Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оцеляване с деца на път в снежна буря?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Оцеляване с деца на път в снежна буря?

Първоначално публикуван от G1RB1 Преглед на мнение
    Имам наръчника за оцеляване на сас в пдф формат . Ако има заинтересовани да пишат
    Ами качи го ftp-то.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от G1RB1 Преглед на мнение
      Имам наръчника за оцеляване на сас в пдф формат . Ако има заинтересовани да пишат
      A имаш ли наръчник за оцеляване на сас със семейства и малки деца в снежна буря? Сигурен съм, че също ще е полезен и по темата.

П.П. Тоя дето го имаш, що не го качиш, че да го имаме всички?
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Тази зима пак ще правим експерименти.
        Само да паднат температурите под нулата и почвам.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Многократно ми се е случвало да спя в колата при работещ двигател, и зиме, и лете, и бензин, и дизел. Жив съм, ей ма на! И то говорим спане по 7-8 часа. На паркинг, на магистралата, на полето, в планината .................
          Повечето от вас карат такива джипове, дето тук във Франция ги виждам 2-3 пъти в годината, то-ест имате пари. Немога да разбера защо хора като вас изобщо споменават за отопление разни шашми като петромаксови лампи, газови анджаклами, шашарми, сух спирт и незнам си кво, че даже ауууууууууу, назовавате точната им цена в еди кой си кой магазин. Толкова ли е ужасно скъпо да си монтирате в джиповете по една хубава суха печка - Standheizung - щандхайцунг, да речем WEBASTO? ТИР-аджийте зимата как се топлят? Сигурно палят котлони в камиона? Това удоволствие струва в БГ-то някви стотинки, в сравнение с 1000-та евро, които ти обявяват тук за монтиране на суха печка.
          И кво, неможете да вкарате децата в правата вяра ли? Неискат да стоят мирно?
          Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
          Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Понеже темата е за снежна буря, не мога да не изкоментирам, че заспиването в колата в такива условия при работещ двигател може да е фатално, ако ауспухът бъде затрупан. Беше писано някъде по-горе. Да не говорим, че бензинът не е безкрайно количество, и никой не гарантира, че ще те намерят, баш когато свърши. Ако ще се топли човек на двигател, много по-добре е да се пуска двигателят за по няколко минути да стопли, като се внимава междувременно да не изстива (защото тогава ще отиде бая бензин, само докато загрее).
            А печките Webasto в БГ далеч не струват стотинки - нито монтирането им, нито ремонтът им...

Коментар

За отопление (и на купе) при екстремни условия могат да се ползват и каталитически грелки (СССР). Консумацията е 30 мл чист бензин/8 часа и топлят задоволително, но поне по 1 на човек. Произвеждат ги и други страни. Цената е около 20 лв.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                Многократно ми се е случвало да спя в колата при работещ двигател, и зиме, и лете, и бензин, и дизел. Жив съм, ей ма на! И то говорим спане по 7-8 часа. На паркинг, на магистралата, на полето, в планината ................. ......
                Преди няколко години имаше случай с българи автоджамбази, паркират уморени колите на паркинг и заспиват.
                Четиримата паркират на преден ход, единият на заден.
                На сутринта четирима са живи, единият мъртав. Поради посока на вятъра и навяване на преспа върху ауспуха.
                Този сайт се чете от много хора. Не можем да даваме прибързани мнения, що се касае до човешки живот.
                Говорим за внезапно застигнала ни буря и минимални средства за оцеляване.
                Затова и правим експерименти, без работещ двигател - рабира се.
                Разгледай из сайта има много теми по въпроса.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Веднъж и на мен ми се случи да изкарам ноща в автомобил при миносуви температури и ураганен вятър.С още един човек бяхме и цяла вечер двигателя работеше ,колата беше на гаэ/прупан-бутан/.Явно сме уцелили посоката на вятъра без да искаме .Никога не съм предполагал че на открито може да се получи отравяне от газове.Полезна тема,сега вече ще съм по-предпазлив!
                  не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                    Веднъж и на мен ми се случи да изкарам ноща в автомобил при миносуви температури и ураганен вятър.С още един човек бяхме и цяла вечер двигателя работеше ,колата беше на гаэ/прупан-бутан/.Явно сме уцелили посоката на вятъра без да искаме .Никога не съм предполагал че на открито може да се получи отравяне от газове.Полезна тема,сега вече ще съм по-предпазлив!
                    На газ е друго.
                    Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                    Grand 3.1TD
                    0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                      На газ е друго.
                      Не е друго. Само дизелът е относително безопасен.

Коментар

Що?Какво се отделя при изгарянето на пропан -бутан?
                        Grand 3.1TD
                        0898 620 306 Стоян

Коментар

Същите неща, които и на бензин. Въглероден оксид има пак толкова, а ако някой е оплескал настройката - и повече от на бензин. Съществува начин това да се избегне, той пък има практически недостатъци.
                          Дизелът пък въглероден оксид не отделя, но и обикновено не топли на празен ход.

Коментар

Как се отопляват с газови печки в затворени помещения?
                            Grand 3.1TD
                            0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                              Как се отопляват с газови печки в затворени помещения?
                              Правя го и в момента. Ключът към успеха е горене при ниско налягане (без компресия) и богат излишък от въздух. Така и на бензин (ако е без пари) можеш да се отопляваш - иначе нямаше да има примуси.

Коментар

Миналата година закъсах в една преспа в която се бухнах с 40 км в час с идеята да я прескоча само че се оказа че е дълбока 70-80 сантиметра и джипката легна по корем,с жената и две деца на 2 г и 6 г. в 18:30 часа на билото над дерменка в мъгла и ураганен вятър.По принцип съм подготвен за подобна ситуация но нямаше дърво в радиус от 500 метра,имам винаги алпийска лопата ,храна,вода,сок,консерви,крикове 2 бр.,одяло 2 бр.възглавници,спални чували,спални дюшеци,помпа за тях,палатка,лампа за 12 волта,столове 4 бр.,маса,прибори,чаши,4 мобилни телефона с зарядни,два gps-а,и зимно яке с шапка. За около 6 часа се самоизвадих като джипа не съм го гасил,най-голяма полза от изброеното беше от лопатата и gps-a
                                Последно редактирано от Roninn; 24-12-10, 21:47.
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X