Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Резачка за дърва, марка модел и лични впечатления

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Резачка за дърва, марка модел и лични впечатления

Стига се извинява, няма нужда.
    Поне на мен ми е неудобно като го правиш. Хубаво е, че се интересуваш, а не само да хамалуваш.
    И на мен ми е голям кеф като режа. Има някаква особена тръпка, но .... има едно но.
    40 кубика си е доста. Сам ли го режеш? И аз съм рязал за пари, но не по толкова много. Тва си е доста, мноого доста. Купи си аспирин и не пий бира и други такива докато режеш. Вода, сокче, но не газирано )) Стигал съм до 15 и трудно ходя после. Без да ми ги подава никой, режа и бутам.
    Та за това, "но" . Много внимавай. С тези количества дърва и тези машини, всяка самонадеяност се наказва жестоко. Не те подценявам. С опита човек става самонадеян.
    Ако бях на теб и съм решил да се занимавам така сериозно с рязане, задължително бих си купил поне един предпазен панталон. Краката са най рискова зона, особено около бедрата. МОже да прочетеш за колко време се умира от засегната артерия в бедрото. За високи обувки, да не говоря.
    Аз режа само с кубинки и дебели дънки. Няма лято, няма жега. Но аз режа в пъти по малко от теб. Претендирам, че съм внимателен и до някъде опитен резач. И се опитвам да мисля като "резачка" )) Два три пъти от както режа, ми е отскачала на горе резачка, и само чудо и предпазната спирачка ме е отървавало. Два пъти ми се е случвало да закачи кубинката. Веднъж съм се рязал жестоко на верига, докато пробвах да я проверя колко е натегната и я завъртях без парцал. И два- три пъти съм сменял нокти на краката, от затискане с дърво Всяко от нещата, които дадох за пример те вади от строя за дълго време, а може и повече. Съветът ми е да мислиш. Мисли, мисли, мисли. Мисли като резачка и си изгради безкомпромисни навици. Щом даваш толко пари за техника, дай още малко за панталон и обувки, защо не и шлем, за очите. Аз винаги си слагам и кърпа на челото, да попива потта, че става една...Разсейва и люти.
    Вземи си и една аптечка, прочети и за първа помощ, сложи си я в раничката, да знаеш, че я има. Веригата не реже, а къса човешкото тяло.
    И на мен ми харесва повече с прав зъб. Макар и по бързо да се затъпява. Сам си точа веригите.
    Похвали се каква си я свършил с тира. И помни, че не си за един ден.
    Пийте червено вино! Дава здраве.
    А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Тия 40 куб. ще те изпотят ,щом си пресен има вероятност да си извън строя поне за 2 дена ако ги напънеш за 1 ден да свършат. А и 660-ката си тежи и не е най удачния инструмент за рязане на дърва за огрев. Ако има възможност да си струпваш и редиш метровките на по малки купчинки и с един срез да режеш по няколко наведнъж ще ти е по лесно и бързо пък ако имаш и помощници поне 2-ма да редят купчинки докато ти режеш ще се справите за ден,но пак ще се убиете от бачкане,дано си спазарил добра цена за услугата,че да има файда от пролятата пот.
      Аз (100кг.) след 20 куб. в началото бях труп,но след 300 куб. тренировки,и по двора си доработвам.

Коментар

Добра вечер колеги .Справих се но съм разбит ,маи защото не послушах когато някои ми казваше за хапове.Тира беше разтоварен когато отидох току що излизаше.И се образува във формата на буквата П.Само да отбележа че ми помогна и наклона на ,терена в моя полза.Схемата по която ги рязах понеже по старите колеги във форума ми казваха мисли ,та схемата беше следната .Започнах дървата на едната редица която е по вертикала сам .Стараех се да бъда на средата на купицата и започнах да режа на средата по височина ,защото горния край ми беше висок .режех на средата тия които ми бяха удобни на мен ,като движих на страти по 60 см в ляво и дясно по хоризонталната линия .Започнах сам да режа ,като се стремях да съм на средата и да режа по височина на средата .Горните дърва си падаха сами ,долните на земята ги изправях известно време .До около половината на ,купицата ги дигах но се изморих .Защото пък чистих нарязаните сам и после спрях да ги дигам започнах да ги режа на земята като ги режех до половина после въртях дървото.Както казах започнах сам в 8 ч до към 1 ч бях горе долу към края на вертикала оставаха ми ,според мен 3 до 4 кубика .Седнах да отмарям когато дойде газдата да види до къде съм.Говорехме за парите и общи неща като прецени че имам според него потенциал .Ми донесе колега.Да отбележа че щила не го ползвах .Сърце не ми даде той само си работеше и за тия 4 часа и малка изгоря един резервоар .Като ми направи впечатление че на няколко пъти гаснеше.Започнахме с колегата след около двайсетина минути почивка .Бяхме двама .Започнах същата схема аз режа той само хвърля ,но като вече влизах и по 1 на вътре отстрани с цел да не го чакам Но да си призная по бързо беше но нещо като че нямаше сработване аз го чаках той мен .Но като цяло беше наистина по бързо.В 3 часа бяхме изкарали едната вертикала и горе долу бяхме на половината на другата.Защото спрях да сменя веригата на хускварна ,защото през това време я бях точил един път но нещо не ми хареса .А междувременно бях видял един приятел и му казах ако не се бави на близкия град много и се върне бързо да ми вземе такава и такава верига.След смяната на по старата верига с нова .С колегата продължихме по същия начин ,в 7 без малко свършихме всичките За 45 кубика по документи на тираджията които аз лично видях ми отиде 7 литра бензин един резервоар и ми останаха 6 броя дърва които за да изрежа то напълних на ново . И близо 3 литра масло които мисля са много .Защото 2 вертикал дървата бяха по големи в диаметър и по сухи и чепнах винта за масло на хузката. Дефакто 45 кубика .Разход бензин 7 литра и един резервоар и масла ,грубо казано 3 литра . Само да отбележа че вените на краката ми са изпънати доста здраво . Кръста ми е образно казано парцал но поне свършихме .Да за парите съм доста доволен .Спрямо изкараното от рязане разхода за гориво и масло

