Обява

Свий
Няма добавени обяви.

До-лекарска помощ, аптечки, лечение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ммда, въпрос на гледна точка.
    Нямам си идея какво е да се натряскаш до капандурата... обаче е несравнимо с усещането да си единствения непиещ в готина компания.

Коментар

А в маймунясана?))

Коментар

Бе, просто си извънземен обслужващ персонал.

Коментар

В такива случаи не е излишен Трансметила - сутринта не гледаш съвсем като трактор и благоразположението на духа е по-добро. А скоро гледах и един препарат - МахмурЛек. Не съм го пробвал, но след експеримента ще пиша става или не.

Коментар

И центрофеноксина върши работа. Да не говорим за по-хард препарати (налоксонче или наркант например).

Коментар

Ммм ... Последния писък който знаех на времето беше коктейл от глюкоза с ноотропил, В 6, В 12, кофеин. Обаче венозно. То експерименталната токсикология вече не ми е първа грижа с тоя черен дроб, ама я обадете нещо за тия работи, а? Кат не сме в големия спорт, не значи че вопште никога ръзиъш ли ... Може и рядко, ама после пак лошо ...
              Там условия, странични ефекти, ...

Коментар

Тежките интоксикации се копират с антидоти (налоксон, наркант). Последните захващат рецепторите за алкохол (и опиати) почти едновременно с вливането, но имат краткотрайно действие. Това налага прилагането им бавно венозно с внимателно следене на дишането.
                Изводи:
                1. Задължително детоксикираме (отрезвяваме мигновено) екземпляра, което автоматично води до недотам добри последствия за спасителя – ако отровилия се иска да ходи на четири крака и лае, или просто му е гот, операцията по спасяването обикновено завършва с ръкопашен бой.
                2. Може да похарчим индивида (да забрави да диша) ако нямаме готовност за реанимация, опитвайки се да го спасим от отравянето.
                А описаният по-горе коктейл и до днес върши работа при по-леки отравяния.

Коментар

Не бе хора, аз питах за статуса пост алкохолна интоксикация (с много жален треперлив гласец). Кажете нещо съвременно за махмурлука, като сме пияни си ни и гот, кво да правим после е въпроса))

Коментар

Отговора е прост - отрязваш се отново..И така - "до края на света"

Коментар

• Ъхъ, запоя е известен метод, ама напоследък нещо не ме тегли

Коментар

• Годинките , братче , годинките !!! Все чакам някой умна глава да измисли как вместо да остаряваме , да се подмладяваме..Ама едва ли ще дочакам....

Коментар

• До: До-лекарска помощ, аптечки, лечение

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Ако някой иска перфузори - знам къде има кажи го за без пари. И ЕКГ-та, обаче има и по-хубави работи, Биолаба за МКС-а например. Сега има и съвсем мъничък, колкото уокмен и мери кво ли не, не само ЕКГ-то. Момчетата дето ги правят ще ги дадат по себестойността
                          И лазери знам къде има, за истинскага голяма хирургия, работят от запалката на колата, обаче искат много зелени кинти. А иначе са наистина фантастични машини. Могат да трият и цикатрикси))
                          Привет, виждам че е писано преди 3 год. но дали още е достъпен тоз "уокмен" и за какви пари? Благодаря предварително!
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                            извинете ме че може да прозвучи грубо но ако ви издъхне някой в ръцете докато се опитвате да му помогнете ,после ме те по добре не се занимавайте
                            с изключение на случаи при които предполагате че човека си е глътнал езика /то си личи/ в общти линии
                            или ако тече кръв може да се опитате да я спрете
                            все пак моите наблюдения са че всеки по запознат с законодателството избягва да се меси в такива нещта
                            завчера качвах едни баири с мотора а отдолу има една чешма и едни хора си пълнеха вода като ме видяха кви ги върша решиха че трябва да изчезнат щото ако се пребия да не станели свидетели,после ми го казаха като се разговорихме
                            живял съм в едно общтежитие и в една стая даже с студенти по медицина и те са ми казвали същто че са ги предупредили изрично от факултета че докато завършат нямат право да се месят дори и да видят че някой умира и да знаят какво трябва да се направи
                            иначе хора с немедицинско образование можело да се месят
                            въобщте най добре на никого да не се случва да попадне в подобна ситуация
                            Грешка !!!

Коментар

За парите нямам никаква идея, не знам и да е правено ценообразуване. Тая държава от много години не се интересува от здравеопазването на гражданите си. Интересува се само от данъците им.
                              Приборът е направен в Института за космически изследвания на БАН, там и върви развитието му и научно - инженерното му осигуряване. Ако те интересува наистина - мога да те заведа при хората, ще направят каквото ти трябва. Поне тия още не са ги затрили.

Коментар

В този си вид,в който се продават и изискват от КАТ,аптечките в колите са един безполезен баласт. Най-големия подвиг,който можеш да извършиш,е да вържеш пръстчето на някоя дама,която се е порязала,докато си оформя маникюра... Аз съм анестезиолог-реаниматор,спирал съм при катастрофи няколко пъти... За съжаление,с голи ръце,не съм бил по-полезен от всеки друг,готов да помага...до идването на ОБОРУДВАН реанимобил. За съжаление огромен процент от работещите в спешните центрове не са квалифицирани реаниматори,но това е друга тема...Една оборудвана спешна чанта е с размери на средно голям куфар,а съдържанието й струва 2-3000 лв.Медикаментите имат срок на годност и трябва да се подменят.А,да не пропусна О2-бутилки. Веднъж се смях искрено на един катаджия,който свръхсериозно ме попита имам ли в аптечката апарат за изкуствена вентилация...Оказа се,че иска да види една джиджавка-парче тръба с лепнат найлон на него... Смееех!
                                Последно редактирано от avzdrav; 15-09-09, 16:12.
                                Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X