Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нещо като синя лампа в багажника = 4 месеца без книжка

Пак чесане на пръсти по клавиатурата, без конкретика по въпроса. Нито знаем какво точно се е случило, нито защо. Ерго - празна тема.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Lacho Botev Преглед на мнение
      Неразбрах с дребното чоплене на ноктитите ...с какво се подпомагаме?
      E как с какво - да видим, че сме единни!
      Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Защо се занимавате с глупости в прекрасната ни държава

Нали полицая е човек като нас защо да го обиждаш

Мене колко са ме спирали ама нали половината полиция на София са ми приятели

ООО батко Тони да те закарам до вас ........А не кво ше ме караш аз може да не одим ама може да карам

Та всичко е как требе......
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнение
          E как с какво - да видим, че сме единни!
          В тая тема ,ако сме единни,Пази боже!
          Чети ОТ-ДО.

Коментар

Първоначално публикуван от Lacho Botev Преглед на мнение
            В тая тема ,ако сме единни,Пази боже!
            Чети ОТ-ДО.
            Абе, трудно ме разбират по принцип.... сарказма ми идва в повече понякога
            Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Ако имате някакви забележки към мен - просто се опитах да бъда полезен, като споделих, че ако Ясен се изтъпани пред съдията и заяви, че "имам си синя лампа `щото ми е кеф / `щото съм левскар / `щото на полицаите к`во им влиза в работата / нося си я за кеф / Вас какво Ви интересува", четирите месеца без книжка са му в кърпа вързани"
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Нещо се поувлякохте повечето народ... Ясен е интелегентен млад човек и щом се е случило това нещо, едва ли е съвсем хей така... С нещо е ядосал въпросните хора, та да му взимат книжката за глупости. Аз, простият шофьор, обикновенно на момента усещам накъде духа вятъра, и какъв точно театър трябва да се разиграва. На момента се сещам и избирам от барем нЕколко правдоподобни оправдания за всяко нещо. Та понякога като ги усетя направо си им казвам "Не се ебавайте с мен" с подходящ тон(сърдит или с усмивка според както трЕбва). Не вярвам Ясен да не се е сетил да каже, че ремонтира такива буркани на хонорар или че го е взел за да си ползва някакви части от него(полицаите не са много умни, а и да бЕха си хваща декиш). А да ги срази с малко технически термини на прост език и да е убедителен мисля че не би го затруднило. Можеше да се направи и на продавач на такива буркани и на куриер или на каквото и да е(подарък за баджанака също става), ама истината е, че не знаем всичките факти около случая.

ПП: Тия щуротии за ножовете и репликите на автомати и пистолети в багажника, са малко фантастика. Има хора играещи разни военни игри(пайнтбол, еарсофт, май така се казваха...), които си имат цели арсенали с реплики на оръжия, димки и какво ли не което е в гражданска употреба. Ако ги прибираха всеки път за такива глупости щеше да е особено интересно хоби. Ножове, пък се колекционират, използват в бита и т.н и не са на разрешителен режим.
                За отварянето на багажника подкрепям мнението на Чаро
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  "Междувпрочем" ако не вадиш служебна карта или не си от "неподходящите за глобяване", коментирани в съседна тема, имай предвид скромното ми мненийце от по-горе:
                  Факта, че не им дължа обяснение, изобщо не означава че мога да се държа като гамен. Да подскачам като японско петле, да кряскам и да вряскам - просто: Гледайте си работата.