Добра вечер колеги . Да справихме се със тира .Започнах сам в 7 ч но завършихме двама.Когато отидох тирът беше разтоварен .При излизането му се образува буквата П след като оставих хузката да загрее малко започнах .Схемата по която рязах беше .Започнах от долу на горе по вертикала да режа .КАТО се стараех да режа на средата на купицата по височина и горните си падаха сами.Тези от земята ги ражех на земята като до половината после ги обръщах .Към 1 ч бях горе долу на края на вертикала .Мужду времено бях точил един път веригата . Спрях да отмарям когато доиде така наречения газда .След кратък разговор прецени че имам потенциал .И ме попита дали ще работя с колега които да ми помага и при съгласие от моя страна .Двамата го свършихме до 7 без малко.В момента се чуствам пребит и много не ми се пише.Но за 45 кубика по документи хузварна ми изхарчи .7 литра бензин и близо 3 литра масло.НО за маслото може и защото втория вертикал беше по сухи дърва и пипнах маслото . Щилът не го ползвах тои само си работише да мен . ОТИВА да почивам защото съм пребит но го нарязах. Лека вечер колеги.
        ..

Коментар

Справих се колеги .Двама за цял ден от 8 ч до 7 следобяд. И да днес съм пребит цяла вечер сън и днес до обяд .Току що идвам от града и послушах съвета на по старши учасник в групата .Днес направих поредната инвестиция по съвет на колега .Защитни панталони ХУЗВАРНА със защита при рязане 20мс цена 294лв Модел с три джоба и един малък от страни. И ботуши с стоманени бомбета и подметки подготвени за шипове ,цена 132 лв защита 24 м/с.Между другото колеги видях при щил машини за точене на вериги професионални тази която гледах беше близо – 900 стотака Някои има ли и с какви впечатления е .

Коментар

Добра вечер колеги.Някои има ли лични впетатления от машинкити за точене на вериги .С какви впечатления е то нея .И каква марка би препоръчал.

Коментар

Щил 660 е ламя ,но според мен е капризен.

Коментар

Първоначално публикуван от karadakov Преглед на мнение
                Добра вечер колеги.Някои има ли лични впетатления от машинкити за точене на вериги .С какви впечатления е то нея .И каква марка би препоръчал.
                Ползвам безименна китайска и съм доволен. Покрай мен и всички съседи.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От безименната китайска, по добрият избор е Райдър. Струва 60.00лв, но е направена малко по-смислено и стабилно.
                  Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Относно въпроса на колегата karadakov:
                    1тон на колко кубика е равен
                    Обемното тегло на дрвесината не е еднакво за всички видове.

