Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Раница за 72 часа

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • И ко сега? 5 години по-късно се оказа, че мазе за 72 дни върши повече работа от раница за 72 часа
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

    Коментар


    • И мезе за 72ма приятели пак става,да си носят пиенето само
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

      Коментар


      • ikristiqn
        ikristiqn коментира
        Редактиране на коментар
        Но трябва да е поне 72 квадрата ;-))) за да има разстояние

    • Неведнъж съм се отнасял с критики към 72 часовата раница, но сравнението с мазето е смешно. Едно е да прекараш няколко дни в гората, отстрелвайки стотина от лошите, друго е да прекараш през тази гора жената и децата си, съвсем трето е да се бориш с невидим враг. Стратегиите са различни, но едното не отменя другото.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

      Коментар


      • Колеги ако нямате нещо смислено за писане, не го правете... (нямам предвид адаша ;-) )

        Този раздел е за сериозни неща... и хора... Гледам обаче, че в "по-веселите" раздели почна да става леко тъжно... На хората тук нито им е по-весело, нито по-тъжно, реалистите са си все така.
        В тази връзка 72 часовата раница е нещо задължително, както впрочем много други неща за които сме писали години наред. И ако някой си представя тази раница като торба с провизии много, ама много се е объркал. Писали сме, правили сме курсове, обяснявали сме с години. Който чул, чул, разбрал, Останалите, когато му дойде времето също ще си изяснят много работи... Но не пълнете този раздел с глупости!
        VPetrov.photography

        Коментар


        • Прав си,Сори

          Моята стои в гардероба,малко голяма ми идва защото съм кекав,а и малко празничка ми идва,че доста от нещата си ги нося в по-малката раница всеки ден,НО като дойдат кихащите поне имам нещо което да ме подпира ден/2.

          Доживях да видя блокирани държави,празни магазини и полицейщина от кихащи само,без вьобще да им спират и тока,да ги гони пожар или да ги друса заметресение.

          Живи и здрави,майтап да няма
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

          Коментар


          • А, тъй като съм от сериозните хора мога да се включа. Точно във второто си мнение по темата и преди близо 5 години съм казал - противопрахови маски, ръкавици, облекло. Съжалявам, световна пандемия и пълна карантина със затваряне на граници съм слагал на предпоследно място, преди марсианците. Вуйчо ми /80 г./ на село, със сигурност не е чел форума, оня ден ме преби - извади кутия маски /цена 8 ст. бр/ и раздаде за всички - имал си ги като чисти печката... Няма да влизаме в подробности за какво са тея маски. Всякакви приказки за мазета, мезета, вевезета, сланини, боб, ракии вече са т...к, ясно е че всяко традиционно българско семейство може да изкара седмица - месец на домашно, а и от глад никой няма да умре, по-скоро от преяждане и препиване. Приказките за евакуации и калашници в темата към днешния ден звучат гротескно, извинете. Прочие, който си има хубава раница и възможност сега е моментът да изкара 72 часа на къра или в балкана. Да му мисли за после, в цивилизацията.

            Коментар


            • АбсЕлютно съм съгласен, че 72 часовата раница е нещо задължително за всеки дом (а най добре всеки член от семейството да си има подготвена такава, но не винаги е възможно! Към моите две 72 часови раници, в резултата на случилото се през тази година, аз добавих във всяка раншца и прахови маски за еднократна употреба, с ниво на защита FFP3, полумаски за многократна употреба, граждански противогаз, по 3 бутилки от по 0.800 литра течен дезинфектант за ръце на спиртна основа ( отлично алтернативно средство за разпалване на огън) и по една от онези респираторните полумаски МР-70.
              МР-70.За 72 часова раница, особено за хора, които нямат медицинско образование и не владеят медицински манипулации, е задължително да имат големи количества от антибиотици с общо назначение, за перорална употреба. Не са силни, но все пак е по-добре отпнищо. Много, ама много превързочни материали, които за разлика от медикаментите имат много голям срок на годност. Изолирбанд! Многооо изолирбанд! Това е отично универсално средство за всякакви работи, различни от основното му предназначение, което може да те използва алтернативно и като превързочно средство.
              Средства за пречистване на вода (няколко вида). Читави портативни радиостанции (наистина читавите са доста скъпи, не говоря за кЕтайските укашляци за по 50-100 лева) също. По възможност, за всеки от членовете на семейството. Тук са необходими и резервни консумативи и прочее....И стана доооста скъпо..
              https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

