Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Резачка за дърва, марка модел и лични впечатления

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хуск 560 е 1700лв. Не съм пипал и съм сигурен че е животно ,ама е 1700 лв. С 5 кубика на година ще седна на едно столче с бира в ръка и ше ги гледам как ми режат и цепят дървата години наред.
    Явно деуто отпада.
    Имах едно райдърче ,изкара 7години. Имах и друга такава която изкара 1. Малката щилка и тя не е безгрешна -дадох я на ремонт и ремонта беше на цената на един китаец. Проблема беше че е щил и не исках да бъркам там. На китаеца квото и да стане си го отварям и ме боли чепа.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
      ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
      Редактиране на коментар
      Комшията "зарибен " от мен си взе Деу , ама следващия по мощнот и кубатура, разликата в цената не беше голяма . Той няма проблеми Аз съм попаднал на кофти серия явно : ). Иначе и моята си реже безгрижно

Не се шяшкай от моите роблеми .Просто сервиза им в Русе , който не е официален сервиз , не е много читав .Грешката ми беше , че отидох при тях , а не в магазина от който я купих
      Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 26-11-24, 08:03.

• Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
    Приятел има и я наблюдавам вече две-три години, още не се е саморазпаднала.
    Ама ако ще са дърва за огрев и ги изсипват на сгодно място си вземи по-яка електричка и си карай с нея. Кабелна имам предвид не акумулаторна.
    Имам, и е невероятно дразнещ кабела. Освен да стрелям в нещо китайско,ама по-мощно.

Коментар

• Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
      Хуск 560 е 1700лв. Не съм пипал и съм сигурен че е животно ,ама е 1700 лв. С 5 кубика на година ще седна на едно столче с бира в ръка и ше ги гледам как ми режат и цепят дървата години наред.
      Явно деуто отпада.
      Имах едно райдърче ,изкара 7години. Имах и друга такава която изкара 1. Малката щилка и тя не е безгрешна -дадох я на ремонт и ремонта беше на цената на един китаец. Проблема беше че е щил и не исках да бъркам там. На китаеца квото и да стане си го отварям и ме боли чепа.
      Аз имам 562 (което е същото като 560 с друго водещо колело и верига...) от около три години я имам, и съм много доволен от нея. В промоция я пускат за около 1200-1250. Истински 4 и малко конски сили.
      Сега гледам имат 372хр-5коня и половина точно на тия пари-1250, поплачи като я плащаш и се радвай всеки път когато работиш

Коментар

• Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение

Аз имам 562 (което е същото като 560 с друго водещо колело и верига...) от около три години я имам, и съм много доволен от нея. В промоция я пускат за около 1200-1250. Истински 4 и малко конски сили.
        Сега гледам имат 372хр-5коня и половина точно на тия пари-1250, поплачи като я плащаш и се радвай всеки път когато работиш
        Днес я видях на 1200-1250 на промоция. Просто не е оправдано. Определено няма да ме разплачат тея пари ама е безмислено. Случайно се чух с познат дето е взел Райдър за 160 кинта по черните петъци наскоро. С много голяма шина /мисля че 22"/и 56 куб двигател. Минах покрай тях да отрежа два пъна. Добре реже ,доста мощна ,подозирам че гори като москвич ,ама с моя начин на употреба не е фактор.2-3 литра повече бензин на година не ме бъркат. Гледах и няква шарена пак на райдър нова серия ,уж про. 200 кинта е в момента 52 куб ,3.2 к.с. и с 18 шина я продават. Мисля че за моите цели също става .
        Ако се заиграя с повечко кубатура на година ще забера някоя от известните марки.

Коментар

• Мога да ви посъветвам, но тука коментирате резачки, които струват колкото ръчен трион.

Коментар

• Драгозов ,такова ми е заданието. Евтино и мощно,защото ще се ползва много рядко. Днес получих и оферта за фотоволтаиците. Може парното да отиде в историята. За къв чеп ще ми е тая скъпа резачка при положение че все пак имам малка щилка

Коментар

• Мислех че ще намеря нещо по средата с това питане за Деу. По-къдърна изработка на китаец да речем. С изчистени детски болести. Нали все пак бълват милиони на година. Еми май няма.

Коментар

• В момента има Хускварни на доста прилични цени. Аз си взех 450 „нещо си“ намалена от 1000 на 700лв., сега гледам че на някой места са я намалили с още 50 лв. Досега съм си вършел работа с два бр. Хскварни 40 на които все нещо им се чупеше по време на работа (поради китайските части с които ги реанимирам). Та 10м3 по-късно съм доволен. Чувствително по - лека и също така чувствително по - мощна от 40. Големите които коментирате по - нагоре..... много е хубаво че са мощни, но са И тежки, което за домашна работа само пречи. Виж ако работите в гората, тогава съм съгласен.
                Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

Коментар

• Радо вземай някой 50 кубика китаец, сложи му една верига и шина орегон и не се занимавай повече. Две години гаранция, после колкото изкара. Части има всякакви и са евтини. По-напред съм писал, имах Акита от Кауфланд, много сила имаше, към 10 кубика 100-годишни греди наряза. Марковите са за постоянна работа, за от време на време да срежеш нещо няма смисъл. И като остареят малко и започва да няма и части, щото нали да си купиш нова. Цените на елементарни неща по марковите са ненормални за мен.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

• Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                    Радо вземай някой 50 кубика китаец, сложи му една верига и шина орегон и не се занимавай повече. Две години гаранция, после колкото изкара. Части има всякакви и са евтини. По-напред съм писал, имах Акита от Кауфланд, много сила имаше, към 10 кубика 100-годишни греди наряза. Марковите са за постоянна работа, за от време на време да срежеш нещо няма смисъл. И като остареят малко и започва да няма и части, щото нали да си купиш нова. Цените на елементарни неща по марковите са ненормални за мен.
                    Така и ще направя. Не ми е професия и не ми се налага да влизам в гората за да ми трябва маркова. Даже и кубиците които горя са смешни. Искам да имам и една мощна ей така. Реално аз работата мога да си я свърша и с щилката и електричката. Онова първото райдърче сам си го правех ако нещо притропа и то на смешни цени.
                    Второто лайно минах с джипа от аватара отгоре му . Кво товарихме ,кво правихме ,заблях се и като подскочи задната гума ,тогава се светнах. Ако беше някоя скъпа машина нямаше да мога да спя доста време.

Коментар

• Aз преди 2г взех една лидъска(240 лв беше), предполагам е див китаец, но върши добра работа за спорадично ползване. Взех едно хубаво масло и газ. Имах неблагоразумието да налея от тяхното био масло и се разтече като лейка. Ще взема м10д като свърши това в резервоара.
                      Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                      Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

• Такава фрапираща неграмотност не съм наблюдавал в никоя друга тема , като че ли

Сравняват се пържоли с круши , - щил-хъск , с китайци.

Профи уреди с хоби уреди.

Моите 5ст. по темата - Райдер (китаец) за ок. 150 лв. , имат си истинска и достъпна гаранция .

Само като жокер - на машина купена 2015г. ,тази есен бобината (запалването) умря и беше сменена.... струва 12 лв.

През времето се е чупило лостчето на смукача , и 1 път сменявани гарнитури по карба.... Спирачката е премахната още на 2рата година. Рязането на дърва е опасно и рисково занятие
                        и не е за женчовци ! Особено добива "от корен" в гората.

Нашето семейство добиваме между 5 и 15 кубика на година...зависи както се падне , дали ще има разрешителни за самодобив и къде ще е въпросния участък.

Става въпрос за вилен имот , в който не се живее целогодишно .

А пък това - да се меси бензина с М-10Д...просто нямам думи..

За китайците се слага 2войно! повече масло , за предпочитане качествено в бензина.....минералките щил , олеомак, хуск и орегон са напълно достатъчни.

За протокола , 2 хускварни съм имал , едната беше открадната , другата се нуждаеше от ремонт , пред което предпочетох да взема 50 кинта от сервиза за нея.

Ако се абстрахираме от цените - ЩИЛ си е №1 и в хоби и в профи сериите , и като съотношение на цени.
                        Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

• Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
                          Такава фрапираща неграмотност не съм наблюдавал в никоя друга тема , като че ли

Сравняват се пържоли с круши , - щил-хъск , с китайци.

Профи уреди с хоби уреди.

