Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

А и тая работа с пушенето и миризмите... Най-отровните съставки нито се виждат, нито се усещат.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Честита Нова Година

http://www.parliament.bg/bg/laws/ID/77815

§ 2. В чл. 101 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 3 се изменя така:

„(3) Разпоредбата на ал. 2 не се прилага при възникване или констатиране на опасни неизправности.“

§ 14.
      В чл. 166, ал. 2 се правят следните допълнения:

3. Създава се т. 11:

„11. имат право да извършват повторни проверки на техническата изправност на пътните превозни средства в контролно-техническите пунктове на лицата по чл. 148, ал. 2 и на пътя.“

§ 20. В чл. 179 се правят следните изменения и допълнения:

2. Създава се ал. 6:

„(6) Който управлява технически неизправно пътно превозно средство, се наказва с глоба от:

1. петдесет лева – при констатирани незначителни неизправности;

2. двеста лева – при констатирани значителни неизправности;

3. петстотин лева – при констатирани опасни неизправности.“

§ 24. В § 6 от допълнителните разпоредби се създават т. 71, 72 и 73:

73. „Опасни неизправности“, включително при укрепването на товара, са откритите по време на проверка неизправности, които представляват пряк и непосредствен риск за безопасността на движението по пътищата или имат въздействие върху околната среда.“

And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Малко европейска статистика-средният европеец вече кара кола на средна възраст почти 11 години.
        http://www.acea.be/statistics/tag/ca...ge-vehicle-age
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
          Малко европейска статистика-средният европеец вече кара кола на средна възраст почти 11 години.
          http://www.acea.be/statistics/tag/ca...ge-vehicle-age

И малко българска статистика:

https://www.mvr.bg/dokkpbdp/%D0%B1%D...B8%D0%BA%D0%B0

Лъвският пай от убити при катастрофа се пада на блъскане на пешеходци и челни удари. При отнемане на предимство и навлизане в насрещното платно. Все ситуации, в които има или няма колата работещ еърбег, ръждива ли е или не- все тая.
          And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Абе друго си е да те нацели на пешеходната пътека лъскав Мерцедес! Няма да се излагаш да се размазваш на капака на някаква си бангия там я!
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              Как да не работи? Слагат ти неразлепваем стикер (от тези, дето си личи като са отваряни) с определен номер и на ГТП ти го проверяват - дали си отварял кутията, дали си я демонтирал и дали си откачал жило/датчик...
              Всичко става при желание... То и в нашия случай май е така - идеи има (все пак нали трябва да отчитаме дейност и да мажем 'еколозите'), ама желание да се изпълнят ефективно - няма...
              Кквото и да му сложат той НЕ РАБОТИ,трябва да ми го сменят с работещ първо пък тогава да ми дебнат километрите
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                Кквото и да му сложат той НЕ РАБОТИ,трябва да ми го сменят с работещ първо пък тогава да ми дебнат километрите
                Пак оттам:

§ 6. В чл. 143 се правят следните изменения и допълнения:
                1. Създава се ал. 15а:

„(15а) Забранява се манипулацията на километропоказателя на моторните превозни средства, с изключение на смяната на километропоказателя при установена повреда, което се удостоверява с декларация от извършилия ремонта, в която са посочени дата на ремонта, показанието на стария километропоказател и показанието на поставения километропоказател.“

§ 18. В чл. 178, ал. 1 се създава т. 11:

„11. който манипулира и/или измени показанията на километропоказателя на моторно превозно средство.“

Не работи, значи си технически неизправен и не минаваш преглед. Глобата за манипулиране ще е от 2000 до 7000 леФа, между другото

Коментар

Първоначално публикуван от Bibo71
                  Кола над 20 години има 2 пътя- към сметището или към гараж за след още 20 да стане ретро. такава кошница на пътя е ненормално повече да се среща,

МОЛЯ всички собственици на дараци от 1998-ма(20 годишни) и по-стари- спрете ги тези торпеда от движение, докато не са убили човек. Това са НЕбезопасни за твоето здраве и за здравето на другите боклуци, с изтекли системи за еърбег- безопастност- давайте ги за желязо боклуците, живота на близките ви е по-важен!(писах това мнение с гадното чуство, че 95% от хомопитеците селяни тук освен, че няма да ме разберат, още ще ме напсуват и ще продължат да водят простия си живот)
                  ... Нямам думи...
                  ГЛУПОСТИ

какво караш та да го засека срещу един от моите?ТИ на МЕН ще ми обясняваш кое било кола..........не се нервирай,карай твоята на желязо,мойта гони половин милион
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Не съм съгласен с горната постановка.

