма нищо, гледам в дясно пак няма нищо и си викам: Аааааа тука има нещо!

Няма вече Диско,няма вече Pinz...

Коментар

То само в репортажа тия компетентни люде, като споменават, че "ще се гледат по-старите коли"(Чавдар го отбеляза), и направо изтрепаха рибата.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Да, ама не. Регенерацията трае няколко минути. Карал си най- вероятно зад чипосана печка като тази:

Точно регенерация беше. Пътувахме с въпросната кола посока Пловдив. Карах след нея поне 20мин преди да избълва страшните облаци, да процедурата беше около 5-7мин и след това спря да пуши. Но за тея 5-7мин изхвърли точно толкова сажди колкото е събрала през времето на “еко” експлоатацията си в градски условия.
                Моята също е с дпф и катализатор, по тях познавам и къде нафтата е гадна, просто след определени зареждания влиза в режим на регенерация доста по-често.
                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                  .... Евро-4-5-6 без филтър дали пък няма да ги покрие?...
                  За дизелаците:
                  Когато вземах служебна баничарка 2011г имах избор с и без ДПФ да я взема... Поради естеството на работа (къси градски пътувания) предпочетох да избера без ДПФ... Разликата бе, че без ДПФ бе ЕВРО 4.. С ДПФ - Евро 5...
                  Джипа ми е Евро 5B, с ДПФ но без урея. В момента, в който навлезе ЕВРО 6 стана задължително ползването на урея (при мен има ОГРОМНО място под резервната гума, което на по-новите джипки вече е запълнено от резервоара с урея)... Двигателя няма никаква разлика... Накратко - Евро 4 - без ДПФ, Евро 5 - с ДПФ без урея/Адблу, Евро 6 - с ДПФ и Адблу...
                  Да, някои производители на автомобили и двигатели може да са изключение - не съм проверявал за всички, но масово така стоят нещата...

Относно регенерацията и пушека - навярно зависи от двигателя/системата... Специално съм заставал да гледам регенерацията (включен тестер и освен флага 'включена регенерация' се виждат всички съпътстващи ефекти - висока температура на ДПФ, и т.н.)... Ами няма НИКАКЪВ дим... Само дето излиза голяма жар отзад - направо можеш да печеш агне Теоретично би трябвало да няма пушек - саждите/въглеродните отлагания в жегата се окисляват и си излитат като СО2... Навярно причината за пушека е неизгоряло масло, попаднало в ДПФ (т.е. не напълно изправен двигател - знаете как пуши маслото)?
                  Средното време на регенерация при мен е около 15-20 минути...
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Доказано е, че ефективно изгаряне на нафтата не може да се осъществи в двигатели под 4000 куб. см.
                    Производителите в автомобилното производство теглят мощност и има режими, в които всичко си се избълва, иначе отпадат от конкуренцията, маскират тези режими с дпф и катализатор, които обаче регулярно и(и тайно си се "олабват").

Коментар

Автомобил с премахнат ДПФ ще си покрие екологичната норма, за която е сертифициран с филтъра ама точно никой път. Разликата в допустимото ниво на ФПЧ между Евро 3 и Евро 4 е два пъти, а между Евро 4 и Евро 5- пет пъти. Съвсем друга история е какви параметри се контролират при нашенски ГТП към момента.
                      Та , казваш ДПФ е ФПЧ!?Имаш ли представа с какво се затъква и какво излиза през ауспуха при регенерация на ДПФ?И как работи системата за самоочистване на ДПФ?...
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Много интересно дали ще спазват те тия стойности - https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Евро..._газове

Има разлики и за автомобили N1, а сега де...

ПП: Бях обещал снимка от моя протокол в Германия.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-8525c0a73729feace5e24edcf6252777-V.jpg
Прегледи:1
Размер:86.7 КБ
ID:5777389
                        Последно редактирано от cecoa1; 05-01-18, 20:47.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                          Та , казваш ДПФ е ФПЧ!?Имаш ли представа с какво се затъква и какво излиза през ауспуха при регенерация на ДПФ?И как работи системата за самоочистване на ДПФ?...
                          Имам. В процес на активна регенерация ФПЧ изгарят в ДПФ при температура 600 градуса. Даже веднъж съм водил един умник в болница, че пипнал да провери колко са градусите На такова:

А когато криви ръчички забравят някой болт върху питата на филтъра , резултатът е такъв:

And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Ще се 'дуелират' лобитата на продавачите на нови автомобили и тези на стари. Лобито на стари ще бъде подкрепено от това на продавачите на гориво.
                            К'ви системи, к'ви катализатори, к'ви пет лв, като става въпрос за милиони......
                            Разбира се ако/когато ония по-горе се разберат, ние ще го отнесем. Но не се косете, ние българите сме лесно приспособими, пак ще оцелеем.....
                            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Преди малко отскочих до магазина, че нещо ми се допи сок от портокал. Едно капанче в квартала-имат машина за цедене на портокали. Навън не се диша. Плътна мъгла с аромат на кюмур. И почти никакви коли по улиците.
                              За по-сигурно погледнах и картата на еърбг- при норма 50, частиците са 592 в моя квартал !!! Цялата карта на София е оцветена в червено.
                              Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Кой ти е квартала ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X