Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фенери, модели, избор и препоръки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стават.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• В края на миналата година фенерът ми от колата изчезна.
      Дали съм го забравил някъде, което е почти невъзможно, дали някой ми го е "забравил", сè тая, но трябваше да си взема друг, щото разбрах за липсата му баш когато ми трябваше в зор, точно поради което седи/ше на най-видното място в жабата.

Понеже фенерчето беше от тези хубавите, които ги разнасят по сервизите, аха да дам 35 кинта на приятел да ми поръча един, и си викам, я да погледна в Алито.

Имам навика за всичко да ровя и чета много, защото всичко от там е 50/50, а като сложим и чакането, след два месеца разбираш, че си гризнал дървото за нещо което ти трябва работещо.

Поне при мен е така, защото си поръчвам само необходими неща.

Рових, рових, намерих нещо подходящо и реших да скоча, особено че го намерих и за под 20лв с доставката към момента.

Оказа се страхотно попадение, и като изработка, и като работа, че чак не ми се вярваше, а май и дойде за около месец, щото си доплащам за по-бързи доставки.

​​​​​​Има два яки магнита, въртяща се кука и закачалка за джоб.

По две степени на интензивност, като COB-a и мига.

Ето го, като свети толкова яко, че друг такъв фенер не съм имал.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20220313_164738558~2.jpg Прегледи:0 Размер:342.6 КБ ID:6832166

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20220313_164905409~2.jpg Прегледи:0 Размер:545.9 КБ ID:6832167

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20220313_165252826~2.jpg Прегледи:0 Размер:251.6 КБ ID:6832168

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20220313_165411880~2.jpg Прегледи:0 Размер:297.1 КБ ID:6832169

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20220313_165542519~2.jpg Прегледи:0 Размер:366.7 КБ ID:6832170

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20220313_165724756_BURST000_COVER~2.jpg Прегледи:0 Размер:237.3 КБ ID:6832171

Може да се ползва и за пауър банк.

Има абсолютно същият модел, но с нещо като рамка, която става на стойка и закачалка, който мисля да поръчам за домашна употреба.

Преди няколко дни погледнах цената, сега е малко под 30лв с доставката.

Горещо го препоръчвам на всички, защото е добро попадение.

ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• emilenev
        emilenev коментира
        Редактиране на коментар
        Дай линк,ако може ?

• Джоу (x3mrjoe)
        Джоу (x3mrjoe) коментира
        Редактиране на коментар
        Те ти: https://a.aliexpress.com/_msIgcXQ

Това е линка от количката за поръчки, което ще рече, че съм отделил бая време за да намеря най-добрата цена, но от читав търговец.
        Разбира се, не пречи да потърсиш и друг, въпреки че съм преровил и прочел за всичко което съм намерил по няколко възможни начина за търсене.

• Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
      До днес не съм имал читав фенер!И както си се шматках из технополис и земАх че си земАх е те тва! Натиснете снимката за да я уголемите  Име:15496633712670.jpg Прегледи:0 Размер:36.7 КБ ID:6832051

...и май ще се окаже читава ламБа,ма ще видим!

В такава конфигурация съм виждал модел на олайт доколкото помня.
      Това май е негово копие, включително зареждането с магнитен клипс на гъза.
      Пак доколкото виждам от фотката.
      Дано не се окаже нескопосано копие.
      А не малко могат да го направят такова и нито едно не го пише в мануала

Иначе на мен изглеждат удобни за работни ламБи, къмпинг и дори за ползване като челник.
      Олайт продават лентата на която се закрепва... Това нещо отделно

Не че аз нямам такава лента за класически, прав фенер от Fenix.