Законът и правилникът правят ясна разлика между скоростомер и километропокзател.
                    Неработещият километропоказател е технческа неизправност само на моторните превозни средства, които извършват обществен превоз, докато неизправният скоростомер е обща неизправност за всички.

Справка- ППЗДвП- чл.10, ал.1, т.1, букви "и" ; "к".
                    Т.е. на личната ми лека кола километропокзателят може изобщо да не работи и това НЕ Е техническа неизправност от никакъв вид.

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                      Пак оттам:

§ 6. В чл. 143 се правят следните изменения и допълнения:
                      1. Създава се ал. 15а:

„(15а) Забранява се манипулацията на километропоказателя на моторните превозни средства, с изключение на смяната на километропоказателя при установена повреда, което се удостоверява с декларация от извършилия ремонта, в която са посочени дата на ремонта, показанието на стария километропоказател и показанието на поставения километропоказател.“

§ 18. В чл. 178, ал. 1 се създава т. 11:

„11. който манипулира и/или измени показанията на километропоказателя на моторно превозно средство.“

Не работи, значи си технически неизправен и не минаваш преглед. Глобата за манипулиране ще е от 2000 до 7000 леФа, между другото
                      Е те за това мен ме няма,да ме скубят за какво?Платен данък,минала преглед газове,карам и не преча..........7000 леФа........да ми оставят и им я давам измита с резервните ключове,че и вериги за сняг бакшиш.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                        Не съм съгласен с горната постановка.

Законът и правилникът правят ясна разлика между скоростомер и километропокзател.
                        Неработещият километропоказател е технческа неизправност само на моторните превозни средства, които извършват обществен превоз, докато неизправният скоростомер е обща неизправност за всички.

Справка- ППЗДвП- чл.10, ал.1, т.1, букви "и" ; "к".
                        Т.е. на личната ми лека кола километропокзателят може изобщо да не работи и това НЕ Е техническа неизправност от никакъв вид.
                        До 20-ти май, когато влиза в сила поправката в закона все някак ще натаманят и правилника Предвид коя Калинка се е захванала с безопасността, страФ ме е да си помислим какво още има да четем

https://gospodari.com/%D0%BA%D0%B0%D...deo134156.html

Коментар

Това са поръчкови текстове. Т.е. трябва тия главуни, дето си го поръчаха, да си поръчат и поправката в правилника...което в техния случай няма да стане лесно. Те за тоя текст драпаха близо две години... Тая политическа пача едва ли чете форума, за да вземе идеята наготово от тук. Колкото до Алекси Кесяков...за него съм съвсем спокоен-с възрастта природата взима своето и човек започва повече да слуша, отколкото да говори. Дали го е осъзнал не знам, но в поведението му е ясно очертана тенденция. От което няма да взема да се оплаквам де...защото когато приказваше много, то бяха предимно кански глупости.
                          Последно редактирано от santaclash; 04-01-18, 02:58.

Коментар

„Опасни неизправности“, включително при укрепването на товара, са откритите по време на проверка неизправности, които представляват пряк и непосредствен риск за безопасността на движението по пътищата или имат въздействие върху околната среда.“
                            Те тая дефиниция тепа рибата. Всеки който някога се е занимавал с право ще ви каже колко лесно се доказва пряк и непосредствен риск. Успех на МВР.

Коментар

Забавно е Осбено мненията от типа "Моята 20, 30 и т.н. годишна, е най-добрата на света и точка!"
                              Тия дни минавах през едни села около Банско. Има интересни екземпляри по улиците, и номера нямат, но си се движат и вършат работа на хората. И не пречат на никого.
                              Проблема сякаш е в "евридейките" за по 500 лв. Иначе всичко минало на преглед трябва да е добро. Интересно е обаче пушещите как минават на преглед? И що ги е страх хората от проверките на КАТ?
                              Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                                ...Интересно е обаче пушещите как минават на преглед? ...
                                Че кой ще ги пали, за да пушат? Стои колкото там трябва минути пред камерата и пляс стикера на стъклото И проблемът не е толкова в тези за 500 лева, колкото в тези за 5-10 000. Примерно този "въй, лек" Ес Клас на Цариградско, качвал съм го вече май:

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
                                Те тая дефиниция тепа рибата. Всеки който някога се е занимавал с право ще ви каже колко лесно се доказва пряк и непосредствен риск. Успех на МВР.

Съюзът или не предполага доказване на каквото и било, освен въздействие върху околната среда.
                                Последно редактирано от icos; 04-01-18, 08:46.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X