Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Автобусът или колата?

Свий

Темата е затворена.

X
X
- 

От: Автобусът или колата?
А , не издържах!Светофарът дава право на движение.При преминаване през кръстовището пръв е движещият се по права линия.Всеки , който я пресича изчаква , т.е. е без предимство.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеФактът че не разбираш проблема не е похвален.
Светофарът изобщо ти позволява да минеш, но не определя в какъв ред спрямо другите, на които също позволява.
Иначе нахуй нам нужни светофори!

Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
 - 

Кво да го рисувам.Няма нито един , който да завие наляво по Демокрация , без да изчака движещите се направо по Екзарх Йосиф.Без значение колко е "отворен"Първоначално публикуван от ivanov_06 Преглед на мнениеКазуса е реален. Във Враца има такова кръстовище. На Демокрация и Екзарх Йосиф. Главен път от Демокрация надясно по Екзарх Йосиф. Има и светофари и знаци, с предимство на главния път, без предимство и стоп на другите два изхода от кръстовището. Някой друг от Враца може да го нарисува.Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
 - 

Именно - съвсем естествено е. Въпреки, че според знака имаш предимство (и значи следва да караш). Те това е и противоречието, което се разрешава с този член 7.Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнениеЕ па естествено, че като ти е червено не минаваш, та ако ще и десет предимства да имаш, когато ти е разрешено преминаването. Та ко туй несъответствие?
Във връзката от първото мнение, като основен авторитет е поставен някойси "актуално ком" (същият се е подписал и като редактор). Ми как да ти кажа...Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнениеОт линка на пост 1Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
 - 

Не ги отменя.Когато работи , все едно ги няма.Не важат.Ти го кажи , ако искаш - прави ги невалидни.Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
Светофарът не отменя знаците, той е с приоритет над тях, в случай на противоречие.
Каквото в случая няма!

Правилата са еднакви в цяла Европа.Елате да покарате с такива разсъждения в някой голям европейски град.После местният застраховател ще ви праща на курсове.

Коментар
 - 

Наборе, аз съм шофьр, колкото и ти. И на двамата ни са други професиите (а "ресорната", не е и шофьор, а юрист). По въпроса има професионалисти, засега се е изказал (засега е до трета страница и от мнението ми насам, защото това съм чел) един. Ми не се излагам според него.Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеНаборе???
Чак не вярвам, че онова си го писал ти. Злагаш се бе.Последно редактирано от davc; 10-08-17, 00:57.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
 - 

Я прочети какво сам си написал.Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнениеНе ги отменя.Когато работи , все едно ги няма.Не важат.Ти го кажи , ако искаш - прави ги невалидни.
Не ги отменял, ма ги правел невалидни...Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
 - 

Не, от знака не следва да карам, щом светофара за мен е червен. Аз кога зимвах книжката така ни учеха, както е указано по-горе - регулировчик, светофар и т.н.Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеИменно - съвсем естествено е. Въпреки, че според знака имаш предимство (и значи следва да караш). Те това е и противоречието, което се разрешава с този член 7.
Тука казуса е друг - не какво правиш, когато ти свети червено, а кой е с предимство на картинката, когато и на двамата им свети зелено едновременно. Ми повечето сме на мнение, че автомобила е с предимство в този случай, ако че автобуса е на главен път. После вече дойдоха другите хипотези - при неработещ светофар кво става и други. Нема ли светофар, вече гледаш обърнатия триъгълник и табелата която указва кой е главния път(това ако си на местото на автомобила). Требва да се върна на картинката да видя кви знаци има пред автобуса.Всеки трети е шести
Коментар
 - 

От знака точно това следва, от светофара не. Това и е противоречието, в което влиза в сила приоретността.Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнениеНе, от знака не следва да карам, щом светофара за мен е червен.
А какво било казало мнозинството, означава единствено какво мисли/знае мнозинството. Защото ние тук в момента не пишем закон и правилник, та съответно и да ги гласуваме.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
 - 

Този пост е отговор на пост 202.
Ма бързо пишете бе, да му се не види.
Тц, злагаш се.
Колко пъти трябва да се повтори, че след като има светофар-все едно знаците ги няма.
А след като ги няма(Няма ги бе, ако се ползват модерни технологии-знаците ще са на дисплей, и щом работи светофара-дисплея показва бяло. Или черно)-по кое правило ще преминат участниците в движението?
Ся, верно, че щом натоварения път(този който е с предимство според знаците) не е направо-светлините на светофара ще са съобразени с това. Или поне не би трябвало да е инак.
Тук става въпрос за теоретичен казус, и целта му е да провери колко са в час шофьорите.
В заключение-има ли работещ светофар-все едно няма знаци. Преминаването през кръстовището е регламентирано в правилника. Знаците започват да важат когато светофара не работи.
Същото е и с маркировките и регулировчика. Много ясно е дефинирана йерархията.
Я да питам-на същото това хипотетично кръстовище няма светофари, а има регулировчик.
По кои правила ще се водите, ако знакът ви казва, че вие сте с предимство, но регулировчика е застанал с лице към вас, и дясна ръка пред гърдите?Има ли желание-има и начин!
Коментар
 - 

Пак чети и ти.Те са си там и не можеш ги маха и отменя.При работещ светофар са невалидни.Вдяваш ли?Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеЯ прочети какво сам си написал.
Не ги отменял, ма ги правел невалидни...
Не съм забравил български.

Коментар
 - 

Значи, това което казваш, звучи така: от знака следва, че при червен светофар трябва карам, а при червен светофар не следва да не карам, но понеже отдаваме приоритет на светофара.... тука вече се обърках.... и имаме противоречие.Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеОт знака точно това следва, от светофара не. Това и е противоречието, в което влиза в сила приоретността.
Някой друг ще сподели ли какво е разбрал от изложеното от колегата?Всеки трети е шести
Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар