От много години работя с фенери, до сега не съм срещал такъв с диод, който да ме удовлетворява като CRI. И затова си ги избирам по качество на корпус, бутони и прочее, а диода понякога заедно с контролера се заменя... Фирмата е една и я препоръчвам... В прикачения файл има и малко информация защо...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фенери, модели, избор и препоръки
Свий
X
-
Предостатъчно неща разглобявам веднага щом пристигнат, за да ги оправям. Това включва, но не се изчерпва с, таблети, телефони, компютри, транспортни средства, измерителни прибори, мебели, домашна бяла техника и даже облекло и обувки.
Челниците Зебра имаха рядкото свойство да работят приемливо без да трябва да влагам допълнителни усилия.
Всичко щеше да е наред ама нещата се губят и повреждат и съответно сега нямам нито един свестен челник.
Те и от Зебра са сменили моделите ама аз силно се надявам че и новите стават.
Коментар
-
Спарки, ти като виден разбирател на светоидиотите какво ще кажеш за този:
https://download.luminus.com/datashe..._Datasheet.pdf
Не бях чувал за марката но такъв се оказа в новата играчка, която чакм да дойде утре-другиден:
https://www.fenixlight.com/product/d...dex.php?id=224
За съжаление модела е със студено бяло, каквото хич не харесвам.
Ъпрейдвам заради рънтайм-а - почти х2 повече от всичко, сравнен с моя архаичен вече Olight S15.
Наистина развитието в диодите за осветление е значимо, изобщо не е като с батериите
И още една причина за която съм писал напред и заради която олайт много ми паднаха в очите.
Въпреки, че проблема с нежеланото включване го реших отдавна - лошото чувство остана както беше с вица за ГарабеТ
И да си го кажем направо - феникс харесвам повече от ден 1
Враг усраине
Коментар
-
Много е добър диода. Еквивалентът на Cree e XP-G4. И двата са пресни-пресни, от тая година.
Аз също съм фен на Fenix. И челника ми, и фенера на жената работят безотказно. Челника го ползвам често - постоянно ми е в жабката.
Изобщо Luminus са си име. Вече не е като едно време - Cree и всички останали.
Технологията доста се поизстиска и сега се набляга малки диодчета, дето въпреки това светят силно. И при щатен режим ефективности от 150-180 лумена на ват са си съвсем в реда на нещата. Ta вече има и талива чудеса като примерно диод с излъчвател милиметър на милиметър, дето може да поеме 3 вата, и при тая мощност дава 450 лумена. Това цепи мрака откъм възможности за фокусиране.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- Харесвани 1
Коментар
-
Мерси, не съм се заравял в детайли.
Марката на диода ми си стори непозната.
Иначе към момента имам 3 феникса и само 1 олийт но единствено последният носех с мен винаги през последните години,
Сега освен него ще пенсионирам и още един аксесоар:
https://www.olightstore.com/olight-u...ic-usb-charger
Вече се зареждат директно през USB.
Поне за мен е сега, иначе отдавна зареждат директно.
Дори олайт
Враг усраине
Коментар
-
Иване пратил съм ти хуйнята за зареждане.
Ще ти върши работа щом ползваш неща, работещи с един елемент.
Имай предвид, че зарежда сравнително бавно.
Не дърпат повече от 5W през уйесби-то.
Това за малки акумулатори не е драма но за 18650 и по-голями според мен ще бъде досадно бавно.
За моите нужди ми върши добра работа не малко време, дано и при теб да е така.
-
Много стана за черпене вече
-
Екстра е фенерчето ама за сефте не успях да се справя с управлението.
Паднах до там, че се наложи да се зачета у мануала, демек ударих дъното.
И това дори не е всичко, понеже не разбрах и там как да запаля страничната светлина.
Добре, че беше тубата че да се свърши работа
Дори с това горе феникса си е феникс.
Хубаво е, че главите с олайт са доста сходни и мога да ползвам дифузерите от него.
Естествено свети видимо по-силно ама предвид разликата от 7-8 години щеше да е странно ако не е така.
И за съжаление видимо по-студено но това се знаеше предварително.
За рънтайм е рано да се каже, цъкам го само от няколко часа.
Гледам, че 14500 акумулаторът с който си върви в комплект е обозначен като 800мАч.
Мисля, че брандираният олайт акумулатор, който съм си купувал отделно навремето беше с по-нисък капацитет.
За съжаление точно днес си забравих старият фенер в офиса та не мога да погледна.
Абе сичко си има, което искам от фенер + модерни благини, които липсваха в олайта.
И то за умерени пари, много по-малко отколкото съм давал за други фенери в миналото.
Найс!Враг усраине
Коментар
-
Идеи за челник под 40лв(за колата и за село) - с два бутона, да има червена светлина - заради животните, да има широк (късобхватен) режим - за двора на село... и зарядно.
- преди 2г взехме два от Декатлон - по скъпият е доста удобен, но сега са ги направили двойно като цена...
2-3 бройки трябват.
Благодаря
Коментар
-
За съжаление за по-малко от година се наложи да купя още един:

Причината е, че наскоро успях да го загубя
И пак малкият дявол, че това не се случи в комплект с ледермана!
Модела се оказа най-практичното ежедневно фенерче, което съм имал до момента.
120лв към днешна дата в комплект с акумулатор, което според мен е супер.
Не мога да се сетя за нито един недостатък.
Само остана лош вкус от това, че в началото ме накара да прочета мануала за да запаля втората светлина
Враг усраине
Коментар
-
Втората светлина може да я ползваш и като работна лампа, или да я закачиш отпред на презрамките на раница или друго при поход, за четене на карти и т.н. Само не знам с каква сила свети!?
-
Ясно . Попитах, защото наполседък наблюдавам мода да слагата УВ , такива
-
До 100 лyмена макс, пише го тук.
По-малко от основната естествено но превключването от основна към нея се прави малко трики.
И не може да стане с една ръка.
И при изкл/вкл трябва да се прави отново.
Това са особености, не се е случвало да ме дразнят.
-
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар