Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От 01.01.2018 КАТ спира автомобилите, замърсяващи въздуха

В съда ще ги разцепиш ама преди това колко човекочаса и пари ще се налеят за да се получи както трябва. И на кого ще накомбят шиника. Той държавния служител просто си е действал според закона. Дано не съм прав..... Писали сме по едно и също време.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      Те това е абсурда, методика неустановена, да пишат ще могат, а за съда после въобще не е толкова ясно. Пише го в закона, както и за други неизправности към момента на проверката, а после в Технотест и като чисто ново да е, това не значи, че при проверката е било съвсем наред возилото.
      То точно там е проблема че при една методика на мерене всичко ще е ОК при друга не съвсем . Коя е правилната ? На празен ход няма как реално да установиш какво изхвърля двигателя а стендове които могат да имитират натоварване на автомобила не знам да има много в тази държава . Поне няма в КАТ и по пунктовете за ГТП . Утре ще мина през колегите от катедра ДВГ да ги попитам има ли утвърдена методика за реално измерване на газовете . В общи линии тяхната експертиза я признават не само в България .
      Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнение
      В съда ще ги разцепиш ама преди това колко човекочаса и пари ще се налеят за да се получи както трябва. И на кого ще накомбят шиника. Той държавния служител просто си е действал според закона. Дано не съм прав..... Писали сме по едно и също време.
      Колкото утрепат утрепат . Реално замерване на изгорели газове на пътя не може да се направи .
      Последно редактирано от sek.1; 01-01-18, 16:47.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Тия пущиняци,винаги се ритат по кокалчетата сами ,с малоумни наредби и опити за прокарване на малоумни закони , накрая го отнасят ,правят се на сърдити недона....бани моми и си сипят главите с пепел.Винаги се намира някой амбициозен малоумник натегач да измисли топлата вода и да се опитва да си прокарва тъпата теза.То не беха вредни храни,пръстови отпечатъци в тоалетната /щото здравната система е точно това/и не знам кво още....,сега заради Председателството ,най-новата мода са наколенките за политици,не че некои ги свалят де.Цъфнали с всичко та мислят за екология.Що не публикуват статистиката за" геноциден" икономически минимум на глава от населението,семейство и не ги сравнят с изискваемото ниво по евростнадарти....!Деа и еколозите деа!
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          . Реално замерване на изгорели газове на пътя не може да се направи .
          Също както и на алкохола в кръвта, ама го правят с косвени данни. И то доста точно в повечето случаи.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Също както и на алкохола в кръвта, ама го правят с косвени данни. И то доста точно в повечето случаи.
            Да но след като портативния апарат отчете отиваш задължително на кръвна проба .

Коментар

Неуместно сравнение.

Газовете от двигателя зависят от твърде много неща, затова без конкретна методика, определяща условията на мерене, не можеш да измериш нищо, което да сравняваш с норми установени при определени условия на мерене.

Най-очевидния пример е разликата при различните температури на работа. Ясно е и за натоварването, за мерене на бензин не е толкова важно, но за дизел... А и да има къде да те пратят на по-сериозен тест, не се знае доколко е оправдано.

Толкова е деликатна темата, че не го правят и по-тарикатски власти от нашите.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Да но след като портативния апарат отчете отиваш задължително на кръвна проба .
                Нямам спомен да е задължително. Освен ако не си съгласен с резултата.

