Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оцеляване с деца на път в снежна буря?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Оцеляване с деца на път в снежна буря?

Вятърът обикновено решава въпроса с газовете. Поне, докато снегът не затрупа половината кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      ... Дизелът пък въглероден оксид не отделя, но и обикновено не топли на празен ход.
      Сигурен ли си в това, което твърдиш за НЕтопленето?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        Миналата година закъсах в една преспа в която се бухнах с 40 км в час с идеята да я прескоча само че се оказа че е дълбока 70-80 сантиметра и джипката легна по корем,с жената и две деца на 2 г и 6 г. в 18:30 часа на билото над дерменка в мъгла и ураганен вятър.По принцип съм подготвен за подобна ситуация но нямаше дърво в радиус от 500 метра,имам винаги алпийска лопата ,храна,вода,сок,консерви,крикове 2 бр.,одяло 2 бр.възглавници,спални чували,спални дюшеци,помпа за тях,палатка,лампа за 12 волта,столове 4 бр.,маса,прибори,чаши,4 мобилни телефона с зарядни,два gps-а,и зимно яке с шапка. За около 6 часа се самоизвадих като джипа не съм го гасил,най-голяма полза от изброеното беше от лопатата и gps-a
        Е това е перфектното оборудване за зимен преход .
        Независимо дали ще е в планината или преход София - Бургас. Защото помним какви вихри са под Карнобат.
        А това е и перфектното поведение. Няма нужда да се гаси колата, ако мъжът е навън и работи, значи е загрял.
        Така може да наблюдава ситуацията и да се намеси решително във всеки един момент.
        CO, сам по себе си не е отровен, просто навлизайки в кръвта отнема кислорода а е по тежък от въздуха.
        Тук специалистите по добре да се изкажат. Аз зная , че при наличие на сънливост и липса на реакция, най добре да се изведе, надишания с газове на чист въздух и след време организмът се оправя сам.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Точно СО е токсичен защото той се свърза стабилно с хемоглобина в карбоксихемоглобин. И така вече свързания хемоглобин не може да го отдели и да се свърже с кислорода. Постепенно организма се задушава. СО2 не е отровен- той намалява количеството на кислорода. На база неговото количество( или липсата на кислород) в кръвта доколкото знам се управлява рефлекса на вдишване издишване.
          Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Въглеродният оксид не е по-тежък от въздуха, но това няма значение за повечето разглеждани случаи. Другаде във Форума сме писали за него повече, но си е отрова, и то коварна. Въздействието му дълго не се усеща от пострадалия, а когато (ако) все пак усети - той често вече няма сила да промени ситуацията. Отравянето е обратимо (и лечимо с чист въздух) само до определен етап, който настъпва малко след загубата на съзнание.

В организма на човека дишането се регулира от въглеродния диоксид, а не от липсата на кислород, което си е откровен бъг. Датчик за кислорода няма. Атмосфера, наситена с въглероден диоксид, предизвиква учестено дишане и прозявки. Пак може човек да се задуши, но няма шанс да го направи, без да забележи.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Сигурен ли си в това, което твърдиш за НЕтопленето?
              Зависи от дизела - колкото по-ново поколение, толкова по-зле. Не случайно на по-новите слагат дизелови печки за допълнително подгряване, свещи в антифриза. По Черокитата кичат някакви виско печки. Едва ли ще да са от прекалена жега тия решения...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Зависи от дизела - колкото по-ново поколение, толкова по-зле. Не случайно на по-новите слагат дизелови печки за допълнително подгряване, свещи в антифриза. По Черокитата кичат някакви виско печки. Едва ли ще да са от прекалена жега тия решения...
                За по-новите не знам, но, както показва опитът от 2.5 TD на Мицубиши и 2.8 TD на Нисан, дизелите наистина по-трудно стоплят на празен ход. Само че, веднъж като се постигне работна температура, не съм забелязал при работа на място да се охлажда дотолкова, че парното да започне да духа студено. А и двете коли са тракали по доста време на празен ход по време на продължителни зимни разходки в планината.
                Та, мисълта ми е, че може и вътре да не става като в Сахара, но нали в тази тема става въпрос за оцеляване. Т.е. трябва да е достатъчно топло за да не замръзнеш.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Галопера което си е митсубиши му стига да загрее един път и от там нататък си става баня,преди две седмици бях в командировка с галопера и ми се наложи да се топля почти цял ден с работа на място при външна температура - 7 и вятър .Инъче ако го запаля студен и да чакам да стопли на място става тегава работата...!
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

С всичките си коли(бензинови и дизелови)се е налагало да спя в тях зимата в голям студ и не е имало никакъв проблем!Задължително обаче оставям около 1 см. отворен някой от прозорците!!!И чат-пат наглеждам да не е затрупан ауспуха,ако навява изотзадзе!
                    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Аз обикновенно поврьщам от изгорелите газове и по тая причина си носим една джажда която пищи при наличието на даден % убийствени газове.Бачка на малка плоска батерия / това 3 волта ли беше? /а и има далаверка за включване в контакта.На скапана лодка с големи дизели работи та се кьса,но пьк стоиш буден цяла вечер от письците на това.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X