Обява

Свий
Няма добавени обяви.

До-лекарска помощ, аптечки, лечение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

....

А този курс, който ще се организира? Платен ли е и каква ще е таксата?
    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

ако не знаеш какво да направиш или не си сигурен, може да решиш да не пипаш, за да не стане по лошо, но да не помагаш, за да не те съдят си е гаден западняшки манталитет!

Коментар

си е гаден западняшки манталитет!
        не е само западняшки
        практикува се навсякъде по света май
        и сигурно има причини за този феномен

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
          не е само западняшки
          практикува се навсякъде по света май
          и сигурно има причини за този феномен
          Мисля че се дължи на "цивилизацията" т.е. всеки да си занае задълженията и да не се меси.
          Виж някой дето живее през 9 планини в 10-та и трябва да знае всичко за оцеляването щото му се налага, мисля че няма изобщо да се замисли ако види някого в беда.
          Вземеш ли да се съобразяваш с чиновниците кво били написали - по-добре си стой в къщи.

И аз ще се опитам да посъбера едно друго за доболничната помощ и ще допълвам Doc ( който явно е доктор ) ако пропусне нещо.
          Като ученик бях в доброволния санитарен отряд на училището - се трябва да имам някви спомени
          2010 CRF 250 R

Коментар

Ако Венци е завербувал някой читав доктор - добре, ако не - да говоря с някой от Пироговските травматолози. Има достатъчно луди за да ни се вържат на ъкъла, и хората са с колосален опит и от по-тъпи и от наште изпълнения.

Малко нескромно ще е да оценявам аз възможностите на доктора който ще води курса но е казано: "по делата им ще ги познаете"

Доктора е със специалност анестезия и реанимация и работи и към вертолетните екипи за бърза помощ - мисля е достатъчно... Освен това е фен на офоруда има джип - не се плаши от яки офоруд изпълнения и т.н. Всъщност последното май не е точно така. На състезанието в Бухово на което разбира се той беше медицинското осигуряване като гледаше как от Ендурото всеки трети си падаше на главата нещо започна да се съмнява дали е на правилното място. Говореше си говореше на латински като гледаше ама после реши че явно мотористите нещо са с по различна анатомия - примерно гумени глави или нещо подобно

Първоначално публикуван от tatkobarba
            А този курс, който ще се организира? Платен ли е и каква ще е таксата?
            Да платен е и струва 20 лв.
            VPetrov.photography

Коментар

Искам напълно да подкрепя Dimitar, аз съм живял дълго време в Африка, на 3 часа път с джип от най-близката болница, и искам да Ви кажа, че там хората си помагат и дори очакват от мен, като човек разполагащ с транспорт и медикаменти от първа необходимаст да помага. Возил съм родилка, болно дете, посечен с мачете и съм раздал незнам колко лекарства. Но в саваната ако не ти се помогне просто умираш, и то бързо.
              А иначе някои познания за първа помощ са просто зъдължителни при активно проктикуване на 4колесен и 2колесен off-road.
              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Пак казвам - много добро начинание е този курс, но ако може след това някой да направи кратък анонс и резюме за тези, които сме от провинцията, ще е чудесно Навремето в института по Ветеринарна медицина, имахме дори един симестър такава подготовка, но ако сега недай боже ми се случи нещастен случай и аз да указвам помощ, най-много да доуморя горкия пострадал.
                Пример: Като си счупих пръста на похода с австрийците, ние от Crazy job се чудехме какво да направим насред гората и вързахме пръста с тиксо към една клечка, а той не беше само счупен, но и тъканта в основата беше разкъсана. Австрийците като видяха долекарската намеса направо изпаднаха в шок. Валтер извади ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА за такива походи аптечка, оборудвана прекрасно, включително и с адреналин и направи чудесно обездвижване с превръзка, та чак докторът в хирургията по-късно се възхити и каза, че много добра подготовка имаме за балкана. Аз съответно приех овациите без коментар.
                Ендурото и сексът не са шега работа !
                -------------
                Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                http://crazy-job.com

Коментар

Ей за това псувах вчера за нямането на нищо ни в аптеките, ни в магазините. Войнишка аптечка не се продава даже ... Нормална кутийка като пакет цигари, адекватен противотравматичен и противотоксичен комплект. Санитарните пакети с бинтове за огнестрелни рани са друго.
                  Док е правилен хирург, той знае!) И оня от Бухово беше правилен, а анатомията на мотоциклетистите верно е друга, ама май се учи лесно)) Досущ като хората, само кости няма, и каската не бива да се сваля пред хора. Като видят че и глава няма се шашкат. Даже келнерите не вдяват през къде пият бирата тогава, ама после свикват))
                  Ей, да не ми скочите утре всичките в кръчмата? Един по един!