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                  Нещо се поувлякохте повечето народ... Ясен е интелегентен млад човек и щом се е случило това нещо, едва ли е съвсем хей така... С нещо е ядосал въпросните хора, та да му взимат книжката за глупости. Аз, простият шофьор, обикновенно на момента усещам накъде духа вятъра, и какъв точно театър трябва да се разиграва. На момента се сещам и избирам от барем нЕколко правдоподобни оправдания за всяко нещо. Та понякога като ги усетя направо си им казвам "Не се ебавайте с мен" с подходящ тон(сърдит или с усмивка според както трЕбва). Не вярвам Ясен да не се е сетил да каже, че ремонтира такива буркани на хонорар или че го е взел за да си ползва някакви части от него(полицаите не са много умни, а и да бЕха си хваща декиш). А да ги срази с малко технически термини на прост език и да е убедителен мисля че не би го затруднило. Можеше да се направи и на продавач на такива буркани и на куриер или на каквото и да е(подарък за баджанака също става), ама истината е, че не знаем всичките факти около случая.
                  Това че Ясен е интелигентен, въобще не означава, че трябва да им разиграва театри, ако и да усеща накъде духа вятъра и да е в състояние да го направи! И точно защото е интелигентен, и млад, и държи на достойнството си, е заел принципната позиция: "Гледайте си работата, а тази лампа не влиза в нея, нито взимането на пари" Позиция, която сега му създава проблеми, но той (както вече написа) не смята да се отказва. А тук, голяма част от пишещите го съветват: "Наведи главицата, подвий си опашката, счупи си кръста от теманета - та и рушвет да беше дал..."
                  Въпросната лампа, не е центъра на събитията, спрян е за съвсем друго, което той изобщо не оспорва. Лампата, им се е сторила като "бонус" на полицаите, за да вдигнат мизата на рекета. И да - "Ясен с нещо ги е ядосал" По никакъв начин не е бил склонен на "разбирателство".
                  Последно редактирано от davc; 01-10-11, 23:15.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Сетих се за скорошен случай от мрежата (между другото от САЩ), младеж си свалил програмка за iPhone-а - мигаща червена и синя светлина, "пробвал"-я от колата си и веднага бил докладван от съвестен гражданин и Арестуван...
                    т.е. Използването е проблема, а притежаването на Телефон (например, в случая) все още не е забранено!
                    Та Ясене, свали си тази програмка (сигурно я има и за други телефони, не съм проверявал) и питай ще ти конфискуват ли телефона, без да си я ползвал?

А от разликата между притежание и ползване се сетих за разказа на мой познат за негов приятел, военен в Германия, спрян от военен полицай за Не спиране на стоп, човека се обяснявал, че Намалил, на което полицая реагирал като започнал да го НАЛАГА с Големият фенер (МагЛАйт) по главата и да го пита "ти сега искаш да Спра или да Намаля боя?"

П.С.
                    Аз не се карам с Полицаи когато ме спрът, обикновенно изясняваме недоразумението в Човешки разговор и те са хора и Професията им Хич не е Лека.... А че и сред тях има всякакви също е факт, но както колегат Куздов го написа, в коя сфера Няма???
                    Не съм глобяван от 7 години. Стискайте палци да изкарам поне още толкова
                    Последно редактирано от alex_markov; 02-10-11, 10:50.

Коментар

Така е, никой не трябва пред никого да играе театър, ама на практика го правим много по-често отколкото го осъзнаваме.Та по-добре да си даваме сметка... Тези хорица са нереализирани актьори и като не играеш театър като тях се ядосват. Има го и варианта без театър, ама тогава направо си им го казвам...и то обикновенно с не много хладен разсъдък. Резултатите от случаите, в които им разкривам картите преди да са започнали сценката, са много на два, в моя полза. Примерно на следващия ден, след като ми обраха(разбиха) апартамента, ме спират с някакви съмнителни аргументи и от немай къде...е, само къде не извадих щангата да ги нападна докато се карах с тях... Така и не ми писаха акт(то нямаше и за какво). И много други такива, когато ми идват малко в повече и уцелват момента баш когато чашата започва да прелива... Според мен е вероятно и при Ясен да се е получило нещо подобно.
                      Един от случаите, в които все пак ми написаха акт, стигнахме до там, че аз им обяснявах на висок глас, че не съм аз тоя който трябва да им направи сефтето и да им купи закуската в неделя, 8 часа сутринта. И откровено ги наричах корумпирани(защото си беше изсмукано от пръстите), като им натяквах и простичкия факт, че ги черпя, когато наистина ме хванат, ама за щуротии да не ме занимават, а и беше някъде началото на кризата и тъкмо ми бяха отрязали заплатата наполовина, и не пропуснах да го спомена и с яд да им кажа да си пишат каквото искат, защото пари няма да видят, та да усетят и те как е и пр. А единият целия почервенял направо си ме заплашваше и зяеше с цяло гърло "Млъкни бе, млъкни...!"(Докато аз му сочех, как па ни един не можа да спази това зарди което ме бяха спряли–настъпване на маркировка). Акта беше 20лв, без точки, като повечето ми актове, които въобще съм имал.
                      Спирам със спама. Изтийте ме по преценка.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Абе чета и се смея! И на някои от мненията и на Ясен, че не му се вярвало причината да е БАН-а на един колега! Човека наистина е принципен - каза, че ще те направи пешеходец и вече се превръщаш в такъв! Това за какво са се хванали е повече от красноречиво доказателство за принципността му..!! И се вслушвайте малко повече какво ви говори Куздов в случая, щото явно не сте яли палките и не сте спали по районните за нищо (че и актове по 1000 и кусур лева. за неизпълнение на полицейско разпореждане ти набиват да ти е по-готино)...

