Обява

Свий
Няма добавени обяви.

До-лекарска помощ, аптечки, лечение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Е това е главния проблем на такива курсове - да избереш какво да тъпчеш в главите на хората. Минимума който ще запомнят, ще помогне, и няма да объркат в критична ситуация или от умора. Щото във всяка книжарница можеш да си купиш 1 000 страници "Медицина на катастрофите", има отлични книги, които естествено са напълно безполезни за всеки който не е голям профи и без това. А малко ма навреме е най-трудно ...
    много си прав
    има много такива курсове и програми които ти дават мнооого информация толкоз много че всъщтност се оказва че на практика нищто не знаеш
    а нещтата не са повърхностни и прости
    ПОНЯКОГА точно това че трябва да стоиш отстрани и да не пипаш човека докато дойде медицинската помощт е ТРУДНОТО
    А щто се отнася до хората с папионки не знам точно кого визираш но има много и лекари и аптекари които НАИСТИНА са загрижени за хората
    На мен самия една от основните причини да се захвана да уча тази трудна професия беше точно идеята да съм полезен с нещто
    лошото е че нещтата така са направени че те ангажират с толкова странични нещта че ти накрая ставаш нещто като чиновник счетоводител и от тва на много хора им писва на моменти и забравят каква е била всъщтност идеята
    за съжаление не мога да кажа че понякога и аз не съм част от тях

напоследък често ми се налага да ходя при лекари за да оправяме грешки в рецепти по здравната каса и др.
    казвам ви превърнали са ги в писари
    толкова нещта трябва да напишат и попълнят и с толкова капани за грешки че те повечето от времето си прекарват в оформяне на документи а не с преглед на болни

Коментар

А, кого, тъкмо тлъстите търговци ... Много години гледам как честните хора в медицината се борят буквално с болестите на бедняците вместо да лекуват нормално. А в това време огромни пари отиват в магазините за яхти за нови любовници примерно.
      Ето ти прост пример. Никъде не можеш да купиш усторазширител, никъде. Как да му измъкнеш езика? Ми ако камиона подскача силно нали с ножа по-скоро ще му прережеш гърлото. Имам един, още не е било линейкаджия да го види и да не се вкопчи да ми го иска. Никъде няма тръбички за палците за наместване на изкълчена челюст, а па това е ебати купона ако се случи, да не дава господ на никого. Никъде няма канюли за трахеотомия, кво като му прережеш гръцмуля, пак няма да диша ми ще се удави в собствената си кръв или кво да е ... Питал съм много радетели за доброто на медицината що бе момчета? А то щото не било на далавера, кой го интересувало ... А че в тая работа печалбата не винаги е в чекмеджето верно не ги интересува. А вече има и хора от занаята, които наистина не знаят че е така ...
      Да, това са железца за стотинки ...

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
        На мен самия една от основните причини да се захвана да уча тази трудна професия беше точно идеята да съм полезен с нещто
        Няма връзка с темата, но все се каня да те питам, кой випуск си, колега?

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
          има много такива курсове и програми които ти дават мнооого информация толкоз много че всъщтност се оказва че на практика нищто не знаеш
          През 60-те, съветската програма за обучение на пилоти на хеликоптери е започвала с едногодишен курс по теория на аеродинамиката и изучаването на всяко болтче на въртолета...

Американската се е състояла в подбиране на най-лудите глави от мотоклубовете, качват ги на хеликоптера и им казват коя ръчка вдига, коя дава газ и айде с инструктора яко напред..
          Почти всички от пилотите на щурмовите хеликоптери от Виетнам не са имали никаква представа защо това стои във въздуха, обаче не им е пречело да следват на 20 метра релефа с 200 км./час.

Мисълта ми е, че основните неща не са никак трудни за запомняне, не е нужно да си професор за да знаеш, че ако се е изпуснал, значи му е счупен таза.. и т.н.

