Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

Вече може да ги следим резултатите.
    http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/12/...ulgariia_veche

И за Германия нещо - http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_..._evro_sreshtu/
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
      ^^^ И това всичкото от хора дето се бият в гърдите, че подписали нещо в Париж?! Евала!
      То колко подписани неща в този свят никой не ги спазва
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        То колко подписани неща в този свят никой не ги спазва
        Е тъй де. Ама вият на умряло, че американците спират да им наливат камиони с пари за техните глупости.

Много, ама много ми е интересно как ще започнат да мерят газове в канафката! Като знам тука какви машини са...
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
          Е тъй де. Ама вият на умряло, че американците спират да им наливат камиони с пари за техните глупости.

Много, ама много ми е интересно как ще започнат да мерят газове в канафката! Като знам тука какви машини са...
          Как никак . След един два месеца уредите ще са дали фира щото най вероятно пак някой е изръсил една торба пари за неподходящия модел . Отделно с тази методика можеш да хванеш нещо ако двигателя гори отработено масло вместо нафта . Освен това това този протокол който ми е издаден вчера е от лицензиран пункт за ГТП . Замерването е извършено с лицензиран и тариран уред от човек имащ законовото право да го прави .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

sek.1, протокола си е протокол, а реалността - нещо друго...
            Никой няма да направи проблем на лицензирания пункт за ГТП например ако те спрат за изгоряла крушка... Нито пък знака за ГТП ще ти помогне нещо в случая...
            Нарушението се установява в момента - вчера автомобилът ти може да е бил ОК, а в момента на проверката да се окаже, че не е ОК, и затова трябва да вземеш мерки да го оправиш отново да е ОК. Или пък вчера си минал ГТП с катализатор, ДПФ и всички накичени джунджурийки, ама тъй-като си решил да караш 'бИгачка' след ГТП демонтираш 'ненужните чаркове'... И досега нямаше никакъв контрол след преминаването на ГТП... Докато сега се отваря законово основание за последващ контрол. Не виждам конфликт по този параграф...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              sek.1, протокола си е протокол, а реалността - нещо друго...
              Никой няма да направи проблем на лицензирания пункт за ГТП например ако те спрат за изгоряла крушка... Нито пък знака за ГТП ще ти помогне нещо в случая...
              Нарушението се установява в момента - вчера автомобилът ти може да е бил ОК, а в момента на проверката да се окаже, че не е ОК, и затова трябва да вземеш мерки да го оправиш отново да е ОК. Или пък вчера си минал ГТП с катализатор, ДПФ и всички накичени джунджурийки, ама тъй-като си решил да караш 'бИгачка' след ГТП демонтираш 'ненужните чаркове'... И досега нямаше никакъв контрол след преминаването на ГТП... Докато сега се отваря законово основание за последващ контрол. Не виждам конфликт по този параграф...
              Дано ти се случи "законово основание за последващ контрол" като се натовариш с децата към единствената отпуска. За цяла година, дето си я мечтал всеки ден. Която си предплатил, и са се надявали женорята и дяцата, цяла година, не само ти.
              Да те пратят на неграмотен контрол, заради менте гориво!
              После да си одите пеш, след 500 лева глоба. За репатрака още 500 лева.

Има ли го това по света, нейде?
              Тука за един ексхибиционист убихте света, не ми се мисли в твоя случай накъде отива.

Коментар

И преди това можеха да те спрат от движение ,ако открият нещо по МПСто,което застрашава безопастността на движението.
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                  Дано ти се случи "законово основание за последващ контрол" ...
                  Що така с рогите ?
                  Ти мен не ме мисли - дяцата май напоследък си пътуват сами със самолет и не се товарят с нас 'към единствената отпуска' Пък и ако изведнъж Джипа го спрат заради кофти нафта - Кашкая си стои и е на бензин - трудно ще сме зареждали с жената на едно и също място едно и също кофти гориво
                  И що ли досега НИКОГА за последните над 30г не са ме спирали с претенции за несъществуващи проблеми?
                  Менте гориво? Зареждам в нормални бензиностанции.. И последните над 25г май не съм попадал на 'менте гориво'...
                  Дали горивото може да създаде такъв голям проблем - не знам... Знам, че колеги са споделяли, че при изправен двигател дори и с премахнат катализатор отново са преминавали 'истински' ГТП, като газовете им са били в норми. Което ме навежда на мисълта, че изправните автомобили имат достатъчен толеранс до 'чертата', зад която биха имали проблеми...
                  Та общо взето - май повечето колеги виждат всичко в черни краски, вместо да оценят и положителното в такова решение...
                  Например този дали би продължил дори по американските демократични пътища?
                  И кеф ли ви е да карате зад такива автомобили?
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Що така с рогите ?
                    Ти мен не ме мисли - дяцата май напоследък си пътуват сами със самолет и не се товарят с нас 'към единствената отпуска' Пък и ако изведнъж Джипа го спрат заради кофти нафта - Кашкая си стои и е на бензин - трудно ще сме зареждали с жената на едно и също място едно и също кофти гориво
                    И що ли досега НИКОГА за последните над 30г не са ме спирали с претенции за несъществуващи проблеми?
                    Менте гориво? Зареждам в нормални бензиностанции.. И последните над 25г май не съм попадал на 'менте гориво'...
                    Дали горивото може да създаде такъв голям проблем - не знам... Знам, че колеги са споделяли, че при изправен двигател дори и с премахнат катализатор отново са преминавали 'истински' ГТП, като газовете им са били в норми. Което ме навежда на мисълта, че изправните автомобили имат достатъчен толеранс до 'чертата', зад която биха имали проблеми...
                    Та общо взето - май повечето колеги виждат всичко в черни краски, вместо да оценят и положителното в такова решение...
                    Например този дали би продължил дори по американските демократични пътища?
                    И кеф ли ви е да карате зад такива автомобили?
                    ...
                    На друга планета си, баце! Чудя се кое от мнението ти да извадя, затуй цитирам нацяло.
                    Господ Сила да ви дава, да се плодите и множите, земният рай да става. Вие, дето на кофти гориво не сте попадали.
                    Аз веднъж пуших като локомотив заради дребни бендзинджийски тарикати.
                    Катализатор ми крадоха.
                    Искам да се отъркам у вас, явно сте късметлийска раса някаква.
                    п.с. Като всичко у БГ ще се заядат с читавите, и тия с локомотивите ще си кадят като досега.
                    Яла у София да видиш с кви локомотиви идват да ни бият по протести!

