Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
    С уговорката, че не съм чел цялата тема, какви трябва да са максималните стойности с които старите дръгели без никво ЕВРО ще са в норма ?
    Температура на нещо, какво да е, ще мерят ли според друга наредба, или пак съдията ще решава? Със старите адвокати и експерти?
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
      Въобще не им е решен проблема на газовите, защото никъде в наредбата не пиша на какво гориво трябва да се прави теста за газове. Ти може да искаш да те тестват на газ, ама ченгето на улицата може да реши, че иска да провери как работи колата на основното си гориво.
      Именно защото не пише в наредбата , няма как да те накара да направиш теста на друг вид гориво , освен на този , на който работи колата към момента на теста . Нали това е идеята на полевия тест , да се види какво е съдържанието на изгорелите газове към дадения момент ...
      VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Ако нямаш резервоар отиваш на промяна в конструкцията
        Празен, с видима дупка колколкото парламентарно кюфте в НДК?
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
          Ето, че и у нас се почна. Просто с хибрид няма да го имаме/имате този проблем където и да било по света...
          (поне още 5-6 години)
          Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
          Ааа недей -колата не може да бъде по умна от шофера.
          Хибрид - не автономна друго е = засега... И това е само началото... и да рита(ме)те и да не рита(ме)те, то Европата, Калифорния майна, джапанейците, после и корейците, ако още не са, а накрая и китайците ще кандисат... (и те вече предприемат "драконски" мерки къмтонататък). После Индия... то LR, Jaguar си е техен... За рашките не знам. Ще останат Бантустаните (за Балканите не знам още колко дълго), Африка и няколко други парчета земя дето ще си димят, пушат още малко... Ама и те... накрая. Такива ми ти работи!

P.S. За корупцията и др. от рода: как и от кого да се замерва (контролира/наказва), или за тебе (тия) може, за мене (ония) - не и обратното... не говоря.
          Последно редактирано от ivied; 04-01-18, 18:39. Причина: Бантустаните

Коментар

Днес минах през колегите срещу работата да мернем газовете . Рено Еспейс 2.1 ТД производство 1996 година . Заводски няма ФАП или каквото и да било друго . Гориво нафта с един коментиран във форума цвят с 5% бензин и нормата добавка Бардал БДЦ . Двигател и турбина в нормална кондиция не харчи масло . Не знам какви са действащите в момента норми но според колегите резултатите са учудващо добри за толкова стар тип двигател . Това със стария въздушен филтър . Днес качих нов и утре ако остане време ще замеря с новия . Сигурен съм че резултатите ще са още по добри . Друг е въпроса дали това е правилната методика за замерване . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4688.JPG
Прегледи:2
Размер:128.3 КБ
ID:5777290
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Днес остана време, позачетох главочите какво са творили...вярно си е параграф 22.
              Взех за пример моята кочина-тя е Е3 категория.
              Според наредбата, ако има посочена от производителя Евро категория, трябва да се гледа тя, а не максималните стойности в наредбата. Тя се прилага за МПС без данни от производител. Е3 ми е вписана в големия талон, така си го пишеше и в италианския, с който дойде колата. Съответно стойностите - в г/100км пробег CO. Т.е. директивата за евро категориите мери не в обемни проценти, а в г/100км или г/км. Стана ми голяма загадка как се конвертира едното към другото и не намерих смислено обяснение на въпроса, защото информацията в директивата е на прекалено сложно техническо ниво, с купища формули, коефициенти и променливи, които са абсолютно несводими по никакъв начин до акъла на който и да е български полицай или даже средно ниво специалист по мотори, освен ако по случайност не е инженер-конструктор на ДВГ. И тогава даже пак ми е съмнително дали ще се оправи.

sek.1-дизелът тест на празен ход няма да мине само ако във филтъра му има мумифицирало се стадо тюлени или някой дивак е правил много груби намеси по помпата.
              Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Ново двайсет!Анкета в училище на децата "С какво се отоплявате в къщи и какви са доходите в семейството?".Това вече е намеса в семейството ,нарушение по конституция!Нямало мирен геноцид ли?Айде бе!Колко трябва да си нагъл и подъл за да измисляш такива простотии!Тия свине определено си търсят издънките!Това е незаконно и Европа ше им се види тясна с тия малоумства,барабар с избирателните еко простотии!
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Май имаше вече такива казуси, касаещи законноста и моралноста на анкети разпитващи тихо децата за доходите в семейството им.