Коментар

Така е. Мисля, че и една манипулация да ти остане в главата, може да ти помогне понякога недай боже и да спасиш човешки живот
            Наскоро имаше интересен случай в Стара Загора. При катастрофа шофьор беше направил успешна трахиотомия на пострадал колега с химикалка и така му спасил живота. А манипулацията "научил" от един съсед -доктор, който в комшийски разговор на ракия му забил пръста в грачмуля и му показал къде се дупчи в такива случаи.
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

Коментар

Много задълбахте в терминологията. Не е нужно да си учил за да спасиш човешки живот. В тази връзка курсовете (не лаишките, разбира се) винаги биха били полезни.

Коментар

Първоначално публикуван от Eli
                Много задълбахте в терминологията. Не е нужно да си учил за да спасиш човешки живот. В тази връзка курсовете (не лаишките, разбира се) винаги биха били полезни.
                Съгласен съм напълно
                Ели, поради големият интерес от колеги, най-вече от ендурото и то питащи моя милост за теб (не мога да разбера защо питат именно мен!) те моля да се представиш по-обширно в "Общи приказки и простотии"?
                За всички ще е интересно! Извинявам се, че ти препоръчах тази тема, но поради липса на подходяща ...
                Каква е тази загадъчност около любимите ти возила Кои са те?
                Любими марки гуми? (и от двата вида ) и т.н.
                Благодарим ти!
                П.П. Ако изкопча тази информация от теб, Митков каза че ще ми направи ... евала Help me, please !!!
                Ендурото и сексът не са шега работа !
                -------------
                Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                http://crazy-job.com

Коментар

аз като ставах алпинист ходих на един курс по до лекарска помощ и там такива неща ми обясниха и така ги казаха, че сега недай си боже да ми се случи около мен някой да има нужда от помощ, аз сигурно ще стоя и ще гледам, защото там ми обясниха, че приципно каквото и да направя ще е грашно
                  drive alive

Коментар

Не знам какъв е този нездрав интерес към мен. Това все пак не е форум за запознанства.
                    Уважавам ендураджиите. Но си падам по 4х4 повече, пък и имам по-голям опит с тях.
                    Не намирам "Общи приказки и простотии" за да се представя, а и мястото му не е тук (има ICQ, Yahoo и пр.).
                    А каква е мойта далавера в случая (за твойта разбрах)?

Коментар

Първоначално публикуван от Eli
                      Това все пак не е форум за запознанства.
                      Не намирам "Общи приказки и простотии" за да се представя, а и мястото му не е тук (има ICQ, Yahoo и пр.).
                      Ето един човек, който много обича реда!
                      Да не си фармацевт - това шишенце - тук, онова - там!

Коментар

Лекар съм.

Коментар

Не бе, интереса слава богу е здрав, нали си жена!) Я да беше тръгнал интерес един към друг, тогава а? ...))
                          А па Жоро не е виновен, той значи се явява говорител и изразител на тежненията на заралийския народ, иначе е бял и пухкав!

Коментар

Бе, знам ли вече на кое се вика здрав и нездрав интерес...
                            А това, че е бял и пухкав (Жоро) предполагам не му пречи в офф-роуда.

Коментар

))) Той си е нормален, черен, брадясал, целия натрошен и поправен и вечно засмян. Обаче все едно всички сме бели и пухкави и ни дават за пример на децата в детската градина! А лошите дето не щат да си ядат яденето ги плашат с голфаджийчета, те са с меки китки, тънки вратлета, грозни души и значи черни и грозни!
                              Мда. Това е то общо взето правилната картина на света)))))))))

Коментар

то май не му е тук мястото ама какво имаш против голфаджийчетата. аз познавам няколко такива хлапета, вярно е че нищо не разбират, вярно е че правят бели по пътищата, ама вместо да си дават парите за трева и кока и тама каквото друго има ги дават за гими, джанти, сини лампички, въздушни фултри и ходят при разни мошенници дето им взимат купища пари за "тунинг".

мисля си, че е по - добре голфаджийчета отколкото наркоманчета
                                drive alive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X