Иглолистните са с приблизително тегло 450-550 кг/м³
                    Акация ~770 кг/м3
                    Бук ~700-800 кг/м3
                    и колкото и да не ви се вярва ...
                    Чимшир над 1000 кг/м³

Естествено тук става дума за плътен кубик дървесина.
                    Дървата в България се продават на една много удобна мярка "пространствен кубик" които се различава от плътния с до 50%.
                    Закон за горите:
                    Пространственият кубичен метър означава отрязаната и кубирана дървесина - отрязана, натрупана на куб и подредена по определения от закона начин, като куб от геометрията - с височина, ширина и дължина. След като предварително се измерят, така се продават всички дърва за огрев.”
                    За превеждане на пространствените кубически метри в плътни се използва преводен коефициент (к) или коефициент на пълнодървестност ,показващ количеството плътна дървесина в един складов кубически метър.За целта се използва следното уравнение:
                    Vpl=k.Vpr[m³]
                    к = 0.70 do до 0,77 за различните видове а също и дали са с кора или без

Коментар

Браво е бе герой )) Казвам го с респект. С тежка машина и почти сам. За мен си е геройство 45 кубика. На три ли ги режеше? Хубаво е, че си се сетил как да ги подхванеш. Добрият план е 50% свършена работа !!
                      Първо да ти кажа, че не е трябвало да пипаш маслото на веригата. Дали са сухи или мокри то си смазва. Важен е вискозитета ма маслото (пише си какъв) и когато ти свърши бензина, като отвориш да зареждаш масло, трябва да е останало в резервоара. Така е сметнато. Винаги бензина да свършва преди маслото, иначе проблем като остане на сухо. Върни си настройката. И най лесно се проверява колко пуска като я форсираш на някое сухо срязано дърво, да видиш дали оставя пръски, следа.
                      Казваш капризен и гасне, обърни внимание къде е цедката дето смуче в резервоара, като режеш дълго под наклон, настрани, теоретично може да засмуче въздух и да угасне. Случвало ми се е. Няма причина, нова машина да го прави. 7л. за 45 куб. ми се вижда много малко, браво.
                      За точенето на веригите.
                      Хубаво е да си имаш 3-4 бр. и да си ги точиш у вас. Имаш нужда от този комплект. Бързо, лесно и точно. Машинното заточване разкалява веригите. Освен ако не е някоя скъпа и хубава машина, но ще се учудя. Има си комплекти за всеки размер, около 25-30лв. е и си готов.
                      Още веднъж, браво и помни, че не си за един ден.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:product_15507.jpg
Прегледи:1
Размер:18.8 КБ
ID:5581228
                      Пийте червено вино! Дава здраве.
                      А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Хубава машина за точене на верига с охлаждане е около 10 000 евра, та не е масова и достъпна. Стандартна машина с абразивен диск, прегрява веригата, ако работиш с нея като хамалин - бързо и безотговорно. При плавно подаване, обработване и почистена верига от масло и трици, няма никакви проблеми с прегряване.

С другото съм съгласен с Гергин.

При непрофесионална употреба, а защо не и иначе, този уред също е доста полезен, особено при заточване на веригите вкъщи на спокойствие.

Коментар

Купих си машина за точене на вериги: jolly compact на tecomec

Алтенатива на тези по сервизите с разликата ,че мотора е по-слаб (не е 600,а 230 вата).С правилната регулировка и боравене с нея веригата може да се заточва многократно (имам 2 бр.точени по над 30 пъти) без посиняване и отвръщане на зъбите.Е изтропах се 540лв.още беше на промоция , сега гледам е 600лв. но за периода от Никулден до сега се изби като инвестиция ,е дойде време да сменя диска(около 500 заточвания) ,но той си е консуматив та за 20лв.няма да се правя на циганин.
                          Предишната ми машинка беше от този тип:

Обаче с изхабяването на диска доста се променяше ъгъла на зъба,което много ме дразнеше и постепенно рязането се влошаваше , а и клиентите забелязваха разликата.

Относно разхода от 7.5л.(един резервоар е около 500-550мл.) е добре за рязане на един срез(на 2 парчета)

Коментар

За непросветените да поясня:
                            Промишления дърводобив не е това което някои си мислят че правят в България.
                            Няма нищо общо с рязането на 50-100 м3 дърва с височна 5-6 метра и диаметър в основата на ствола около 30 см.
                            Предлаганите тук модели нямат нищо общо с професоналния дърводобив.
                            Мненията на повечето потребители също!

В промишления дърводобив една резачка има живот 2 до 2,5 години.
                            Моделите там са направени да работят -всеки престои или дефект носи загуби.
                            За една смяна отиват до 10 вериги(в гората няма време за точене)
                            Интересно защо никой от "специалистите" тук е е изказал мнение за машините на Komatsu Zenoah особенно сериите G6xxx i G7xxx.
                            Това е една наистина "желязна" машина.

Коментар

Само да попитам, че не разбрах от текста, 30 пъти, машинно си точил една и съща верига която е работила и се е затъпила от работа ли?

Коментар

-Много добро постижение и като обем свършена работа и като икономичност ( разхода на гориво ).-Елементарната сметка сочи, че с 1.6 литра е рязал 10 кубика.
                                -Впечатлен съм и от другия споделения опит-верига машинно заточена 30 пъти!?
                                -??? колко е нормалната "цена" за услугата рязане на дърва(при пазарна икономика)???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X