Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Да не става дума за съобщение, че решението е изготвено ? Гледай да не изпуснеш срока за касационно обжалване, ако, пази Боже, нещо са те порязали...
    Решението е в моя полза, взех си копие. КАТ да си гони срокове, ако им е важно. Аз чакам.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Решението е в моя полза
      Еми да почерпиш

А мое ли съдиш КАТ за причинен стрес?
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Решението е в моя полза, взех си копие. КАТ да си гони срокове, ако им е важно. Аз чакам.
        Ясене, докато тече процедурата по обжалване в съда имаш право да шофираш един месец с постановлението за наложено наказание.Ако до един месец от внасянето на жалбата няма решение от съда, трябва да отидеш в КАТ да ти презаверят срока на постановлението - обикновено го удължават с още 30 дни.
        LZ3YG

Коментар

• Re: Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

Великански пост.

Коментар

Първоначално публикуван от PARAPONERA Преглед на мнение
            Ясене, докато тече процедурата по обжалване в съда имаш право да шофираш един месец с постановлението за наложено наказание.Ако до един месец от внасянето на жалбата няма решение от съда, трябва да отидеш в КАТ да ти презаверят срока на постановлението - обикновено го удължават с още 30 дни.
            Нищо такова няма, това е за актовете, докато си в лапите на КАТ. С наказателното постановление можеш да шофираш 7 дни, след което то влиза в сила и ако там пише да върнеш книжката, не можеш да шофираш. Не само това, ами и книжката трябва да върнеш и месеците без книжка ти се броят от деня, в който си я върнал. А с входящ номер на жалбата аз се движих повече от година (виж началото на темата). И продължавам, защото чакам да мине срокът за обжалване на решението на съда.

Коментар

Значи искат да ти връчат препис от жалба на КАТ против решението.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Значи искат да ти връчат препис от жалба на КАТ против решението.
                Не позна. Но ценя мнението ти.

Днес си взех талона. Бях забравил вече какво пише на него. Синичък един такъв, пооръфан, но - мой.
                Да не мислите, че не пробвах през февруари или март. Пропуснах да пиша, но все едно - преписката не беше стигнала от съда до КАТ. За сметка на това сега бяха въвели решението на съда в информационната система на КАТ два пъти и съответно ми излязоха две еднакви глоби от по 30 лева за частта на НП, която не бях обжалвал. Но бързо се ориентираха и платих само веднъж 30 лева.

Изобщо днес беше много положителен ден. В 8:30ч бях в КАТ, а малко преди 10ч бях регистрирал два автомобила и си бях прибрал контролния талон. Опашки имаше, но малки и вървяха бързо. Чиновниците в регистрацията мрънкаха, но добронамерено. В един от договорите имаше грешка, но служителят смело я поправи с писалка, като използва данните от информационната система и продължи да попълва формуляра. Единият автомобил беше с просрочен период за регистрация, но никой не отвори въпрос за това.

Изобщо - нови преживявания.

Сега остава второстепенният въпрос, как да си прибера обратно синята кутийка, която за мен има сантиментална стойност. Знае ли някой, какво отношение има "протоколът за доброволно предаване" към разните аспекти на собствеността? В самия протокол ясно пише, че полицаите са ме посъветвали да го направя.
                Последно редактирано от Ясен; 24-06-13, 22:08.

Коментар

A, честито! Пък и полезна информация сподели. Аз имам да си взимам талона и хич не ми се ходи, но дано мина така лесно. Уви няма как да цъфна толкоз рано... дано това да няма значение.

Коментар

Честито и от мен! Хубаво е че нещата се случват бързо, няма и две години
                    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Ясене, не се ли замисли, че като си вземеш синята кутийка, и може отново да влезеш в същия филм през следващите две години
                      Най-малкото защото би попаднал на друг полицай със свое разбиране на законите....
                      Не, че няма да спечелиш, но ще си загубил 2 години в безсмислени разправии...
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Слагаш копие от съдебното решение под въпросния предмет и който иска да чете и да пише .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          Ясене, не се ли замисли, че като си вземеш синята кутийка, и може отново да влезеш в същия филм през следващите две години
                          Най-малкото защото би попаднал на друг полицай със свое разбиране на законите....
                          Не, че няма да спечелиш, но ще си загубил 2 години в безсмислени разправии...
                          Все пак е хубаво, че има хора, които се опитват да се преборят с безумията на "системата" и си търсят правата. Колкото повече са тези хора, толкова по-голям шанс има да се стигне до някаква положителна промяна.
                          Аз също не оставям нещата "така". Стига да имам възможност да се боря.
                          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                            ...Аз също не оставям нещата "така". Стига да имам възможност да се боря.
                            Само да не е "самоцел".
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Изобщо не става дума за самоцел.
                              Един път си заредих предплатена СИМ карта на Виваком през и-пей. Сумата актуализираха, но срока на картата не удължиха. Отказаха да оправят проблема и ми заявиха да си купя хартиен ваучер и да заредя още веднъж. Потърсих КЗП. В резултат на това ми удължиха срока на картата и получих писмо-извинение от Виваком.
                              Втори път не искаха да ме обслужат гаранционно в сервиза за бойлери Елдом. Искаха от мен да си сваля бойлера, да го закарам на 20 км (склад Казичене) и ако там имало - да ми го сменят. Размина им се на косъм КЗП, защото в магазина, от който го купих, ми го смениха.
                              Трети път някакъв служител на социалната служба към общината се опита да ме строява като в казармата да ходя при него в работно време със срок от днес за утре. Искаше да се отчитам за новороденото ни бебе. След опит да минем към писмена комуникация - да напише къде и кога ме иска, заплаши жена ми (родила преди седмица), че ако не му съдействаме, ще дойде в дома ни с полиция. В резултат на това написахме жалби до 7 места.

Извинявам се за това спонтанно отклонение от темата.
                              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                                Само да не е "самоцел".
                                Даже и самоцелната борба за нормативно определените права носи ползи на обществото. За съжаление, ползите са за сметка на самоцелно борещия се.

Поради което не знам дали ще се занимавам по-натам. Същото устройство (само че напълно изправно и ново) се продава в същия магазин за същите никакви пари. Ако ми потрябва, ще си купя и ще ми е по-евтино, отколкото да пиша заявления, да вися на опашки и да обяснявам кое, как и защо заради предмет, чиято материална стойност е по-ниска от времето, през което съм написал това мнение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X