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
                    извинете ме че може да прозвучи грубо но ако ви издъхне някой в ръцете докато се опитвате да му помогнете ,после ме съмнява че такива разправии щте си имате че пишман щте станете
                    А ако ти издъхне в краката, а твоите ръце са в джобовете, по-добре ли ще спиш?

Коментар

Как става записването за курса?

Коментар

А, и това също.
                        Като умре - умре, няма да ми е сефте, един ден всички ще умрем, чудо голямо. Ама преди това ще съм сигурен че съм изровил земята и съм си скъсал джигера да не умре, и ако тая работа е станала щото в аптечката няма няква глупост за пет стотинки, със сигурност ще знаеш кой е гръмнал някой баровец от "хаааптечнитеее вериги ръзиъш ли" и прочее честни бизнесмени.
                        Помияри. И тия продават не здраве ами изпрани касови бележки. Не квото лекува ами квото е модно. Измет. С папионки.
                        Ще си поръчам някъде специални презервативи от шкурка. И пропуски за гей-клубовете.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                          Как става записването за курса?
                          В този форум са всички курсове:

http://www.offroad-bulgaria.com/viewforum.php?f=18

Конкретно този за първа помощ е тук:

http://www.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=1802

ако може след това някой да направи кратък анонс и резюме за тези, които сме от провинцията, ще е чудесно
                          Жоро обещавам да се опитаме да направим видео версия на курса - ще запишем с камера. Не знам колко ще е успешно но ще направим всичко възможно да има и "offline" версия на курсовете...
                          VPetrov.photography

Коментар

Ама и аз съм един тъпанар дето повдигнах тая тема тук
                            Недей така обещава за видео, че нали знаеш какво става като пуснат някой мач по TV-то? Никой не ходи на стадиона!
                            Ендурото и сексът не са шега работа !
                            -------------
                            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                            http://crazy-job.com

Коментар

А ако ти издъхне в краката, а твоите ръце са в джобовете, по-добре ли ще спиш?
                              не знам защто но много често на практика точно така се получава

сега като се загубихме лятото в странджата зарязахме моторите и обезводнени и слънчасали се пръснахме да търсим от къде да се приберем
                              по едно време като вървях из гората видях хора и реших да ги питам къде съм къде има чешма да пия /щот преди тва пихме от едни гьолове/
                              хората обаче като ме видяха и в първия момент избягаха аз обаче ги настигнах но те пак докато да ги спра се правиха че не ме виждат и се стараеха да изчезнат на някъде

веднъж даваха едно шоу американско в няколко големи града сложиха на тротоара легнали хора като умрели и наблюдаваха да видят в кой град първо щте им обърнат внимание
                              сума ти време никой въобщте не им обърна внимание прескачаха ги или ги заобикаляха
                              чак към вечерта в един от градовете май беше в лондон едни момичета се спряха да видят какво става аджеба

друго нещто което усложнява нещтата е че в такива случаи човек трябва да действа спокойно,хладнокръвно и компетентно
                              а това на практика не става повечето пъти хората в такава ситуазия се панират и не знаят кво да правят
                              след което предприемат нещто но то често пъти е погрешно , а предварително никой не може да твърди със сигурност как би постъпил

Коментар

Е това е главния проблем на такива курсове - да избереш какво да тъпчеш в главите на хората. Минимума който ще запомнят, ще помогне, и няма да объркат в критична ситуация или от умора. Щото във всяка книжарница можеш да си купиш 1 000 страници "Медицина на катастрофите", има отлични книги, които естествено са напълно безполезни за всеки който не е голям профи и без това. А малко ма навреме е най-трудно ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X