Поздрави

Коментар

Колегите от София сигурно ще помогнат на Ясен със съвет за местен 'специализиран' адвокат...
                          Според мен нещата ще приключат без вземане на книжката, и Ясен правилно е пуснал възражение.
                          Но ме учудва друго - част колегите едновременно са за плътно спазване на правилата, и в същия момент 'омекват'и предлагат да не се предприема противодействие при явно нарушение срещу тях.

Като се хванеш на това хорото - удряш колкото може по-силно, ползвайки самата система : свидетели, обаждания до 112 и т.н....
                          И пълно спокойствие по време на разговора - липсата на емоции и твърдите спокойни действия доста стряскат служителите на реда.
                          Говорите за нощувки в РПУ и т.н. - защо за толкова години досега нито веднъж не съм нощувал там...
                          А са ме спирали и при специализирана проверка (оказа се хайка за наркодилъри) нощем с чужда кола, без документи, с маркуч и туба за бензин в багажника, а в джоба - ключовете на още 4 коли (на един приятел му свърши бензина, та тръгнахме с друга кола до бензиностанцията за бензин).
                          Поговорихме малко и си тръгнахме поживо поздраво (подкуп на полицаи не давам).
                          Навярно Ясен ще сподели как е протекъл разговора, но според мен е вложил емоции, при което полицаите са се почувствали засегнати и са решили 'абе я да го поразходим този да си изгуби времето'..
                          Точно защото полицаите 'също са хора' - едно нормално обяснение за обстоятелствата обикновено върши работа. И не се стига до такива крайни действия.

Но щом се е стигнало до там - атаката трябва да е твърда и безкомпромисна, без 'махване с ръка'...
                          И обикновено такива действия дават добър резултат точно поради спецификата на системата (стига да имаш излишно време или целта да си заслужава).
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Имало е основание да спрат за проверка Ясен и да проверят багажника. Без да се е случило нещо няма защо да го спират. Мене за около 15 год. управление нямам спомен да са ме спирали без причина. А тука Ясен искаше съвет от адвокат, ама ще му пиша на ЛС.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                              Имало е основание да спрат за проверка Ясен и да проверят багажника. Без да се е случило нещо няма защо да го спират. Мене за около 15 год. управление нямам спомен да са ме спирали без причина. А тука Ясен искаше съвет от адвокат, ама ще му пиша на ЛС.
                              Мен пък най-редовно ме спират без грам причина. Прясно - миналия уикенд.

Ясен са го спрели за нарушение. Багажника са му проверявали обаче без никакво основание. Докато карах бус (ползвайки го за лека кола), ме спираха много често. И винаги като са искали да отварям, съм питал защо.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Докато карах бус (ползвайки го за лека кола), ме спираха много често. И винаги като са искали да отварям, съм питал защо.
                                Как защо ? Кашонче уиски, стекче цигари да отмъкнат. Бус предполага "стока" = касичка на колела, трЕбе да се провЕри к`во носи и ако е интересно се почва: а пътен лист, а фактура, а сертификат, а н`ам к`во си ?!
                                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X