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                  Говорил съм с няколко познати от пунктове.Тези мерки ще важат основно при регистрация в КаТ или ако автомобила е по група Евро ,а не отговаря.На пътя ще спират абсолютни димаджии,щото срещу всичките със стари автомобили,няма как .Най-много да им ги закараме на куп за бракпред парламента,ма за това трябва единство.Гърците са в Европа от край време и колкото пъти съм ходил автопарка им не е много по -добър от нашия,като цяло.Виждал съм какви ли не бангии ,бързи Витари и пикапи с махащи калници.Пък и не само там!Не можеме да се сравняваме с най-големите в Европа държави ,защото няма съпостъвимост като стандарт,пък и те не са безгрешни!Преди няма 10 години всички те ревяха по супер еко автомобилите и най-вече дизелите ,докато не се задръстиха със смрад ,сега реват за забрана!А да им го и на тех и на нашенските управленски мендили!Мойта бангия не пуши ни на газ ,ни на бензин,спира като хидравличен чук и и имам повече доверие отколкото на 80% от новите кенефи!Положителното е края на карането на дизели на кой с квото му падне и спирането на секви смърдящи Камази,Газки и тем подобни!Напълно разбирам американците с неподписването на Парижкото споразумение,защото са много нива над двуличната евроекология и защото точно франсетата припадаха по екодизелите точно преди 10-15години ,а сега реват и се правят на ущипани моми,същото и с швабите,много от колите им не се продават в САЩ,а за доста забраните предстоят!
                  Значи, за това ти изказване, ако ми беше малко по-близо, веднага щях да ти викна цяла бутилка от това дето го пиеш!

За останалите- вие трябва да се засрамите бе, това е бъдещето, екологията е важна, защо искате да ми тровите детето, не ви ли е срам....! Че сте и подписали в Париж, я марш да ви мерят газовете по градинките!

За протокола- неподписалите в Париж тъпи американци /или поне Калифорнийци/ минават задължително тест за газове всеки 2 години. Става на специални машини, и компютърчето с данните е вързано директно с КАТ. Да си избушва катализатора или да си затапя ЕГРа означава да остана без кола /май може и да ме съдят, ако се докаже, че съм го направил умишлено/.

Успер с пушеците и Париж!

Правят ви пак на маймуни...

И къде е колежката еколожка от Германия, да дойде да ви обясни кое как се прави за да и дишали децата чист въздух? Колежкеееее, къдеееее сииииии.....
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

NIKSD Ким Чен-ун като ви тресне коли няма да ви трябват. И на екологията ще и се е.... м....та.

Коментар

Елементарни факти и логика,нищо кой знае кво!Не знам тия с евроеконапъните ,що не се погледнат в огледалото!За черпенето,мерси ,няма нужда,па и съм на вода и Кола от 24.12.,та изгодно ше минеш и Бима си ми стои!Бъди здрав!
                      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Нямам спомен да е задължително. Освен ако не си съгласен с резултата.
                        Поне аз не знам някой до сега да е бил съгласен . Освен ако не е с по малко от това което е максимално допустимо по закон .

Коментар

Първоначално публикуван от moci111 Преглед на мнение
                          NIKSD Ким Чен-ун като ви тресне коли няма да ви трябват. И на екологията ще и се е.... м....та.
                          Ко?! Не! Тая улица е в другата посока... ама не е по темата. А на екологията и се ... мамата, я прочети за затапените ЕГРи и резнатитв катализатори. Ама сега тия с фуражките, незнайно как, ще ви замерят пушеците с някакви походни установки, и ше отсеят добрите от лошите. Хахаха Готин виц, почти като тоя с Ким не знам си кой.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

На бул.България на осморката със околовръстен път в София посока кв.Бояна всяка сутрин на път за работа в продължение на месец близо имаше мобилна установка която мереше газовете без колите да спират,на един екран си изписваше резултата ,така че водача да знае резултата.Беше някакъв експеримент

Това ще да е било весел експеримент.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                              Това ще да е било весел експеримент.
                              По-весело щеше да бъде да правят и тест за бременност, ей тъй, в движение и за разкош. Само да не мине някой космат политик, и да светне положителен, че тогава ще трябва да разследват как е забременял.

Как точно правиш тест на газанализатор докато колата минава и заминава покрай машината?! Май за усвояване на евро пари говорим, правят пари та пушек се вдига.

Коментар

Бафти технологията,и тия с Лазар мерят,Лазарееееееее.......с поглед ми определят колко ми пуши колата
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X