Какво стана, зареди ли се?
      Ше е ли куче?
      Враг усраине

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Какво е зебра?
        Знам обаче какво е крокодил и че тя няма ама нищо общо с него

• traun
        traun коментира
        Редактиране на коментар
        Заредих го,свети добре.Няква канадска фирма производител уж.Не че е сглобен там.Има си лента за челото,клипс за колан и стойка за колело.Има 7-8 различни светвания,можеш да ги програмираш по ред и брой.Квот ти тряа.То и в С.Америка излиза около 80-90 долара.На мен ми харесва.Не знам копие ли е,стрела ли ама грамотен е май.Вкарваш модела у гугулот и има доста информация.
        https://www.armytek.com/flashlights/...ro-magnet-usb/

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
        Редактиране на коментар
        Ето това е Зебра-та

https://www.zebralight.com/

• В Техномаркет, Технополис, Бриколаж и от сорта, читави фенери, особено предвид цената им, няма. Почти всеки път заглеждам. Има играчки на ниво малко над китайските боклуци по 5 кинта, но за сметка на това на 5-орна цена.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Ми да ама вземаш от витрината, минаваш касата, плащаш или не и е твой
        Същото от чайна го чакаш колкото дойде (ако дойде)...
        Та и мега-железариите си имат своята ниша.

• Вманиачавате се. Фенер... Натискаш бутона - светва. Пак натискаш бубона - изгасва.
      Ама колко кандела бил, пък цветна температура, пък колко лумена на ват, дали цветът му бил по фън шуй, какво мислела обществеността за него, модерен ли е...
      Ама вие сериозно ли си губите времето с подобни глупости?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Да

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        “буташ нагоре - свети, буташ надолу-гасне” се покрива от жепейско фенерче и по-добро.
        Добре, че повечето хора искаме повече та има фенери на този свят

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      ...
      Ама вие сериозно ли си губите времето с подобни глупости?
      Напълно сериозно в случаите, когато е важно да светне и да не угасне, когато не требе.
      В този, който виси в кенефа например не съм чел никакви данни

П.С: И за този в лаб-а не зная нищо ни въпреки това свети
      Враг усраине

Коментар

• Самодържец
        Самодържец коментира
        Редактиране на коментар
        В кенефа имам ламба.

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        В градинският нужник виси, там ток няма.
        И пак е резерв

• При условие че всеки телефон има и функция фенер, и да изгасне основния фенер не би трябвало да се свърши света...

И коментаторите...

Коментар

• Джоу (x3mrjoe)
        Джоу (x3mrjoe) коментира
        Редактиране на коментар
        Еее, много скучно си живял до сега !

Знаеш ли колко весело може да стане като си изпуснеш телефона в кенефа, особено и ако е селски дворен.

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        На приятел сажем-а му беше паднал от джоба доде натъргал гащите.
        Директно в трона докато още водата измивала творчеството.
        Каза, че звънял някъде още 10 мин преди да се предаде

Тру стори.

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Има хора зачислените пищови да падат от гащите на село,ЕВем ти телефона,това е лесно,скъпо ма лесно,а със служебния Макаров не е,евтино е ма смърдиш после

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      При условие че всеки телефон има и функция фенер, и да изгасне основния фенер не би трябвало да се свърши света...
      А ти що не караш МАсквич? Същото е.

Искам и да те видя как си човъркаш колата няколко часа с помощта на телефон, вместо например с челник. Или как отиваш на палатка "въоръжен" пак само с телефон. Не, наистина няма да се свърши света.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
        Редактиране на коментар
        Не се заричай Спарки , че още ми е смешно , като се сетя , за един индивид с телефон и китайско соларно зарядно на палатка . Оцеля , ама имахме забава 10 дена на негов гръб
        Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 14-03-22, 20:26.

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Така става от много гледане в тубата...

• Манипулираш написаното от мен, което не е много коректно. Друго съм написал за телефоните и фенерите им...

Имам някакви челници и някакви фенери. Някои "маркови", други - каквото е имало в магазина. Ползвам ги без да пробирам много много. И всичките си вършат работата. За нито един от тях не знам колко лумена на ват е, не страдам от това, а и не ме вълнува.
      А ако ще работя няколко часа, планирано, ще си намеря друг източник на светлна, който не бачка на батерии.

И коментаторите...

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Кой от тия горе ще издържи 3 пъти да го изтървеш на цимента?А на половин час порой?

• Лумените на ват ме вълнуват дотолкова, доколкото от тях зависи колко дълго ще свети. И не, друг източник на светлина понякога е непрактичен. Челникът ми може да свети 20 часа на комфортното за мен ниво на светене. Това ми е важното, а тия от Технополис просто не го могат. - или светят малко, или светят кратко, а общо взето всички светят и гадно.

