Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оцеляване с деца на път в снежна буря?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Оцеляване с деца на път в снежна буря?

Първоначално публикуван от ozidi Преглед на мнение
    ... радиатура замръзва в движение ако на някой нему се вярва...
    Колега, много ми е трудно да схвана какво искаш да кажеш. Правилно ли разбирам, че радиатора на колата ти е замръзнал в движение докато е работел двигателя на колата? Това ще е много интересно да го разбера как става.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
      Колега, много ми е трудно да схвана какво искаш да кажеш. Правилно ли разбирам, че радиатора на колата ти е замръзнал в движение докато е работел двигателя на колата? Това ще е много интересно да го разбера как става.
      Eдинствения начин според мен е ако е запушен радиатора и водата не циркулира през него. (е, или ако температурата е -98С )
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
        Eдинствения начин според мен е ако е запушен радиатора и водата не циркулира през него. (е, или ако температурата е -98С )
        Никакъв проблем. Вода в радиатора, -10 градуса навън, постоянно зацепена перка или просто силен насрещен вятър и си с един радиатор назад. Ако условията позволяват да караш със 50 на висока предавка, и вятър не трябва.

Коментар

става става когато антифриза е слаб при по ниски темп. (и при -10 може да стане)
          антифриза се превръща в каша подобна на фрапе и радиатора се запушва, двигателя прегрява почва да хвърля от разширителното казанче.парното в колата почва да духа студено

Коментар

Става, става... на два пъти съм се изправял на нокти, и двата пъти с напълно изправни автомобили. И двата пъти причината е била, както каза колегата Ozidi:"да си мисля че това което съм си купил отговаря на етикета", например на етикета пише -40*, а на -15 вече е на камък.
            И двата пъти решението е било следното: размразяване - единия път със запалени вестници, втория път няма да уточнявам как, но бяхме трима мъже в колата , следва дъъъъъъълго и бавно добиране до следваща бензиностанция и смяна на антифриза с читав.
            И в двата случая нямаше деца с нас иначе не ми се мисли...
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              , втория път няма да уточнявам как, но бяхме трима мъже в колата ,
              Ама вътре или около радиатора ?

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                Ама ти сериозно ли питаш или само ей така?
                Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                  Върху. Не питай каква стойка трябва да се заеме, особено при тия температури. И не, не е шегичка, макар, че тогава се посмяхме доста, а и сега ми става смешно, като се сетя... Някак оттогава много харесвам колите с напречен двигател, там тоя проблем е почти невъзможен, поне не и за дълго.
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    Върху. Не питай каква стойка трябва да се заеме, особено при тия температури. И не, не е шегичка, макар, че тогава се посмяхме доста, а и сега ми става смешно, като се сетя... Някак оттогава много харесвам колите с напречен двигател, там тоя проблем е почти невъзможен, поне не и за дълго.

Ъъъ,защо? Не се заяждам,просто не ми е ясно...
                    Volkswagen Bora AKL

Коментар

• До: Оцеляване с деца на път в снежна буря?

Време е колеги да стягаме колите за зимните условия. Да зареждаме колите с антифриз и ако се налага и смяна на акомулаторите че пак започна акция светлина и пак ще се кара само на фарове през целият зимен период. Трябва да се оборудват колите с необходимите съоражения които си изброиха по горе в предните коментари. Както се казва да сме подготвени за да не му мислим в последният момент като ни се случи да закъсаме на пътя през зимата.

П.п. Форумите са за това да се запознаят повече хора и при нужда да си помагат и да може да се разчита един на друг в дадена ситуация. Който има нужда от помощ да звънне един телефон на някой от потребителите в сайта, за да се направи връзка със сайта и предполагам в който район се намира колегата в беда никой няма да му откаже помощ.

Коментар

Ако алтернатора ти е добре няма защо да се притесняваш за акумулатора. И не получих отговор за напречния двигател. Аз ще си нося задължително вече споменатите неща + добре зареден телефон и авто зарядно за телефон,за всеки случай. Жи ПИ Еса си седи в колата.
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

С огромно внимание и интерес прочетох всичко до тук. Но всичко е много разкъсано, колкото повече четеш, толкова забравяш предишната информация. Много Ви моля някой да систематизира нещата (да изготви списък с всичките неща за оцеляване изброени до тук и да има възможност за допълване на този списък). Също така, нека някой да инициира създаването на наръчник по оцеляване в бедствени ситуации, като всеки от нас помогне с информация. Направете указател с телефонните номера и областта на действие на всеки участник който иска да участва в Дружество за взаимопомощ извън пътя. Направете препоръчителен списък с оборудването на автомобилите на тези хора. Има ли създаден някакъв координационен център, където да постъпват сигналите за бедствие и от там по най-бързия начин да изпратят помощ? Имам доста идеи, но са свързани най-вече с време и пари (за оборудването на този център). Имали някаква вероятност държавата да помогне?

Коментар

Първоначално публикуван от kiromonchev Преглед на мнение
                            Имали някаква вероятност държавата да помогне?
                            От умрел писмо не чакай . Хубаво е да имаш приятели с интернет, които да пишат в раздела за помощ. Истината е там. Аз лично знам, че когато веднъж закъсах доста хора се отзоваха.
                            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от kiromonchev Преглед на мнение
                              С огромно внимание и интерес прочетох всичко до тук. Но всичко е много разкъсано, колкото повече четеш, толкова забравяш предишната информация. Много Ви моля някой да систематизира нещата (да изготви списък с всичките неща за оцеляване изброени до тук и да има възможност за допълване на този списък). Също така, нека някой да инициира създаването на наръчник по оцеляване в бедствени ситуации, като всеки от нас помогне с информация. Направете указател с телефонните номера и областта на действие на всеки участник който иска да участва в Дружество за взаимопомощ извън пътя. Направете препоръчителен списък с оборудването на автомобилите на тези хора. Има ли създаден някакъв координационен център, където да постъпват сигналите за бедствие и от там по най-бързия начин да изпратят помощ? Имам доста идеи, но са свързани най-вече с време и пари (за оборудването на този център). Имали някаква вероятност държавата да помогне?
                              Здравей колега.За ДВИП както и МСС си има раздели и теми където подробно е описана дейността и организацията им. Нещата които предлагаш са много смислени, но и много обсъждани тук. Има списъци с оборудване, за оцеляване, аптечки и какво ли не още. Но все пак това е форум където хората обсъждат различни идеи и споделят опит по въпроса, а не наръчник или учебник. Затова и се изисква малко повече ровене и четене, но пък инфирмацията е много по-разнообразна. Ако извадя (аз или нкой друг) един списък и го лепна отгоре, той може и да е много компетентен, но ще е пречупен през моите знания и разбирания. Така, че приятно четене и ще се радваме както на конкретни въпроси, така и на идеи и опит.
                              Technical Rescue Direct - life lies in courage
                              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

• От: Оцеляване с деца на път в снежна буря?

Имам наръчника за оцеляване на сас в пдф формат . Ако има заинтересовани да пишат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X