Коментар

Всяко едно деяние, преди да е незаконно, е неморално. Това е първият "рубеж", който за съжаление обществото ни свикна да предава без много бой, разчитайки, че следващият е по същността си достатъчно добре укрепен, за да бъде превзет. Което действително е така, но има една особеност- там вече злодеят е натрупал самочувствие от постигнатата лесна победа и има психологическо предимство.
                    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Ако нямаш резервоар отиваш на промяна в конструкцията
                      Може , ма не и за замърсяване.Дръжте по темата , че и у американски бар не стрелят по пианиста за изтъркани дънки!
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

https://clubz.bg/62529-v_uchilishta_...at_mama_i_tati

следващия път ще питат тати дали сипва от марешки или колата е на горено масло. и естествено ще искат и дкн ...
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ми пазиш си касовия бон , от ... и си доказвате с експертиза..
                          А и нема на бензинова кола да и е забранено да нема бензинов резервоар.Другите горивни изменения са правомерни
                          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                            Ново двайсет!Анкета в училище на децата "С какво се отоплявате в къщи и какви са доходите в семейството?".Това вече е намеса в семейството ,нарушение по конституция!Нямало мирен геноцид ли?Айде бе!Колко трябва да си нагъл и подъл за да измисляш такива простотии!Тия свине определено си търсят издънките!Това е незаконно и Европа ше им се види тясна с тия малоумства,барабар с избирателните еко простотии!
                            Тате прави 20 кинта, мама му ги харчи за норматив. Отопляваме се на изсушени кравешки фъшкии. Много обичам анкети в училището на щерката, после ме гледат странно...
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              Друг е въпроса дали това е правилната методика за замерване . [ATTACH=CONFIG]943075[/ATTACH]
                              До 2800об/мин без товар значи не е настъпване до край. Утре ще си потърся протокола от ТЮФ, имаше стойности към 5000об/мин, доколкото помня...

А темата е в новините, вдигат медиен шум... С две машини ще хванат точно тия 6,5% от всички коли, които замърсявали най-много... Само краен срок не дават...логично.

И това в една от най-изобретателните откъм мошеничества държави. Мога да им пожелая успех.
                              Преди малко гледах разследвания на ZDF по подобни проблеми, но и с новопроизведени автомобили във връзка с аферата на VAG. Още от Евро 4 се знае и има официални сигнали към министерството на транспорта и запитвания към производители, заради 100% надвишенени емисии в реалните тестове. И нищо. При Евро 6 процентите са до 300-400. И не само Фолксваген, от над 50 и нещо модела на различни марки на пазара, само 3 (три) покриват нормите при реални тестове. На стенда всички са ОК, на пътя в пъти превишават нормите. Дори и Фолксваген след сервизните акция и с новия софтуер. Всички останали отричат колите им да разпознават условията за тестване на стенд. Сигнали и запитвания има навсякъде където трябва, действия и отговори липсват, или са откровено безочливи. Та не е чудно, че никой нищо не мери по пътищата в Германия. От което пък се оказва (в отделно разследване), се възползват 20 процента от транспортните фирми от Източна Европа опериращи в Германия - купуват си хората емулатори за 80 евро, и не сипват урея (AdBlue), пестейки по около 2000 евро на година. И съответно замърсяват колкото Евро 1. Което пък се явява и кражба от пътни такси... В цифри, около 113 милиона евро годишно загуби, а като замърсяване разликата е 14 хиляди тона NOx на година, което е двойно като количество, спрямо скандала на VAG в САЩ (там са 7000 тона/година).
                              Но нещата са си така и сега, сензации нещо не се раздухаха прекалено, а и осъдени за клевета нещо няма...
                              Да видим как ще се развият нещата в България.

ПП: Калифорнийските методи, даже 100% копирани, не са за у нас - ще тръгне търговия за катализатори под наем, и пазар за разни добавка и химии помагащи да се мине теста.
                              Последно редактирано от cecoa1; 04-01-18, 23:11.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

^^^ И това всичкото от хора дето се бият в гърдите, че подписали нещо в Париж?! Евала!
                                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X