              Коментар


              • Така-така. че скъпо - скъпо, ама айде парите няма да ги броим че било проява на лош вкус, казват. Като кила обаче аз ги виждам още десятка горница? Значи носенето на гръб отпада. То и на днешно време, 21 век, хипотезите за носене на гръб почти рязко зачезват. Таа, тая раница, остава за в гардероба, както сподели един участник горе. А щом ще е в гардероба /килера, гаража, землянката, бомбоубежището.../ какво пречи да се ползва за целта кофа/и от латекс или чувал/и от захар например? Няма да нарушим кой знае колко драстично оборота на ония прочути марки.

                Коментар


                • По-лесно се бяга с раница стотина метра от колкото с кофа,а и носенето не отпада съвсем пък и ранцата лесно се закрепва на превозно средство - мотор,камила,колело.......кой каквото си има
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

                  Коментар


                  • Да бе, това за бягането е ясно. Малка подробност е че тук в България, ако се случи случка при която зрял мъж който не си е загубил акъла се наложи да се спасява /въобще не отварям дума пък ако ще спасява и някой покрай него/ с бягане 100 метра въобще няма да се сети за безценната си раница. Ее малко по-нагоре, в пост 246 преди 4 години съм направил кратък анализ на реална случка тук, в България.
                    Ако ще се бяга с двуколесно ППС или камила - още по-добър вариант от раницата е два чувала зеблени /от захар напр./, а вързани на дисаги пък и за чиляк ще са по-удобни за бягане. Отделно - по-малко внимание ще привлекат, ако има значение.

                    Коментар


                    • Не знам колко са хората, които могат да носят 30 кила раница примерно в преход, а какво ли остава да тичат с нея.
                      Всеки трети е шести

                      Коментар


                      • jordanov sv
                        jordanov sv коментира
                        Редактиране на коментар
                        Я пак да го кажа.
                        У България никой мъж с акъла си и в аварийна ситуация няма да тича с 30 кила раница. Нито с кофи ще тича, нито с палети, нито с бидони - това е положението.
                        Тея работи ше си седят у гардероба.

                      • Самодържец
                        Самодържец коментира
                        Редактиране на коментар
                        Весков, мисля че не съм чел цялата тема, но от моите си експерименти зная колко става тежка раницата и то без да се пробвам да я подготвям за 3 денонощия. А как ще я подготвяш за тия 3 денонощия зависи от целите, къде очакваш да си след тия 3 денонощия, как очакваш да оцеляваш през това време, на къде ще ходиш, ще се мъчиш да достигнеш максимално бързо до спасителна сламка ли, друга оборудвана база/убежище и т.н., ще бягаш ли от нещо или ще се криеш известно време и смяташ да се връщаш в изходния пункт, пък в каква среда ще се криеш и още десетки условности и детайли. Та тия къде тичат с толкова тежки раници обикновено такава им е професията и какво да слагат вътре в нея някой друг го е преценил вместо тях и са различни варианти според вида на мисията и организацията. Най-важните неща са уменията и натренираността, които имаш, а по второстепен аспект е с какво ще натъпчеш раницата. Разбира се ако някой е придобил и поддържа способността да търчи с 30 кила раница или торба цимент (от големите) на гърба, може да е само в негов плюс.

                      • veskov
                        veskov коментира
                        Редактиране на коментар
                        Горе долу това имах предвид

                    • Само да питам, предполага ли се тая раница да променя теглото си в течение на тези 72 часа?
                      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

                      Коментар


                      • BENZBOSS
                        BENZBOSS коментира
                        Редактиране на коментар
                        Зимната или лятната?

                      • Тропчо
                        Тропчо коментира
                        Редактиране на коментар
                        За синята питах.

                      • BENZBOSS
                        BENZBOSS коментира
                        Редактиране на коментар
                        Синята надебелява

                    • А с каква ли раница оцелява

                      https://offroad-bulgaria.com/member/189044-winterwolf

                      от тази тема:

                      https://offroad-bulgaria.com/forum/%...BC%D0%BE%D1%89
                      Land Rover Discovery II, V8 4.0
                      VW Golf VI variant
                      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

                      Коментар


                      • Всъщност, той иска да е раницата.
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X