Моите 5ст. по темата - Райдер (китаец) за ок. 150 лв. , имат си истинска и достъпна гаранция .

Само като жокер - на машина купена 2015г. ,тази есен бобината (запалването) умря и беше сменена.... струва 12 лв.

През времето се е чупило лостчето на смукача , и 1 път сменявани гарнитури по карба.... Спирачката е премахната още на 2рата година. Рязането на дърва е опасно и рисково занятие
                          и не е за женчовци ! Особено добива "от корен" в гората.

Нашето семейство добиваме между 5 и 15 кубика на година...зависи както се падне , дали ще има разрешителни за самодобив и къде ще е въпросния участък.

Става въпрос за вилен имот , в който не се живее целогодишно .

А пък това - да се меси бензина с М-10Д...просто нямам думи..

За китайците се слага 2войно! повече масло , за предпочитане качествено в бензина.....минералките щил , олеомак, хуск и орегон са напълно достатъчни.

За протокола , 2 хускварни съм имал , едната беше открадната , другата се нуждаеше от ремонт , пред което предпочетох да взема 50 кинта от сервиза за нея.

Ако се абстрахираме от цените - ЩИЛ си е №1 и в хоби и в профи сериите , и като съотношение на цени.
                          Доколкото разбрах колегата е сложил био насло за веригата и ще го смени с м10 Д, а не за бензина. А кое беше фрапиращо неграмотно ,не разбрах. Аз си искам евтина мощна машина,хората ми казват че щил и хуск са по-добри . И на мен ми ясно и на тях им е ясно. Никой не е сравнявал китаец със щил и да каже че са едно и също. Не виждам нищо неграмотно.
                          Моите 5ст. пък са че точно ако влезеш в гората да добиваш ,ти трябва здрава и лека и мощна машина. Съответно и скъпа. Ако ти изсипят дървата пред вас -може с квато има. Обикновенно навеждаш машината и режеш . Счупи се-еконт е близо и магазини за части също има . Колата и тя е наблизо. Ако влезеш в гората и колата е далеч и бензиностанцията и сервиза. Не винаги режеш по равен терен и ако трябва да я въртиш във всички посоки тая машина ще умреш на втория час.
                          Имаше едно пишлеме в тоя форум се беше хванало дървосекач преди бе знам колко години,че споделяше как се учи в движение. Не знам дали беше в тая тема или друга.
                          Последно редактирано от //Радо//; 27-11-24, 20:57.

Коментар

• Малката щилка която имам е мс 170. Не я пък я купих по принуда. Купих парцел и викам геодезисти. Така се случи че ми трябваше резачка за след 15 минути,защото парцела беще абсолютна хавра и в такива не искат да влизат да трасират. Забрах тубата с бензина и взех на комшията резачката. Стъргах половин час събрано и я блокирах . Естествено объркал съм тубата за мотора с тая за резячката и тримера. Купих чисто нова същата. Дадох му я да си я ползва и разглобих неговата за да видя кво срава. Оказа се само бутало , цилиндъра беше ок.
                            Купих му бутало ,сглобих му я и си взех новата. Още реже с нея
                            Така че разглабял съм съвсем сам и китайче и щилка и видях каква е разликата в частите и в сглобката. Наясно съм. Втория път като се бъгяса тая щилка я дадох за ремонт-по-скоро не ми се занимаваше. Еми ремонта беше цена един райдър.
                            За да не кажеш че си измислям -пост 846 в тая същата тема.преди 5 години
                            Последно редактирано от //Радо//; 27-11-24, 21:25.

Коментар

• Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
                              Такава фрапираща неграмотност не съм наблюдавал в никоя друга тема , като че ли

Сравняват се пържоли с круши , - щил-хъск , с китайци..
                              https://www.youtube.com/shorts/Ev5H2cn0CVo

По съвет от форума си взех Акита от кауфланд на промоция- 120лв. Дадох още толкова купих малка 35см дъска и верига.
                              Свърших си работа отрязах черешата. Работи и реже прекрасно ползвал съм я два пъти,

Някой ще ми каже ли тоя щил с какво е по хубав, по скоро с какво е 10х по хубав от китаеца от хранителен магазин
                              Последно редактирано от trav; 28-11-24, 07:07.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X