И не на последно място - това че теб нещо не те вълнува нищо не значи. Моите фенери/челници се пазаруват след 20-ина минути преглеждане какво е актуално към момента и после просто ги ползвам. Толкоз и за вманячаването.
      Последно редактирано от sparkybg; 14-03-22, 11:56.

Коментар

• blackfirefly
        blackfirefly коментира
        Редактиране на коментар
        Може сигурно ако му забодеш гъза в щатния пластмасов кобур, с който върви комплект.

• veskov
        veskov коментира
        Редактиране на коментар
        Ми тези отдавна са далеч пред феникса, на кантар след олайта. Имам достатъчен брой във всякакви ,,дупки". Два-три с литиеви батерии (ааа и аа+ резервни) са за истинска работа. Иначе подкрепям Ицо на 1000%.

• stefsab
        stefsab коментира
        Редактиране на коментар
        Аз тормозя МН-10 да работи за мен. Вече 3-та година работи и не ме дразни

• Както беше писано по-горе добре е след няколко години да се сменя фенера.
      Дори нуждата на човек да не се е променила за това време.
      Ще свети по същият начин но повече време.

От фенерчето, което чакам очаквам основно това.
      Не да свети по-силно или да изглежда фешън.

Надявам се в близките няколко дни да е тук.

Враг усраине

Коментар

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        От едни 3-4 години насам вече не е съвсем така. Прогреса е мижав и на малки стъпчици.

• Някой пробвал ли е от новите лазерни фенери? LEP обезсмисля LED
      Бял лазер е насочен назад към рефлектор.

Коментар

• Първоначално публикуван от извън пътя Преглед на мнение
        Някой пробвал ли е от новите лазерни фенери? LEP обезсмисля LED
        Бял лазер е насочен назад към рефлектор.
        Не знаех, че има лазер в този спектър нито че има фенери с него.
        Предполагам сега се започва.
        Хвърлих око на клипа и не зная на каква база прецени още сега, че LEP обезсмисля LED.
        Вероятно ще го превъзхожда в ситуации за които е важна далекобойност и фокусиран лъч.
        Кой модел от клипа намираш приложим за обща употреба? Аз дори джобният вариант не го виждам в това.
        Далеч не за всеки фенер акцента е да бие в точка на стотици метри.
        Виж колко серии и модели имат например Nitecore точно за да покрият максимално всякакви нужди.

Враг усраине

Коментар

• Бял лазер е нащо като черен сняг...
          Иначе технлогията се използва от години в автомобилите. Лазер КОЙТО НЕ Е БЯЛ НА ЦВЯТ се насочва към луминифир КОЙТО СВЕТИ В БЯЛО.

И коментаторите...

Коментар

• LEP не е лазер. Лазер е евентуално само малка часто от него. Има и друго LEP - с радио вълни се "пече" малка колбичка с ксенон и т.н.

Което и да е от двете не го виждам като да е по-ефективно от LED, нито потенциал някога да стане. Основното му предимство е когато ти трябват много лумени в малка площ, за да можеш да ги фокусиряш с по-малък рефлектор или да ги фокусираш на по-далече. Само дето аз например си купувам фенери с широк сноп, челниците също по дефиниция са такива, та едно такова решение не само че няма да ми донесе нищо, ами ще ми отнеме от времето на светене при еднакви други условия (обем на батерията и еднакви лумени на изхода).

Изобщо казано, видите ли някъде много отражения или много оптика докато светлината стигне до където трябва, това ВИНАГИ значи по-ниска ефективност от система с по-малко отражения и по-малко оптика, от гледна точка лумени за ват. Вече ако трябва да ги фокусираш по определен начин или да искаш нещо по специално от тях, като например източника на синята светлина да е далеч от фосфора, например за по-добро охлаждане, говорим за други неща, но не вдявам това какво предимства би имало в нормален фенер, изключая групата фенери, чиято цел е да пратят максимално надалече много тънък сноп.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X