Коментар

Добре,ако те спрат и при проверката се установи,че газовете са над нормата,можеш ли да се придвижиш до сервиз,или репатрак?В кой сервиз имат техника за мерене на изгорелите газове?Факт е,че много си карат колите с "двутактова смес",ама и за новите турбо бензинки било нормален разход до 800 мл/1000 км?Най-много замърсяват въздуха печките на твърдо гориво,а даже е и доволно много скъпо,ама като не могат да измислят контрол за тях,за шофьора-на чужд гръб и сто тояги са малко...

Коментар

Дали чисто нова Лада 4х4 няма да е извън нормите.
                        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                          ...Факт е,че много си карат колите с "двутактова смес"...
                          Това се съмнявам да може да се хване през мерене на газове. Едно че процента е мижав и второ - нищо чудно да подобрява показателите, а не да ги влошава.

Колкото до другото - да, най-гоелмите замърсители са печките с твърдо гориво, но по пътищата се движи обилно количество скрап, тъй че аз лично одобрявам тия мерки както са заявени, стига да не ги свършим по нашенски. Тъпото е че подозирам че ще е по нашенски, ама да видим.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                            ....
                            Аз веднъж пуших като локомотив заради дребни бендзинджийски тарикати.
                            Катализатор ми крадоха.
                            Колега, пренасочваш проблема в неправилно русло, вместо да 'целиш' виновника...
                            Не си ли мислил, че може да съдиш 'дребните бензинджийски тарикати' за некачественото гориво? Спрели те - глобили те.. Ами не е хубаво, но полицаите са установили факта, който ти сам потвърждаваш. Имаш вече АУАН и евентуално НП - ами събирай документацията, плати и на независим експерт за анализ на горивото, предоставяй бележката и завеждай иск към виновния - бензинджията, ако си сигурен, че проблемът е само в горивото. И обжалвай АУАН (зареди хубаво гориво и го представи пред КАТ, за да докажеш, че автомобилът е ОК). И всички разходи и несгоди - към бензинджията...
                            Краден катализатор - да, тъпо е 'законотворците' толкова време да не вкарат в ред вторичните суровини... Но това отново не отрича факта, че автомобилът ти вече не отговаря на еконормите, с които е излязъл от завода...
                            Знаеш ли що народ УМИШЛЕНО си демонтира еко системите... Пусни една търсачка и в този форум по която си искаш тема: премахване на ЕГР, премахване на катализатор, премахване на ДПФ...
                            Или пък 'чип тунинг'?
                            Та казваш - няма проблем да се кара и така?

Коментар

Или пък 'чип тунинг'?
                              Това не е еквивалентно на нарушение на еко норми.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега, пренасочваш проблема в неправилно русло, вместо да 'целиш' виновника...
                                Не си ли мислил, че може да съдиш 'дребните бензинджийски тарикати' за некачественото гориво? Спрели те - глобили те.. Ами не е хубаво, но полицаите са установили факта, който ти сам потвърждаваш. Имаш вече АУАН и евентуално НП - ами събирай документацията, плати и на независим експерт за анализ на горивото, предоставяй бележката и завеждай иск към виновния - бензинджията, ако си сигурен, че проблемът е само в горивото. И обжалвай АУАН (зареди хубаво гориво и го представи пред КАТ, за да докажеш, че автомобилът е ОК). И всички разходи и несгоди - към бензинджията...
                                Краден катализатор - да, тъпо е 'законотворците' толкова време да не вкарат в ред вторичните суровини... Но това отново не отрича факта, че автомобилът ти вече не отговаря на еконормите, с които е излязъл от завода...
                                Знаеш ли що народ УМИШЛЕНО си демонтира еко системите... Пусни една търсачка и в този форум по която си искаш тема: премахване на ЕГР, премахване на катализатор, премахване на ДПФ...
                                Или пък 'чип тунинг'?
                                Та казваш - няма проблем да се кара и така?
                                Не се ли умори да повтаряш едни и същи неща!
                                Вземи се поинтересувай малко и си изясни какво е чип тунинг и силов тунинг.И какво се променя ?
                                И как се отразява на здрав двг. или умрял вече.

Аз съм с променен софт.И изключени еко системи с премахнати дпф.Катализаторите ми стоят.Готов съм публично да ме подложите на тест и за димност и за норми!
                                Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X